Permalänk

Tankar kring dell xps 13

Hej alla!

Jag har på senaste tiden försökt hitta en smidig liten dator, som även kan omvandlas till surfplatta. Hittade den perfekta datorn, nämligen dell XPS 13. Den är dock ej en convertible.

Min fråga är, tror ni att man skulle kunna modifiera denna modell själv så att skärmen skulle gå att rotera 360 grader?

tack!

Permalänk
Medlem

Gissar att det skulle bli en synnerligen krånglig modifikation att utföra. Utöver att svivel/gångjärn måste hålla mekaniskt är det förmodligen en FFC-kabel mellan skärm och dator som måste bytas till något som tål att vridas, att hitta något som passar med befintliga kontaktdon lär bli ett elände. Sedan ska grejerna få plats också, något som inte är självklart i ett såntdär kompaktbygge.

Utan att vilja vara spydig eller något; i och med att du behöver ställa frågan, så tror jag inte att du klarar av en sådan operation, och gör bäst i att låta bli.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

Jag skulle också avråda från en sådan modifikation. Tror inte det blir snyggt, synd på en dator som redan ser så pass bra ut, om än dock en vanlig laptop.

Permalänk

Tror också att det finns bättre lösningar på det!

Permalänk
Medlem

Vad har du tittat på för alternativ? Några som poppar upp i mitt huvud är.
Dell xps12, thinkpad yoga 260/460, surface pro 4, surface book, hp spectre x360, Lenovo yoga 900/700

Visa signatur

HDD 1: Surface Book 2 15" (W10 Enterprise)
HDD 2: RYZEN 5900X, 64GiB, 2TB SSD, 2080 Super (W10 Enterprise)
Colo: 3 x Dell R710 (proxmox)

Permalänk

Har hört väldigt bra saker om hp's spectre, har bra erfarenheter också av en Surface pro, fast de är väldigt olika datorer. Jag använder in pekskärmen på min xps alls lika mycket som jag trodde