Permalänk
Medlem

Val av internetleverantör?

Hej,

Dags för mig att antingen förnya mitt avtal med Bredbandsbolaget, då det tidigare var det enda alternativet då jag endast haft ADSL.

Har nyligen fått Fiber installerat, och undrar ifall BBB funkat bra via det? Har 250mbit/s i tankarna. Har via ADSL haft mycket problem.

Dela gärna med er med tankar och erfarenheter av BBB via Fiber, och här är en lista på alternativ jag har att välja i mellan:

* Bahnhof
* T3
* BBB
* ComHem
* Bredband 2
* Bredband by Ownit

Är det värt att byta, eller ska jag fortsätta med BBB fast Fiber?

Tack!

Permalänk
Medlem

Jag har personligen inte haft några problem med BBB fiber, slängde iväg routern man fick medskickad efter en timme dock. Hade jag fått välja så hade jag nog kört på Bahnof men så är inte fallet för mig.

Permalänk
Medlem

Av de du nämner har jag bäst erfarenhet av Ownit. De ägs av Telenor som även äger Bredbandsbolaget, men Ownit har egen kundtjänst som faktiskt är kompetent och brukar svara snabbt.

Bahnhof trycker mycket på integritetsbiten, vilket såklart är bra. De är däremot rätt sega på att svara på frågor via e-post. Dessutom fakturerar de från Portugal om det är något man bryr sig om.

Bredband2 brukar vara rätt billiga och ha mycket kampanjer. De kan dock också vara rätt sega på att svara på e-post och telefon om det är något strul.

Permalänk
Medlem

Jag sa upp mitt avtal med ownit p.g.a att dom routar mig till Norge sen vidare till Solna. Har just nu en ms på 17. Mina vänner i samma stadsnät har 5 ms med Telia så Telia blir det för mig den 31/12

Permalänk
Medlem
Skrivet av Braksson:

Jag sa upp mitt avtal med ownit p.g.a att dom routar mig till Norge sen vidare till Solna. Har just nu en ms på 17. Mina vänner i samma stadsnät har 5 ms med Telia så Telia blir det för mig den 31/12

När det gäller ren kvalitet på uppkopplingen och routing är Telia helt klart bäst. Sedan tror jag inte att Telenor/BBB/Ownit routar på ett sådant sätt att det blir några egentliga problem för kunderna.

Permalänk
Medlem

Jag hade nog kört med T3 faktiskt, just nu har jag Bahnhof och upplever att jag inte får ut mina 250/250... men dom säger att det inte är några problem, deras ks verkar vara sönderringd. Minst 40min tele kö då man ringer och 2-3 dagar innan dom svarar på mail.
Jag hade riksnet tidigare och det fungerade hur bra som helst, ångrar bittert att jag böt men jag anser att deras jobb i integritetsfrågorna är viktigt så jag ville stödja dom...

Visa signatur

Citera om du vill ha svar :)

Permalänk
Avstängd

Jag kör med Bahnhof och skulle välja dem alla dagar i veckan.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

Jag har Ownit 250/100 sedan ungefär ett år tillbaka och tycker att det har fungerat riktigt bra. Jag hade T3 i några månader innan dess och det var katastrof. Det slutade fungera med jämna mellanrum så fick krångla med kundtjänsten hela tiden. Jag har tidigare haft Bahnhof och varit nöjd också, men jag har haft färre störningar med Ownit.

Permalänk
Medlem

Kör själv med BBB och har alltid stabil hastighet .. får det jag är lovad .. har 100/10 och dom siffrorna matchas av tester jag kör .. dock funderar jag på Bahnhof vid avtalsslut för dom gillar att skydda användarna mot statens sabla övervakande .. finns även VPN att få från Bahnhof utan större problem .. bara min input