Softbank avslutar förvärv av ARM Holdings

Permalänk
Melding Plague

Softbank avslutar förvärv av ARM Holdings

Knappt två månader efter Softbanks avsikter att förvärva ARM Holdings går förvärvet i lås, i vad som blir Europas största teknikrelaterade affär någonsin.

Läs hela artikeln här

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

Är detta bra eller dåligt för ARM? Om detta enbart innebär att de får mer resurser så är det väldigt bra men kommer det verkligen bli så?

Visa signatur

Bärbar Speldator: AMD Ryzen 5 5600H I Nvidia RTX 3050 Ti
Xiaomi Poco X3 Pro I Nvidia Shield TV V2 I PS4 I

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

24.3 miljarder brittiska pund(!) Japanerna måste se en ENORM potential i ARM alltså!

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Datavetare
Skrivet av Swedish Berserk:

Är detta bra eller dåligt för ARM? Om detta enbart innebär att de får mer resurser så är det väldigt bra men kommer det verkligen bli så?

Nog helt omöjligt att säga i dagsläget. Tittar man på vad ARM tjänar pengar på hopar sig en del frågetecken kring hur Softbank tänkt sig att detta köp någonsin ska motivera sig ekonomiskt.

Behöver man bygga något med ARM-stöd så är det bara köpa en licensen, inte köpa hela ARM. Så det lär ju knappast varit orsaken.

Att ARM lyckats där andra som MIPS och PowerPC misslyckats beror antagligen mycket på att ARM setts som en väldigt neutral spelar som inte var inne och klampade på sina kunders territorier, vet för lite om Softbank för att ha en åsikt om det ändrats.

Men antag att detta förhållande inte ändrats, ser liksom inte hur man kan öka intäkterna från ARM på andra sätt än att öka licenskostnaden. Problemet är att däri ligger nog ARMs överlägset största stryka: det är relativt sett väldigt billigt att skaffa en ARM-licens och de mindre spelarna köper även en licens för en fungerande mikroarkitektur (ARMs Cortex serie).

Höjer man licenspriset för att räkna hem köpet borde rimligen andra alternativ kunna ta andelar. Vet inte om MIPS och PowerPC kanske redan är uträknade, känns som en sådan manöver skulle breda väg för initiativ som RISC-V som har en helt öppen licens.

Softbank lovade initialt att satsa i ARM. Man lovade också att hålla ARMs ledning intakt, men det verkar fungera sådär...

Tydligen har Softbank tidigare gjort ett stort uppköp i form av teleoperatören Sprint. Där har tidigare utlovade satsningen tydligen helt lyst med sin frånvaro.

TL;DR
Inte en aning

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem

@Campaigner: Tja om inget förändras är summan återbetald i form av vinst på 70-80år, men om något borde ju denna marknad växa, låt oss säga att den växer stadigt, vilket jag också skulle förvänta mig, då är en halvering av den tiden till 35-40år inte orimligt, det kräver ju bara en fördubbling av (aktörer på) marknaden inom ett par decennier. Skulle marknaden växa snabbare än så sjunker ju tiden ytterligare. Ser inget konstigt i att när man investerar så här stora summor tänker man långsiktigt, ett tiotal år.

Visa signatur

SweClockers Dark Pearl tema: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1484891
(Rek. Stylus)

Permalänk
Medlem

Någon som vet ifall de hade fått skatta bort pengarna om de haft dem kvar? Var det snack om något sådant då MS köpte Nokia?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

CPU: 5900x. Mem:64GB@3200 16-17-17-34-1T. (ImDIsk)
GPU: 1080 Ti@ca 6-7%OC. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Realtek to Z-2300 for VOIP.