Permalänk
Medlem

Otroligt att så många kräver att allt på Internet ska vara gratis utan reklam? Tror ni måste försöka lägga ner telefonen i skolan och lyssna lite på vad läraren säger. Ni som kräver detta och har ett arbete, ni jobbar förstås gärna utan lön, eller hur? Jösses...

Tycker att Sweclockers har relevant reklam och klickar rätt ofta på dem för att komma till erbjudande eller liknade. Dessutom så är den ganska smakfullt placerad (så gott det går) och stör inte så mycket.

Permalänk
Medlem

Det har länge gått bra att tjäna pengar på reklamfinansierade webbsidor. Det är först nu när reklamen blivit alltför påfrestande som folk i allmänhet fått nog. Till skillnad från TV så har internetanvändare möjlighet att själva påverka - och reklambranschen har sig själv att skylla.

Jag är evigt tacksam för http://www.sweclockers.com/artikel/6229-bygg-din-egen-miniser... Från 2010, men aldrig bortglömd. Vore det möjligt skulle jag gärna donera när det skrivs saker som denna. Jag skulle dock inte hänga på SweClockers om det inte vore för den fina communityn och forumet; att 50% av nyheterna är "FWD: Nvidia släpper ny drivrutin" är nämligen inte mkt att hänga i granen. Communityn runt är minst lika värdefull som det redaktionella. Vad gör då communityn? Jo vi är här på vår fritid och diskuterar och hjälper andra. Det gör vi gratis samtidigt som vi så klart hoppas på hjälp och intressanta åsikter tillbaka.

Med risk för att bli långrandig vill jag dra en klockren liknelse. Där jag bor fanns förr en bra lokal pub. Den såg ut som vilken sylta som helst men sköttes helt ok. De hade olika liveband och grejjer. Det var alltid fullt kl 21:30 fredag/lördag och man träffade alltid massa personer man kände. Sen bytte de ägare. Den nya ägaren hade ingen känsla för folket som hängde där. Dessutom anammade de halvsanningen att "om vi höjer volymen kan folk inte prata med varandra och då dricker de mer". Den puben finns inte mer. Ta inte besökarna/användarna/communityn för givet och försök inte pressa de med saker de inte gillar.

  • Reklam = högre volym

  • Anti ad-blockers = dörrvakt som försöker rycka ur dina öronproppar

  • Paywall = Utestängd community

  • Donationer/reklamfri pren. = en möjlighet för adblockare att visa ifall de bryr sig

Personligen tror jag att SweClockers är väldigt annorlunda FZ. Börja med en simpel donationsknapp om ni inte orkar skapa värsta systemet. Kanske en donationsknapp på varje artikel, så ni ser vad folk vill pröjsa för (men ha i åtanke att det kanske bara är vi med fast jobb som donerar, det betyder inte att ni ska ändra hela konceptet till att passa bara oss)

om nån orkade läsa kan ni väl trycka like...

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av mnsc:

Läs tråden igen, det jag "gapar" om är inte Leo Vegas utan det faktum att reklam visuellt blandas ihop med redaktionellt material. Du kanske inte har några problem med dig, men att hålla på att kalla dom som stör sig på det för "töntiga" bidrar inte på något sätt till diskussionen. Koppla ur datorn ett dygn och skäms på dig!

Givetvis skall inte reklamen blandas ihop med redaktionellt material.
Mitt inlägg är inte inriktat till dig personligen, utan istället samtliga som klagar på dom rutor som syns på startsidan.

Med andra ord seglar du personligen under radarn.

Men jag håller med dig, man kan hålla sig för skratt, när man ser prisjaktsrutor i artiklarna, för att inte tala om dom små rutorna från Samsung.

/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 290!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!
Hjälp Teamtrees plantera träd på vår jord. https://teamtrees.org/

Permalänk
Skrivet av backspace:

Kan det det möjligtvis vara som så att Geeks Publishing har vuxit sig lite för stort fort för sitt eget bästa?
Eller är det pengaintäkterna som är så bra att de gapar efter mer?
Självklart är alla företag ute efter att tjäna pengar och att försöka dölja eller förneka detta är det nog ingen här som gör.

