Permalänk
Medlem

Begagnad dator, Värt priset?

Hej, jag tittade runt lite på blocket för en begagnad data och såg denna... http://m.blocket.se/sodermanland/Overklockad_stilren_speldato... Eftersom jag är värdelös på datorer skulle jag vilja veta om den är värd pengarna. Vad menas med att den är "överklockad" positivt/negativt
Är det nåt som måste ändras för att man ska kunna spela på den eller hur der den ut overall
// J

Permalänk

nej det är inte värt priset. flera tusen överpris

Permalänk
Medlem

Rent spontant skulle jag säga att den verkar ganska dyr...

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk

@JBergman: Runt 4000:- skulle vara ett skäligt pris för den datorn enl. mig, lite snabbt räknat.

Att processorn är överklockad betyder enkelt förklarat att man har höjt hastigheten på den genom att exempelvis höja volten till den. Det positiva är att man får en snabbare processor, medan det negativa är att den "slits" fortare, och risken för att den går sönder ökar. Det finns många på detta forum som kan ge dig en mer ingående och specifik förklaring kring detta om du är intresserad.

Visa signatur

Citera för svar.

Permalänk
Medlem

@JBergman: Tänk på att det är en väldigt utdaterad platform som den bygger på. CPUn, som sitter i (I7-860) kom ut Q3 2009 och är väll den första i7an som INTEL släppte, dvs detta är en 1156 rigg och att uppgradera CPU i framtiden är att glömma.

För 6000.- kan du får mycket nyare grejer även om det är begagnat.

Visa signatur

Main
MOBO: Gigabyte B550M DS3H, CPU: AMD Ryzen 5 5600, RAM: 2x16B @ 3600MHz, GPU: RADEON RX5700 Flashat till XT, SSD: WD BLACK SN750 SE 1TB nVME, 2x1TB Sata SSD Chassi, : Fractal Design Node 804, PSU: Corsair RM1000e, Skärm: Philips 27M1N3500LS.