Windows 10-uppdateringen "Redstone" får färre nya finesser

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

En omodifierad version av Windows 7 Pro x64 SP1 alltså? Min version var också "inklusive service pack 1" iom att det var version 1511 jag körde.

10GB är ju ändå 25% mer än 8GB. Jag använde en 32GB stor hårddisk så det är möjligt att Windows 10 krymper sig själv ännu mer om jag skulle använda en 20GB hårddisk. Ska testa det så att vi får samma förutsättningar

Det är ju helt sjukt egentligen, Windows 10 har hundratals funktioner som Windows 7 saknar (DirectX 12, filhistorik, Hyper-V m.m.), ändå lyckas man få in det på mindre utrymme.

Precis, Windows 7 Pro x64 SP1 direkt nedladdad ifrån MSDN.

I brist på annat att göra så provade jag också Windows 10 Pro x64 (1511) på samma konfiguration i VMWare. Ingen stor skillnad.

Permalänk
Medlem

@Broken-arrow:

Jo, jag har uppdaterat min bärbara Asus X751LN till Windows 10 från det medföljande 8.1. Datorn har strulat väldigt mycket när den skulle inta viloläge och strömsparläge. Total hängning och en lång tryckning på powerknappen var det som krävdes för en omstart, vilket var det ända som gick att göra. Nu tror jag det fungerar men jag har också försökt med uppdatera alla drivisar, Intel Management Engine Interface, inf:ar. Har även tagit bort snabbstartsinställningar i bios och windows, varit inne och avaktiverat readyboost-servicen, mm. mm. Jag tror att kombinationen Intels inbyggda grafik och Nvidia gt-grafiken som ska samarbeta är lite småbuggigt. Får väl också passa på att ge en ordentlig känga till Asus är ju inte är direkt snabba på att uppdatera sina Intel grafikdrivisar... Den som finns på deras sida är ultragammal och avsedd för 8.1. Och, nej, allmänna inteldrivisar funkar inte eftersom Asus har någon specialfunktion som gör att intels allmänna drivisar inte går att installera. Inte ens om man försöker tvångsinstallera dessa enligt Microsofts anvisningar... På mina och familjens andra (inte Asus) burkar funkar Windows 10 faktiskt klockrent..

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Kaine_Uro:

Precis, Windows 7 Pro x64 SP1 direkt nedladdad ifrån MSDN.

I brist på annat att göra så provade jag också Windows 10 Pro x64 (1511) på samma konfiguration i VMWare. Ingen stor skillnad.

http://i.imgur.com/wC1DyuK.png

Du behöver manuellt aktivera komprimerade systemfiler för att simulera en modern dator med en hårddisk med 20GB för att det ska bli likt verkligheten, det aktiveras inte automatiskt om Windows känner av att prestandan skulle lida av det.

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Permalänk
Avstängd

Tror inte jag kommer längre än så här med en omodifierad engelsk Windows 10 Pro x64 version 1511, installerad i en Hyper-V maskin med /Compact:ON aktiverat.

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dockland:

Ingen jag känner har mindre än 128GB. Nåväl, det kan finnas någon stackare kvar på 64GB eller till och med 32GB disk. Men med det argumentet antar jag du är kvar på Windows 95.
"Typical hard disk space required to install Windows 95 on a clean system: 50-55 MB"

https://support.microsoft.com/en-us/kb/138349

Min huvuddator kör en 180GB Intel 520 SSD
Min syrra kör med en 80GB Intel 320 SSD
Mamma kör med en 128 GB SSD (som är från en tillverkare med recovery partition så hon har lite mer än 100GB ledigt)
Min bärbara kör en 128 GB SanDisk SSD

Så yeah....

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Yoshman:

Har nu sett hela, men hade inte behövt sett mer än inledningen då det är känd teknik som redan används i andra OS.

För att hålla sig till den förenklade fallet de använder initialt, skrivbordet med bilder. I fallet där du faktiskt aktivt jobbar med alla bilder på ditt skrivbord så blir ditt "working-set" lika med storleken på skrivbordet. "working-set" kan inte vara komprimerat för då blir det långsamt. Så i det läget styrs kapacitet av vad du kan jobba med av hur stort skrivbordet är, du kan inte knyckla ihop någon av bilderna som ligger på skrivbordet.

Så i lägen där man faktiskt använder allt RAM som finns i systemet så vinner man ingenting med minneskompression och exakt detta fall som råkade hända på grabbens system. Det faktum att det inte händer i Win8.1 visar att Win10 använder mer RAM.

I normalfallet är det nog en förbättring då de flesta har långt mer RAM än de faktiskt behöver. Eller, för de flesta kvittar det nog då de flesta har mer RAM än vad som behövs för att ens passivt hålla alla program de har igång i RAM. Men för de som startar massor med program och aldrig avslutar program de inte använder (inte helt ovanligt för "powerusers") så är det en vinst med minneskomprimering.

Största vinsten är nog för enklare system med väldigt lite RAM där man typiskt kör en applikation i taget och ingen enskild applikation är speciellt komplicerad: här har du pekplattor, mobiler och majoriteten av hur PC används på kontor.

Men vissa delar av detta känns lika "overengineered" som "super fetch", t.ex. delarna han pratar om på slutet där alla CPU-kärnor används för att göra "in-swap", CPU-kapaciteten är så många tiopotenser högre än den snabbaste PCIe SSD och blanda in fler CPU-kärnor än nödvändigt är både dåligt för effektiviteten och är mycket svårare att göra korrekt. Super-fetch som kom med Vista lät ju så väldigt bra i PR-materialet, med initialt var det en riktigt cluster fuck funktion i praktiken. Att detta är "overengineered" är ett mindre problem, bara skaffa mer RAM så används inte ens de delarna då man aldrig behöver lägga ut saker på disk.

Du kan inte bara svälja PR rakt av, faktum är att de flesta nya saker har en tendens att innehålla barnsjukdomar. Just minneskomprimeringen kommer ändå bli en bra tillskott när man fått jobba med det ett tag. Löser dock inte problemet jag nämnde i min första post i denna tråd.

När du kalla designen "over engineered" så tolkar jag det som att du är imponerad av hur avancerat det är. När du säger att du är rädd för att det kommer existera buggar så får jag be dig att titta på historien. Vi har inte sett allvarliga fel i kärnan av Windows på mycket länge. Minneskomprimeringen är nu aktivt på drygt 200 miljoner enheter så vi får nog anta att det har gått bra.

Hörde du också när de pratade om hur otroligt väl de skalade när de använde flera CPU-kärnor för att komprimera och packa upp? På 8 kärnor fick han ~7,5 gånger högre prestanda än med en kärna.

Visa signatur

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...