Bahnhof skickar kravbrev till Spridningskollen

Permalänk
Medlem
Skrivet av Marsupilami:

En tanke bara - 2000 kr? Som ska delas mellan tre organisationer?

Självklart är Bahnhof införstådda med att det inte blir några pengar. Vad de har gjort är en egen version av det 2000:- kravbrev som Spridningskollen skickar ut. Det hela är en PR grej, åtminstone delvis för att väcka opinion, och åtminstone delvis för att stärka det egna varumärket utan egentliga kostnader. Jag är inte heller övertygad om att Bahnhof kommer få rätt till varumärket "Spridningskollen" trots att de rimligtvis sökt först.

Skrivet av anon42512:

Piratpartiet behöver verkligen marknadsföra sig bättre.

Piratpertiet sänkte sig själva i samma stund som de gick från att bli ett parti inriktat på ett par enstaka frågor, och i princip blev en fraktion av miljöpartiet med en mer privatkopierings-vänlig inställning. Så länge man sa att man ville ändra på reglerna runt copyright, och patenträttigheter, men för övrigt var villig att samarbeta med vem fan som helst, så hade man ett stort stöd. Folk som tyckte deras frågor var viktiga var villiga att ta risken att de skulle samarbeta med ett parti de kanske inte egentligen gillade, men i dagsläget måste man både vilja ändra copyright och patentlagstiftningen, samt tycka att miljöpartiet är rätt parti i alla andra frågor, för att Piratpartiet ska vara ett alternativ. Till det kommer att Miljöpartiet åtminstone påstår sig vilja ungefär samma saker i copyright, och patentfrågor som piratpartiet, vilket gör det hela lite löjligt. Rösta på ett parti som redan har 4.x% och kommer in i riksdagen, eller rösta på ett parti som inte klarar spärren för partistöd...
I realiteten har Piratpartiet gjort sitt, och kommer aldrig få mer inflytande. Trist som fan eftersom jag kommer rösta på dem, och är medlem, (som så många andra, då det inte precis krävde någon motprestation) men jag har flera gånger försökt få "de högre makterna" att inse vad de gjort fel, men låtsas inte ens lyssna.

Piratpartiet gjorde som SD. De breddade partiprogrammet, men till skillnad från SD, som breddade partiprogrammet, men i princip inte låtsas om det, utan enbart slåss i invandrarfrågor, och är villiga att kompromissa om precis allt annat, så gjorde de tvärt om. De breddade partiprogrammet, och gjorde sig helt omöjliga genom att göra alla andra frågor lika viktiga som kärnfrågorna, i media, och i debatter. Och sen fick de inga röster, och fattar fortfarande inte vad som hände, eller varför.

Skrivet av str8forthakill:

Så ja vad ska man göra? Finns det ens ett sätt att kontakta Karlung på?

Han, som alla andra företagare använder standardformat på e-post adressen. förnamn.efternamn@företagets.adress Det är inte heller någon företagshemlighet, han har uppgett den i klartext i anslutning till allt från debattartiklar, till insändare, och artiklar om deras datahall i Stockholm.
Alltså, i klartext, jon.karlung@bahnhof.net
Han är inte heller speciellt blyg av sig, och går att nå via en uppsjö sociala medier, om man överhuvudtaget försöker. Twitter, känns som ett bra exempel, där hans fula nunna är helt omöjlig att ta miste på... (Å andra sidan är fan inte mitt nylle nå snyggare...)

Skrivet av xR34ct:

Bahnhof kommer inte göra det oavsett.

Jodå, det kommer de visst göra. De kan konstra och bråka bäst de vill, men när domstolen fastslår att det ska lämnas ut, och de inte får rätt till överklagande i högre instans, så kommer Bahnhof lämna ut uppgifterna. Sen kommer det att gå två veckor till nästa begäran om uppgifter kommer in, och så kommer de möjligen att dra det till rätten igen, och börja om, väl vetandes att det kommer få exakt samma resultat.
Bahnhof kommer att följa lagen, och det bästa de kan göra är att bråka så mycket som möjligt längs vägen, så att det blir oattraktivt att ge sig efter deras kunder.

Skrivet av Ozeroun:

Är du inte SKYLDIG betala böter då?

