Bethesda rullar ut PC-patch för Fallout 4

Permalänk
Medlem

Själv har jag inte upplevt en enda krash eller spelförstörande bugg sedan dag 1 spelet släpptes.
Har ramlat genom en byggnad och fastnat i den en gång dock, efter lite trixande och hoppande mellan hustak men inte värre än att jag kunde loada senaste quicksave.

Svinbra spel tycker jag

Permalänk
Medlem
Skrivet av Curik:

Det finns inget som heter att en "motor" inte "stödjer" 60Hz.

Nja, det är nu inte sant. Fallout 4's spelmotor är ett strålande exempel. Man har knutit en massa fysik till frame-rates, vilket gör att saker uppför sig felaktig om man går över X FPS. Anledningen till att man gjort så kan vara diffus, troligtvis var det en enkel genväg, man valde att lägga sig på en nivå man förutsatte att spelarna skulle försöka uppnå, och fick därmed en (felaktig) utgångspunkt för all denna fysik. Fallout 4's grafikmotor går att pressa upp långt över 60FPS, men det sker helt på egen risk, då fysiken ballar ur...

Skrivet av Gambit_2K:

Om innehållet (fysikdelarna i detta fall, som är en del av motorn) inte är designade att fungera vid högre fps än 60 skulle man säga att det inte stöds, eller hur? Jag och de flesta utvecklarna jag känner skulle argumentera att allt som faller utanför vad det designats för anses vara ngt som inte stöds?

Rimligtvis är det så. Vill man kan man pressa mjukvaran utanför parametrarna som utvecklarna har satt, men då får man själv ta konsekvenserna av det.
Jag har i grund och botten inget problem med att man valt att göra så här, även om det är till att göra det väl lätt för sig. Min fysik borde inte påverkas av hur hög FPS jag har, min FPS kan jag strypa om jag tycker att fysiken gör något för svårt. Men nu har de valt att låta dig ändra svårighetsgraden "on the fly" med, så det känns som om det kvittar.

Största problemet med Fallout 4 är inte varken buggarna, eller spelmotorn. Det är Bethesda. Varför i helvete gjorde de inte ett Fallout spel? Inga signifikanta dialogalternativ, vad man än väljer, påverkar inget i spelet. Tittar vi tillbaka på tidigare speltitlar så ser man att man kunde göra val som signifikant förändrade spelet, och världen man spelade i. Fallout 4 är i sammanhanget ett ned-dummat skitspel för massorna. Det är helt enkelt profithungern som har fått styra. De tidigare Fallout-spelen har varit för nischade, och inte sålt till tillräckligt många, antar jag... Men det är ett tema som har varit ganska genomgående de senaste åren, olika spelutvecklare har gjort sina försök att bli mer... för den breda grå massan.
Det verkar som om ett riktigt bra spel är ett spel helt utan val, där spelaren leds genom en massa icke-väljande dialoger, där spelaren ges en klen uppfattning om att denna har valt, något, och sedan tvingas genomföra vissa moment för att handlingen ska gå vidare. Misslyckas man med momenten, ska man automatiskt få en respawn på senaste save-punkt, och försöka igen, nu är momentet dessutom lite enklare. Skitspel.

Tyvärr.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kel:

Alla nI som fortfarande spelar spelet och har en telefon med stor skärm eller en surfplatta, se genast till att ta hem pip-boy appen!!!!! SJUKT COOLT!!!
Den uppdaterar i realtid och man kan sköta Inventory,vapen ,stimpaks och t ex fast travel via skärmen, bara en sån grej som att se kartan medans man går...
det är bara sätta fast den så har man en pip-boy medans man spelar! (Jag har iofs min stående på bordet bredvid, 10" är för stort att tejpa fast tyvärr....)
Jag FATTAR inte varför man inte gjort mer reklam för den! Funkar SJUKT bra, jag upptäckte den av ren slump när jag bläddrade i inställningarna.

Gillar appen, men jag har lite problem med den. Mobilens processor går på max, så min Qualcomm blir jävligt varm.
Så äter appen lite mycket ram.
De borde putsa en del på gpu-cpu fördelningen, och även låta processorn vila när inget avancerat görs. Pil på statisk karta, behöver inte enligt mig fyra kärnor tuggandes på 2GHz.. =P

Hoppas på en uppdatering snart.

Visa signatur

De som inte bryr sig om att "storebror ser dig" för att de "inte har något att dölja", lämnar de även ut sin dörrnyckel till värden så denne kan läsa deras post och rota i skåp och lådor?

Permalänk
Medlem

@grynnan:

oki, jag använder appen på en 1000:- 10" platta, sunkar toknajs och verkar inte dra särskilt mycket mer ström än vanligt surfande, å andra sidan drar den processorn aldrig varmt... =P

Visa signatur

Den är så gammal så specifikationerna är suddiga...