Men att be användarna att ändra sig utan att diskutera detta med dem först är verkligen ingen bra väg att gå.
Sweclockers har ju trots allt vuxit sig så enormt stort som det gjort tack vare användarna.

Bit inte den hand som föder dig brukar ju vara ett ordspråk som används lite då och då.
Nu kommer jag surfa iväg till http://www.nordichardware.se/ och se vad de har att erbjuda, var längesen jag var där eftersom jag blivit lite för bekväm med http://www.sweclockers.com/ men det är ju mest mitt eget fel.

Nordichardware har ju iofs mer störande reklam än vad sweclockers har ._.

Visa signatur

Core i7 6700k, Msi Z170m mortar, 16gb Hyperx DDR4, Evga GTX 970 4gb ACX 2.0+ SSC, Corsair hydro H100i , Corsair Carbide Air 240 , Fractal Design Integra M 750w

Permalänk
Medlem

@darkstrom: Det kan jag faktiskt inte svara på eftersom jag kör adblock på deras site också, fast där har jag tillgång till recensionerna.
Så det är mycket möjligt att du har rätt.

Visa signatur

Marantz NR1605, Rotel RB1090, Ino Audio piPs
SMSL SP200 THX Achromatic Audio Amplifier 888, SMSL M400, Audio-Gd NFB-11 (2015), Objective2+ODAC RevB, Audeze LCD-2 Rosewood, Monoprice M1060, ATH-M40x, Sennheiser HD660S, DROP X KOSS ESP/95X, Koss KPH30i, DROP X HiFiMan HE4XX

Permalänk
Medlem

Trenden är att skaffa 24-32tums skärm till datorn med 1080p och uppåt, och ändå stör sig folk på reklamen ute i marginalen? Själv sitter jag (oftast) med 13", 1366*768 och är glad åt att reklamen på sweclockers.com faktiskt nästan alltid är relevant och intressant för mina intressen.

Jag tycker tvärtom mot de flesta andra i denna tråden att @dimestam och gänget ska ha en eloge för att de sköter reklam-problematiken så exemplariskt!

Visa signatur

WS: MSI B350M Mortar | AMD Ryzen 7 1700 | PH-TC14PE | 32GB DDR4 3000MHz | 120GB Intel 530 | 2*500GB HDD | Intel Arc A750 8GB | 2*BenQ G2420HDB
Router: Gigabyte GA-870-UD3 | AMD Phenom II x6 1055t @ 2600MHz, 1.25V | 12GB DDR3 | 2*250GB HDD @ RAID1 | 4TB HDD
Laptop: Thinkpad X220 4291-QF6

Permalänk

Har man kört adblock så länge att det blivit en vana, så blir det en enorm skillnad visuellt då man slår på det, och detta irriterar mig, Sedan kan jag mentalt stödja sidor jag gillar, men skulle aldrig någonsin stänga av adblock, här, där, eller överhuvud taget.

Att ni andra som gör det, gör det, bravo hurra, puss på er, klapp på axeln eller vad ni kan tänkas önska er i julklapp. Men för mig fungerar det inte alls, jag är så anti reklam, att det inte finns några gränser för hur anti reklam jag är, och så är det bara..

Skulle det någon dag komma till det att jag märkte att jag EJ kunde komma in på sidan då jag har adblock påslaget, ja då skulle jag nog bara rycka på axlarna och hitta något annat att läsa, hellre än att slå av adblock, så enkelt är det för mig i alla fall.
Men jag respekterar er andra att ni pallar se på reklamen, och all heder åt er för att ni står upp för reklamen,, men tro mig, jag kan inte med den alls.

seden att jag har ett litet hjärta under mitt namn där det står att jag inte har adblock påslaget, ja det är helt fel, för jag ser inte en endaste annons...och adblock tuffar på som aldrig förr.

Visa signatur

Får får får? Nej! Får får Lamm.