Nej. Det finns rent av ett fall där en kvinna blev dragen till domstol för att man ansåg att hon var skyldig till fortkörning, och att bilden visade henne. Hon blev fälld i tingsrätten. Vid överklagan satte sig hennes dotter i vittnesbåset och erkände att hon var den skyldiga, och det var inte speciellt svårt att påvisa likheten, och att misstaget lätt kunde göras. Båda gick därifrån utan böter. På frågan om varför kvinnan inte pekat ut dottern som föraren av fordonet, svarade hon med att det är inte hennes skyldighet, och att "ange" familjemedlemmar är inte något svensk lag kräver att man gör. Rättsväsendet försökte genast skriva ut en ny böteslapp till dottern som vägrade godta böterna, och nu hävdade att hon inte kört bilen. om jag inte minns tokfel så fick en allmän åklagare fallet på sitt bord, och la ner det. Vem som egentligen körde bilen är oklart, men en sak är helt säker. Du är inte skyldig att uppge vem som kört din bil, och du är inte skyldig att betala böterna om det inte anses bevisat att du körde den. Man har diskuterat att göra som med parkeringsböter, ägaren ska betala fortkörningsböter, men tydligen var det något med hur lagarna är utformade, så om man gjorde en sådan förändring kunde man inte längre dra in körkortet för en fortkörning. Intressant i det sammanhanget är dock att om du håller 200km/h förbi en fartkamera på 70 väg får du bara dyra böter, är det en polis som mäter din hastighet, blir du av med körkortet, troligtvis permanent.

Skrivet av snajk:

Nej, det blir inga böter och ingen betalar. Om personen på bilden är tydlig men inte ägaren eller någon i dess närmaste familj så kan inte polisen identifiera heller men då kan de skicka ett brev till ägaren där de ber den identifiera personen på bilden, de kan dock inte kräva att man gör det och gör man inte det så blir det inga böter då heller och detta gäller även firmabilar och liknande. Undantaget är hyrbilsföretag och liknande som är skyldiga att berätta vem som hyrde bilen när fotot togs.

Firmabilar med körjournal, eller färdskrivare ställer till det lite här. Man kan tydligen råka ut för att det underlaget krävs in, så många gånger uppger man helt enkelt föraren i situationer där det kan bli aktuellt.
Hyr/lånebilar är företaget skyldigt att uppge vem de lämnat ut fordonet till, men ingen kan tvinga denna att uppge vem som faktiskt körde vid tillfället. Däremot har de börjat titta i vidare cirklar än den omedelbara familjen, vid åtminstone ett fall vet jag att man plockat "rätt" person via Facebook, och skickat hem böteslappen... Man bestred böterna och fick hemskickat underlaget, varpå man raskt betalade böterna för man insåg att det var ohållbart att försöka bestrida det hela. Man hade tydligen lagt upp en "grupp-selfie" innan man satte sig i bilen, och drog iväg, den bilden skrev någon ut och inkluderade i underlaget som man fick när man försökte bestrida böterna. Det gick därför aldrig till rätten, men jag misstänker att det hade hållit där med...

Skrivet av snajk:

Jag vet, undantaget är att det inte är böter utan en kontrollavgift och således är det ägaren som får betala och inte den som bröt mot reglerna, och ägaren kan med säkerhet identifieras av registreringsnumret. Men det är heller inte ett brott att ha ett internetabonnemang som någon använder för fildelning och ändå skickar de ut krav på denna avgift från innehavaren av abonnemanget utan bevis för att det är den som begått handlingen.

Det här har ju diskuterats till leda. De skickar inte ut ett krav. De skickar ut ett avtal om förlikning, där du erkänner brottet, och betalar en avgift för att de inte ska ta det vidare. De har inget underlag för varken böter, eller krav... Att ingå deras avtal är helt frivilligt.

Skrivet av snajk:

Det fanns dock DVD på den tiden och ville man ha acceptabel kvalitet så laddade man inte ner DIVX-rippar på 700MB utan DVD-R-Rippar på 4,6 eller 9,3GB. Alltså ungefär likvärdiga i storlek till dagens BR-rippar.

