Telia Fiber - Plötsligt konstigt beteende

Permalänk
Medlem

Telia Fiber - Plötsligt konstigt beteende

Hej!

Jag har i min lägenhet en ASUS AC68U och kör med Telia Fiber 100/100 i dagsläget. Idag har Internet börjat bete sig väldigt konstigt, både trådlöst och trådat på alla enheter som använder sig av det (iPad, Nexus 5, 3 olika datorer).

När jag surfar runt till olika hemsidor så laddas vissa väldigt fort, men plötsligt så händer det att en hemsida inte laddas fort alls utan tar ca 10 sekunder eller mer.

För att beskriva det lite mer utförligt så tar jag ett exempel (än en gång, samma symptom på alla enheter):

Säg att jag har en webläsare med 3 tabbar öppna. I tabbarna finns hemsidorna A, B och C (t.ex. Sweclockers.com, Google.com och Bredbandskollen.com).

Jag surfar runt på hemsida A, klickar mig runt här och där utan problem (t.ex. marknad -> forum -> galleri). Går och öppnar en ny tab och surfar in på hemsida A -> det tar plötsligt en evighet att ladda hemsidan. Samma sak i den första tabben som redan hade hemsida A öppen, om jag klickar på F5 (reload page). Efter en kort stund försvinner problemet och hemsida A fungerar på hur bra som helst igen.
Detsamma händer för hemsida B och C; lika ofta, oavsett vilken hemsida och på vilken webläsare.

Först trodde jag att det var fel på min router. Jag har kollat alla kablar, startat om den flertal gånger, uppdaterat till senaste firmware:n (inte gjort det på ca 3 månader, den tidigare har fungerar hur bra som helst) men inget som löser problemet.

Vad kan felet vara? Är det något glapp i en kabel i själva byggnaden? Kommer att ringa Telia imorgon för att se om problemet ligger hos dem, men kan det vara själva routern som det är fel på?

Tack för hjälpen!

EDIT: Bredbandskollen visar för övrigt 100/100, 1 ms svarstid som alltid, oavsett hur många gånger jag testar den. Dock kan själva hemsidan ta en god tid att ladda ibland!

Visa signatur

12c/24t 4.0GHz (Zen2) • 2x16GiB 3200MHz C14 • RTX 2080 FE 1965MHz 7000MHz • X570 I PW • Ghost S1 MKII

Permalänk
Medlem

Måste vara nåt på Telias sida då jag upplevde/upplever samma sak
Bredbands kollen säger 100/100 precis som jag ska ha
Mitt sitter kopplat Telias fiber switch (inteno eller nåt) via min Netgear Nighthawk router

Visa signatur

Chassi: Enthoo EVOLV mATX Moderkort: MSI M75A-E33 CPU: i5 3570K 4.4GHz Kylare: Corsair H75(P&P) Nätagg: FD Newton R2, 650W RAM:Corsair Vengence 16GB GPU: EVGA SSC ACX GTX 970 SSD: Japp Tangentbord: Gigabyte Aivia Ghost (röda brytare) Mus: QPAD 5K Ljud: Turtlebeach Earforce
OS: Win 10 pro Mobil: Motorola G5 Plus.

Permalänk
Medlem

@pumba-kung: Har precis samma switch, men vad bra - då är det säkert ett problem hos Telia. Får ringa dem imorgon om det inte löser sig tills dess!

Visa signatur

12c/24t 4.0GHz (Zen2) • 2x16GiB 3200MHz C14 • RTX 2080 FE 1965MHz 7000MHz • X570 I PW • Ghost S1 MKII

Permalänk

Är nog samma problem som flera andra haft här, problemet är dock löst för mig nu (runt kl1 började det fungera bättre).