Permalänk
Medlem
Permalänk

Nu har jag slagit på adblock igen. CDONs annonser var bara för mycket. Ligger annonsen still kan jag stå ut med dem, men den här flippade runt för mycket saker på min skärm...

Permalänk

Måste bara fråga, har gjort undantag på datorn och ser samma reklam som jag ser på mobilen. Saken är den att jag på mobilen får bannern med att jag blockar reklam, på en vanilla-webbläsare på en andriod. Jag har alltså ings tillägg och ser all reklam - vad är det som triggar bannern? Börjar bli riktigt led på att surfa sweclockers med en tiondel av hemsidan täckt med ett felaktigt meddelande.

Permalänk
Legendarisk

@wattefack: Det låter som om det fortfarande är något som hindrar vissa delar från att laddas om informationsrutan dyker upp trots att du ser reklam. Stänger du rutan så bör den dock inte dyka upp igen på ett tag, om den ändå gör det så kontrollera att du inte surfar i anonymt läge eller använder något annat som hindrar webbläsaren från att spara inställningar.

Visa signatur

Abstractions all the way down.

Permalänk
Medlem

Har använt ublock på reklamen i nyhetsflödet i någon månad nu, måste säga att jag, bortsett från den pixelerade WD reklamen och CDONs animerade "Till Butiken" inte störts alls. Så fort jag slog av blocken på den specifika reklamen vart det... bloat'igt?

Permalänk
Jubileumsmästare

Det är ju nästan lika mycket reklam som Sweclockers, att skiten är animerat ibland gör inte saken bättre.

Sen att man slipper det lilla hjärtat vid användarnamnet är ju en fin bonus.

Visa signatur

9900K | 970 EVO | 32GB G.Skill Trident Z Neo | 2080Ti
Asus ROG Maximus Extreme XI | Lian-Li PC-O11 Dynamic
Pok3r | G503 | Schiit Bifrost Über | Schiit Lyr
Hifiman HE-500 | HP Omen X Emperium 65
https://www.sweclockers.com/galleri/14987

Permalänk
Medlem

Är inte säker om denna diskussion hör hit eller inte.

Första sidan på reddit just nu:
Websites that detect ad-blockers to stop their users from reading webpages could be illegal under European law

Direkt-länk till artikeln:
http://www.theregister.co.uk/2016/04/23/anti_ad_blockers_face...

Påståendet är följande - Många webbsidor kör ett script (anti-adblock) som tar reda på vilka add-ons som är installerat i sina besökares webbläsare. Enligt EU-lag får man inte söka igenom och lagra användarnas data utan deras godkännande. Dessutom blockeras visst innehåll i sidan om besökaren är funnen "skyldig" till att använda Adblock. Detta utan någon som helst förvarning.

Som jag förstår det finns det redan en lag som kan tolkas på detta sätt men som inte riktigt prövats när det gäller just anti-adblock då den är ganska bred, som många lagar är.

Om vi leker med tanken att denna lag skulle träda i kraft, vad skulle följderna vara för sidor som Sweclockers som lever på annonser? Är det verkligen många som stänger av sin adblock för att visst innehåll blockerats? Eller p.g.a den lilla textremsan som säger något i stil med "Varning: du använder adblock, gör inte det osv".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Blacksheep:

Har man kört adblock så länge att det blivit en vana, så blir det en enorm skillnad visuellt då man slår på det, och detta irriterar mig, Sedan kan jag mentalt stödja sidor jag gillar, men skulle aldrig någonsin stänga av adblock, här, där, eller överhuvud taget.

Att ni andra som gör det, gör det, bravo hurra, puss på er, klapp på axeln eller vad ni kan tänkas önska er i julklapp. Men för mig fungerar det inte alls, jag är så anti reklam, att det inte finns några gränser för hur anti reklam jag är, och så är det bara..