Och än tidigare satt man med dial-up, och tankade flera hundra floppies.Tiden och kostnaden har aldrig varit signifikant för att avgöra om det skulle ske eller inte. Bäst tjänst vinner, var gång.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem

Fan va jag ska byta till Bahnhof när föreningens avtal med Telia går ut! 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Desktop: i7-12700K | Asus Prime Z690-P D4 WIFI | EVGA RTX 3070 FTW3
Kingston Fury 32GB 3600MHz | ASUS ROG Strix 1000W | WD Black SN750 2TB
Fractal Design Meshify 2 Compact | Monitor: LG 27GL850

Permalänk

Bahnhof, I love you and want to have your children!

Jag har bredband via vår bostadsrättsförening, kan inte byta. Finns det något jag kan göra för att stödja Bahnhof?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozeroun:

DU menar när jag använt privat DC hubb 15 år kan du inte ta dig in infiltrera hubben begära namn på ip adresser från den hubbens ip operatörer kräva de ska betala?

Menar ingenting, bara upplyste om vad som gäller enligt vårt lagsystem.

Man är oskyldig tills motsats är bevisad, något som du ju påstår motsatsen.
Citat från ditt tidigare inlägg "BEVISET ligger hos dig! Du är ägare till bilen!"

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Skrivet av Bengt-Arne:

Man är oskyldig tills motsats är bevisad, något som du ju påstår motsatsen.

Visst, det är teorin. I verkligheten står en grupp högt betalda advokater i tingsrätten och övertygar ett gäng pensionerade f.d. politiskt aktiva som i bästa fall har en dimmig uppfattning vad "IP nummer" är, att den åtalade Nisse Pärlemo är en skurk som orsakat Sony Entertainment hundratals miljoner kronor i skador genom att dela ut tio filmer, och Nisse Pärlemos enda chans är att bevisa att han är oskyldig.
Jag tror att folk måste börja inse att svensk politik och i ännu högre grad svenskt rättsväsende är precis lika utsatta för lobbying och mutor/vänskapskorruption som det amerikanska. Det finns ingen jämlikhet inför lagen när du slåss mot staten eller företag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Awakeruad:

Visst, det är teorin. I verkligheten står en grupp högt betalda advokater i tingsrätten och övertygar ett gäng pensionerade f.d. politiskt aktiva som i bästa fall har en dimmig uppfattning vad "IP nummer" är, att den åtalade Nisse Pärlemo är en skurk som orsakat Sony Entertainment hundratals miljoner kronor i skador genom att dela ut tio filmer, och Nisse Pärlemos enda chans är att bevisa att han är oskyldig.
Jag tror att folk måste börja inse att svensk politik och i ännu högre grad svenskt rättsväsende är precis lika utsatta för lobbying och mutor/vänskapskorruption som det amerikanska. Det finns ingen jämlikhet inför lagen när du slåss mot staten eller företag.

Stämmer!

Däremot så var mitt svar på ett påstående att man måste bevisa sin oskuld, enligt (fortfarande) svensk lag så är grunden att man är oskyldig tills motsats är visad.

Lobby i försök att ändra lagen har alltid funnits, däremot så är den mer påtaglig med vårt snabba informationsflöde som i princip är lobbyisternas bästa verktyg.

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av xcluzive:

Så ägda. Synd att man inte kan byta till bahnhof. Hoppas andra ISP hänger på detta, såsom comhem, telia osv. Det är ju trots allt fildelning som gör att dessa bolag tjänat mångmiljardbelopp istället för att gått i konkurs.

Det är ju trots allt fildelning som är orsaken till att vi har hamnat i hela den här soppan.

Heja Bahnhof för att ni kämpar för kundens integritet men det är allt bra patetiskt med alla snyltare som gnäller över det som de själva bär ansvaret för...

Permalänk

Bravo, Bahnhof och Jon Karlung ! Det var huvudsakligen Bahnhofs inställning till spioneriet på kundernas förhavande på nätet (tack till de goda människor på Dag Hammarskjölds väg 31 !) som föranledd mig att välja företaget som nätleverantör, då fiberkabel äntligen drogs till min bostad vid renoveringen för några år sedan. Jag har aldrig haft anledning att ångra mig....

Håll fast vid den nuvarande linjen !

Henri

Permalänk
Medlem

Jag älskar bahnhof!

Kan man skänka pengar till dem? Inte för att det behövs men ändå

❤️

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Ser att en del vill ge fildelning skulden för att bredbandskollen.se skickar ut kravbrev, samma personer verkar köra med Windows 10 som från dag 1 haft fildelning aktivt.

