Permalänk
Medlem

Vad tycker ni om designen?

Har nyss bytt domännamn, och med det så följer givetvis en ny design. Min fråga är; vad tycker ni, vad saknas, och vad är bra?

https://www.techandme.se

Tack på förhand för input!

Visa signatur

Citera för svar

Stora Owncloud/Nextcloud-tråden: http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1212245-officiell...
Jobb: Datacenter Manager
Grundare: https://www.hanssonit.se

Permalänk
Medlem

@enoch85: Ärligt talat är det inte mycket till design att tal om. Ser mest ut som vilken Wordpress-sida som helst. Vad som saknas? Innehåll till att börja med
Spontant upplever jag kontrasten mellan den svarta bakgrunden och de vita fälten som ansträngande (men det kan bero på den bultande huvudvärken). Med så lite innehåll är det svårt att ge mer konstruktiv kritik.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

Ja du, otroligt ful var den iaf. Tycker det inte finns en genomtänkt design öht.

Visa signatur

AW3423DW QD-OLED - Ryzen 5800x - MSI Gaming Trio X 3090 - 64GB 3600@cl16 - Samsung 980 Pro 2TB/WD Black SN850 2TB

Permalänk
Medlem

Tycker den är snygg, dock inget fan av att det ar två rader i menyfältet längst upp, skulle varit bara en rad. Som du har det på https://www.en0ch.se/.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
Felkod40

Permalänk
Medlem

varför går den från vänster till höger och sen från höger till vänster på nästa rad?
tycker den var väldigt oorganiserad och jobbig att fatta

Visa signatur

Min dator: Silent Base 600 | 1700X @ 3.9Ghz | MSI Gaming X 1080TI | RM750X | 512Gb M2 | 16Gb 3200mhz Ram | S34E790C @ 3440x1440
Tjejens dator: Define r4 | i5 3570k @ 4.2ghz | GTX Titan | 750w Supernova | 240gb SSD | 32gb ram
Citera/Tagga för svar!

Permalänk
Medlem

@Dr.Mabuse Inget inehåll? Alla 91 poster som är gjorda, vad är det då?

@Övriga, Ja det är WP, jag är ingen PHP snubbe direkt. Blandade omdömmen märker jag.

Visa signatur

Citera för svar

Stora Owncloud/Nextcloud-tråden: http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1212245-officiell...
Jobb: Datacenter Manager
Grundare: https://www.hanssonit.se

Permalänk
Medlem

Enkel design som defintivt fungerar. Enligt mig så borde du fixa så att endast är en rad av menyalternativt, sen gärna lite färger användas också!

Visa signatur

CPU [Ryzen 7 3800XT] GPU [Red Devil RX 5700 XT 8GB]
PSU [Antec HCG Gold 750W]
MOBO [MSI B550-A Pro]
Chassi [Phanteks Entoo Pro M]

Permalänk
Medlem

Efter vad jag kunnat se i Iceweasel 38.4.0 (Opera 12 kan inte ens visa sidan via https, http hänger webbläsaren):

  • Menyn saknar text. Man vet ej vad man klickar på.

  • Är det en blog? Framgår inte riktigt vad för syfte hemsidan har.

  • Om alla vita rutor är inlägg så vore det bra om det fanns dels en titel men även att de var klickbara så man kan läsa dem. Datumangivelser skulle inte heller skada.

  • Längst ned på sidan finns en länk för att se äldre inlägg. Dock känns det fel att länken är på vänster sida kontra höger (nog mer smaksak antar jag).

  • Väl inne på ett inlägg består 50% av bredden av whitespace. Att ha marginaler ser jag inget fel på men när det vita området har väldigt mycket tom yta käns texten väldigt "avsmalnad". Antingen bör det vita området vara smalare, eller så bör texten fylla ut mer på bredden.

  • I allmänthet väldigt mycket text som ej syns. Vet ej om den saknas eller om det renderas fel dock.

Nu har jag inte haft tid med att gå in på detaljer men där är iallafall en övergripande lista.

En personlig åsikt är dock att jag ej kan ta sidor med liknande tema seriöst. Strunt samma om de som driver den har stenkoll på vad de gör, budskapet framstår inte som seriöst. rsync.net är ett bra exempel. Jag vet mycket väl vad det går ut på (läst på andra sidor) men deras hemsida säger mer eller mindre ingenting utöver "molnbackup woo woo!". Sett till innehåll är dina inlägg en nivå långt över; dock med brasklappen att man ej kan läsa dem

Visa signatur

Efter att ni har läst det här har ni insett att det inte gav något.