Skulle det någon dag komma till det att jag märkte att jag EJ kunde komma in på sidan då jag har adblock påslaget, ja då skulle jag nog bara rycka på axlarna och hitta något annat att läsa, hellre än att slå av adblock, så enkelt är det för mig i alla fall.
Men jag respekterar er andra att ni pallar se på reklamen, och all heder åt er för att ni står upp för reklamen,, men tro mig, jag kan inte med den alls.

seden att jag har ett litet hjärta under mitt namn där det står att jag inte har adblock påslaget, ja det är helt fel, för jag ser inte en endaste annons...och adblock tuffar på som aldrig förr.

Jag kan inte annat än hålla med dig. Webben är totalt osurfbar utan adblocker. Med tanke på vilken skit de gör reklam för och hur de gör reklam för det kan jag inte tänka tanken att slå av adblock. Inte ens på Sweclockers "för att stödja".

Sedan tycker jag att det har gått för långt med det här "hjärtat" där man gör det till en samvetsfråga om man stödjer Swec eller inte. Stödjer hellre på andra sätt men kommer inte slå av adblock.

Bara för att nämna knäppa saker så verkar "stjärnan" räkna även poster i annonser eller PM trots att de sällan brukar vara "inlägg som gillas av andra". Blev av med min stjärna när jag gick ut i marknaden och började bjuda på saker.

Skrivet av Smurfn:

Är inte säker om denna diskussion hör hit eller inte.

Första sidan på reddit just nu:
Websites that detect ad-blockers to stop their users from reading webpages could be illegal under European law

Direkt-länk till artikeln:
http://www.theregister.co.uk/2016/04/23/anti_ad_blockers_face...

Påståendet är följande - Många webbsidor kör ett script (anti-adblock) som tar reda på vilka add-ons som är installerat i sina besökares webbläsare. Enligt EU-lag får man inte söka igenom och lagra användarnas data utan deras godkännande. Dessutom blockeras visst innehåll i sidan om besökaren är funnen "skyldig" till att använda Adblock. Detta utan någon som helst förvarning.

Som jag förstår det finns det redan en lag som kan tolkas på detta sätt men som inte riktigt prövats när det gäller just anti-adblock då den är ganska bred, som många lagar är.

Om vi leker med tanken att denna lag skulle träda i kraft, vad skulle följderna vara för sidor som Sweclockers som lever på annonser? Är det verkligen många som stänger av sin adblock för att visst innehåll blockerats? Eller p.g.a den lilla textremsan som säger något i stil med "Varning: du använder adblock, gör inte det osv".

Jaså det kräver att man gör olagliga saker för att ta reda på om användaren använder adblock? Intressant att veta att man har lagen på sin sida.

Visa signatur

Kör Linux - Yes! We are the 2 percent! And growing... Föreslå inte ens något Windows-exklusivt om jag inte specifikt frågar efter något till Win.
2600K - 18GB RAM - 1TB HDD - 64GB SSD - GTX 650 Ti Boost
Minnesvärda trådar: 1, 2

Permalänk
Skrivet av Smurfn:

Om vi leker med tanken att denna lag skulle träda i kraft, vad skulle följderna vara för sidor som Sweclockers som lever på annonser? Är det verkligen många som stänger av sin adblock för att visst innehåll blockerats? Eller p.g.a den lilla textremsan som säger något i stil med "Varning: du använder adblock, gör inte det osv".

när jag ser den textremsan el liknande, så blir jag bara ännu mer anti, och gör att jag absolut ännu mer aldrig kommer stänga av adblock...

Visa signatur

Får får får? Nej! Får får Lamm.

Permalänk
Legendarisk
Skrivet av Erwya:

Jag kan inte annat än hålla med dig. Webben är totalt osurfbar utan adblocker. Med tanke på vilken skit de gör reklam för och hur de gör reklam för det kan jag inte tänka tanken att slå av adblock. Inte ens på Sweclockers "för att stödja".

Sedan tycker jag att det har gått för långt med det här "hjärtat" där man gör det till en samvetsfråga om man stödjer Swec eller inte. Stödjer hellre på andra sätt men kommer inte slå av adblock.