Vet inte hur man ska tolka det?
- Säger dom sig vara skyldiga till situationen, fastän ovetande.
- Är det äppel-/päron syndromen som blommar.
- Är det enbart svårighet med att skilja orsak/konsekvens.

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Skrivet av Bengt-Arne:

Ser att en del vill ge fildelning skulden för att bredbandskollen.se...

spridningskollen.se menar du väl...

Permalänk
Medlem

Donationsfond

Skrivet av 3lander:

Jag älskar bahnhof!

Kan man skänka pengar till dem? Inte för att det behövs men ändå

❤️

Skickades från m.sweclockers.com

Asså jag kan inte mer än hålla med! skulle lätt kunna donera månadsvis en liten summa till Banhof mot att man får nyhetsbrev om vad nästa "fight" mot dessa blodsugare kommer vara samt hur progress går e pågående fall

Snälla Banhof, fixa det!

Permalänk
Medlem
Skrivet av politby:

Det är ju trots allt fildelning som är orsaken till att vi har hamnat i hela den här soppan.

Heja Bahnhof för att ni kämpar för kundens integritet men det är allt bra patetiskt med alla snyltare som gnäller över det som de själva bär ansvaret för...

Snyltare? 99.99% GÅR inte ens att få tag på på laglig väg.

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk
Medlem
Skrivet av Boilerplate4U:

spridningskollen.se menar du väl...

JA! Tack för rättningen...

Låter det stå så får vi se om fler reagerar

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av xcluzive:

Snyltare? 99.99% GÅR inte ens att få tag på på laglig väg.

så då menar du att det är OK att tillskansa dig de 0.01% utan tillstånd?

Jag kan inte komma åt dina videor av familjen på laglig väg så jag snor åt mig dem ändå och kollar på dem tillsammans med mina kompisar. Det har du förstås inget emot?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bengt-Arne:

Ser att en del vill ge fildelning skulden för att bredbandskollen.se skickar ut kravbrev, samma personer verkar köra med Windows 10 som från dag 1 haft fildelning aktivt.

Vet inte hur man ska tolka det?
- Säger dom sig vara skyldiga till situationen, fastän ovetande.
- Är det äppel-/päron syndromen som blommar.
- Är det enbart svårighet med att skilja orsak/konsekvens.

Det var en av de haltaste analogier jag hört.

Vi tar om det hela. Hade upphovsrätten varit respekterad, dvs om alla betalade för sig, hade vi inte varit i den här soppan. Men eftersom vi har en uppväxande generation av människor som tycker att det är helt OK att strunta i upphovsrätten behövs kraftfulla sanktioner.

Det betyder inte att jag tycker att Spridningskollens tilltag är något annat än rent åt h-e. Men ni som fildelar har dragit detta över oss. Är jag den ende på SC som respekterar immaterialrätten?

Och f ö är min avatarbild Windows 7, inte 10.

Permalänk
Medlem

Ett tips till alla är att skaffa Integrity VPN via Bahnhofs hemsida. Spelar ingen roll vilken leverantör man har. Copy/paste uppgifterna från Bahnhof i open-vpn directory och det är klart. 170 kr kvartalet, helt klart värt pengarna.

Visa signatur

| FD Arc | ASrock P67 Extreme4 | Corsair HX850W |
| ASUS GTX1070 STRIX | i7 2600k@4.5 |
| 16GB Corsair Vengeance 1600 LP | Samsung 850 500gb | H80 |
Oh, by the way... I'M BATMAN!

Permalänk

Bahnhof erbjuder även en gratis tjänst, LEX Integrity, där skyddet är mindre kraftfullt än Integrity VPN....

Henri

Permalänk
Medlem
Skrivet av mhenriday:

Bahnhof erbjuder även en gratis tjänst, LEX Integrity, där skyddet är mindre kraftfullt än Integrity VPN....

Henri

Rätt. Men då måste man var kund hos Bahnhof.

Visa signatur

| FD Arc | ASrock P67 Extreme4 | Corsair HX850W |
| ASUS GTX1070 STRIX | i7 2600k@4.5 |
| 16GB Corsair Vengeance 1600 LP | Samsung 850 500gb | H80 |
Oh, by the way... I'M BATMAN!

