Razer presenterar Ornata – en hybrid bland tangentbord

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kvillen:

Det kallas oftast "numeriskt tangentbord". Används flitigt om man ska knappa in mycket siffror, ofta om man sitter i ett kalkyldatablad eller bara ska knappa in långa OCRnummer från fakturan

Själv skulle jag aldrig klara mig på ett tangentbord som inte besitter siffertangeterna

OnT. Roligt att de försöker utveckla brytare och tangentbord fortfarande!

Mvh

Kanske uttryckte mig klumpigt, men menar såklart tangenterna som sitter uppe i högra hörnet. Eller symbolerna kanske man skulle säga snarare. Vet såklart vad ett numeriskt t-bord är...

Permalänk

@Nima2001: Jotack. Märkt det. Håller mig till Ducky nu.

Permalänk
Inaktiv

Enligt The Verge är det här tangentbordet det som klickar mest någonsin, så att membranet skulle göra det tystare stämmer inte.

http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/9/3/12777952/raze...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av MrM3:

Kanske uttryckte mig klumpigt, men menar såklart tangenterna som sitter uppe i högra hörnet. Eller symbolerna kanske man skulle säga snarare. Vet såklart vad ett numeriskt t-bord är...

Ser ut som indikatorer för caps/num/scroll lock (C 1 S), windowstangent och nån till sak.

Visa signatur

i7-10700K + Corsair H90 | Z490 | 64GB | RTX3080 | SSD 3*512GB + 500GB + 128GB | HDD 3TB | Phanteks P400S | TUF 750W | 31.5"+27"+24" | Corsair K95 RGB | Logitech G902 | Sennheiser RS 175

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mikael07:

Är det någon principiell skillnad på dessa brytare och Toprebrytare?

Topre-brytare är kapacitiva, d.v.s. de känner av skillnaden i kapacitans när en tangent trycks ner. Gummikupolerna har ingen annan funktion än att dämpa nedslaget, och man behöver i själva verket inte trycka ner tangenterna i botten för att nedslag ska registreras. I vanliga membran-tangentbord så är däremot gummikupolerna en del av brytaren, och ett nedslag registreras först när tangenten trycks ner i botten och trycker ihop några plastark med kretsar på.

Razers brytare är däremot bara vanliga "dome with slider"-brytare, fast med en klickmekanism. I denna recension så tar de isär tangentbordet, och man kan se att det bara är ett vanligt membran-tangentbord inuti. Det har funnits många tangentbord genom åren med liknande brytare, med varierande resultat. Däremot känner jag inte till något annat membran-tangentbord som klickar på samma sätt.

Från bilderna i recensionen jag länkade så verkar det som att man kan plocka ur metallbiten som klickar, så om man inte gillar klickljudet så verkar man relativt enkelt kunna avklicka tangentbordet. Jag vet dock inte hur det påverkar stabiliteten på tangenterna, men metallbiten ser i alla fall inte ut att vara särskilt strukturellt viktig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon99339:

Enligt The Verge är det här tangentbordet det som klickar mest någonsin, så att membranet skulle göra det tystare stämmer inte.

http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/9/3/12777952/raze...

Skickades från m.sweclockers.com

"men har också individuella switchar för distinkt nedslag och karakteristiskt ljud."

Med andra ord, de hittar på ett sätt man eventuellt skulle kunna få tystare semi-mekaniska brytare sedan sabbat de hela poängen genom att sätta dit switchar med extra högt ljud då de tror det är vad gamers vill ha. Tyvärr troligen inte helt utan underlag då jag gissar deras blackwidow säljer betydligt bättre än tystare modeller. Kanske kan hoppas på en Stealth edition så småningom men annars är MX Silent brytare faktiskt riktigt trevliga för folk som mig som har kört bärbara tangentbord sedan sent 90-tal och ogillar traditionellt tangentbordsklickande som pesten.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av GuessWho:

De flesta mekaniska tangentbord kostar över tusenlappen, vissa över 2000kr (pris inkl moms till slutkund).
Tror nog att det är bra förtjänstmarginal på de tangentborden och att man delvis säljer en image, det är tufft med mekaniskt tangentbord, det är bra för gaming eller dyl. Så kostnaderna motiveras inte enbart med tillverkningskostnader.
Men att det skulle gå så långt som att ett 1500kr tangentbord är billigare att tillverka än ett 300kr tangentbord verkar lite väl extremt.