Det finns siter som missköter sig och irriterar användarna allt för mycket, men genom att kategoriskt blockera all reklam så sätter man alla i trångmål, med alla konsekvenser det får (t.ex. tryck på mer reklam, reklam som söker mer uppmärksamhet, produktplaceringar, sponsrat material, betalväggar, inlåsningar etc.). Det är lätt att säga att man skulle stödja på andra sätt om möjligheten fanns, men vilka hållbara alternativ skulle det innebära i praktiken? Vilka andra sätt kan du tänka dig?

Här vill jag även inflika att vi själva väljer ut vad som ska visas på siten och arbetar för att det ska vara så diskret som möjligt och med budskap som är relevanta för oss(!) som besöker siten. Vi har själva direktkontakt med många av våra annonsörer och skulle det vara problem med någon banner så försöker vi åtgärda det så snabbt som möjligt.

Angående hjärtat så är det ett sätt att öka medvetenheten kring problematiken. Rent krasst skulle inte siten kunna drivas vidare utan reklam som det ser ut idag, och det gäller naturligtvis inte bara oss, så jag vill uppmana dig att whitelista siter som sköter sig och vars material du vill att man ska kunna ta del av på det här sättet även i framtiden.

Visa signatur

Abstractions all the way down.

Permalänk
Legendarisk
Skrivet av Smurfn:

Påståendet är följande - Många webbsidor kör ett script (anti-adblock) som tar reda på vilka add-ons som är installerat i sina besökares webbläsare. Enligt EU-lag får man inte söka igenom och lagra användarnas data utan deras godkännande. Dessutom blockeras visst innehåll i sidan om besökaren är funnen "skyldig" till att använda Adblock. Detta utan någon som helst förvarning.

Som jag förstår det finns det redan en lag som kan tolkas på detta sätt men som inte riktigt prövats när det gäller just anti-adblock då den är ganska bred, som många lagar är.

Man behöver varken titta direkt på klienten eller lagra någon information om eller i den för att få indikationer på om adblock används eller ej, och det är inget vi gör heller. Dessutom har vi ibland gjort justeringar på siten så att den ska fungera bättre för användare vars annonsblockerare varit för agressiva och t.ex. raderat kommentarer från artiklar.

Skrivet av Smurfn:

Är det verkligen många som stänger av sin adblock för att visst innehåll blockerats? Eller p.g.a den lilla textremsan som säger något i stil med "Varning: du använder adblock, gör inte det osv".

Utan att gå in på siffror så ja, vi har fått väldigt bra gensvar och jag vill återigen passa på att tacka alla som har whitelistat siten.

Visa signatur

Abstractions all the way down.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Biberu:

Utan att gå in på siffror så ja, vi har fått väldigt bra gensvar och jag vill återigen passa på att tacka alla som har whitelistat siten.

Jag tror absolut att det fungerar att stå med mössan i hand och snällt be om att få visa era annonser, för än så länge är det inte lagligt att be användarna klicka på annonser och erbjuda specialartiklar för de som klickar på visst många (omvänt scenario). Så det är ju bra att denna lösning verkar fungera för er.

Min förhoppning är att ni ändå tänker utforska alternativet med acceptable ads och istället för att tigga och blockera oss som tröttnat på branschens beteende, försöka leda branschen framåt. För det är inte så, som nån strågubbemakare högre upp i tråden hävdar, att folk med adblocker inte fattar att content kostar. Vi vill bara inte att vi ska sluta med att alla sidor ser ut som pirate bay, content i mitten och animerad porr på varsin sida. "Men hallå, content kostar och porrbanners är det enda som generar clicktroughs!!!!1". Dystopi, nej tack! Och som jag tidigare i tråden hävdat är vi redan där att ni försöker lura oss att "kolla, en cool relaterad artikel! [click] HAHA clickbait-träska med miljarder annonser" så moraliskt har ni inte långt kvar till animerade tuttar och gifta kvinnor som vill vänstra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Biberu:

Det finns siter som missköter sig och irriterar användarna allt för mycket, men genom att kategoriskt blockera all reklam så sätter man alla i trångmål, med alla konsekvenser det får (t.ex. tryck på mer reklam, reklam som söker mer uppmärksamhet, produktplaceringar, sponsrat material, betalväggar, inlåsningar etc.). Det är lätt att säga att man skulle stödja på andra sätt om möjligheten fanns, men vilka hållbara alternativ skulle det innebära i praktiken? Vilka andra sätt kan du tänka dig?

