Asus maximus V gene och Cooler Master Hyper 212 EVO

Permalänk
Medlem

Asus maximus V gene och Cooler Master Hyper 212 EVO

Hej

Jag skaffade en ny kylare för några veckor sedan då min Corsair H60 (tror jag det är) börjat sjunga på sista versen. Det föll på en Cooler Master Hyper 212 Evo. Står att den ska passa till en 1155 socket. Men då jag ska montera den så är skruvarna/distanserna alldeles för tjocka, diametern, för att passa genom moderkortet.

Är detta ett problem någon annan stött på? (Kanske med en annan kylare eller moderkort) Har jag helt enkelt läst fel någonstans och valt fel kylare? Eller kan standarden har ändrats på moderkorten (tveksamt) så att det numera kräver större hål?

Jag blev väldigt ställd då jag upptäckte detta, och har infunnit mig i att kylaren numera är en glorifierad brevvikt nu, (kommer nog inte kunna lämna tillbaka den) och kommer nog beställa en annan. Men om nästa kylare inte heller passar så är det ju rätt dumt.

Finns det någon som haft samma problem, eller samma moderkort och kan säga en bra luftkylare som passar?

MVH Hampus

Permalänk
Entusiast

Ta gärna en bild och visa, misstänker starkt att du har missuppfattat manualen eller tagit fel skruvar. Efter att ha monterat åtskilliga 212 på alla möjliga moderkort, AMD som Intel, så kan jag nog se vart felet är, kolla bilden, skruvarna ska in i ett par andra skruvar. Läs manualen.

Visa signatur

PC: AMD Ryzen 9 3900X - Asus STRIX B550-F - G.Skill 3200MHz 4x8GB - AMD RX 5700 XT 8GB - Intel 730 240GB - Intel 530 480GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell S2721DGFA - Dell U2515H - Logitech G603 - Ducky Shine3 MX Brown - Sennheiser HD558/Game One

- Feedback - Kontakt - Regler -

Permalänk
Hedersmedlem

Ska jag vara helt ärlig låter det som att du gör någonting fel. Det är inte ett fel jag någonsin har hört talas om och inget jag själv stött på när jag monterat min egen 212 EVO. Det finns inga standarder som har ändrats så de där distanserna bör ha sett likadana ut ända sen modellen kom ut.

Säker på att du gör rätt? 212 EVO är en bra kylare för sitt pris men att montera den är inte helt okomplicerat. Jag följde en video på Youtube när jag installerade min.

Permalänk
Medlem

Troligen en miss från min sida. Förstår inte heller varför det inte funkar. Ska göra ett försök till i helgen tror jag, passar på att ta lite foton då också om jag fortfarande misslyckas. Men det är skruvarna/distanserna som enligt både en Youtube video samt instruktionen ska genom moderkortet som är för tjocka. Medan de distanserna som hör till min H60 är mycket smalare. Får slänga ett öga till på det som sagt. Återkommer med bilder om felet kvarstår.

Skickades från m.sweclockers.com