Med tanke på hur dåliga marginalerna är generellt på elektronik och med tanke på hur många tillverkare det finns av mekaniska tangentbord idag så kan du räkna med att det i princip bara är tillverkningskostnaden som styr. Förrutom vissa tillverkare som typ Razer som tar lite extra betalt för varumärket. Cherry-brytare kostar i runda slängar 5 kr styck så du har 500 kr bara brytare på ett mekaniskt tangentbord. Sen ska de monteras och lödas vilket är dyrare än rubber dome som bara är en PCB och en gummimatta. Du kan få ett tangentbord med rubber dome för 65 kr från Webhallen. Det är hur snorbilligt de är att tillverka. Billigaste mekaniska ligger på typ 650 kr.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem

Razor Black Widow var skräp och nu kör de vidare på den inslagna vägen och kör vanliga membran som håller hur länge då? Och det till ett pris vad ett mekaniskt tangentbord kostar. Bara att man inte kör med laserskurna tangenter är ett mysterium och att de inte bryr sig om kvalité mot användare. Visst de kör allting med coola färgsättningar och bling bling men kvalitén då? Har ägt ett razor mekaniskt och wsad märkningen var borta på mindre än ett kvartal och spacetangenten fick en spricka vilket gjorde att den fastnade lite då och då. Tror någon att Razor tog på sig detta. Nä onormalt slitage blev domen trots att man gav 1200 kr för skräp som inte håller. De andra mekaniska som jag har haft har hållt minst åtta år utan problem varav det bästa var av märket Keytronic som jag bytte ut enbart för att köra usb istället för ps2.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator - Dell Alienware Oled AW3423DW, Phantek Enthoo Pro, Intel i7 8700K, Noctua NH-14, Asus TUF Z370-PRO, Samsung SSD 840 Pro 128GB, 32 GB DDR4, Gigabyte Geforce GTX 1080 Ti, 2st x 3 TB WD RED, Logitech MX518, Sennheiser Momentum, Qpad Pro MK80.

Permalänk
Medlem

"Oh, det klickar. Då måste det vara mekaniskt. Och det är tvåhundra kronor billigare än Blackwidow. Vilket kap"
...

Poängen med klickiga brytare är att man ska få feedback när en tangent aktiverar. Vill man ha det med gummi/membran-brytare så är det enklare att ladda ner och installera programmet ClicKey som spelar via ljudkortet istället. Vissa äldre tangentbord utan klickiga brytare hade istället en solenoid som gjorde klick-ljudet.
Dessa skulle också kunna gå att stänga av om man vill det. Om jag var ingenjör på Razer så skulle jag har gjort på något sånt sätt istället, kanske med inbyggda högtalare och ljudchip.

Men som de här "brytarna" ser ut så är klicket separat från aktivering, och enligt recensioner så ska de klicka också när tangenten går tillbaka upp...
Enligt bilderna på Toms Hardware så är det en vanligt membrankonstruktion med dubbla membran och hålmembran emellan - vilket ofta innebär dålig rollover. De har ändå ett PCB under, vilket innebär att de skulle kunna ha använt ett enkelt membran och monterat dioder på kretskortet för att få NKRO, men så har de inte gjort.
Edit: Jag tar tillbaka det jag streckat över ovan. Jag ser nu att de har flera kontakter till membranet än på vanliga membrantangentbord, och vad som skulle kunna vara banker av dioder på baksidan. Alltså skulle det faktiskt kunna ha N-key rollover i matrisen. Razer påstår att det är 10KRO, men det är oklart hur det egentligen funkar.

Uselt, icke prisvärt och rent av ohederligt av Razer att sälja ett falskt mekaniskt och för priset av ett mekaniskt.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Medlem

Det är väl tyvärr bling bling som kidzen går efter när de köper tangentbord idag?
"Mamma mamma, jag vill ha detta tangentbordet!"
"Men lilla gubben, det kostar ju 800kr mer än alla andra."
"Men det lyser grönt och har ett coolt namn!!!"