Här vill jag även inflika att vi själva väljer ut vad som ska visas på siten och arbetar för att det ska vara så diskret som möjligt och med budskap som är relevanta för oss(!) som besöker siten. Vi har själva direktkontakt med många av våra annonsörer och skulle det vara problem med någon banner så försöker vi åtgärda det så snabbt som möjligt.

Angående hjärtat så är det ett sätt att öka medvetenheten kring problematiken. Rent krasst skulle inte siten kunna drivas vidare utan reklam som det ser ut idag, och det gäller naturligtvis inte bara oss, så jag vill uppmana dig att whitelista siter som sköter sig och vars material du vill att man ska kunna ta del av på det här sättet även i framtiden.

Jag skulle gärna lägga en årlig donation för att stödja sidan. Då vore det trevligt att få som belöning att reklam inte visas och att man räknas till de som stödjer Sweclockers.

Jag skulle kunna tänka mig att donationssystemet vore uppbyggt med:
1) ett minimibelopp, ex. 20kr
2) flera val, ex. "20kr" "50kr" "100kr" "250kr" "500kr" "Valfri summa: ___"
3) flera betalningsmöjligheter ex. bank, kort, paypal, bitcoin t.ex.
Då kan man själv välja hur stort strå man vill dra till stacken och det är viktigt för det är många parametrar som avgör vad som är mycket pengar för en person och hur mycket man upplever sig få i utbyte av sidan. Wikipedia har ju lyckats med detta och då har de inte ens någon reklam på sidan.

Visa signatur

Kör Linux - Yes! We are the 2 percent! And growing... Föreslå inte ens något Windows-exklusivt om jag inte specifikt frågar efter något till Win.
2600K - 18GB RAM - 1TB HDD - 64GB SSD - GTX 650 Ti Boost
Minnesvärda trådar: 1, 2

Permalänk
Legendarisk

@Erwya: Har skrivit lite om det tidigare, är nog lättast att jag länkar dit: #16041276, #16039100, #16038928 (det finns även en bra diskussion kring den typen av betalning tidigare i tråden). Även om reklam är det enda alternativet idag så är det trevligt att du vill stödja siten.

Visa signatur

Abstractions all the way down.

Permalänk
Medlem

Jo, men absolut. Det är klart att man vill stötta på något sätt.

Synd att det verkar ha varit dålig uppslutning på FZ, men det kan finnas många orsaker till det. Om det var tvingande/frivilligt, aggressivt påtryckande/för dolt, hur man formulerade sig mot medlemmarna om betalning, storleken på beloppet, fel ute i tiden m.m. Med andra ord är det svårt att veta hur det skulle bli på Swec idag och om man gör annorlunda.

Jag tror att det skulle vara bra om donation var mer som en tilläggsfunktion som fanns som ex. en flik under Min profil. Lite diskret och inte aggressiv på något sätt. Sedan en ödmjuk text som beskriver att "din donation gör skillnad". Kanske lite "jantelag" i texten också skulle göra donationer mer attraktivt. Förövrigt ser jag inte att man behöver ändra något på resten av Sweclockers förutom att man räknas till de stödjande (hjärtat) och slipper reklam.

Detta skulle göra att ni når oss som inte gillar reklam men fortfarande vill stödja sidan. Vi kanske inte är många men ni borde ju inte annat än tjäna på att det skulle finnas ett sätt att donera.

