Bahnhofs vite stoppas av Förvaltningsrätten

Permalänk
Medlem
Skrivet av abki:

Vi har haft personer som häktats och fängslats utan att vara skyldiga. Så det beror på hur man framför sina misstankar. Brotten har rubricerats som grova och då är det vanligt med husrannsakan också men det är inte samma som att de/de åtalade är skyldiga.

Inte samma sak.
För att kunna göra en husrannsakan hos någon måste vederbörande vara misstänkte för ett brott, så länge Bannhof (i detta fallet) inte är misstänkta för ett brott kan ingen husrannsakan ske där.
Det hjälper alltså inte att Bannhof kanske sitter på uppgifter som skulle kunna fälla någon annan.

Sen just detta faller gäller om Bannhof skall betala vite vid vägran av uppgiftsutlämning vid vilket brott som helst, grovt eller inte grovt.
Redan idag lämnar dom ut uppgifter om brottet är grovt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ampen:

Nu sade jag inte summarisk process, utan föreläggande, så som ett betaltningsföreläggande, eftersom jag förutsatte att beloppet och huruvida det skulle betalas redan varit fastslaget, med andra ord det enda som hade återstått hade varit indrivning, vilket i så fall faller under Kronofogden.

Betalningsföreläggande är summarisk process, dvs en förenklad process i syfte att fastställa otvistiga fordringar och få ett utslag som sedan kan verkställas. Det hanteras också av Kronofogden men det är en helt annan process än verkställighet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av gustaf:

Bahnhof verkar ju ha lagen på sin sida här, men det är ändå inte rimligt att brott som id-kapning, bedrägeri, förtal, olaga hot, hämdporr, osv inte kan utredas på grund av att brottet har begåtts på nätet. Hoppas att lagen ändras så att brottsoffer kan få upprättelse.

Det finns inget hinder i lagen mot det och det är över huvud taget inte vad frågan handlar om. Frågan handlar om huruvida myndigheter utan hinder ska kunna begära ut information från operatörerna. Samma problem som när EU-domstolen sågade datalagringsdirektivet, på grund av att det saknades koppling till allvarliga brott och begräsning för myndigheters tillgång till uppgifterna.

Finns det misstanke om brott med fängelse på minst 6 månader i straffskalan ska uppgifterna kunna begäras ut, och det är ingen operatör som motsatt sig det. För övrigt har nästan alla brott minst 6 månaders fängelse i straffskalan. Det är en väldigt lågt satt ribba.

Permalänk
Medlem

Jon Karlung, grattis till en bra policy som folk vill stödja.

Men allt är inte guld och gröna skogar, blev mycket besviken när ni låter trogna kunder få betala gamla priser i åratal utan att medela ganska stora sänkningar på priserna, dessutom utan någon som helst kompensation när man påpekar att man betalt flera tusen "för mycket" och de anställda i kundtjänst kommer med spydiga svar.

Att göra det omöjligt för befintliga kunder att se vad nya kunder får betala för 100/10 på hemsidan kanske är smart av er om man tänker ekonomiskt, men vi som har varit trogna kunder sedan länge och buffat er i sociala medier för de bra saker ni gör, tycker du det är ok att föra oss bakom ljuset på det sättet?

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Medlem

Det är standard. Du får priset som avtalades när du tecknade abonnemanget.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ampen:

Inte utan att du har en poäng, faktiskt. När direktivet revs upp av EU-domstolen vill jag minnas att de förhöll sig lite avvaktande och ville invänta förhandsavgörandet som kammarrätten hade bett om, men vad som gör att de nu bytt fot och gått ut och stött polisen i deras begäran vet jag inte. Ligger möjligen något i vad du säger.
Samtidigt, när de får en propå från Polisen på det sättet, är det ändå deras uppgift att göra bedömningen.

