Apple TV, iTuneskonto problem

Permalänk
Medlem

Apple TV, iTuneskonto problem

Farsan köpte sig en Apple TV förra veckan för att kunna kolla på Cmore. Hjälpte han med att skapa ett iTuneskonto vilket verkar vara kravet för att ladda ner appar. Jag skapar kontot hemifrån genom Apples hemsida och ber han då logga in på Apple TV:n, vilket tyvärr inte går, han får bara något felmeddelande som jag inte kommer ihåg vad det var längre.

Han fortsätter försöka under helgen men lyckas inte så han kontaktar Applesupporten som ber han ladda ned iTunes till datorn (verkligen, måste detta verkligen göras?) för att godkänna villkoren och mata in kreditkortsuppgifter. Det går inte, han får ett felmeddelande i stil "din begäran kunde inte hanteras just nu, försöker igen senare". Detta har han nu försökt göra sedan söndag utan framgång så han kontaktar supporten igen som kommer fram till att jag måste gå in och godkänna villkoren eftersom jag har skapat kontot.

Loggar in genom hemsidan, hittar inga villkor att godkänna, laddar ner iTunes och går den vägen, hittar villkoren och godkänner dem men kommer till samma punkt där jag får samma felmeddelande (förutom att jag först inte kommer förbi redigera kontouppgifter som kommer efter villkoren utan att ange ett helt nytt lösenord, eller klicka bakåt och godkänna villkoren igen, då hoppar programmet förbi den sidan).

Försöker då skapa ett nytt konto men när jag ska slutföra så får jag felmeddelandet:

"Om du vill ha hjälp kontaktar du supporten för iTunes på www..."

Alla uppgifterna stämmer, det enda som kanske påverkar är att jag använder mig av e-kort då jag inte vill mata in mitt eget kreditkort dit.

Ska det vara så här komplicerat? Vad gör vi för fel?

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem

@Pnorberg: Jag upplevde exakt samma fel när jag skulle uppgradera till ett nyare kreditkort. Apple har haft dessa problem till och från...men det brukar ju fixa sig efter någon dag.

Permalänk
Medlem

@Pnorberg: Det visade sig att jag inte aktiverat det nya kortet, det görs när man gör ett uttag första gången eller på internetbanken, efter detta funkade det som det skulle...

Permalänk
Medlem

Hmm, farsans kort är aktiverat och det fungerade ändå inte. För min del så kan jag ha lite förståelse att jag inte kan använda e-kort, däremot så fick jag aldrig något meddelande om att det var fel på kortet utan att jag endast ska kontakta supporten.

Kanske helt enkelt är något strul tillfälligt? Riktigt surt dock då han vill kolla slutspelshockey och kan inte göra det genom Apple TV:n.

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem

"Lånar" tråden!

Sitter i samma sits jag. Försöker hjälpa farsgubben så han kan kolla på Zlatan via Viaplay.

Skapat Apple ID och ska ladda ner Viaplayappen och går inte för jag måste logga in i "Itunes Store"????

Går jag in på kontot i Apple ID så ser jag ingenting där om Itunes Store!??? Sitter i kö till Applesupporten nu och har hört ****musik på maxvolym i en halvtimme nu.

Någon här som kan hjälpa en dumskalle som jag? :/

Edit:

Löste sig efter bra mycket strul och "testa saker" hit och dit. Slutade med att jag fick ta ner Itunes till datorn och logga in med Apple ID och därifrån ange i "betalsätt" "inget" och efter det gick det att ladda ner appar i Apple Tvn. Jösses sicket krångel!

Största elogen som finns i europa till killen på Applesupporten! Maken till tålamod med en "kund" har jag aldrig upplevt!! Jag knappade in fel lösenord ett antal ggr i Apple TVn när jag skulle prova logga in på kontot. Hade det varit jag som pratat med mig hade jag sparkat mig själv i arslet!

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact / Solid | Noctua NH-D15 chromax.black | Kingston Fury Beast Black 64GB (2x16GB) Expo DDR5 / 6000 MHz| ASUS TUF Gaming 1000W Gold - ATX 3.0 | Noctua NF-A14 / PWM / 140mm |Palit GeForce RTX 4090 GameRock 24GB | Kingston Fury Renegade 1TB | Kingston NV2 2TB | ASUS PRIME X670-P WIFI | AMD Ryzen 7 7800X3D | Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" | Windows 11 Home Svensk