Permalänk
Medlem

Tycker det ser väldigt klumpigt ut på första sidan... har inte en aning om vad som är vad, lite luftigare kanske skulle underlätta, eller sortera samtliga poster i vissa kategorier så dem delas upp? Lite färger hade också fått sidan att se lite trevligare ut - Svart/vitt ser väldigt trist ut i mitt tycke.

Visa signatur

NZXT H510 Flow MSI B450 Tomahawk MAX
AMD Ryzen 5800X3D RX 7900XTX Kingston Fury 64GB

Permalänk

Visa syftet med sidan direkt, fans nån shop med webservrar och lite downloads, men för en vanlig medelsvensson säger det en nada...

Men jag gillar snöflings animation när man går in på shopen

Visa signatur

Datorn: i5-4690k@4.3ghz, Asus Dual OC 1070, Fractal Design Newton R3 1000w, Asus Z97-A, Fractal Define R5, 16GB Corsair@1600mhz, Hyper 212 EVO, Crucial BX100, WD Black 1TB x2
Kringutrustning: BenqXL2411Z, AOC 24" x2, Func KB-460, Mionix Naos 7000, Logitech MX Master, Logitech Z-906, Sehnheiser HD 558, Optuma uDAC 3, Blue Yeti, Akai LPK 25 Steelseries QCK XXL

Permalänk
Skrivet av enoch85:

...Inget inehåll? Alla 91 poster som är gjorda, vad är det då?

...skit man inte orkar läsa?
För att vara konstruktiv, det är ordbajs som ger för mycket information. Inte på en webbplats, tack. Om det är nödvändig info lägg det i en nedladdningsbar pdf eller nåt. Kvar är sökorden och ett snyggt skrivet innehåll som ger mersmak.
För många flikar också... sidorna kan vara kvar men alla behöver inte återkomma i menyn :/

Själv tycker jag designen är snygg, helt i min smak men smaken är som baken och jag har inte jobbat med design på tio år. Något stör dock med de vita rutorna... och sidornas "widget" del tar för mycket plats? Är man intresserad av twitter feeds så ha den på något strategiskt ställe.

En bra start?

Permalänk
Medlem

Ser väldigt udda ut så som nyheterna är placerade.. är det tänkt för surfplattor annars gör om gör rätt

Permalänk
Medlem

Folk är bra på att klaga märker jag. Men det är klart, det är väl det lättaste.

Kommentearer som:

Skrivet av SoilBleed:

...skit man inte orkar läsa?

gör ingen nytta.

Och till er övriga, det verkar som att det är mycket personligt tycke och smak. Btw, jag tyckte rsyncs sida var nice! Det kanske säger en del om min smak?

Sen tror jag mycket beror på ålder och vad man är van vid sedan tidigare. Jag har haft 3 st designer, och om jag inte minns fel så har jag alltid frågat här på Swec om input, och alltid har det varit mestadels negativ kritik. Trots att den design jag haft tidigare är sådan design som efterfrågas nu, och tidigare har det varit tvärtom.

Så ja, smaken är delad. Kom gärna med ytterligare konstruktiv kritik.

Visa signatur

Citera för svar

Stora Owncloud/Nextcloud-tråden: http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1212245-officiell...
Jobb: Datacenter Manager
Grundare: https://www.hanssonit.se

Permalänk
Medlem

Jag tycker att sidan är snygg bra jobbat, föredrar dock ljusare sidor, men det är nog mer en smak sak.

Dock tycker jag att elementen som är "post-containers" bör fortsätta vara alignade som på översta raden.

Permalänk
Medlem

Det händer inte heller så mycket - lyft gärna fram den senaste bloggposten så att säga, "spana in vår senaste text". Använd dig av taggar - t.ex. ett taggmoln. Eller varför inte kategorier i en högerspalt - där kan t.e.x finnas "Linux", "Arduino", "Windows", "Cloud"... Eller vad det nu är ni skriver om. Även om du har 91 poster så har man ingen chans att hitta det man skulle vilja ha och man blir inte sugen på att läsa heller som det är just nu, förutom i menyn som liksom försvinner i det mörka. Se till så att man lockas av innehållet! Använd mer bilder till "framsidan", inte bara rutor med text.

Personligen gillar jag när man får texten direkt, alltså som en traditionell blogg. inte att man klickar på en ruta eller vad man ska säga. Den typen av design du använder ser för glassig ut för att vara en techblogg/teknikblogg helt enkelt. Det ska gärna se hemsnickrat ut, fast på ett genomtänkt sätt såklart.

