Apple överklagar EU:s krav på obetalda skatter till Irland

Permalänk
Medlem
Skrivet av BOB77:

Jag kan lova dig att apple inte är ensamma om att jobba dirty! Om du kollar hur Samsung håller på så förstår du vad jag menar och kanske aldrig vill köpa samsung heller?

; D God Jul!

http://rationalwiki.org/wiki/Not_as_bad_as

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Inaktiv

Det är väl inte mer än rätt att Apple inte ska erhålla i praktiken statsbidrag från Irland. Funkar i Kina för bolagen, men där bestämmer Kina vilka företag de vill stödja.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Man måste vara en sällsynt extrem neo-liberalist eller också otroligt naiv (detta går hand i hand iofs) om man tycker det är rätt att de rikaste bolagen i världen skall betala mindre skatt per intjänad krona än andra bolag.

Tur vi har EU som kan styra upp sån här skit, något bra gör dom iaf.

Visa signatur

“Every atom in your body came from a star that exploded. And, the atoms in your left hand probably came from a different star than your right hand. It really is the most poetic thing I know about physics: You are all stardust. ... The stars died so that you could be here today.” - Lawrence M. Krauss

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Håller inte med om din analys, även om slutsatsen är lika.
Om företag är inne i EU och ej betalar skatt så gynnar det ändå våra medborgare som får pengar, det tär dock konkurrenterna som ej får konkurrera på lika villkor. För konsumenterna är mindre skatt jättebra, däremot inte bidragstagarna eller snikarna som använder vår infrastruktur som el, vatten och väg.

Javvist! Det är bara bra för konsumenterna om företagen fuskar med skatt, då det gör möjligt för foretagen att sänka priserna på produkterna och höja lönen för sina anställda med de sparade pengarna! 😭😭😭

Hur naiv kan en människa vara egentligen?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5 7600- 4070S- Alienware AW2723DF- LCD2C
MacBook Pro M1
Everybody has a plan until they get their mouthgard punched out of the ring in the first round!

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av VinceAkStyle:

Javvist! Det är bara bra för konsumenterna om företagen fuskar med skatt, då det gör möjligt för foretagen att sänka priserna på produkterna och höja lönen för sina anställda med de sparade pengarna! 😭😭😭

Hur naiv kan en människa vara egentligen?

Skickades från m.sweclockers.com

Argumentera för det motsatta att höjd skatt är bra för konsumenterna och du ser problemet. Det borde stå befolkning och inte konsumenter. Konsumenter är de som köper varan och för dem är det bra att skattens höjs på allt som de ej köper och det motsatta för det de handlar.
Så för mig som ej äger någon Apple produkt säger jag bara till staten kring skatter bring it on! Dessa kemikalieskatter, kassettavgifter och allt vad de heter tycker jag ej detsamma med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bsk!:

Apple har skattat för all sin försäljning inom EU i Irland eftersom de har två skalbolag och något kontor där. Den irländska skattemyndigheten har tagit två beslut(ett 1991 och ett 2007) som fått effekten att apple endast behövt skatta mellan 0,005% och 1% av sina vinster under cirka 15 år. Denna skattesats är betydligt lägre än andra bolag som skattar i irland.

Eu menar att denna särbehandling av Apple inte är okej eftersom det snedvrider konkurrensen på eu:s marknad. Det är helt enkelt orättvist mot andra bolag. Komissionen klagar alltså inte på att Irland har lägre bolagsskatt än andra eu-länder. De klagar på att Irländska skattemyndigheter har gett lägre skattesats specifikt till apple än andra jämförbara bolag.

Stater får i princip själva välja vilken skattesats de använder men stater får inte ge enskilda bolag lättnader med effekt att den fria konkurrensen sätts ur spel.

Precis! Hoppas Apple får betala tillbaka det de fifflat bort. Irland borde också få en lika stor bot eftersom de möjliggjort fifflet och underlättat för Apple på bekostnad av alla företag i Irland som fått betala full skatt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ibymafayhas:

Vad hindrar resten av EU att sänka till Irlands nivå istället?

Oj...

Vänder på det.
Vad hindrar dig att betala fullt för ett läkarbesök och medicin, läs flera tusen för varje tillfälle.
Eller betala för vägtull ett antal gånger på väg till affären eller för den delen arbetet.

Det är en del av vad skatter finansierar!

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!