Permalänk
Medlem

Sååå det har i princip satt en liten gummihatt ovanpå brytaren och skalat ner höjden på tangenterna? Innovativt.

Visa signatur

MAIN: Metis | Z97I-Plus | 4690K | MSI 970 Gaming | 16GB HyperX | 120GB SSD + 250GB SSD + 256GB M.2 + 1TB HDD | H60 V2 | SF600
HIDs: S27D590 60Hz 27" | Logitech G403 + Qck | K70 MX Brown | Beyerdynamic DT250 + Blue Yeti
HTPC: Rapsberry Pi2 + Raspberry Pi3
PHONE: Galaxy S8+

Permalänk
Medlem

Roligt att de försöker få det att låta som att "dome with slider" tangentbord är något nytt. Men de har lyckats med att göra ett klickande rubberdome utan möjlighet att byta keycaps. Det sämsta av sin sort jag sett hittills.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Define R3 | Asrock P67 PRO3 Rev B3 | I5 2500K@4,5GHz | Xigmatek Gaia | Corsair Vengeance LP 8GB 1866MHz | EVGA GTX 970 SSC | XFX core edt. 550W| Intel 320 120GB, Crucial MX100 256GB, WD caviar black 750GB

Permalänk
Skrivet av Varg:

Vilket "bästa från båda världarna"? Membran är skit. Punkt. (Min åsikt = alla håller inte med.)

Det stämmer väl inte riktigt, finns ingen anledning att allt behöver vara mekaniskt, på ett tangentbord håller jag med, men att påstå att de inte finns någon användning för membran är väl lite väl svart och vitt.

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bloodstainer:

Det stämmer väl inte riktigt, finns ingen anledning att allt behöver vara mekaniskt, på ett tangentbord håller jag med, men att påstå att de inte finns någon användning för membran är väl lite väl svart och vitt.

Det är tangentbord som nyheten handlar om och det är således vad mitt inlägg berör. Hade jag haft för avsikt att diskutera andra användningsområden skulle jag ha tagit upp det också.

Visa signatur

7800X3D • 4080S • 32GB • 2TB • 1440p 165 Hz
3700X • 3070 • 32GB • 2TB • 1080p 144Hz

Permalänk
Medlem

Rent tekniskt så skiljer man på gummiknoppar ("rubber dome") och membran, där membranen är plastark med tryckta kretsar som utgör själva brytarna.
Det finns tangentbord med gummiknoppar utan membran (t.ex. Topre) och mekaniskt med membran i botten (IBM Model M) och båda de typerna har gott anséende.

Det här tangentbordet är dock ett tangentbord med gummiknoppar och membran där man måste trycka gummit ner i membranet för att tangenttryckningar ska registreras.
Jag tar tillbaka vad jag skrivit ovan om att jag inte trodde att det har bra rollover: vid en närmare granskning så skulle den faktiskt kunna ha kretsar som ger den rollover lika bra som på ett mekaniskt spel-tangentbord.

Skrivet av Heinel:

Roligt att de försöker få det att låta som att "dome with slider" tangentbord är något nytt. Men de har lyckats med att göra ett klickande rubberdome utan möjlighet att byta keycaps. Det sämsta av sin sort jag sett hittills.

Ja, det har funnits ett par tidigare tillverkare som har kallat sina tangentbord för "semi-mekaniska" därför att de haft "dome with slider".

Absolut ett missat tillfälle av Razer. Under 90-talet så tillverkade flera tillverkare tangentbord med "dome with slider" som var kompatibla med Cherry MX-tangenter, och det funkade utmärkt. (Jag använder t.om tangenterna från ett sånt på ett av mina mekaniska tangentbord)
Razer har t.om satt lysdioden på samma plats på varje tangent som på Cherry MX - tangentbord.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Skrivet av Varg:

Det är tangentbord som nyheten handlar om och det är således vad mitt inlägg berör. Hade jag haft för avsikt att diskutera andra användningsområden skulle jag ha tagit upp det också.

