Är det naturligt att man slutar spela när man är över 50?

Permalänk
Medlem
Skrivet av MultiMan:

Hmm, Grim Dawn kickstartade jag och har liggande orört på Steam. Värt att prova alltså?

Ja det är faktiskt rätt så bra. Lite Diablo 2 känsla i det, litegrann iallafall.

Visa signatur

Jag tillverkar Elektronisk Background Music på bjokib dot com... Kanske passar något ditt projekt? Det är "gratis" :)

Permalänk

Jag slutade väl spela redan när jag var under 25. Ingen tid när man pluggar heltid och har annat man ska hinna med på fritid såsom träning, träffa kompisar, tvätta, laga mat m m. Spelade dock frekvent fram till jag fyllde 20. Vågar inte tänka på hur många timmar man avverkat med Football Manager.

Visa signatur

Nuvarande system 2016-:
Intel i5-4570S | ASUS H97M-E | Corsair RM550X | 16 GB DDR3 Ballistix Sport | BeQuiet Pure Rock | Samsung EVO 850 250 GB | Temjin TJ08-E | Samsung Writemaster DVD-RW | Dell S2216 21,5" @1920x1080 | Windows 7

Gamla system: https://anotepad.com/notes/kt55k5

Permalänk
Medlem

Känns som frågan tagits upp förut, fast inte för just 50 års gränsen då

Jag spelar men inte lika mycket som förr. Elder Scrolls serien är mina favoritspel tack vare moddarna. Hade det inte funnits moddar till spelet så hade jag nog lagt ner spelet för länge sedan

Numer är det helt annan typ av spel som jag är mer intresserad av även om det ofta går dåligt och det är stryktipset. Jag håller mig på en nivå så att jag inte hamnar i spelmissbruk. Händer att jag spelar fejktips (tippar utan att lämna in det) för att testa olika system

Min ålder är 54 i juli men känner mig som det dubbla ibland, ledvärk och orken är lite si och så vissa dagar. Orkar inte ens jobba 8 timmar längre. Jag kallar mig halvpensionär även om jag ska jobba 11 år till (om inte pensionsåldern hinner höjas till dess)

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Börjar närma mig 40 och har slutat spela nästan helt och hållet. Insåg för ett par år sedan att jag hade runt 1200 dygn played time i det MMO jag spelat i ca 8 år. Räknade ut att det blir lite över 8 timmar om dagen. Viserligen en hel del idle time med i detta. Men ändå.. Man inser att om man lägger den tiden på träning eller att spela ett instrument eller kanske på utbildning så kan man bli både Arnold, Mozart och Stephen Hawking.. Typ.

Permalänk
Medlem

Jag la ner för nåt år sen. Är 48, tröttnade när jag insåg att allt är samma skräp. Från att ha spelat sedan man köpte Game&watch spel på 80 talet till att jag spelade Quake, Unreal m.m. lade ner totalt efter BF4...

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE

Permalänk

Visst tappar man lite intresse. Jag slutade med alla Multiplayerspelen ungefär när jag passerade 50. Det berodde iofs inte på åldern utan på att jag blev sjuk.
Jag tog upp spelandet, delvis som rehab, efter ett tag. Sedan dess har jag spelat Campaign mestadels. Nuförtiden är det bara 2 spel som lockar och som jag ständigt återvänder till; Call of Duty och Metro 2033.
Jag köper alla nya CoD och har spelat igenom hela serien (SP) flera gånger. Metro 2033 är nog det vackraste spel jag haft. Tyvärr verkar det inte som om studion kommer med någon fortsättning? Det enda vi sett är Redux-versionerna?

Jag är 56, 4 barn (som inte spelar). 2 barnbarn, jag får väl hoppas på dem... Tyvärr verkar kidsen vara intresserade av lite enklare spel, men de minsta visar iaf ett ordentligt intresse när morfar/farfar spelar CoD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oringen:

Jag är 30år och känner att spel är inte värt 599:- för några timmars spelande och sen halvfärdiga..sen, ojsan..''du måste ha denna DLC'n för att kunna spela på denna servern'' ytterligare 299:-..så nästan 999:- för ett sketet spel som dör ut om nån månad..nej tack.