Permalänk
Medlem
Skrivet av politby:

så då menar du att det är OK att tillskansa dig de 0.01% utan tillstånd?

Argumentet är att eftersom det inte GÅR att köpa produkten, är det inte precis som om någon gör en förlust på fildelningen. Ett argument jag faktiskt stödjer.

Skrivet av politby:

Jag kan inte komma åt dina videor av familjen på laglig väg så jag snor åt mig dem ändå och kollar på dem tillsammans med mina kompisar. Det har du förstås inget emot?

Fast jag kan ju känna att det är, hur uttrycker man det fint... "Viss skillnad" på någons knullrulle, och trilogin "Sagan om ringen". Där jag inte ser något principiellt fel i att tanka, och titta på den ena, men kan se det som ett ganska stort kliv in i en helt annan människas privata svär och detaljstudera dennes sexliv.
Det ena är privatliv, och det andra är offentliggjort material där någon beklagar sig över en ekonomisk förlust, som det inte ens finns något underlag för att visa om man faktiskt drabbas av någon förlust överhuvudtaget.

Skrivet av politby:

Men ni som fildelar har dragit detta över oss. Är jag den ende på SC som respekterar immaterialrätten?

*host* höga hästar, långt ner *host*
Jag är, än i dag, 100% fullständigt övertygad om att det inte finns någon, som inte har deltagit i någon akt av piratkopiering. Om det sen är kopierat spel i form av band på 80-talet, köpt en "märkesväska" billigt, tankat / kopierat film från Napster, eller sett en fildelad film, det är helt egalt. Faktm kvarstår. Det finns 2 sätt att förändra lagar på.
Det ena är inte något alla kan ge sig på: Bli politiker, slåss för att ändra den, och förhoppningsvis, få gehör för en ändring.
Det andra är: Bryt mot lagen. Tala om för folk att du bryter mot lagen. Hoppas att tillräckligt många med dig bryter mot samma lag, för att få till en förändring. Och, ja, jag menar på fullaste allvar att om du tycker det är ok att slå-ihjäl folk, så får du ta det på ditt samvete, och bära konsekvenserna av ditt handlande. I en del fall är civil olydnad bara effektiv om man belastar rättsväsendet med det, i andra skulle rättsväsendet fullständigt haverera, och det är därför orimligt att ställa det på sin spets. Men fildelning är högst definitivt civil olydnad. Ett av de mest kända exemplen i Svensk historia är när man förbjöd att gå mot röd gubbe, med påföljd ordningsbot. Eftersom ALLA gick mot röd gubbe, togs ordningsboten bort. Det är alltså fortfarande olagligt att gå mot röd gubbe, men det är ett förbud utan påföljd. Man kan med hjälp av lagen bli dömd för vårdslöshet i trafik, men då krävs det att en farlig situation uppstått för att man gått mot röd gubbe... Kontentan är i alla fall att civil olydnad fungerar, och det anmäl dig själv för begånget brott, som anti-pirater vill påföra som krav för att det ska få kallas civil olydnad, är absolut inte ett krav.
I frågan om just piratkopiering har den kritiska massan antingen varit för liten, eller så har någon annan med större inflytande än folket lagarna gäller fått råda, och någon förändring har därför inte skett, men det står fortfarande folk fritt fram att fortsätta bedriva sin civila olydnad.
Ungefär som med TV-licensen, där en förändring är på väg att tvingas fram.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av politby:

Det var en av de haltaste analogier jag hört.

Vi tar om det hela. Hade upphovsrätten varit respekterad, dvs om alla betalade för sig, hade vi inte varit i den här soppan. Men eftersom vi har en uppväxande generation av människor som tycker att det är helt OK att strunta i upphovsrätten behövs kraftfulla sanktioner.

Det betyder inte att jag tycker att Spridningskollens tilltag är något annat än rent åt h-e. Men ni som fildelar har dragit detta över oss. Är jag den ende på SC som respekterar immaterialrätten?

Och f ö är min avatarbild Windows 7, inte 10.