Jo, men alla tangentbord går inte heller att dra över samma gräns. Jag tycker själv inte t.ex. media knappar nödvändigtvis behöver vara mekaniska, precis som på Corsair's K70.

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Findecanor:

Rent tekniskt så skiljer man på gummiknoppar ("rubber dome") och membran, där membranen är plastark med tryckta kretsar som utgör själva brytarna.
Det finns tangentbord med gummiknoppar utan membran (t.ex. Topre) och mekaniskt med membran i botten (IBM Model M) och båda de typerna har gott anséende.

Det här tangentbordet är dock ett tangentbord med gummiknoppar och membran där man måste trycka gummit ner i membranet för att tangenttryckningar ska registreras.
Jag tar tillbaka vad jag skrivit ovan om att jag inte trodde att det har bra rollover: vid en närmare granskning så skulle den faktiskt kunna ha kretsar som ger den rollover lika bra som på ett mekaniskt spel-tangentbord.

Ja, det har funnits ett par tidigare tillverkare som har kallat sina tangentbord för "semi-mekaniska" därför att de haft "dome with slider".

Absolut ett missat tillfälle av Razer. Under 90-talet så tillverkade flera tillverkare tangentbord med "dome with slider" som var kompatibla med Cherry MX-tangenter, och det funkade utmärkt. (Jag använder t.om tangenterna från ett sånt på ett av mina mekaniska tangentbord)
Razer har t.om satt lysdioden på samma plats på varje tangent som på Cherry MX - tangentbord.

Jo precis, känns lite tokigt. Som kuriosa så köpte min systerson ett turtle beach impact 100. Dome with slider med cherry mount, PBT tangenter(om än rätt tunna) för 299kr nytt i höstas. Det får anses som ett rimligt pris för vad man får. Men 1100kr för ett rubberdome!?!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Define R3 | Asrock P67 PRO3 Rev B3 | I5 2500K@4,5GHz | Xigmatek Gaia | Corsair Vengeance LP 8GB 1866MHz | EVGA GTX 970 SSC | XFX core edt. 550W| Intel 320 120GB, Crucial MX100 256GB, WD caviar black 750GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bloodstainer:

Jo, men alla tangentbord går inte heller att dra över samma gräns. Jag tycker själv inte t.ex. media knappar nödvändigtvis behöver vara mekaniska, precis som på Corsair's K70.

Jag vet inte riktigt vad det är du vill diskutera med det här.

Visa signatur

7800X3D • 4080S • 32GB • 2TB • 1440p 165 Hz
3700X • 3070 • 32GB • 2TB • 1080p 144Hz

Permalänk
Avstängd

Jag hade ett Razer Black Widow tangentbord och jag tyckte inte det var någon vidare bra. Kvalitén kändes dålig, tangentbordet knackade när man tryckte på det. Symbolerna printade har ett fult svårläst typsnitt. Den högra Shift-tangenten gick sönder.

Jag har nu ett Fnatic Gear som jag gillar mer.

Permalänk
Skrivet av Varg:

Jag vet inte riktigt vad det är du vill diskutera med det här.

Att allt inte behöver vara mekaniskt på ett tangentbord. Men dock tycker jag att det här sättet Razer gör det på verkar inte optimalt, nej.

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Medlem

Armstödet såg nice ut.
Typ det enda

Permalänk
Testpilot
Skrivet av vompen:

Sååå det har i princip satt en liten gummihatt ovanpå brytaren och skalat ner höjden på tangenterna? Innovativt.

Vad menar du att det går att göra annars då?

Finns bara så mycket man kan göra känner jag i alla fall - Membran, mekaniska, hybrider eller scissor.
Allt annat är ju mest lull runt omkring egentligen, förutom N Key Rollover som är rätt obligatoriskt för gaming iaf(eller annan motsvarande teknologi).
Men jag kanske har fel där

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | Leobog Hi75 | Deathadder V2 Pro >

Permalänk
Medlem
Skrivet av jhonekri:

Hej, har du kikat på Corsairs strafe\RGB strafe?