Jag spelar dock UT3 med sambon då och då, vi brukar lana det här hemma

Känner samma, 32 år och har vänner som köper nya spel direkt vid släpp och tjatar på att jag också ska vara med i svängen. Men det är få spel som de spelar längre än en månad och för mig känns det inte värt att betala över 300-600 kr för nya halvfärdiga spel som ger kortvarigt nöje som sedan kräver DLC för att utöka detta nöje.

Föredrar att spela co-op spel med sambon istället, definitivt bästa spelpartnern då hon är som jag och inte vill springa igenom allting så fort som möjligt utan utforska allt som bara går. Borderlands 2 är det spel vi lagt mest tid i, totalt nästan 200 timmar nu.

Det jag brukar spela med vänner är CS:GO någon gång i veckan, annars så gott som ingenting annat. Senaste spelet som jag köpte för att spela med vänner är Rainbow six: Siege vilket jag var skeptisk till att köpa även fast betan var är kul, men vännerna har redan tröttnat på det och själv hann jag spela ca 12 timmar totalt så känns som bortkastade pengar.

Singelplayer spel spelar jag väldigt sällan idag, ett intresse som försvann redan för över 10 år sedan.

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem

20 år, spelar knappast längre. Av någon orsak så har motivationen att komma vidare i livet dragit iväg all motivation för spel. Visserligen kan jag spela, men jag är så otroligt omotiverad i spelen att jag slutar spela inom ett par timmar.

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk

20 år, nyss börjat på läkarlinjen. När tiden att spela minskar så minskar även motivationen. Dock känner jag att mitt intresse för små, intressanta indiespel har ökat enormt på sistone

Visa signatur

GPU: Gtx 680, CPU: i-5 3570k, RAM: Corsair Vengance 2x8GB, MB: Asrock Z77 Extreme4, SSD: Samsung 250GB, HDD: 2 TB 7200rpm, PSU: Integra R2 750W, Chassi: Fractal Design R4.

Permalänk
Medlem

19 år, har ju inte tappat suget men det har trappat ner senaste året. Innan så kunde jag spela en hel dag non-stop, samt hela natten under fredagar/lördagar eller om det var lov. Nu måste man ju göra annat, blir så uttråkad så snabbt. Införskaffas ett nytt spel så kör man det några timmar sedan glöms det av. Känner även en som är 60+ som spelar mer än jag nästan om han inte jobbar så det skiftar en del och har väl inte bara med åldern att göra.

Permalänk
Medlem

Själv känner jag bara att jag är less på hela spelbranschen. Allt känns förenklat och fördummande med all focus på "instant gratification". Konsollerna orkar jag knappt ens tänka på. När titlar som Destiny anses som något att lägga pengar på, då är det nog.

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE

Permalänk
Inaktiv

Som sagt det handlar om prioriteringar och det finns väldigt många olika slags spel som passar olika som poker, Candy crush saga, strategi, äventyr, bil, fps o.sv..

Det jag är fascinerad över är hur många äldre som spelar mycket har tid,men förklaring är att de är mer effektiv när de jobbar så de klarar sitt jobb på kortare tid än losers som mig själv.

Så har man bra arbet och familjeliv så spela bara på är mitt råd. Men de som är arbetslösa och hårdtränar på att bli professionell Gamer, så borde ta sig en funderare, på samma sätt som de i samma sits som sitter hela dagarna på ett gym. (konkurrensen om professionell Gamer och body builder är tuff)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Batwoman:

Tja! Har inte spelat sen förra sommaren (dom här nazisterna vad hette spelet?) Bytte ssd sen blev det inge mer. ? Känner faktiskt inget behov av spel längre. Kollar gärna på youtube walkthrou. Så jag slipper spela själv..Hm..

För mej vart det redan över 30, kollar också gärna walkthroughs på youtube och det räcker oftast. Vissa spel har jag dock lirat, kunde inte hålla mig ifrån XCOM2. Mass Effect serien brukar jag inte heller kunna hålla mig ifrån, dock andra spel som jag väntat på länge (exempelvis The Witcher 3 som jag både köpt och installerat) har jag inte äns startat. Känns som jobbet tar en hel del tid och tänk så man får inte ron att ge sig in på något som tar lite längre tid.