Det kan räcka med rubrik och ingress. Snegla lite på Lifehacker eller How to geek.

Jag jobbar bl.a. som webbredaktör på ett mellanstort bibliotek och har pluggat webbdesign ur ett informatörsperspektiv, jag är alltså inte kodare eller designer på det sättet.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sten sax påse:

"...men för en vanlig medelsvensson säger det en nada..."

Jag tror inte målgruppen för den sidan är riktad till en medelsvensson

OnT: Lite rörigt och svårt att förstå syftet med sidan. Det kan gärna komma fram lite tydligare Sen testade jag för skojs skull att "Tips & tricks" -> "Windows". Och det jag får upp är Ubuntu, Ubuntu, Ubunto lite mer Ubuntu och en till Ubunto. Jag som Windows användare hade inte så mycket användning av de tips och tricksen faktiskt =/

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk
Medlem

Tycker förstasidan känns rörig och jobbig att ta till sig. Dela hellre upp texterna i kategorier och lista dem i spalter med mindre textstorlek så de blir mer överskådliga. Då blir det även lättare för besökare att hitta nått de faktiskt bryr sig om, snarare än att behöva skumma genom alla överskrifter.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Medlem
Skrivet av enoch85:

Har nyss bytt domännamn, och med det så följer givetvis en ny design. Min fråga är; vad tycker ni, vad saknas, och vad är bra?

https://www.techandme.se

Tack på förhand för input!

Själva "temat" med färger och så ser bra ut. Möjligtvis skulle det kunna vara lite mer kontrast i menyn så att den står ut mer. Och även det omvända gäller - i och med att bakgrunden är så mörk blir det nästan lite väl stor kontrast mot de helvita boxarna/inläggs-behållarna. Så antingen ljusa upp bakgrunden eller tona ner bakgrunden i inläggen lite.

I likhet med många andra så tycker jag att det blir rörigt när alla inlägg ligger som ungefär lika stora boxar. Det borde kunna göras mer överskådligt genom att ha det strukturerat t.ex. i tidsordning eller någon annan form av hierarki.

Det verkar ju finnas mycket bra innehåll, så med lite struktur kan det nog bli superbra!

På detaljnivå så såg jag att sidorna får två <title>-taggar (iaf hos mig). Det verkar bara vara den första som visas, så att det blir t.ex.:
<title>Tips & Tricks | </title>
istället för
<title>Tips Tricks | Tech and Me</title>

Hoppas något av det hjälpte lite.

Permalänk
Medlem
Skrivet av keyless:

På detaljnivå så såg jag att sidorna får två <title>-taggar (iaf hos mig). Det verkar bara vara den första som visas, så att det blir t.ex.:
<title>Tips & Tricks | </title>
istället för
<title>Tips Tricks | Tech and Me</title>

Ja, det där har förbryllat mig med. Ska ju bara funka då det är WP. Kanske manuellt får gå in och redigera. Tips på vart jag ska börja leta?

Visa signatur

Citera för svar

Stora Owncloud/Nextcloud-tråden: http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1212245-officiell...
Jobb: Datacenter Manager
Grundare: https://www.hanssonit.se

Permalänk
Medlem
Skrivet av enoch85:

Ja, det där har förbryllat mig med. Ska ju bara funka då det är WP. Kanske manuellt får gå in och redigera. Tips på vart jag ska börja leta?

Inte på rak arm.
Om man googlar så verkar det ju kunna bli på det där sättet av vissa plug-ins. Kanske värt att kolla om det är någon sådan som spökar innan man ger sig in i php:n

Permalänk
Skrivet av enoch85:

Folk är bra på att klaga märker jag. Men det är klart, det är väl det lättaste.

Kommentearer som:
gör ingen nytta.

Och till er övriga, det verkar som att det är mycket personligt tycke och smak. Btw, jag tyckte rsyncs sida var nice! Det kanske säger en del om min smak?

Sen tror jag mycket beror på ålder och vad man är van vid sedan tidigare. Jag har haft 3 st designer, och om jag inte minns fel så har jag alltid frågat här på Swec om input, och alltid har det varit mestadels negativ kritik. Trots att den design jag haft tidigare är sådan design som efterfrågas nu, och tidigare har det varit tvärtom.

Så ja, smaken är delad. Kom gärna med ytterligare konstruktiv kritik.

...om du inte tyckte att jag kom med konstruktiv kritik så kanske du bör lägga ner det här med webbsidan.

