Permalänk

Dags för nybygge?

Tjena!

Ska jag vara helt ärlig så är min dator helt ok trots att jag köpte de mesta delar för typ 5 år sedan eller något sådant. Men lite sugen på nyare moderkort och processor.

Sitter idag med en hexacore Intel 970 och ett gammalt Asus P6X58D-E. Känns inte så superhett. Men har ett Geforce 980, 12Gb minne och ett gäng SSD (köpte den senaste idag faktiskt, en Samsung på 512Gb).

Men... Då man är småbarnsförälder nu för tiden så hänger man inte riktigt med i vad som gäller. Jag är främst ute efter att uppgradera moderkort och processor. Processorn ska vara ett lyft mot Intel 970n som fortfarande hänger med rätt bra. Gärna fler trådar.

Några förslag? Gärna i lite olika prisklass. Jag är inte främmande för att lägga lite mer pengar för att slippa uppgradera stup i kvarten.

/M

Permalänk
Medlem

i7 6700k för 2990:- (tänk på att kylare inte ingår)
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/224956-intel_...

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9407569/

Permalänk

Fast bara 8 trådar. Jag har hexacore processor idag (så 12 trådar). Vill ju inte gå neråt

Permalänk
Skrivet av perihelion:

Fast bara 8 trådar. Jag har hexacore processor idag (så 12 trådar). Vill ju inte gå neråt

Om du nu behöver sex kärnor så är det väl en 5820k du sa satsa på isf. Skulle dock råda dig att vänta till Computex för att se vad Broadwell-E har att erbjuda.

Annars skulle nog en 6700k vara ett bra lyft från din nuvarande processor i program/spel/applikationer som inte använder sig av fler än 4 kärnor /8 trådar.

Behöver du verkligen en hexacore?

Visa signatur

Citera för svar.