Permalänk
Avstängd

Född 77 och känner samma sak och har spelat massor från amiga tiden till nu och tror det beror på att mycket av spelen idag bara är kopior av varann där grafiska innehållet överträffar story och känsla och ofta stressas fram och är nerskalade för det ska bli mer profit/mindre jobb eller säljs med dlc skit med innehåll som borde varit med i spelet från början och spelen är för ofärdiga och buggiga överlag

Mycket av spelen är lite för lätta så alla ska klara dom på andra försöket och blir nerdummade och som oldschool gamer i t.e.x skyrim blir man så övermäktig att det inte är roligt och samma i assassins creed för gamla standards sitter i när man fick grinda aset för att klara dom sen bilspel blir förstörda när man byter känsla mot intensivare upplevelse och är det samma med strategi spel där känslan jag gillar är långa tuffa battles

Men spel som witcher 3 fallout 4 o.s.v visar att det finns bra spel än men dom flesta är inte orginella och nyskapende nog för att hålla intresset uppe som battlefield/division/battlefront där allt håller en struktur som är bekant och vist det börjar komma lite mer quirky indyspel men känns lotto om dom går ur beta eller inte och finns skapliga mmos men dom är antingen sönderhackade eller pay to win och mycket av spelen görs för att passa alla vilket blir lite som radio musik uttjatad repetering och vi som är äldre har uplevt boomen med nyskapande spel får en känsla av urvattnat

Och enda som fått upp gnistan att spela lite var när jag fixade en laptop "gratis" 1core 2gb ram 32bit system med xp och körde lite retro gaming vilket var lite skoj men är faktiskt så utråkad av spel annars att jag funderat på att sälja datorn i sign och köpa nån amd apu eller low end system med enkel gpu och gått från hardcore gamer till inte spela nått alls ...lite kerbal ibland eller nått

nästa projekt att få i gång på

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Skrivet av Batwoman:

Tror du jag döende eller vad? Bara vänta tills DU är 50 så förstår du att ditt sinne fortfarande är ens barn sinne.

Det här förgyller numera varje dag i mitt liv. Tack för visdomen!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag fyller 50 nästa år och har inga planer alls på att sluta spela.

Jag har fyra ungdomar av vilka alla spelar lite olika mycket. Jag köper rätt ofta coop-spel som jag dyvlar på barnen så vi kan lira tillsammans. När jag lirar själv är det oftast wow eller någon simulator, gärna ekonomi eller bilsim.
Jag tycker jag hinner med annat också, som att plonka på gitarren, gulla med katterna, läsa och umgås med vänner. Jag använder nog den tid andra lägger på tevetittande tror jag.

Men det har ju varit olika genom åren såklart. När ungarna var små var det knepigare att hitta tid, jag hade en partner att lägga tid på osv.
Sen går det väl i vågor lite? Nu kommer snart sommaren, och då vill man ju kanske vara ute lite mer och socialisera sig. På vintern håller jag mig gärna inne i värmen.

Visa signatur

*Har en dator. Den är okej, men inte värd att skryta över... ;)

Permalänk
Medlem

Man närmar sig 40, och än har man inte slutat spela. Men jag finner mig mer och mer spela "gamla" spel. Har suttit en vecka med Rollercoaster Tycoon 3 i sandbox mode, och bara byggt, byggt, byggt...

Skrivet av urk:

känner mera att suget minskar tack vare spelföretagen. fick en löst att köra Anno igen. har spelet och allt men inte har kvar min lösenord till uplay skiten till ett mail som man inte har haft på 8år. försökte kontakta dem men det hjälpte inte.

Jag känner igen situationen, men, lösningen är ganska enkel, men lite tidskrävande. Skapa ett nytt konto på uPlay, och ta kontakt med supporten. Förklara att du blivit av med informationen till det gamla kontot, och att du vill ha deaktiverat spelets nyckel på det gamla kontot. De kommer begära att du bevisar innehav av ditt spel. Jag tog ett kort med lådan, alla skivorna, och aktiveringskoderna till de olika paketen, där koderna var delvis skymda. Jag tror inte det är ett problem att skicka hela nyckeln till supporten egentligen, men det är en värdehandling, så det tar emot. Jag minns inte, men jag har för mig att jag hade en lapp med dagens datum med i röran med.