Permalänk
Medlem

Finns en del av korn som är bra här, men också en ganska bra exempel å¨varför man bör undvika gratisteman till wordpress, finns väl ett och annat OK om man vill ha till en renodlad bloggsida men inte annars.

Det är ingen design i temat som jag gillar och skulle inte stanna till på sidan för läsa vidare precis.
Men in med lite färger och bilder så blir det en hel del bättre och intressantare.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

En aningen offtopic, men du kanske vill testa något modernare än WP?

Kanske ge https://ghost.io en chans?

Permalänk
Medlem

Sidan består av mycket "döyta, flytta ut marginalen eller minska den vita bakgrunden.

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk

Trevlig sida! Well done

Jag hade gärna sett nån form av taggning, #ubuntu #MySQL som gör att jag kan hitta/söka efter intressanta poster om just de ämnena.

Svart och vitt i all ära, men lite färg skulle kunna liva upp sidan lite. Hade varit kul/trevligt om det fanns en top-border på varje post som gjorde att man snabbt kunna urskilja ämnena. Säg tex att alla poster som är taggade med #ubuntu hade en border som var ubuntuorange.

Det var nog mina två kronor iaf!

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvingmark:

Trevlig sida! Well done

Jag hade gärna sett nån form av taggning, #ubuntu #MySQL som gör att jag kan hitta/söka efter intressanta poster om just de ämnena.

Svart och vitt i all ära, men lite färg skulle kunna liva upp sidan lite. Hade varit kul/trevligt om det fanns en top-border på varje post som gjorde att man snabbt kunna urskilja ämnena. Säg tex att alla poster som är taggade med #ubuntu hade en border som var ubuntuorange.
http://i.imgur.com/TRlfjyJ.png

Det var nog mina två kronor iaf!

Bästa förslaget hittils! Vilken skillnad det gjorde. Ska forska vidare i det när jag är klar med att gå igenom alla poster och ändra grammatiken från "jag" till "vi". Tar en jäkla tid bara.

Visa signatur

Citera för svar

Stora Owncloud/Nextcloud-tråden: http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1212245-officiell...
Jobb: Datacenter Manager
Grundare: https://www.hanssonit.se

Permalänk
Skrivet av enoch85:

Bästa förslaget hittils! Vilken skillnad det gjorde. Ska forska vidare i det när jag är klar med att gå igenom alla poster och ändra grammatiken från "jag" till "vi". Tar en jäkla tid bara.

Kul att du gilla förslaget! pinga gärna när och om du implementerat det

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvingmark:

Kul att du gilla förslaget! pinga gärna när och om du implementerat det

Skickades från m.sweclockers.com

Jag känner en PHP utvecklare som knepade ihop ett plugin så man kan välja färg för varje post lite snabbt.

Kan du koda får du gärna bidra med ditt förslag!

God jul!

EDIT: Såg att du hade en search i vänstra hörnet. Den visas inte på min. La du till det oxå?

Visa signatur

Citera för svar

Stora Owncloud/Nextcloud-tråden: http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1212245-officiell...
Jobb: Datacenter Manager
Grundare: https://www.hanssonit.se

Permalänk
Medlem

@tvingmark: Här är modden: https://en0ch.se/index.php/s/yQqR1P0PG9dBESV

Har inte fått det att funka än, men någon med PHP skills kanske kan förbättra den? Typ låsa den beroende på vilken kategori osv?

Visa signatur

Citera för svar

Stora Owncloud/Nextcloud-tråden: http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1212245-officiell...
Jobb: Datacenter Manager
Grundare: https://www.hanssonit.se

Permalänk
Inaktiv

Jag vet inte om du verkligen säljer något, men om jag skulle aldrig ta någon seriöst om inte adress, tel.nummer och bolagsnummer fanns i footern alternativt om företag/kontakt.Tycker att startsidan känns lite för mycket som wordpress där alla inlagg bara radas upp. Det ska ju vara en hemsida inte en blogg/instagram. Lite väl mörk och oluftigt i mitt tycke. Gillar fräsch och lättläst. Dock tycker jag stilen annars är bra och menyerna i toppen, gillar att de tar lite utrymme.

Hittade lite saker jag tycker är rätt meningslöst. Efter ett inlägg kommer det upp twitter grejjer osv som jag tycker kluddar ner och gör saker svårläst. På kontakt har du CV ute men man får inte läsa, utan man måste kontakta dig. Varför inte bara maila det då istället för att slösa plats på hemsidan. Less is always more. Varför är maila dig en stjärna?