OK! Då förstår du inte skillnaden mellan fildelning, piratkopiering eller otillbörlig distribution av upphovsrättsskyddat material, tänk ett varv till!
Eller så kanske du borde läsa tråden en gång till

Fildelning är "Lagligt", precis som att du får ha knivar i din kökslåda, men om du nu skulle få för dig att sticka kniven i en kompis eller granne. Skulle det per automatik göra det olagligt att ha knivar i kökslådan?
Men det kanske är bättre att helt förbjuda all form av knivar, ja vi tar med gafflar för dom kan ju även dom vara farliga...

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Skrivet av Anguzz:

Ett tips till alla är att skaffa Integrity VPN via Bahnhofs hemsida. Spelar ingen roll vilken leverantör man har. Copy/paste uppgifterna från Bahnhof i open-vpn directory och det är klart. 170 kr kvartalet, helt klart värt pengarna.

Bra tips, tackar!

Permalänk
Skrivet av mhenriday:

Bahnhof erbjuder även en gratis tjänst, LEX Integrity, där skyddet är mindre kraftfullt än Integrity VPN....

Fast vi undrade ju hur vi kunde supporta Bahnhof trots att vi inte kan beställa deras bredband. På det här sättet får de våra pengar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bengt-Arne:

OK! Då förstår du inte skillnaden mellan fildelning, piratkopiering eller otillbörlig distribution av upphovsrättsskyddat material, tänk ett varv till!
Eller så kanske du borde läsa tråden en gång till

Fildelning är "Lagligt", precis som att du får ha knivar i din kökslåda, men om du nu skulle få för dig att sticka kniven i en kompis eller granne. Skulle det per automatik göra det olagligt att ha knivar i kökslådan?
Men det kanske är bättre att helt förbjuda all form av knivar, ja vi tar med gafflar för dom kan ju även dom vara farliga...

Det är Du som inte förstår. Fildelning är att göra filer tillgängliga för andra. När det handlar om upphovsrättsskyddat material är detta ="otillbörlig distribution av upphovsrättsskyddat material". Piratkopiering = otillbörlig kopiering av upphovsrättsskyddat material. Där har du en klar definition av Dina begrepp.

Att konsumera upphovsrättsskyddat material som piratkopierats och distribueras av andra - t ex att ladda ner en film och sedan titta på den - är idag inte ett brott mot svensk lag. Däremot är det i högsta grad ett moraliskt antastligt beteende eftersom man tillskansar sig materialet utan att betala för sig. I fallet där det konsumerade materialet kommer via tjänster som tjänar pengar på sin verksamhet - Dreamfilm/Swefilmer (medlemskap), TPB (annonser) - kan det mycket väl komma att bedömas som medhjälp till brott. I en domstol handlar det inte om att ha utan att rätt..

Det som får mig att med en dåres envishet gång på gång ge mig in i denna totalt utsiktslösa debatt är att ni är så många som faktiskt tycker att det är helt i sin ordning att konsumera utan att betala, ungefär som att planka in på bio. Det gör mig FÖRBANNAD.

Permalänk
Medlem
Skrivet av politby:

så då menar du att det är OK att tillskansa dig de 0.01% utan tillstånd?

Jag kan inte komma åt dina videor av familjen på laglig väg så jag snor åt mig dem ändå och kollar på dem tillsammans med mina kompisar. Det har du förstås inget emot?

Nej.. De 0,01% får jag tag på via spotify, netflix, HBO, viaplay samt tivo.. De andra går antingen inte att visa i Sverige eller går inte att köpa. Lär dig läsa.

Visa signatur

Dator 1: | i9 9900k | MSI RTX 4080 Ventus 3x OC | ASUS ROG STRIX Z390-F Gaming | Corsair LPX DDR4 32 GB 3200Mhz | FD define S | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung 980 NVMe M.2 1TB | Noctua NH-U12S | Corsair RM750x 750W | Windows 11
Skärm 1: ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q 1440p @ 165Hz/IPS/G-Sync
Skärm 2: ASUS 27" TUF VG27AQ1A 1440p @ 170Hz/IPS/G-Sync/HDR

Permalänk

Ringde telia idag och sa upp mitt 100/100 abbonemang, killen i andra änden frågade orsaken, hänvisade då till just spridningkollen och telias inställning till det hela, han hade full förståelse för mitt beslut, upplyste att jag skulle ta Bahnhof som ny leverantör samt att dom var billigare än telia, han kunde justera ner priset men inte göra nåt åt resten, han mumlade nåt att "telia är så stort så vi måste föregå med gott exempel, Bahnhof är så små så dom kan göra lite som dom vill" vad han nu menade med det, tyckte att dom som är stora kunde skydda sina kunder bättre, önskade all lycka åt telia fortsättningvis iaf.

