Permalänk
Medlem

Datorskärm till Xbox One

Hej!

Ska nu köpa en skärm till min nyinköpta Xbox one men vet inte vilka skärmar som funkar bra till xbone, Så jag undrar om någon här har några förslag på en skärm för ungefär 2k.

MVH Nojje.

Permalänk
Medlem

Xbox one ger ju bara ut 900p, ska du använda skärmen till annat än xbox? Hade rekommenderat ips skärm, inte så stor skillnad mellan olika ips skärmar i den prisklassen, särkilgt inte om du bara kör via xbox.

Permalänk
Medlem

@seraj5: Hade tänkt ha den till datorn också men IPS skärm är ganska dyra om man ska ha en under 5 MS. Vad är skillnaden egentligen på en IPS och icke IPS och hur stor är skillnaden mellan 1-5 MS?

Permalänk
Medlem

På en ips är bilden avsevärt bättre, skillnaden mellan 5ms och 1ms är otroligt liten, lycka till och se skillnad mrllan de. En tumregel har dock alltid varit att 5ms är högst

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av Nojje19:

@seraj5: Hade tänkt ha den till datorn också men IPS skärm är ganska dyra om man ska ha en under 5 MS. Vad är skillnaden egentligen på en IPS och icke IPS och hur stor är skillnaden mellan 1-5 MS?

Skillnaden mellan 1-5 millisekunder i specifikationen är siffrorna 1, 2, 3, 4 och 5. Det vill säga att det är en papperssiffra som inte säger något om hur produkten beter sig i fråga om eftersläpningar.

I den här prisklassen är det lite hugget som stucket. Det är omöjligt att säga något om produktens kvalitet utan att testa, men man vet att det finns bättre och dyrare apparater än de 251 modeller (enligt prisjakt) som passar din budget (1500-2500 kr) och dina behov, dvs 1920x1080 pixlar och med HDMI in.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s245175328&o=eg_1705#pr...

IPS-panelerna är inte alltid särskilt bra de heller i prisklassen men i grunden är det bättre betraktningsvinklar jämfört med TN-panelerna i samma prisklass. VA-panelerna brukar erbjuda högre högre kontrastförhållande jämfört med TN och IPS men i den här kvalitetsklassen är det ofta tydliga eftersläp. Det finns en del A-MVA-paneler och dessa har imponerat tidigare. Men då i betydligt dyrare skärmar så det är oklart hur fördelarna letar sig nedåt i budgetklasserna.

Permalänk
Medlem

http://www.inet.se/produkt/2303857/samsung-24-s24d590p#/specs

denna här, PLS är samsungs motsvarighet till IPS och lider av mindre backlight bleeding än billigare IPS paneler samt har generellt lägre MS vilket lämpar sig bättre för gaming, eftersom Xbox One försöker köra i 1080p men downscalar vissa spelar till 900p och 720p så är det inget man ska bry sig om för de kommer bli samma på alla skärmar du väljer i princip.

Den har 2 HDMI portar vilket räcker till både dator och Xbox one.

Xbox One kan mata ut ljud genom fler källor än HDMI ? annars måste du satsa på en skärm som kan mata ut ljud genom 3.5mm och de vet jag inte om den skärmen kan som jag länkade.

enligt bilderna verkar de vara ett normalt 3.5mm jack bak på skärmen.

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.

Permalänk
Medlem

@Oliver91: Om jag hade höjt min budget till 2500-3000 vilken skärm hade då varit aktuell?