"Skyddslåda" för server

Permalänk
Medlem

"Skyddslåda" för server

Hej

Jag har behov av att kunna gömma undan min server. Idag står den på en hylla i ett uppvärmt förråd i lägenheten där lyckligtvis nätverket till lgh kommer in också. Men vid en flytt så kommer den möjligheten inte att finnas. Det finns fler garderober, och ett mindre förråd i huset samt en "kontorsdel" i huset. Jag kommer inte kunna ha den i någon garderob, p.g.a. frånvaro från nätverk och ström. I både förrådet och kontorsdelen så kommer jag behöva något som "skyddar" den från omgivningen och ev. har lite ljudisolering också.

Servern är uppbyggd i en Fractal Design Arc Mini R2 (http://www.fractal-design.com/home/product/cases/arc-series/a...). Den är headless, tack vare att Supermicro-moderkortet har ett IPMI interface. Interfacet skickar video, mus och tangentbord över nätverket när man ansluter till det (via en webbklient). Till servern har jag en UPS (APC Backups 650), samt två externa WD MyBook).
De interface/kontakter/sladdar jag använder på "enheten" (server+kringutrustning) för att den skall starta och kommunicera med omvärlden är 1 st ström, 3 st nätverk.

Jag är inne både på att bygga en låda av några IKEA-stommar eller att köpa ett litet rack med dörr och bara ställa in allt i den. Ventilation fixar jag med några 12cm fläktar.

Har expertisen på detta forum några förslag?

Permalänk
Permalänk
Medlem

Den första varianten verkar intressant. Denna här jag även sneglat på : http://www.minhembio.com/eviltwin/34421