Permalänk

Speldator, ~10k

Hej allihopa.

Jag har inte så bra koll på dagens komponenter och skulle vilja ha hjälp med att sätta ihop en speldator för drygt 10000kr. Om det drar över med en tusenlapp eller så är inte hela världen, förutsatt att det är värt det. Gärna ska datorn klara av spel på höga (inte nödvändigtvis högsta) inställningar under åren som kommer. Har inga planer på att överklocka eller liknande, och utöver spelandet kommer den inte användas till något särskilt.

Vill minnas att inet/komplett erbjöd en tjänst där de plockade ihop delarna åt en för en summa, så den kostnaden blir också tvungen att räknas in. Är inte särskilt motiverad till att göra det själv p.g.a bristande teknisk händighet och dåligt tålamod. Har inga bekanta som är duktiga med detta heller, så rekommendationer på färdigpackade datorer är därför också okej. Operativsystem behövs ej.

Tack för svar!

Permalänk
Mattecoach

Vet inte om du vill ha med tillbehör/OS.... Men något sånt här skulle jag nog satsa på.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9255983/2016-03-11

Permalänk

Ber om ursäkt, ska ändra det i första inlägget. Operativsystem har jag redan.

Permalänk
Medlem

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9256056/2016-03-10

Permalänk

Snabb fråga, baserat på era två förslag hittills: Är R9 390 att föredra över GTX 970?

Permalänk
Medlem

@Skogsstjärna: R9 390 är att föredra om du inte planerar att uppgradera inom ett år eller två. Med de (förvisso begränsade) tester av DX12 titlar som kommit så verkar AMD ha ett klart övertag i prestanda där. Det hänger förstås på att du kommer att köra Windows 10 också, annars så får du ju nöja dig med DX11 och då kanske den lägre strömförbrukningen hos 970 är en fördel.

Freesynchskärmar (för AMD) är billigare än Gsyncskärmar om du vill adaptiv synkronisering i ett senare skede.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Skogsstjärna:

Snabb fråga, baserat på era två förslag hittills: Är R9 390 att föredra över GTX 970?

Det är lite hugget som stucket, men prestandamässigt är ett 390 lite bättre. Om man överklockar båda blir skillnaden dock försumbar, men ett 390 är lite billigare just nu. Prioriterar du dock lägre ljudnivå/värmeutveckling och tycker det är värt någon hundring extra så väljer du ett 970.

Permalänk

Tänker förmodligen beställa under kommande vecka. Skulle vara tacksam för fler förslag under tiden!

Permalänk
Medlem

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9280126/

Har nästan exakt samma specs och har kunnat köra alla spel jag testat hittills med nästan maxgrafik och har aldrig gått under 60 fps

Permalänk

Hej, jag hoppas att det inte gör något att jag återupplivar tråden. Valde att avvakta tills GTX 1070 släpptes och skulle vara tacksam om någon kunde knåpa ihop ett färdigbygge med kortet inkluderat. Budgetten kan höjas till cirka 13k.