Philips dödförklarar välvda TV-apparater för den nordiska marknaden

Permalänk
Medlem

Bara tillverkare inte får för sig att ta bort de välvda datorskärmarna pga lågt intresse! Hoppas sånt säljer bra. Där tillför de faktiskt något enligt mig, men i vardagsrummet? Bra val att ta bort dem där. Krystad gimmick bara.

Min nästa datorskärm kommer helt klart vara en välvd 3440x1440 eller vad de nu har för upplösning och sen IPS eller AHVA eller vad paneltypen nu är, ska gärna klara 144Hz också fast 90hz skulle duga bra också.

Är dock alldeles för dyrt med skärmar som ens kommer nära dessa specsen för mig fortfarande. Därför lilla jag får hoppas att folk med mer pengar håller tillverkarna intresserade så de sjunker i pris för oss vanliga dödliga. xD

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Avstängd

Hoppas LG följer efter och släpper en 55" OLED TV utan att förstöra panelen genom att böja den, samtidigt som priset stadigt sjunker.
Då och bara då, kommer den stora massan köpa OLED nästa år.

Permalänk
Medlem

Jag har aldrig fattat vad det skall vara bra för. Man knör in en större skärm på en mindre yta, och tappar då meningen med en större skärm? Eller är det bara att man skiter i att man ser sämre för att det ser snajdigt ut i vardagsrummet? Vad fan är det med folk?

Nästa trend: trekantika skärmar.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av antepannte:

Mancave. Som att leva i lyx och ensamhet skulle ha något med kön att göra.

Onödigt PK-svar på ett uppenbarligen skämtsamt inlägg.

On topic så tycker jag det är helt rätt - jag blir mest irriterad på att TV-modeller som i övrigt har klockrena specifikationer ska vara välvda (tänker främst på LGs OLED-modeller) då de helt går bort enligt mig. Som andra har sagt är det säkert jättebra om man sitter i radiens centrum men det är ju omöjligt att få till i ett normalt hem.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D CO + 2133 MHz FCLK GPU: Sapphire RX 7900 XT Pulse OC
RAM: Corsair 2x16GB 6000 MT/s CL30 (Hynix) BZ subtimings
MB: ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI SSD: Kingston KC3000 2TB PSU: Corsair RM850x

Permalänk
Medlem

Problemet med tekniken är att alla som ser på bilden måste sitta relativt nära mitten och låta skärmen uppta en stor del av synfältet för att det ska få rätt effekt.

Därför fungerar det bra på bio där skärmen är enorm och dessutom blir skärpan bättre eftersom att det är projektor ljuset i kanterna får samma avstånd som mitten). Det fungerar också bra på en ultrabred datorskärm som sitter nära en ensam person.

Men för en TV som ofta är långt ifrån en grupp av människor? Inte direkt.

Permalänk
Medlem

@GQruel: Nu tror jag ni underskattar "teknikgubbar" över 50 rejält. Det finns ett grymt köpstarkt klientel som i elektronikbutikerna kallar för "Klart-man-ska-ha-en-sån"-gubbar. De här herrarna är övertygade om sin excellenta tekniska kompetens och gör bedömningen utifrån det som designavdelningen avsåg att dom skulle gilla (läs: gå på så det brakar om det). Vi kan ta några andra exempel på produkter i det här segmentet: Smart TV ( Allvarligt! Skojar ni eller?). Netbook med AMD E50 processor (Är den tänkt som dörrstopp eller...), Solcellspanel till mobilen (Nej...nej....NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄJ!!!). Bluetooth-högtalare för fast montage ( Det här KAN inte vara sant. Hur kan det finnas?). USB-sticka (Hur många USB-stickor kan en gubbe behöva? Är vi gubbar i 50-årsåldern förbjudna att använda internet? Det gäller tydligen målnlagring i.a.f.), Ytterligare en ljudlimpa att sätta under TV´n för att visa upp för vänner och bekanta i syfte att imponera med detta fantastiska ljudsystem (och vi går unisont hem och gråter i fosterställning av ren medömkan för detta tragiska inköp). Listan kan göras hur lång som helst. Det går att sälja vad som helst till gubbar över 50. Och dom köper det igen, och igen, och igen...........
KurvTV är bara en i mängden av dumheter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Waxinator:

Otroligt korkat argument mot välvd skärm... "En böjd TV är snygg i ett rum med rundade väggar, men få människor bor i torn." Det var inte för att skärmen skulle se snygg ut utan för att ögonens fokusering skulle bli konstant över hela skärmens bredd. Att sedan effekten knappt är märkbar på en liten 42" - 65" skärm en annan sak. Avsikten var väl att efterlikna bion där den centralt placerade projektorns skärpa blir optimal över hela den välvda filmduken.

