Köpråd: Datorbudget på 6000 kronor för att kunna maxa spel som CS:GO

Permalänk

Köpråd: Datorbudget på 6000 kronor för att kunna maxa spel som CS:GO

Tjena!

Har alltid haft en laptop och varit lite okunnig om datorer och så vidare. Nu är det så att jag vill köpa en stationär dator som ska kosta runt 6000 EXKLUSIVE byggkostnad. Först och främst vill jag att den ska kunna maxa competetive spel som dota2 men FRAMFÖRALLT CS:GO då det är det spelet som jag spelar mest! Har aldrig vart en hardcore gamer när det kommer till singleplayer spel som kräver kraftiga datorer för att maxa spel som GTA5 etc. Allt jag begär är en dator på 6000 kronor exklusive byggkostnad för att kunna maxa competetive spel, framförallt CS:GO men även dota2 och så vidare. Nu undrar jag om någon, på grund av min okunnighet, kan länka datordelarna (inklusive chassi) och ge mig lite köpråd utifrån dem spel jag vill spela och min datorbudget på 6000 exklusive byggkostnad. Gärna länkar från hemsidan inet så att jag kan betala byggkostnaden så att dem kan bygga datorn åt mig då en okunnig mäniska som mig aldrig skulle kunna göra det på egen hand! Skulle såklart heller inte sitta dåligt om den klarade vissa singleplayer som gta 5, dock kräver jag inte att den ska kunna maxa spel som sådana utan bara att den ska KLARA spelen. Sammanfattningsvis kan man säga att budgeten är en stationär dator på 6000 kronor + byggkostnaden som kostar för att inet ska bygga den åt mig! Strunta i operativsystemet, det tar jag hand om. Era köpråd uppskattas i allra högsta grad!

Tack för er tid!

Permalänk
Skrivet av Somohsomoh:

Tjena!

Har alltid haft en laptop och varit lite okunnig om datorer och så vidare. Nu är det så att jag vill köpa en stationär dator som ska kosta runt 6000. Först och främst vill jag att den ska kunna maxa competetive spel som dota2 men FRAMFÖRALLT CS:GO då det är det spelet som jag spelar mest! Har aldrig vart en hardcore gamer när det kommer till singleplayer spel som kräver kraftiga datorer för att maxa spel som GTA5 etc. Allt jag begär är en dator på 6000 kronor för att kunna maxa competetive spel, framförallt cs:go men även dota2 och så vidare. Nu undrar jag om någon, på grund av min okunnighet, kan länka datordelarna (inklusive chassi) och ge mig lite köpråd utifrån dem spel jag vill spela och min datorbudget på 6000. Gärna inet så att jag kan betala lite extra så att dem kan bygga datorn åt mig då en okunnig mäniska som mig aldrig skulle kunna göra det på egen hand! Skulle såklart heller inte sitta dåligt om den klarade vissa singleplayer som gta 5, dock kröver jag inte att den ska kunna maxa spel som sådana utan bara att den ska KLARA spelet.

Tack för er tid!

Tror det blir svårt om man inte gör så att man lägger bygg kostnaden ovanpå priset. Dvs delar från inet + att de bygger den. (6000 + 799) 5000kr är fan en tajt budget å gå på.

Permalänk
Skrivet av Aldhissla:

Tror det blir svårt om man inte gör så att man lägger bygg kostnaden ovanpå priset. Dvs delar från inet + att de bygger den. (6000 + 799) 5000kr är fan en tajt budget å gå på.

Tjena! Tack för ditt svar, hade slarvat mig lite med formuleringarna. Menade 6000 kronor för datorn EXKLUSIVE byggkostnad!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Ska det ingå operativsystem? Och i sådana fall vilket?

Visa signatur

When you write copy you have the right to copyright the copy you write.

Permalänk
Skrivet av iPicks:

Ska det ingå operativsystem? Och i sådana fall vilket?

Inget operativsystem, det tar jag hand om. La till det i texten nu:)

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Nu är jag ingen expert på CS:GO eller billiga byggen som ska klara av det, jag äger CS:GO men spelar casual, sitter med en dator just nu som är värd ca 4000kr som jag byggde av en AMD APU (A10 7890K). Den klarar CS:GO i 60fps, vilket är dåligt i CS världen så som jag har förstått

Permalänk
Medlem

Med en budget på 6k gör du bäst i att hålla utkik på begagnatmarknaden, du lär kunna få 4690k + 960/970 prestanda om du köper begagnat. Kanske halva prestandan om ens det om du köper nytt.

Visa signatur

Chassi> FD Define S CPU> i7 10700 GPU>RTX 3070 MB> GB B460 Aorus Pro AC Ram> 32GB PSU> Corsair AX1200

"Server"> Enthoo Pro CPU> i7 5960x @ 4,2 Ghz GPU>GTX 760 MB> Asus x99 Deluxe Ram> 32GB 2666mhz PSU> Corsair CX650

Kringutrustning> Philips 70PUS7304, AOC AGON AG271QG, Roccat ISKU Fx, Logitech G502 Spectrum, MX 5500, MX Revolution, Arctis Nova Pro Wireless, Behringer Ms40, HP Reverb G2, MSI GF65 Thin 10SER, USB 990 Pro 2tb,

Permalänk
Medlem

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9419498/

Alt. 2 Med GTX 960. 300kr över budget.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9419486/

Permalänk

Stort Tack!!!!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Somohsomoh:
Köp INTE ny dator just nu om du frågar mig! Den nya grafikkortsgenerationen håller på att släppas både från nVidia och AMD. I Juli kommer t.ex. Polaris som är perfekt för byggen i den här prisklassen. Sitter man på en begränsad budget så blir det ju extra viktigt att få ut så mycket som möjligt av pengarna. Och det kommer nog vara stor skillnad på att köpa förra generationen eller nästa generation till samma pris. Får inte glömma att det är ett stort generationsskifte på gång.