Visa signatur

Kör Linux - Yes! We are the 2 percent! And growing... Föreslå inte ens något Windows-exklusivt om jag inte specifikt frågar efter något till Win.
2600K - 18GB RAM - 1TB HDD - 64GB SSD - GTX 650 Ti Boost
Minnesvärda trådar: 1, 2

Permalänk

Har inaktiverat Adblock på SweClockers. Tycker inte att reklamen är så jobbig.
Brukar inaktivera Adblock på sidor som man får upp en text om att tillåta annonser på. Om annonserna inte stör mig brukar jag fortsätta tillåta dem. Stör de mig aktiverar jag bara Adblock på sidan igen.

Permalänk
Medlem

Kommer det att gå att betala för att slippa annonserna?

http://www.idg.se/2.1085/1.657431/flattr-adblock-plus

Permalänk
Medlem

Edit: [Tror jag fick det att funka]

Visa signatur

RYZEN 7-3700X ,ASUS Crosshair VI HERO ,G.skill Ripjaws V Black 3600MHz 32GB ,Noctua NH-D15-SE-AM4 ,Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 250GB , ASUS Geforce RTX 3080ti TUF Gaming ,Fractal Design Define R5 , Corsair RM850x 850W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Biberu:

Man behöver varken titta direkt på klienten eller lagra någon information om eller i den för att få indikationer på om adblock används eller ej, och det är inget vi gör heller. Dessutom har vi ibland gjort justeringar på siten så att den ska fungera bättre för användare vars annonsblockerare varit för agressiva och t.ex. raderat kommentarer från artiklar.
Utan att gå in på siffror så ja, vi har fått väldigt bra gensvar och jag vill återigen passa på att tacka alla som har whitelistat siten.

Om ni fått en bra gensvar och många har whitelistat sweclockers så borde ni ju vara nöjda. Att en del inte vill ha (störande) reklam får ni väl stå ut med.

Permalänk
Medlem

Själv har jag helt tittat på reklamfinansierad TV (när TV4 började avbryta programmen för reklam för ca 15 år sedan), slutat lyssna på reklamfinansierad radio, har reklamstopp på brevlådan och använt adblocker och liknande program på alla datorer, mobiler och surfplattor sedan mitten på 90-talet. Reklamen stör mig otroligt mycket, tar uppmärksamheten från det jag försöker att läsa, se eller höra och stjäl bandbredd, cpu-tid och gör att websidor tar extra lång tid att ladda.

Jag använder Adblockers på alla websidor och tar bort inte bara reklam utan video och ljud som startar automatiskt, pop-ups/pop unders, "floating ads", interstitial ads, irriterande designelement som tar på plats på skärmen, rörlig text eller bilder som smileys, emoticons och rörliga avatarer. På en normal website jag ofta besöker raderar jag nog ett hundratal designelement av olika slag, inklusive alla annonser, för att göra den uthärdlig.

Jag tar också regelbundet bort alla typer av tracking cookies. En timmes surfande ger upphov till hundratals cookies, alla med uppgift att generera inkomster till websiterna jag besökt, och även till många jag inte besökt, men som ändå spionerar på min dator (bland annat med min MAC-adress) och mitt surfande och lagrar informationen i gigantiska databaser som finns kvar för evigt och som jag och alla andra datoranvändare inte har någon som helst insyn i.

Ska ni generera intäkter får ni komma på något bättre sätt än genom störande reklam på sidorna.

Ska jag betala för att vara på siten måste den också göras om från grunden. Att som nu låta anonyma moderatorer godtyckligt och utan att meddela mig ändra i mina inlägg och radera alla kommentarer om och all kritik mot moderatorera är inte acceptabelt. Att dessutom hindra mig från att ändra i mina egna inlägg gör att jag redan nu är mycket restriktiv mot att göra inlägg.

Permalänk
Legendarisk
Skrivet av Voltaire63:
Skrivet av Biberu:

Utan att gå in på siffror så ja, vi har fått väldigt bra gensvar och jag vill återigen passa på att tacka alla som har whitelistat siten.

Om ni fått en bra gensvar och många har whitelistat sweclockers så borde ni ju vara nöjda. Att en del inte vill ha (störande) reklam får ni väl stå ut med.

Här förstår jag inte riktigt vad du syftar på..?

