Permalänk

I5 2500k med gtx 1070?

Efter många år med samma stabila bygge så tycker jag mig bli redo för en uppgradering. Främst vill jag byta GPU men om så krävs kan jag byta hela bygget. I dagens läge sitter jag på:

Minne: 8gb, 1333 DDR3
CPU: i5 2500k stock
GPU: OC HD 7870 3gb (ej ghost)
Moderkort: GA-H61M-D2-B3
Mitt nuvarande moderkort stödjer endast PCI 2.0.

Min fråga är om det funkar att sätta in nvidias kommande kort i denna burk? 1070 tänker jag mig. Flaskas den av PCI 2.0?

Jag är medveten om att min cpu kommer flaska kortet men i vilken utsträckning snackar vi ungefär om? För om flaskhalsen inte är överdrivet enorm så kan jag byta resten (cpu/minne/moderkort) under sommaren. Kommer självfallet överklockat processorn tills dess i så fall.

Alla svar uppskattas! Tack

Permalänk
Medlem

Kommer säkert flaska lite beroende på spel, ögongodis och upplösning. Kör på och byt eftersom. Jag kommer nog sitta kvar på min 2700k något år till men ny gpu blir det nog väldigt snart.

Permalänk

@Gainsgoblin: Tack för svar! Låter lovande. Har du någon koll på om det funkar att sätta i kort för pci 3.0 i ett moderkort som endast har 2.0? Har även för mig att processorn i sig själv inte heller stödjer pci 3.0.

Permalänk
Medlem

Det ska inte vara några problem.
Men jag tror du har fel moderkort för överklockning.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server - Svensk VR Community
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Permalänk

@[Molotov]: Synd gällande moderkort men inget atr göra. Tack för hjälpen! Då börjar jag med ett 1070 sen bytar jag resten lite senare. Tack!

Permalänk
Medlem

Det går ju att köpa ett nytt z77 för 1k och sälja ditt gamla, dock kan det ju behövas ett nytt windows också beroende på vad du hade.

Permalänk
Medlem

Jag kunde köra mitt GTX960 Pcie 3.0 på min gamla burk med Gigabyte P35-DQ6 socket 775 moderkort med en Q6600 2.4Ghz quad prolle utan problem då det fick ersätta ett GTS8800 som förde för mycket oväsen. Tror till och med att det bara är Pcie 1 på den datorn men det funkade ändå. Så i mitt fall funkade faktiskt bakåt kompatibiliteten bra just med det mobot.

Däremot läst en del som fått uppgradera bios för att få det att funka, så det är i så fall mer det som kan strula till det om det inte fungerar, men i mitt fall gick det bra att köra gtx960 på gamla datorn.

Den burken fick sedan ett Radeon R9-270x som sitter i den nu för spelande av alla gamla spel som bara funkar på Windows XP och även det kortet funkar problemfritt med den datorn.