Permalänk
Medlem

Tyst Speldator - budget 25k

Hej,

Jag skulle vilja ha lite feedback på en tyst (tjejen hatar ljud, och gillar vit dator) speldator med en budget på 25k. Ska användas till gaming samt till VR (Htc Vive)

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9452129/

Vad kan jag göra för att få den tystare? eller nåt annat jag ska tänka på?

Permalänk
Medlem

till 6700k ska du väl ha ett z170 mobo? vet inte om x99 har samma socket
edit: nej x99 är fel socket

Visa signatur

Citera om du vill ha svar :)

Permalänk
Inaktiv

Alla delarna är inte speciellt tysta, men med kylnigen samt fläktarna som verkar ganska tysta och kyliga verkar det som ett ganska bra val. Skulle nog kanske tänka om chassivalet till ett mer isolerande, som t.ex https://www.inet.se/produkt/6912131/phanteks-eclipse-p400s-vi..., men är inte säker på att delarna kommer att få plats, det får du kolla in på lite närmre, men tycker ändå att allt är ganska "solid", den kommer funka bra i spel och editing. Tycker nog ändå att det är lite overkill med 32gb RAM om du inte ska rendera filmer i 4k, jag hade gått med 6gb och monterat ihop datorn själv, men det är upp till dig, eftersom att om datorn är ihop kan den gå sönder i frakten.

Permalänk
Inaktiv

@pellski87: Ja du har rätt, OP måste ändra.

Permalänk
Medlem

Tystare CPU kylare samt Kylpasta, PSU som har semi-passivt fläkt som aktiveras vid 400W, mer ljudisolerat chassi, mindre RAM då 32GB är overkill.
Rätt Moderkort också.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9452183/

Permalänk
Medlem

@Kevin: Ser bra ut, Schysst

Permalänk
Avstängd

håller med kevin, skulle säkert gå att få in 2st 1080 med din budget fast då int lika bra och stora nätaggregat,hårdiskar och kylning

Permalänk
Medlem

@holman21: Jo absolut, men två 1080 känns lite overkill och om jag ska få igenom detta hemma så behöver den vara tyst & vit

Permalänk
Medlem

@hybr1s:

Frågan är ju om Sea Hawk-kortet är tystare än andra tredjepartskort, t.ex Fury X låter mer än ett bra luftkylt kort. Jag skulle själv satsa på en ordentlig luftkyld version istället.