Permalänk

Uppgradera Hp Elitebook 8460p

Hallå! Jag kom över en billig elitebook 8460p som jag har ambitioner att uppgradera. Har en SSD hemma som jag ska sätta i och köpa 16gb ram och eventuellt ny CPU. Sätta i nya RAM-minnen är ju inte några konstigheter har jag förstått. Men lite annat som jag funderar över. Hoppas det finns någon vänlig själ som kan räta ut mina frågetecken.

Skulle vilja sätta i bästa möjliga CPU i den, verkar gå att hitta på ebay. Någon som har erfarenhet av att köpa komponenter därifrån?

Socketen är en G2 rPGA989 som verkar ta både sandy och ivy. Men i servicemanualen nämns bara sandybridge så jag gissar att det kanske inte är någon idé att testa med en ivy? Har spanat in i7 2760QM som verkar finnas i rätt bra utsträckning på ebay, den finns med i servicemanualen också, borde funka väl?

Sedan undrar jag hur det blir med OEM licensen till Windows om jag byter ut HDDn till SSD? Hänger den ihop med moderkort, eller hur brukar det funka? Bör jag köra en kloning av disken eller kan jag göra en ny ren windowsinstallation och aktivera med produktnyckeln som sitter på datorn?

MVH

Permalänk
Keeper of the Bamse

Har du dubbelkollat så att CPUn inte är fastlödd? Dom är rätt meckiga att byta ut då heatpipsen går över både CPU och GPU, förbered dig på pilleri.

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk

Japp. Det är socket på mobon. Har kollat servicemanual och lite videos på YT. Och det ser inte så meckigt ut på dessa datorer. Väldigt servicevänligt byggda. GPUn är intel HD så heatsinket är inte så stort (hade inte varit det med dedikerad GPUkrets heller). Så det är nog lugnt med den delen.

Permalänk
Medlem

Skall inte vara några problem att ominstallera med den nyckeln och en SSD. Som sagt, väldigt trevliga datorer att "meka" med. Edit: Om du inte greppat det ännu, så sitter nyckeln under batteriet.

Visa signatur

It’s more fun to compute.

Permalänk

Tack! Jag testar det då helt enkelt. Lär ladda ner en windows image någonstansifrån bara. Några tips? microsofts hemsida får man ju inte ladda ner ifrån med OEM-nyckel.

Permalänk

Ska du labba med Virtualisering eller vad ska du ha den extra processor kraften till?

Ska du labba med Virtualisering eller vad ska du ha den extra processor kraften till?

Jag labbade tidigare Virtualisering använde VM och MS Server men det var trögt på en 8440P det blir väldigt trögt men om det bara är test och man startar upp en intaget så går det att köra 4-8 st V-OS men det är bara för tester att pröva kommunikation när de interagerar med virtuella nätverkskort så du kan sätta upp virtuella kontor för olika orter.

Så fler kärnor mer minne SSD är mycket trevligt för att labba!

Knappar nu på en 8440P som jag har klämt in mer minne och en SSD, jag tittade på HP videos men monteringen var mycket enkel hade klarat utan, där emot var det 4 G minnet inte kompatibelt vilket de borde ha varit (så fråga innan du köper), men jag gjorde en rokad med en annan HP så jag bara fördubblade minnet. Men jag använder den bara som kontors dator så det är ok för det!

Permalänk

Näpp inga VM här. Musikproduktion och mixning/mastring. Kommer man upp i x antal audiospår med x antal ljudprocessorer behövs ordentligt med beräkningskraft.

8440p var generationen före va? Förklara gärna mer det där om minnet. Trodde att ram var rätt tacksamt att uppgradera.

Ssd'n ska jag testa nu ikväll. Får se om jag hittar någon cpu på ebay. Vore skönt att slippa köpa från utlandet men det är kanske värt det.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

kompatibilitet-lista

Många av de svenska försäljarna har en länk för se kompatibilitet för vilka minnen som passar till vilken dator, naturligt vis när jag skulle gradera-upp minnet så hittade jag ingen lista (Murphys-lag) så jag gick på tillbehörs list och köpte i närmaste data-butik.

Så hitta en kompatibilitet-lista och köp vad den rekommenderar om du är osäker så lägg till det din fråga så bör den biten vara säkrad.

Men du kanske skulle göra tvärt om googla processorn och hitta laptops den sitter i och hitta en bra begagnad sådan, men det kanske du redan har gjort och att gradera- upp processorn är ett bättre alternativ!

Permalänk

SSDn sitter i och en ren windowsinstallation har med framgång installerats, fick lov att ringa till Microsofts talsvars-aktivering men det fungerade bra. Men vilken skillnad det blev! Har bara kört ssd i datorer med mycket tröttare övriga komponenter som flaskhalsar. Nu går det fort att starta.

Tack för tipset! Har fått tag på 2x4gb som suttit i en likadan modell så jag ska testa och se om det räcker till med 8gb. Modulerna lär ju vara kompatibla i alla fall.

Absolut hade man kunnat göra på det viset också. Har dock fallit lite för den här modellen i och med dess bygg-/materialkvalité och dockningsmöjlighet etc. Läst på musik-forum där folk upplevt dessa som mer stabila än Macbook Pro som så många favoriserar i musikproduktionskretsar. Och nu har jag ju köpt den redan dessutom.

Det är inte en dålig CPU (för att vara 2gen) som sitter i egentligen. En i5 2540m, så jag kanske klarar mig. Dock vore det inte så illa med en i7 quad ändå.

Enligt cpu-upgrade.com så skulle en 2760QM ge c:a fördubbling i prestanda enligt deras benchmarks. Skiljer dock inte så mycket mellan dom olika i7 quad-modellerna jag har att röra mig med.

Är det någon som handlat komponenter på ebay från usa eller andra länder? Är det något man ska tänka på förutom att kolla så att säljaren verkar reko? Tänker om det är andra avgifter än frakt som kan tillkomma?