Du pratar om pincushion distortion som uppstår när ljuset från en projektor träffar duken. Genom en böjd duk så motverkar man detta. Behövs ju inte på en TV.

Säljgimmick rakt igenom.

Visa signatur

... zzZZzzzZzzzzzZzzz ....

Permalänk

Neeeeeeej....

Dom får inte göra så här ...... Jag som väntade på att priserna skulle gå ner något, så jag har råd att köpa tre stora välvda 4K-apparater.
Tre välvda 60" 4K vore helt sjukt bra till en racingrigg. Sen vill det ju till 3st värsting GFX för att driva hela konkaronget.

Permalänk
Medlem
Skrivet av backfeed:

Det var första gången jag någonsin hört talas om en biograf med välvd duk, var finns sådana?

IMAX förstås, men någon "vanlig" biograf?

Jag trodde nästan alla med lite större skärm var lite välvda. Inte så att det märks direkt, men titta närmre nästa gång du är på bio så får du se.

Permalänk
Medlem

Alltså, är det någon av er som varit i butik och tittat på välvda TV-apparater?

Rent fysiskt är det klart att en välvd TV inte har lika bred betraktningsvinkel som en platt. Men faktum är att de välvda apparaterna har en större sweetspot och så länge en inte sitter på extremkanten(vilket inte ens är kul med en platt..) så ger de välvda TV-apparaterna en bättre bild.

Ja, de kan även ha en "omslutande" effekt och skapa mer djup rakt framifrån, men det är för den tidigare nämnda mancaven. Att fler får en bättre bild är för mig det starkaste argumentet att skaffa en välvd TV.

Visa signatur

Kallar mig moderat, tänker som en centerpartist & röstade på socialdemokraterna.

MB: GIGABYTE 990XA-UD3 CPU: AMD FX-6100 3.3 GHz GPU: ASUS HD 6970 RAM: 16GB Corsair Vengeance 1600 MHz DDR3 SSD: Corsair Force 3 128GB Lagring: 500GB PSU: ANTEC HC Gamer 900W Chassi: NZXT H2 Black

Permalänk
Medlem

haha

Vem bryr sig om vad Philips säger ... De slutade med sina 21:9 teveapparater. De sålde inte heller påstod de ...men det berodde på de urusla fjärrkontrollerna och mjukvaran ... Dålig kvalité helt enkelt och löjligt pris ...! Har du en gång sett på film i 21:9 vill du inte ha nåt annat ...

Visa signatur

TE Computer-1|B550|5600X|NH-D9L|2x8GB|980 Pro|RTX 3060|SF600|Benq 21:9|B&W MM-1|B&O H95

Permalänk
Medlem
Skrivet av Marcsod:

Vem bryr sig om vad Philips säger ... De slutade med sina 21:9 teveapparater. De sålde inte heller påstod de ...men det berodde på de urusla fjärrkontrollerna och mjukvaran ... Dålig kvalité helt enkelt och löjligt pris ...! Har du en gång sett på film i 21:9 vill du inte ha nåt annat ...

21:9 är riktigt trevligt faktiskt. Kommer nog aldrig gå tillbaka till 16:9

Permalänk
Medlem

@Marcsod: Fjärren till min TV är jag faktiskt rätt nöjd med, bra passform och helt i borstad aluminium. Men jag håller absolut med att mjukvaran (från 2013) är helt horribel, seg som fan att byta kanal/ingångsval och tar ca 30-60 sec från att man startar tvn till att man får bild.

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem

För min del får Philips gärna även dödförklara alla sina dåliga TV-apparater...