Visa signatur

Fractal R4/Asrock Z77 Extreme4/I5 3750K/Antec Khuler 620/Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP /ASUS HD7970 DirectCU II/Corsair SSD Force Series 3, 120GB/Seagate Barracuda 2TB
SATA 6Gb/s (SATA 3.0), 64MB Cache, 7200RPM, 3.5

Permalänk
Skrivet av akerstrand:

Ringde telia idag och sa upp mitt 100/100 abbonemang, killen i andra änden frågade orsaken, hänvisade då till just spridningkollen och telias inställning till det hela, han hade full förståelse för mitt beslut, upplyste att jag skulle ta Bahnhof som ny leverantör samt att dom var billigare än telia, han kunde justera ner priset men inte göra nåt åt resten, han mumlade nåt att "telia är så stort så vi måste föregå med gott exempel, Bahnhof är så små så dom kan göra lite som dom vill" vad han nu menade med det, tyckte att dom som är stora kunde skydda sina kunder bättre, önskade all lycka åt telia fortsättningvis iaf.

Är väl så stora att dessa kan få stora problem om dessa sätter sig emot just såna här lobby verksamheter (dyra rättegångskostnader t.ex) . Men tror stor del handlar snarare om vara "good guys" mot upphovsrättsorganisationerna, bara för Telia är så stor företag (är lite som att vara storebror/storasyster att man ska vara ett gott exempel).

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av politby:

Det är Du som inte förstår. Fildelning är att göra filer tillgängliga för andra. När det handlar om upphovsrättsskyddat material är detta ="otillbörlig distribution av upphovsrättsskyddat material". Piratkopiering = otillbörlig kopiering av upphovsrättsskyddat material. Där har du en klar definition av Dina begrepp.

Att konsumera upphovsrättsskyddat material som piratkopierats och distribueras av andra - t ex att ladda ner en film och sedan titta på den - är idag inte ett brott mot svensk lag. Däremot är det i högsta grad ett moraliskt antastligt beteende eftersom man tillskansar sig materialet utan att betala för sig. I fallet där det konsumerade materialet kommer via tjänster som tjänar pengar på sin verksamhet - Dreamfilm/Swefilmer (medlemskap), TPB (annonser) - kan det mycket väl komma att bedömas som medhjälp till brott. I en domstol handlar det inte om att ha utan att rätt..

Det som får mig att med en dåres envishet gång på gång ge mig in i denna totalt utsiktslösa debatt är att ni är så många som faktiskt tycker att det är helt i sin ordning att konsumera utan att betala, ungefär som att planka in på bio. Det gör mig FÖRBANNAD.

OK!
Så då är all distribution av olika fria linux distros via fildelnings protokollet bittorrent en olaglig distribution, eller alla större företag som använder sig av bittorrent för att minska lasten på egen server. Något som M$ gör i Windows 10 med eget fildelnings format, men ändå fildelning.
Tror nog att du får anmäla M$ då dom enligt dig gör något olagligt, samma bör gälla för Red Hat, SUSE, CentOS, Ubuntu med flera...

Företaget Bittorrent Inc. som tillhandahåller fri mjukvara för nedladdning som verkar över deras fildelnings-protokoll bittorrent borde ju då inte existera om fildelning vore olaglig, märk att det är reggat i USA.
http://www.bittorrent.com/

Ja, bara en dåre kan tro att fildelning är olaglig
Såvida man inte representerar Spridningskollen
Något man nästan kan tro då din reaktion om att allt verkar vara olagligt enbart var mitt inlägg om att vissa verkar tro att fildelning är olagligt, något det INTE är!

Frågan är hur man kan använda/klicka på länkar på internet om man påstår att fildelning är olagligt, då allt innehåll blir transporterat till klienten via någon form av fildelnings protokoll. Så även när man går in på denna sida

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem

Så, vad hände med detta?

Permalänk
Medlem

Inte ett skit, naturligtvis. Och det var meningen.
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.