Dom kan man få med CherryMX Red-silent.
Jag har själv RGB Red Silent, och det är handsdown den bästa MX brytaren.
Har även tangentbord med : Bruna, Röda, samt Blåa. Och ett par Alps och Acer Ckicky

Prova ett i butiken, eller ännu bättre låna hem om det går, då det tog ett tag innan jag vart van med Silent fast jag körde Red ett år före . Och dom är lika men ändå inte 😎 mx speed vill ja pröva dock!

\johnerikj

Skickades från m.sweclockers.com

Håller också ögonen på det tbordet just nu, synd bara att det kostar en mindre förmögenhet.

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem
Skrivet av MrM3:

Ser lovande ut. Fast vad används knapparna på högerkanten till? Är det medieknappar eller?

Nu fick du mig att känna mig gammal

Visa signatur

i7-2700K 5GHz | 32GB DDR3-1600 | ASUS Maximus V Gene | GTX 980 2-way SLI

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yatagarasu:

Vad menar du att det går att göra annars då?

Finns bara så mycket man kan göra känner jag i alla fall - Membran, mekaniska, hybrider eller scissor.
Allt annat är ju mest lull runt omkring egentligen, förutom N Key Rollover som är rätt obligatoriskt för gaming iaf(eller annan motsvarande teknologi).
Men jag kanske har fel där

Menar mer att de får det att framstå som något helt amazing och helt nytänkande, fast så är det lite gummi haha

Visa signatur

MAIN: Metis | Z97I-Plus | 4690K | MSI 970 Gaming | 16GB HyperX | 120GB SSD + 250GB SSD + 256GB M.2 + 1TB HDD | H60 V2 | SF600
HIDs: S27D590 60Hz 27" | Logitech G403 + Qck | K70 MX Brown | Beyerdynamic DT250 + Blue Yeti
HTPC: Rapsberry Pi2 + Raspberry Pi3
PHONE: Galaxy S8+

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakan78:

Razor Black Widow var skräp och nu kör de vidare på den inslagna vägen och kör vanliga membran som håller hur länge då? Och det till ett pris vad ett mekaniskt tangentbord kostar. Bara att man inte kör med laserskurna tangenter är ett mysterium och att de inte bryr sig om kvalité mot användare. Visst de kör allting med coola färgsättningar och bling bling men kvalitén då? Har ägt ett razor mekaniskt och wsad märkningen var borta på mindre än ett kvartal och spacetangenten fick en spricka vilket gjorde att den fastnade lite då och då. Tror någon att Razor tog på sig detta. Nä onormalt slitage blev domen trots att man gav 1200 kr för skräp som inte håller. De andra mekaniska som jag har haft har hållt minst åtta år utan problem varav det bästa var av märket Keytronic som jag bytte ut enbart för att köra usb istället för ps2.

Skickades från m.sweclockers.com

Håller inte med, det bästa ickemekaniska tangentbordet där ute hands down!

Visa signatur

CPU: Intel Core i7 13700K 3.4 GHz 54MB Grafikkort: Gigabyte GeForce RTX 4080 16GB EAGLE OC
Moderkort: MSI MAG Z690 Tomahawk WIFI Minne: Kingston 32GB (2x16GB) DDR5 4800MHz CL38 FURY
Chassi: Fractal Design Meshify 2 Svart Mörk TG Nätdel: Corsair RM1000X 1000W v3 Bildskärm: LG Ultragear 34

Permalänk
Medlem

Hej, allesammans, jag vill påstå en sak och fråga en sak, som inte har med tråden i övrigt att göra (ursäkta i förväg).

1) Jag kommer inte överens med mekaniska brytare, har provat diverse röda och svarta cherrys, och en hel drös andra färger från mindre renommerade företag. Jag tycker helt enkelt att mekaniska brytare är överhypade något enormt. Jag får konstant snabbare resultat i diverse tangentövningar med mitt MS Ergonomic 4.0 än vad jag får med alla andra mekaniska tangentbord som jag har testat. Förmodligen är jag undantaget som bekräftar regeln. Dessutom har jag aldrig slitit ut ett icke mekaniskt tangentbord, jag har bytt för att jag ville byta, inte för att det inte fungerade. Det verkar alltså efter en del empiriskt testande att mekaniska tangentbord inte är för mig.