Om jag minns rätt så flyttade supporten helt enkelt spelet från det ena kontot till det andra. Tidsödande, och all kontakt med supporten känns tungrodd, men de löste det åt mig.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem

Har själv nästan slutat spela pga mitt jobb involverar 8timmar per dag måndag-fredag framför en datorskärm, så när jag kommer hem vill jag oftast göra något annat.
Dock någon gång ibland kan jag få lust att spela men då tar jag fram PS4 (något jag dock ångrar nu lite med tanke på hur lite jag spelar). Mitt problem är att jag kan köpa ett spel, spela det i kanske 30minuter och sen tröttnar jag och så låter jag det samla damm.
Men de flesta spel känns också likadana nuförtiden.
Är förövrigt 26, så ålder spelar ingen roll i det här fallet.

Visa signatur

Mac Mini: Apple M1 3.2GHz, 16GB LPDDR4X, 4.2TB SSD, MacOS12
Jobb laptop: Ryzen7 Pro 4750U 1.7GHz, 16GB DDR4, 512GB SSD, Win10 Enterprise
34"iiyama 3440x1440 + Logitech MX Keys + MX Master 3 + Logitech Z-207
65"LG NANO75P 4K | 16TB QNAP NAS
OnePlus 7T 128GB | DJi Mini2 drone

Permalänk
Medlem

Att säga att alla moderna spel är skit eller att de "känns likadana" är bara bevis på en sak: att personen som säger det är helt ointresserad av spel. För den som vågar ta ett steg utnaför den bredaste mittfåran och lämna EAs, Activision och Ubisofts årliga skräpspel så har det aldrig funnit ett bredare och mer intressant utbud av spel än just nu, säger jag som fyller 40 snart och har spelat sedan jag var 10 år.

Visa signatur

[AMD FX8350 BE @ 4GHz] - [Arctic Cooling Freezer 13] - [2 x 4096 MB 1600MHz Corsair] - [GA-970A-DSP3] - [Sapphire R9 390 Nitro 8GB] - [EVGA Supernova G2 750W] - [2TB Seagate Desktop + 3TB Toshiba + 2TB Samsung G3 Station + 480GB Toshiba SSD] - [BenQ MK 2442 23.6"] - [QPAD OM-75]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hzup:

Är ju förståeligt. När man kommit upp i så aktningsvärd ålder så får man ju börja prioritera, då man inte längre har så mycket tid kvar.

När man passerat 50 så har ju barnen blivit vuxna och plötsligt så har man en hel del egen tid igen
Jag spelar en eller två timmar CS:GO varje kväll. Man har ju slutat att titta på TV och kollar film på datorn istället eller spelar eller gör något annat nyttigt med datorn.

Permalänk
Medlem

Farsan är nyligen fylld 50 och lirar lite då och då ps3. Han har spelat alla Uncharted och varvat The last of us några gånger. Han är inte rädd för att prova nya spel för att de kanske är för svåra

Visa signatur

Zotac GeForce RTX 3080 Trinity | Ryzen 9 5900x | 64GB DDR4 | Define S

Permalänk
Testpilot

Visserligen inte 50, endast 22 här. Men jag känner att jag kan förstå mångas inlägg här.
Har själv suttit i ett otroligt spelberoende som höll på att tanka hela min grundskola och gymnasiet. Idag spelar jag mest spel för att lira med vänner, lite JRPG titlar för avkoppling men har annars försökt finna andra intressen också.

Att jag försökt finna andra intressen har egentligen grund i rädsla att falla tillbaka i ett beroende. Är så pass långt in i livet nu att alla handlingar man gör får direkta konsekvenser på ett helt annat plan än när man var i tonåren.

Med det sagt så ser jag fram emot en del titlar i år!
Horizon new Dawn är en utav dem

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | Leobog Hi75 | Deathadder V2 Pro >

Permalänk
Medlem

Är inte i närheten av 50 ännu men spelandet blev mindre när man fick familj och små barn.
Nu har barnen vuxit upp och går i skola och pga mitt arbete så finns det utrymme för spelande igen men nu känns det som jag inte hinner spela så mycket som jag vill istället

Kommer nog aldrig sluta spela.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server - Svensk VR Community
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Permalänk
Medlem
Skrivet av Batwoman:

Det finns fortfarande spel jag vill spela men dom funkar bäst/endast med win xp. Aliens vs. predator, battlezone och f.e.a.r.

