Forza Motorsport 6 och Gears of War 4 sägs vara på väg till Windows 10

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Broken-arrow:

Finns fler orosmoln än att xbox försvinner. Steam var redan oroliga för utvecklingen i win 8, jag vill inte köpa program och spel för 600kr, när det är prisplägg för bekvämligheten att få det hem direkt.

Nu kan man köpa spel fritt i valfri butik, men om MS gör samma tänk som med win 8/10 (att bara köra över kunderna och inte ge vad dom vill ha).

Skickades från m.sweclockers.com

Valve är oroliga för att få konkurrera. Med tanke på att de snudd på har monopol på spelmarknaden på PC och då dessutom piggybackar Microsofts plattform så är det klart att de är rädda. SteamOS-satsningen går ju inte direkt strålande heller, även om små framsteg verkar ske hela tiden förstås. Dock betalar vi redan 60 euro för nya spel på Steam så vi är ju redan där.

Visst, vi kan ibland köpa Steam-nycklar i andra butiker men faktum är att marknaden är extremt låst då så gott som alla spel ändå måste aktiveras på Valves DRM-plattform Steam.

Räkna med att amerikanska konkurrensverket lär vakna om Microsoft kan antas vilja låsa marknaden. Att de låtsas som inget händer när andra företag gör samma sak är väl en annan diskussion antar jag.