Datorbygge för fattig nybörjare.

Permalänk

Datorbygge för fattig nybörjare.

Yo! Jag införskaffade ett Geforce Gtx 960 kort och även ett Aero cool strike-x one chassi för ett par månader sedan men inte haft pengar att fortsätta på bygget efter det, nu har jag en inkomst på runt 4-5k i månaden(fattigt student) och vill såklart bygga klart datorn. Jag kommer lira mestadels Wow och kanske lite gmod på maskinen. Jag har absolut nada koll på vad som är bra och inte osv osv så jag undrar om det är någon som har nå bra tips på bra komponenter att införskaffa. Om det inte förstås i texten så skall allt byggas runt om chassit och kortet.

Mvh pc nooben.

Permalänk
Medlem

Vad hade du tänkt dig för budget?

Permalänk

@SUMITOMO: 5 kanske 6-7 max, vet att det ej blir en mega bra maskin då men som sagt så skall jag ju bara lira wow och gmod på den!

Permalänk
Medlem

CPU fläkt ingår
https://www.netonnet.se/art/fyndvaror/fyndvaror-datorkomponen...

OS win 10
http://www.kinguin.net/se/category/19429/windows-10-professio...

Resterande
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9469199/

4956kr totalt

Permalänk

@VinterX: Såg as nice ut! stort tack för hjälpen!

Permalänk
Medlem

@DoubtfulShark: windows OS har du gratis via universitetet

Permalänk
Medlem

https://www.netonnet.se/Content/Info/byggdator

Kika på det här när du ska plocka ihop den.

Permalänk
Medlem

Du kan även köpa något begagnat och därmed köpa skärm tangentbord och mus med, så du får en komplett dator. Grafikort (ditt 960 är hyffsat bra, faktiskt. Allting är relativt men det nämns fortfarande bland de kraftfullaste korten att köpa idag : http://www.sweclockers.com/test/22255-evga-geforce-gtx-1080-s... och chassi har du ju redan.

Lycka till.

Visa signatur

Don´t do this, don´t do that. Do this and think that.
Serious, do you really think I give a shit?

Permalänk
Medlem

@VinterX: Du tror inte det är mer värt att köpa en i3 istället? Lär väl presterar likvärdigt tillsammans med ett 960 (?) men han sparar en röding. Klart vansinne om han uppgradera sin gpu om ett halvår men han verkade inte så sugen på det.