Skrivet av Voltaire63:

Själv har jag helt tittat på reklamfinansierad TV (när TV4 började avbryta programmen för reklam för ca 15 år sedan), slutat lyssna på reklamfinansierad radio, har reklamstopp på brevlådan och använt adblocker och liknande program på alla datorer, mobiler och surfplattor sedan mitten på 90-talet. Reklamen stör mig otroligt mycket, tar uppmärksamheten från det jag försöker att läsa, se eller höra och stjäl bandbredd, cpu-tid och gör att websidor tar extra lång tid att ladda.

Jag använder Adblockers på alla websidor och tar bort inte bara reklam utan video och ljud som startar automatiskt, pop-ups/pop unders, "floating ads", interstitial ads, irriterande designelement som tar på plats på skärmen, rörlig text eller bilder som smileys, emoticons och rörliga avatarer. På en normal website jag ofta besöker raderar jag nog ett hundratal designelement av olika slag, inklusive alla annonser, för att göra den uthärdlig.

Vi arbetar för att reklamen ska vara relevant för ämnet vi samlas kring på siten, och att annonserna inte ska vara onödigt distraherande för oss besökare. Med det sagt så har alla olika begränsningar eller toleranser. Är vår reklam så dålig att du absolut inte kan tänka dig att se den? Har du tekniska eller etiska skäl till att blockera den? Fine, då har vi misslyckats i det fallet (men du får gärna låta oss veta varför). Kanske kan det tillkomma alternativa sätt att stödja siten. Syftet med den här undersökningen var dock främst till att ta reda på hur vanligt det var att blockera annonserna per automatik, och hur många som kunde tänka sig att göra ett undantag givet tröskeln som användes under ett par veckor.

Skrivet av Voltaire63:

Ska ni generera intäkter får ni komma på något bättre sätt än genom störande reklam på sidorna.

Visst vore det trevligt med alternativa intäktsmodeller, men det är lättare sagt än gjort och under tiden behöver siten drivas vidare, vilket innebär att vi (och många med oss) för stunden är beroende av reklam. Det finns de med långt mycket större resurser som brottas med samma problem och ännu finns det ingen glasklar lösning. Se gärna tidigare svar i tråden för diskussion kring detta.

Skrivet av Voltaire63:

Ska jag betala för att vara på siten måste den också göras om från grunden. Att som nu låta anonyma moderatorer godtyckligt och utan att meddela mig ändra i mina inlägg och radera alla kommentarer om och all kritik mot moderatorera är inte acceptabelt. Att dessutom hindra mig från att ändra i mina egna inlägg gör att jag redan nu är mycket restriktiv mot att göra inlägg.

Det här är off topic i den här tråden, men kort så är moderatorerna volontärer, medlemmar med ett intresse av ämnnet vi diskuterar här (precis som du), som gör sitt bästa för att forumet ska vara en trevlig och konstruktiv diskussionsplats. De är människor och måste göra snabba bedömningar utifrån begränsad information, alla med sina egna perspektiv, men vi försöker ändå vara transparenta och hålla en jämn nivå i modereringen. Det är naturligtvis inga problem att framföra kritik heller, tvärt om uppskattar vi om man tar sig tid för det, däremot måste det göras i rätt sammanhang.

Angående tidsbegränsningen för redigering så finns det lite mer att läsa här:
Begränsningar av möjligheten att redigera inlägg

Visa signatur

Abstractions all the way down.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Biberu:

Här förstår jag inte riktigt vad du syftar på..?

Eftersom ni fått "bra gensvar" och många har white-listat sweclockers (och därmed ser annonser) så borde problemet inte vara så stort längre. Och låt oss som absolut inte vill störas av irriterande reklam överallt slippa.

Permalänk
Legendarisk
Skrivet av Voltaire63:

Eftersom ni fått "bra gensvar" och många har white-listat sweclockers (och därmed ser annonser) så borde problemet inte vara så stort längre. Och låt oss som absolut inte vill störas av irriterande reklam överallt slippa.

?

Visa signatur

Abstractions all the way down.