Bästa PSU-kombon till Fractal Design Core 500

Permalänk
Medlem

Bästa PSU-kombon till Fractal Design Core 500

Är sugen på ett nytt bygge baserat på FD Core 500. Tänkte köra det med ett Asus GTX 980 i väntan på att nästa generations GPUs kommer i sommar.

Frågan är vilken PSU som lämpar sig bäst för ett litet chassi som Core 500? Pris är mindre viktigt, men utrymme, ljudnivå och energieffektivitet (dvs värmeutveckling) är desto viktigare.

Planen är att göra ett Silverstone Strider Platinum PSU (http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=594&area=en) med korta kablar. Vad tror ni om det? Eller finns det något vettigt alternativ annars?

Permalänk
Medlem

Fractals sida rekommendera upp till 170 (icke modulärt) eller 160 (modulärt) mm för PSU:n. Annar kan jag själv också rekommendera Corsair's RMi och RMx varianter. Fläkten kör först igång vid en vid temp och är annar tyst. väldigt nöjd med den.
Ett litet tips för Core 500 är att använda sig av mycket kabelbindare för att hålla allting packat ihop tät. och rekommendera starts att montera ut både facket för 5.25 enheten samt hållaren längst upp som är tänkt för vattenkylningen/fläktar. gör det mycket lättare att jobba i.

Visa signatur

GamingRig: Cooler Master NR200P/ASUS ROG STRIX B550-I GAMING/AMD Ryzen 5 5700G/Noctual NH-D12L/Corsair SF750 Platinum/Crucial Ballistix Elite 2x8GB 3600MHz/

Permalänk
Medlem

Hej, köpte nyligen det chassit och kör med Corsair RM650x. Det är 160mm långt och modulärt. Det var väldigt tajt att få plats med kabelko takterna bakom grafikkortet, men det gick, kablarna ligger dock tryckta mot grafikkortet. Mitt grafikkort har en backplate, så kan hända att man får plats lite bättre utan den. Rekommenderar nätagget, det är absolut knäpptyst, men kanske låter mer vid hög belastning (värra grafikkort).

Visa signatur

Blessed is the mind too small for doubt.

Permalänk
Medlem

Corsairs nya SFX-modell skulle kunna vara ett alternativ: http://www.inet.se/produkt/6900046/corsair-sf600-600w#/specs

Verkar ha liknande interna komponenter som RM650x, men kortare?

Permalänk
Medlem

Blev en kompromiss med ett EVGA 650 GS (http://www.sweclockers.com/test/20421-evga-supernova-650-gs)

Funkar kanon och är tyst och fint med Eco-mode aktiverat. Skulle rekommendera att hålla sig till max 160mm långa nätagg i detta chassi, helst kortare om möjligt (som detta EVGA).