1 igen) Var finns alla forum för icke mekaniska brytare? Jag letar specifikt efter rbg belysta tkl tangentbord med dome/scissor vad för något-som-helst brytare, fast inte mekaniska.

Om någon har bättre google-fu än jag, snälla kan ni skicka mig ett privat mess så att vi inte tar upp mer utrymme i denna tråden, tack på förhand.
/J

Permalänk
Skrivet av Yatagarasu:

SteelSeries dock, där snackar vi rent skit! 3st trasiga mekaniska tangentbord (kretskortet dog), 2st trasiga Siberia Headset och 1st mus som lasern dog på efter 3 veckor.

Hur lyckas du?
Mitt Steelseries Apex var suveränt utom på mjukvaru sidan <facepalm>

Om den bara hade haft inspelning av makros i realtid på något vis så hade den inte blivit ersatt av ett från Kina med inspelning till själva hårdvaran.
Tycker de stora tillverkarna borde prova att lagra inställningar i själva tangentbordet istället för hos medioker programvara.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Testpilot
Skrivet av Patrik356b:

Hur lyckas du?
Mitt Steelseries Apex var suveränt utom på mjukvaru sidan <facepalm>

Om den bara hade haft inspelning av makros i realtid på något vis så hade den inte blivit ersatt av ett från Kina med inspelning till själva hårdvaran.
Tycker de stora tillverkarna borde prova att lagra inställningar i själva tangentbordet istället för hos medioker programvara.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag köpte ett SteelSeries 6Gv2 och efter ett par månader så slutade det att connecta bara. Aldrig tagit med det på lan eller dylikt, det bara dog. Skickade tillbaka det och fick ett nytt, samma fel inträffade igen. Efter 3.e tangentbordet gjorde samma sak fick jag pengarna tillbaka.
Med mitt Siberia V1 så dog micen (dock efter ca. 4 års användande) och mitt Siberia V3 ena kåpan efter ett par veckor (fick ett nytt V3 som jag sedan sålde).
Min sensei efter ett par veckor sa bara hejdå - Musen flippade över hela skärmen så fort man stoppade i den i någon dator, som att man spillt vätska i den, fast utan att ha spillt något i den

Köpte ett APEX när dem sålde ut ett ex. för 99kr vid lokala GameStop (kartongen var kantstött), bytte det dock snabbt med en kompis jag sålde mitt K70 till (bytte APEX tillbaka mot det jag sålde till honom).

SteelSeries är dem enda "Gaming" produkterna som har gått sönder för mig utan fysisk åverkan från min eller andras håll - Värre än Kina prylar från Wish i mitt fall

Razer Synapse är faktiskt riktigt trevligt, inte stött på problem än så länge förutom när jag råkade ta bort alla profiler så den syncade det.
Av nyfikenhet, vilket tangentbord har du nu som kan spara kommandon/Macros direkt i tangentbordet? Och vad är begränsningarna?

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | Leobog Hi75 | Deathadder V2 Pro >

Permalänk
Medlem
Skrivet av JugsteR:

1 igen) Var finns alla forum för icke mekaniska brytare? Jag letar specifikt efter rbg belysta tkl tangentbord med dome/scissor vad för något-som-helst brytare, fast inte mekaniska.

Om någon har bättre google-fu än jag, snälla kan ni skicka mig ett privat mess så att vi inte tar upp mer utrymme i denna tråden, tack på förhand.
/J

Nej, svara gärna här! Jag är också ute efter samma sak. Gärna med längre slaglängd än dagens moderna låga laptoptangentbord (motsvarande äldre laptoptangentbord går dock bra). Eventuellt gärna trådlöst också.
Det är just slaglängd och kvalitet som är svårt att få reda på.

Visa signatur

# = Brädgård
FD Nano S|Corsair SF450 V2|Asrock B450 ITX|AMD 2400G|Ballistix Sport 2666Mhz CL 16|Samsung 860 EVO 250GB|Dell U2415|Logitech K400+
Kan nån vara snäll och berätta vad åbäket kan vara värt, i den här tråden: #19710305