Testpilot: Cooler Master Hyper 212X

Permalänk
Medlem

@Calathea:
Bra uppföljning och en bra review även om jag inte skrev det första gången.

Permalänk
Skrivet av Calathea:

Nice, riktigt nice. Och ja, ditt sista test såg väldigt likt ut vad jag brukar se. Jag misstänker att jag vrider kylaren lite annorlunda och har lite mindre pasta, för jag får ofta en nästan exakt cirkel. Och cirkeln brukar inte nå ända ut på värmespridaren. Så samma temp bör ju indikera att båda valen gör sitt jobb. Tack för en överskådlig uppdatering!

Visa signatur

Ryzen 7 3700x stock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Calathea:

Sedan applicerade jag den absolut minsta mängd jag kunde tänka mig på en cpu av denna storlek:

http://i.imgur.com/RpkmJdO.jpg

Vilket gav en i mitt tycke otillräcklig täckning av värmespridaren:

http://i.imgur.com/DRXGtXb.jpg

Ja, det förlorar sannolikt lite prestanda i och med att det inte täcker hela ytan. Men samtidigt så tror jag det tjänar lite på att det är mindre pasta i ytan som faktiskt täcks.
Logiskt sett så är det optimala att täcka så stor yta som möjligt med så lite pasta som möjligt.

Pudget Sound Systems gjorde ett intressant test på applicering av kylpasta. De konstaterade att X-tekniken presterade bäst:

Att det presterade bättre än metoder som täckte sämre är ju knappast en förvåning, men det presterade även bättre än metoder som spred ut det mer ordentligt ("spiral" och "smoothly spread"). Detta är gissningsvis då det resulterar i mindre luftbubblor.

Intressant var ju även att "rice-sized dot" presterade bättre än "2x rice-sized dot", vilket tyder på att min teori att "mindre pasta = bra" är korrekt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Laine:

För att behålla PWM-styrning på en 4-pin behöver du en splitter som delar på 12V, GND och PWM, men RPM bara till ena porten.

http://forums.tweaktown.com/attachments/asrock/7171d1409068284-my-mb-wont-make-my-2-cpu-fans-spin-pwmsplittersmall-png

Najs. Och vad lätt det blev att förstå med din bild. Jag kör iofs CPU_FAN & CPU_OPT.

Visa signatur

Homer Simpson: "Internet! Is that thing still around?"

Continuously updating

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sveklockarn:

Monteringsanordningen till CM Hyper 212 är tyvärr inte bara sjukt dålig vid monteringen, den ger också ett obefintligt tryck mot IHS och stor risk för att kylaren flyttar sig vid t.ex. transport av datorn. Köp Noctua och gråt en gång.

Jo jag märkte det. Tyckte man fick ta i ganska hårt för att skruva skruvarna ända ner i botten... men trots det så "glappade" kylaren. Men den fungerar iallafall... körde bara en snabb test efter monteringen i min gamla dator som kommer att få stå som "reserv".

Noctua tycker jag inte alls är dyrt i jämförelse... man får vad man betalar för, om inte mer. Sedan så skiljer det ju inga enorma summor emellan dem heller.