Alien och Fear är två favoriter hos mig. Hade lagt spelandet lite på hyllan tills jag satte mig med Dead Space....
Nu har jag streckkört ettan och tvåan.

Det handlar nog mer om hur sugen man är.

Dead Space funkar bra på supporterade OS från MS

Permalänk
Medlem

För varje år som går finns det en chans att man hittar nya saker och intressen, detta tillsammans med mindre tid och nya vänner gör att i alla fall jag spelar mindre idag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av spel565:

För varje år som går finns det en chans att man hittar nya saker och intressen, detta tillsammans med mindre tid och nya vänner gör att i alla fall jag spelar mindre idag.

Det kan nog vara vettigt att inte spela bort sitt liv, man kan spela som avkoppling men man ska inte låta spelandet ta över ens liv. Att skaffa nya intressen och att våga prova på nya saker är viktigt i livet.

Permalänk
Medlem

Jag är bara 23, men har tröttnat på spel de senaste månaderna. Efter att ha blivit mer intresserad av att läsa och se film så tröttnar jag snabbt på de katastrofalt dåliga storys som spel i allmänhet har. Även spel med "bra story" står sig knappt mot en OK film eller acceptabel bok. Jag har tiden att spela. Men det intresserar mig knappt längre. Det blir mest att spela med andra då det fortfarande kan vara kul.

Visa signatur

Speldator: i5 4670k stock | 8GB ram | Asus Z87-plus | Xonar Essence STX | SSD: Intel g2 , Samsung 830 256gb | R9 290 Tri-x | Define R4| Win 8 | Noctua nh-u12p | Qpad Mk-50
marinlik.wordpress.com/ Min blogg för nedbrytning av spel och diverse andra artiklar om NFL
500px.com/niclasbrundell

Permalänk
Medlem
Skrivet av IshethZenunim:

Fast att spela ett spel i 15 minuter eller en halvtimme är ju inte att testa på riktigt. Hur kul skulle du tycka att WoW var om du bedömde det efter 15 minuters spelande? Hur kan du uttala dig om spelvärdet i dagens spel om du bara spelar dem i en halvtimme? Det är ju som att säga "dagens musik är skit" efter att ha lyssnat på Mix Megapol i en halvtimme.

Kör en quote från mig själv.

Citat:

Drar inte kortet "det var bättre förr" men känner tyvärr ändå ett litet sting av "been there, done that". Sämre grafik förr men ofantligt mycket mer spelvärde då. Som sagt. Spelar just inget av det som kommer numer, det lilla jag testar "klickar" inte för mig.

"15 minuter eller en halvtimme" är mer symboliskt. Nog ger jag spelen längre tid än så. Klickar inte. Förr i tiden så var jag besatt av spel. Drömde nästan om strategier mm, får inte den känslan längre. Ser fram emot spel, sen när de kommer så har jag inte "orken".

Euro Truck Simulator 2 har jag lirat en hel del. Såpass mycket faktiskt att jag blev småtrött på det.

Ser just nu fram emot Planet Coaster. Försöker peppa mig till köp av Stellaris.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact / Solid | Noctua NH-D15 chromax.black | Kingston Fury Beast Black 64GB (2x16GB) Expo DDR5 / 6000 MHz| ASUS TUF Gaming 1000W Gold - ATX 3.0 | Noctua NF-A14 / PWM / 140mm |Palit GeForce RTX 4090 GameRock 24GB | Kingston Fury Renegade 1TB | Kingston NV2 2TB | ASUS PRIME X670-P WIFI | AMD Ryzen 7 7800X3D | Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" | Windows 11 Home Svensk

Permalänk
Medlem

Jag är själv bara 28, så jag slipper känna mig äldst för en gångs skull.
Jag är långtidssjukskriven just nu, och ju mer tid jag har, desto mindre sug har jag för att spela och faktiskt "göra saker".
Det jag spelar nu är typ Magic, och det må inte vara digitalt men fortfarande det roligaste.
Problemet med mig som person är att jag läser alldeles för mycket runt spel och saker som handlar om spel. Jag känner att mitt intresse mättas av det. Så det är lite bakvänt.
Så istället för att spela så argumenterar jag om datorer som ska användas för att spela dem, tittar på när andra spelar eller läser strategiartiklar (mest om Magic dock).

Skickades från m.sweclockers.com