Köpte en EISA-testvinnare för ett antal år sedan och har aldrig varig så missnöjd med en tv. Att måsta vänta på att tv ska boota upp i 3-4min är inte ok, sega menyer och bökigt att ställa in bilden. Trist!

Permalänk
Medlem

Betrakningsvinkel

@jcee1993: "Rent fysiskt är det klart att en välvd TV inte har lika bred betraktningsvinkel som en platt"
Jag vill hävda att en välvd TV har BREDARE betrakningsvinkel än en platt. Detta under förutsättning att avståndet mellan dig och panelen är samma som radien. Ju bredare TV man pratar om (med samma radie) desto större är skillnaden mot en platt TV.

Permalänk
Medlem
Skrivet av heffaklumpmamma:

Hur i hela fridens inreder man detta?

Visa signatur

"Ah vi kör mest omkring i vår bil å så." - Polisen, den så kallade tredje statsmakten. (Varan-TV)

Permalänk
Medlem

Håller med dom, så länge det inte är en 65" böjd OLED eller större så är det bara meningslöst. (Dåliga betraktningsvinklar) på LCD/LED.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag köper konceptet OM man kunde justera"kurvan" själv, dvs böja den om man känner för det eller ha den rak.
Vet att detta finns då jag såg någon video från 2013 eller 2014 års CES där detta demonstrerades.
Klart innebär det ju ett litet prispåslag med motorn, men det hade jag i alla fall varit villig att betala. Men om jag inte får möjlighet att välja så går det bort tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

@Jeppe911: Låt säga att vi har en skiva som är 1 x 2 m bred. Antag sedan att du böjer denna skiva längs långsidan. Då menar du alltså att det linjära avståndet mellan kortsidorna inte minskar?

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

@Läkarn: Med välvda skärmar?

Vinner jag något pris nu?

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jonathanknet:

21:9 är riktigt trevligt faktiskt. Kommer nog aldrig gå tillbaka till 16:9

Hur blir det med material som är i 16:9, är det svarta kanter på sidorna som gäller då?

Det var länge sen jag såg en film i 16:9, men jag upplever att vanlig TV och serier ofta är i det bildformatet.

Permalänk
Medlem

@Sebbepojken: Det är svarta kanter på sidorna istället ...det är något man snabbt vänjer sig vid. Det går även att zooma och sträcka ut bilden eller en kombination plus en drös med andra praktiska inställningar.

Visa signatur

TE Computer-1|B550|5600X|NH-D9L|2x8GB|980 Pro|RTX 3060|SF600|Benq 21:9|B&W MM-1|B&O H95

Permalänk
Medlem

Har två st 27" datorskärmar bredvid varandra och stör mig faktiskt på att betraktningsvinkeln blir lite sned mot hörnen. Hade hellre haft välvda skärmar istället. Men välvd TV i vardagsrummet som inte täcker alls lika mycket av synfältet? Not so much.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jcee1993:

Alltså, är det någon av er som varit i butik och tittat på välvda TV-apparater?

Rent fysiskt är det klart att en välvd TV inte har lika bred betraktningsvinkel som en platt. Men faktum är att de välvda apparaterna har en större sweetspot och så länge en inte sitter på extremkanten(vilket inte ens är kul med en platt..) så ger de välvda TV-apparaterna en bättre bild.

Ja, de kan även ha en "omslutande" effekt och skapa mer djup rakt framifrån, men det är för den tidigare nämnda mancaven. Att fler får en bättre bild är för mig det starkaste argumentet att skaffa en välvd TV.

Håller med dig. Jag kan mycket väl tänka mig att skaffa en välvd TV, men då får det vara en Panasonic TX-65CR850E, inte Philips.

Visa signatur

"Saints are in Hell!"
Cooler Master Cosmos II || ASUS P8Z77-V-PRO TB ||Gainward 680 Phantom 4GB|| I7-3770K ||
G-Skill Ares 1866 MHZ 16 GB||BeQuiet! Dark Rock 2||OCZ Vertex 4 256 GB||Samsung 830 120GB||WD Enterprise 1TB||
Plextor PX-LB950SA||Dell U2410||Corsair AX 1200

Permalänk
Medlem

@Nautilus011: Mer än hälften av mina knappar på fjärren har slutat fungera ... Har öppnat den - Det är inget guld på kretskortet för metalldomerna ...

