Permalänk
Medlem

Förlängning till skärm + dator

Hej allihopa! Hoppas jag är i någorlunda rätt kategori. Har lite funderingar på att flytta min dator till ett annat rum för att få en tystare miljö när jag arbetar och spelar. Just nu sitter det fem stycken USB-kablar in i datorn, samt en mini-HDMI. Har kollat runt lite på diverse tillbehör för att få det här att fungera och det verkar inte finnas några direkta problem utan det är bara att köpa lite förlängningar och så är det klart. Dock undrar jag om det kommer att påverka prestandan på något sätt. Just nu är mina kablar inte längre än en meter, två på sin höjd, men kommer jag märka av en försening när kablarna blir uppemot 10-15 meter? Behöver inte längre än den sträckan. Är rädd för att det ska bli en markant försening på hur snabbt knapptryckningar registreras eller ljud i min mikrofon snappas upp. Framför allt hur det kommer påverka skärmen. Vill inte att jag ska ligga i konstant underläge när jag spelar FPS-spel på grund av att min skärm har en liten försening.

Jag kanske nojar över något som inte kommer finnas eftersom teknologin är förhoppningsvis tillräckligt bra idag, men är det något jag bör veta eller tänka på innan jag påbörjar min lilla flytt? Finns det en längdgräns där datorprylarna börjar få en försening eller tappa till exempel ljudkvalitet? Är det något jag bör göra i kopplingarna/förlängningarna? Ni kanske rent ut sagt har tips på produkter att köpa som jag ej vet om? Vem vet! Tacksam för all hjälp och tips.

Trevlig jul på er.

Permalänk
Medlem

Snarare så att skärm och USB sladdar inte får vara för långa, de börjar tappa signal.

USB går att lösa genom att ha 2 st 5 meters kablar och en USB hub som går på ström därimellan.

DVi sladd på 10-15meter...en chansning. Lycka till.

Lagg på grund av signal bör dock inte vara nått problem så länge du faktiskt får det att fungera

Visa signatur

5700x3D | RTX 2060 Super | 2 TB M.2 | 32 GB RAM | Gigabyte DS3H| 750 WATT

Permalänk
Medlem
Skrivet av FX9:

Snarare så att skärm och USB sladdar inte får vara för långa, de börjar tappa signal.

USB går att lösa genom att ha 2 st 5 meters kablar och en USB hub som går på ström därimellan.

DVi sladd på 10-15meter...en chansning. Lycka till.

Lagg på grund av signal bör dock inte vara nått problem så länge du faktiskt får det att fungera

Ah, men det blir ingen fördröjning eller försämring av prestanda, förutom att de tappar signal? Tänker mest på mikrofonkvalitet. Så länge det har signal ska det inte vara någon försämring?

Jag har ingen DVi-kabel, bara en mini-HDMI till skärmen. Läste nånstans att 15 meter borde vara lugnt, men över det är inte att rekommendera.

Tack för hjälpen!

Permalänk
Medlem

Jag kör, och har kört i många år, med burken ståendes i ett förråd i anslutning till rummet jag har datorn i, tidigare i lägenhet och numera i hus.

Jag kör 2st DVI Dual Link, 1st HDMI, 1st USB 2.0 samt 1st USB 3.0.

Tidigare körde jag även analogt ljud på 2st förlängningssladdar, men då fick jag överhörning, dvs i tex Teamspeak så snabbade kabeln för mikrofon upp signaler från kabeln för ljud, antagligen för att kablarna var på 10 meter och låg jämte varandra hela sträckan.

Men det är också det enda jag haft problem med, jag kör DVI Dual Link kablar för att få ut 120Hz, inga problem alls där, och inte heller har jag några som helst problem med USB, varken 2.0 eller 3.0. Och angående längder på USB-kablar så är mina förlängningar "aktiva" alltså dom innehåller elektronik för att hålla signalkvalitén uppe. Detta brukar stå i beskrivningarna när man handlar sådana kablar.

Så jag kan varmt rekommendera att flytta ut maskinen, så mycket skönare att slippa höra surret.
Fast nu när jag tänker efter finns det EN nackdel, jag kan inte direkt höra om någon mekanisk komponent börjar låta illa som inför ett ras, men det är en tradeoff iallafall JAG kan acceptera.

EDIT: Kom på ett problem jag haft nu, men det hade inte med kablarna att göra, det var en skärm som inte gillade att sitta på slutet av en 10 meters DVI förlängning, det var en Samsungskärm vill jag minnas, denna byttes mot en Asus och det fungerade bra.

Visa signatur

[Arrogance]-[5800X+6900XT]-[Win10]