Ganska naivt förhållningssätt måste jag säga (eller försiktig skepsis?)... PTS gick ut tidigt och kastade IPRED på sophögen när direktivet revs upp av EU-domstolen. Dock kom PTS ganska snart tillbaka och gjorde avbön. Man behöver inte vara raketforskare för att inse att viss påtryckning från Sveavägen har haft en avgörande roll i hur PTS har hanterat frågan. Ministerstyre via proxy tror jag det kallas, Tomas Bodström var väl först med att på allvar pyssla med sådant i en annan (ö-)känd historia i dessa sammanhang!?

Visa signatur

Dator 1. MSI Z370 GAMING PRO CARBON, Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB, Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB, Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance, passivt vattenkyld.

Dator 2. MK MSI X79A-GD45, Intel i7-3820 @ 4,0 GHz, EVGA 980Ti med vattenblock, 16 Gig DDR3, vattenkyld

Specialskärm: ~124 tum 3840 X 1080, 178° FOV (2 x BenQ 1070+)

Permalänk
Skrivet av Ampen:

Nej, faktiskt inte, det räknas till myndighetsutövning, så de instanser som av riksdagen, eller på riksdagens bemyndigande, regeringen utser till kontrollinstanser med möjlighet att förelägga vite gör den bedömningen själva, om jag minns rätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Du har helt rätt, det är bara om man bryter mot vitesföreläggandet som domstol måste klubba igenom att pengarna ska betalas.

Visa signatur

i5 8400 / Gigabyte B360N Wifi / GTX 1080 / CoolerMaster NR200P / EVGA SuperNova GM 650 / Corsair Vengance LPX 16 GB DDR4 @ 2666mhz / Sandisk A110 & OCZ Trion 150 / Noctua NH-L12S

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cranzle:

Tycker inte du borde skylla bara på Bahnhof, nästan 9/10 personer jag känner har Telia och 9/10 av dessa har helt vansinnigt usel uppkoppling jämfört med vad de betalar för. Det värsta är min kompis familj som "har" 8/1 och får bara ut 2-3 som allra max. Sen lägger du till att de är 4 som använder den uppkopplingen, jo tjena. Och de får fiber först i slutet av detta året, som de väntat på i många många år.
Men ja det är mycket möjligt att deras adsl är dålig, men min erfarenhet med deras fiber är superb.

Har ju Bahnhof själv med 100/100 fiber, mycket sällan problem och får ut ungefär 96/96 vilket är riktigt bra jämfört med andra leverantörer.

Att deras DSL är kass kan jag leva med, precis som du säger kan det i många fall beror på Skanova/Telia eftersom de inte äger nätet själva. Det som gör att jag lämnar är Bahnhofs fullständigt obefintliga support. Har man tur att ens få svar så är det från någon som är provocerande okunnig. Bahnhof har expanderat alldeles för fort och tappat konceptet om god kundvård.

Visst skulle jag kunna chansa på att fibern blir så pass stabil att jag inte behöver oroa mig, men varför ens ta risken? Betala premium för en ISP som i slutändan ändå är utelämnad till EU:s jurister (= tombola).

Istället kan man spara mellanskillnaden från en billigare men mindre PR-medveten ISP och stödja OVPN. David står trots allt fortfarande kvar med ena benet i "myllan" och till skillnad från Jon Karlung minns han vilka det var som betalade för det egna företagets framgångar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av serdyllon:

Att deras DSL är kass kan jag leva med, precis som du säger kan det i många fall beror på Skanova/Telia eftersom de inte äger nätet själva.

Man undrar varför du drar in Telia i Skanovas kopparnät?

Permalänk
Medlem

Bra! PTS får allt skärpa sig och sluta göra oss till åtlöje inför resten av EU...

Kommer att tänka på: https://m.youtube.com/watch?v=rHVVpNRwLk0

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem
Skrivet av AtreX:

Man undrar varför du drar in Telia i Skanovas kopparnät?

Förstår inte riktigt vad du menar. Telia äger Skanova, så det är väl inte särskilt konstigt att dessa båda parhästar nämns i samma mening?