Visa signatur

TE Computer-1|B550|5600X|NH-D9L|2x8GB|980 Pro|RTX 3060|SF600|Benq 21:9|B&W MM-1|B&O H95

Permalänk
Medlem

@Dr.Mabuse: "Låt säga att vi har en skiva som är 1 x 2 m bred. Antag sedan att du böjer denna skiva längs långsidan. Då menar du alltså att det linjära avståndet mellan kortsidorna inte minskar?"
Jo, det linjära avståndet minskar definitivt. Men det jag tänker på är hur mycket av betraktarens synfält som upptas av skärmen om man är placerad i sweetspot för en välvd skärm. Om man tar ditt exempel men ökar till 1 x 4 meter bara för illustrera. En sådan extrem skäm skulla man kunna böja runt i en halvcirkel och i det fallet upptar skärmen 180 grader av ditt synfält om du är placerad i centrum så att säga. Motsvarande platt skärm hade upptagit betydligt mindre är 180 grader av synfältet - allt annat lika.
Jag inser nu att jcee1993 antagligen pratade om betraktingsvinklar i betydelsen var man kan stå i förhållande till skärmen utan att färgerna blir skumma. En helt annan diskussion. Där har jcee1993 nog rätt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av antepannte:

Mancave. Som att leva i lyx och ensamhet skulle ha något med kön att göra.

FYI
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Man_cave

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

“Every atom in your body came from a star that exploded. And, the atoms in your left hand probably came from a different star than your right hand. It really is the most poetic thing I know about physics: You are all stardust. ... The stars died so that you could be here today.” - Lawrence M. Krauss

Permalänk
Medlem

3D kunde hoppat över en generation, trycktes ut på marknaden för tidigt. Dolby 3D är den enda som är bra och det har inte ens en tredjedel av biograferna, de flesta kör den passiva från RealD så det är inte så konstigt att folk klagar på 3D. Har än idag inte sett en enda bra 3D-TV. (Mina kriterium för bra är då minst vad Dolby 3D ger på bio. Lika tråkigt som när marknaden valde VHS och folk vet inte ens om det. Besök en Dolby 3D bio för att förstå vad jag menar, det är värt besväret. Gärna med Dolby Atmos med, men den kombon är lite mera sällsynt.

OLED däremot ger bättre bild i ALLA storlekar, men är kanske inte riktigt motiverat med dagens priser.

4K är bra, men inte i storlekar upp till 55 tum. Jag som sitter en meter ifrån TV:n upplever en minimal skillnad från 1080p och de flesta sitter så långt ifrån att de inte skulle se skillnad ens i 75-80 tum. Kände att jag skulle lagt pengar på OLED istället för 4K, för där blir bilden påtagligt mycket bättre än det minimala jag betalade för.

Böjd TV lider av samma problem, helt idiotiskt att ens bygga på 55" och nedåt med tanke på avståndet en svensson sitter från sin TV. JAG som sitter en meter ifrån skulle få lite bättre djupkänsla, men en familj som sitter i soffan tre till 4 meter ifrån skärmen får inte ut någonting alls av det, så Phillips har en bra poäng här, även om tornformuleringen undviker det riktiga problemet med böjda skärmar.

En bra ide vore en TV med OLED, Dolby 3D, 4k som är platt i då minst 65" och varför inte i 21:9?

Folk som bara vill ha en bra bild på sin nya 55" ska nog endast fundera på OLED i dagsläget. Den sanningen borde eljättarnas säljare också lära ut. Att lura på familjer böjda 4K på 55" borde vara brottsligt haha!

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fredag:

OLED däremot ger bättre bild i ALLA storlekar, men är kanske inte riktigt motiverat med dagens priser.

Det är väl fortfarande lite frågetecken kring livslängden och kvalitén efter tid som i alla fall gör att jag väntar ett tag till...?

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

Vill man ha en välvd skärm är det bara att åka till skroten och leta fram en gammal tjock-TV. Ju äldre dess bättre!