Hur kommer tullen påverkas av brexit?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Norge ingår i EES-området och den så kallade gemensamma marknaden. De är t.o.m. ett Schengenland – något Storbritannien aldrig varit. Det är bara jordbruksvaror och vissa andra saker som är undantagna. Komplett.se skickar t.ex. varor tullfritt från Norge, och omvända fungerar fint också.

Prova skicka en vara till Norge så ska du se hur enkelt det är...

Visa signatur

Intel i7 6700K @ 4,4 Ghz | MSI Z170 KRAIT GAMING 3X | be quiet! Dark Rock 4 | 16 GB Kingston HyperX Fury 2133 Mhz | Asus RTX 3060 OC | PNY XLR8 CS3030 500 GB | Samsung 860 QVO 1 TB

Permalänk
Medlem

Under förutsättning att BREXIT faktiskt blir av överhuvudtaget (långt ifrån säkert) så kommer det med största sannolikhet inte påverka ditt handlande. Själva handlar jag mycket hårddiskar från England, för att undvika den Svenska kassettskatten och följer därmed utvecklingen men jag har också några bulvaner i landet som kan hjälpa mig när/om så krävs.

Att England skulle hamna utanför frihandelszonen med resten av EU finns inte på kartan...

Visa signatur

Dator 1. MSI Z370 GAMING PRO CARBON, Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB, Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB, Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance, passivt vattenkyld.

Dator 2. MK MSI X79A-GD45, Intel i7-3820 @ 4,0 GHz, EVGA 980Ti med vattenblock, 16 Gig DDR3, vattenkyld

Specialskärm: ~124 tum 3840 X 1080, 178° FOV (2 x BenQ 1070+)

Permalänk
Medlem

UK kommer inte lämna EU. Det hela är ett spel för gallerierna. Ägarna har bestämt att vi ska centralisera makten så kommer det bli.

Gissningsvis så skiter de helt enkelt i omröstningen, den var ju trots allt bara "vägledande". Nu har ju Boris dessutom hoppat av så det kanske ger dem den ursäkt de behöver.

Alternativt så kör de fler omröstningar tills folket röstar rätt. Liknande har ju gjorts i Holland och Irland redan.

Visa signatur

PS4 & Macbook Pro.

Utlandssvensk sedan många år. Citera för svar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av PointMan:

Prova skicka en vara till Norge så ska du se hur enkelt det är...

Prova läs hela tråden så ser du att jag berör skillnaden mellan fri rörlighet och tullunionen där Norge bara deltar i det första – där den fria rörligheten bara gäller för varor med ursprung inom EU/EES och har flera undantag. Stannar Storbritannien inom den gemensamma marknaden, men är utanför tullunionen som EES-länderna och Schweiz så blir det ingen skillnad för någon att beställa från Amazon i Storbritannien mot idag, Amazon ska fortfarande betala svensk moms och säljer (främst) den typen av varor det inte är någon tull på även om de räknas utanför EU, varorna fastnar inte i tullen på det sättet som sker när du beställer odeklarerade varor av småsäljare på Ebay från Kina eller USA. Men behöver du skicka tillbaka varorna så behöver du i så fall fylla i en tulldeklaration. Som sagt, kunde Komplett skicka direkt från deras lager i Norge så ska väl några som Amazon kunna hantera samma situation. Ska Storbritannien vara utanför inre marknaden, så kan de däremot räkna med problem att både importera och exportera industrivaror till EU och allt annat också.

Permalänk
Medlem

Brorsan köpte Halloweenprylar ifrån England till Norge. Blev en jäkla massa avgifter på det, så ni som säger att det är helt avgiftsfritt att ta in saker i Norge vet inte vad ni pratar om. I sådana fall är det ändrat då detta var 2-3 år sedan.

Permalänk

@nidnus:

Ägarna till vad?