CS:GO Frustrerad! det här med rankingen...

Permalänk
Medlem

Förstår inte varför ni kollar era stats och säger "jag har så bra stats men ändå rankar jag inte upp", har ni fortfarande inte förstått att detta är ett lag spel? Jag har mött många motståndare där vissa spelare har bra stats, men när du väl kollar på vad denna person tillför laget så är det ingenting förutom klagomål, oftast ser man dessa personer klaga "mitt lag är skit". Vad de inte inser är att de förstör stämningen för laget och detta slutar med att de förlorar. Vill ni ranka upp, träna på att vara en lagspelare. Oavsett hur toxic era lagkamrater är försök hålla en bra stämning. Vill man nå högre rank så räcker det inte med aim, måste ha hjärna också. Träna smokes, flashes osv. Tänk inte bara på dina stats, statsen är inte viktig, det viktiga är att vinna rundan och göra vad som krävs. Kommunicera med laget, flasha för varandra.
När ni möter spelare som är bättre än er själva, snälla sluta anklaga de för fusk för då har ni helt enkelt gett upp redan där. Fuskar de så får de vad de förtjänar förr eller senare. Eller så är denna spelare helt enkelt bättre än er, förväntade ni er att det inte finns någon som är bättre än er i den ligan ni spelar?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

En fråga till er Faceit veteraner i tråden, Började lira faceit lite nu solo och fick rank 6 denna månaden tror jag det är. vad är det i jämförelse med valve MM? spelat nu med 5-7or

GNM/ak?

hamlat med schyssta teammates iaf som callar hjälper med smokes, flashes etc vilket alltid är kul. inte lika toxic som MM heller.

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3070Ti

Permalänk
Medlem

Spelat ett tag nu och har pendlat meelan GN3 o GN4. MM är slldeles för toxic och Faceit är nog 50/50 om man kommer med ett lag som har talförmågan kvar. Men även där och på ESEA kan folk bli toxic bara för att en runda går dåligt och man inte är ett Russian putin vodka blyad pro

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Gammal men bra.

Permalänk
Medlem

Tycker ranking systemet funkar finfint, spelade inte på ca 1år och förlora då min rank som var DMG (spelade bara med polare som va mellan nova 4 och dubbel ak), så fick börja från 0 och spelar nu nästan bara med randoms första ranken jag fick var nog nova 3 där jag hade 30-40 / 0-10 i stats och laget vann istortsätt varje match. Sen ticka ranken upp efter ca 5-10 matcher till DMG, där blev det lite av en vägg så tog kanske 20-30 matcher innan jag blev le och nu pendlar jag mellan le och lem vilket känns ok med tanke på att jag inte lägger ner allt för mycket tid på att spela.
Dock så är det stor skilland mellan olika le/lem spelare vissa är kassa andra är otroligt bra, men jag är inte bra hela tiden heller ibland kan man inte träffa alls och ibland skulle jag nog banna mig själv om jag såg mina demos.
Så man får den rank man förtjärnar sen har ranken ingen större betydelse då det mest handlar om att kunna spela ihop.

Visa signatur

Fractal Design Tesla 650W 80+ > Asus P8Z77-I Deluxe > BitFenix Prodigy (Vit) > Intel Core i7 2700K > Crucial 16GB 1600MHz > Scythe Mugen III > Gigabyte GTX 660 > 640GB WDB > 120GB OCZ Agility 3

Permalänk
Medlem

Btw. finns det någon tråd här på Sweclockers for folk som vill spela CS GO med andra vettiga människor?

Visa signatur

HP mini 311c med Atom n270 uppklockad till 2.274 ghz nvidia ION 1 och 3 gig minne. SSD: Crucial m4 slim (7mm) 128 gb.

Permalänk
Medlem

Vinn, få många mvp's. Ha plus stats. Enkelt

Permalänk
Permalänk
Medlem
Skrivet av eas@tetris:

http://csgo-stats.com

Ett tips är att leta där efter fel ni gör, antagligen tar ni inte tillräckligt med MVPs per match.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad är det för "fel" jag ska leta efter där? (blev lite nyfiken)

Visa signatur

AMD Barton Xp 2400+ Mobile @ 2680 mhz!Sapphire Radeon 9800 pro @ orginal, TwinMos Winbond 2x256, 250 Gb WD S-ata, 120 gb Maxtor, Seagate 200 gb

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nudel:

Vad är det för "fel" jag ska leta efter där? (blev lite nyfiken)

Har inga bra svar på det då jag endast är gn3, personligen så är jag sämre på mer eller mindre alla stats jmf med mina vänner med högre rank. Många menar att antal MVP och vunna rundor är de enda kriterna som bestämmer rank, så kolla stats som MVP (får kanske dividera med antalet matcher för att se vad du snittar, wins/losses (där är jag på typ 0.49, alltså kasst). Kolla även din pricksäkert med de olika vapnen för att se vad som kan förbättras. Jag har mycket högre pricksäkert med scout än awp men får ändå fler kills med awp per skott pga för många kroppsskott istället för headshots -> öva server med HS-only deathmatch.

Har inte kunnat ladda några/någons stats på veckor så kan inte svara utförligare. Kanske är sidan kaputt.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🖥️ IQUNIX ZX-1 - i5-10600K - Z490I Unify - RTX 3070 - 16 GB 3600 MHz - SF750 - ASUS PG279QZ
🚗 Fanatec CSL DD - CSL Pedals LC - HP Reverb G2
📺 LG B1 55 - Dali Concept 6 - Pioneer VSX-923
🎮 AYN Odin Lite
📞 Asus Zenfone 10

Permalänk
Medlem

Jag har haft flyt med rankerna senaste tiden.
mina 20 senaste matcher har jag vunnit två på. visseligen ligger jag nästan alltid topfrag men det är ändå 18 förluster. 10 av dom är på raken. vid 9e på raken förlorade jag LE till DMG. har dock haft problemet med att dom 8 senaste matcherna har wallers eller aimbottare (verifierat genom demos efter matcherna) eller att motståndarna är brutala smurfar.

Bara jag som på senaste känt av att det är mycket mer fuskare i prime? jag blir mer dödad genom väggar nu än jag faktiskt blir i aimduels

Visa signatur

Min dator: Silent Base 600 | 1700X @ 3.9Ghz | MSI Gaming X 1080TI | RM750X | 512Gb M2 | 16Gb 3200mhz Ram | S34E790C @ 3440x1440
Tjejens dator: Define r4 | i5 3570k @ 4.2ghz | GTX Titan | 750w Supernova | 240gb SSD | 32gb ram
Citera/Tagga för svar!

Permalänk
Medlem

haha, komiskt att folk sitter och skriver hur mycket bättre dom är än sitt lag och inte fattar varför dom rankar upp ur SE eller GN. Jag är tamigfan sämst på CS och spelar kanske 10 matcher per år med polare, oftast full. Jag är dubbel-AK. Sitter man o harvar i silver kanske man ska testa ett annat spel

Visa signatur

▪ R5-5600x - Aurous x570 elite - 32 GB DDR4 - MSI RTX 3060ti OC
▪ Nintendo Switch - iPhone XR

Permalänk

@Christley: Just nu så känner jag lite samma grej, fast jag sitter nu i MGE.

Jag har inga problem i faceit att ligga runt rank 6/7 men sen kommer man i MM och och man möter folk som är global eller vilken rank dom nu kan vara i skicklighets vis.

Och mitt lag blir helt överkört och börjar trolla. själv har jag inga problem och drar det tyngsta lasten. jag rör mig inte uppåt i rankerna men jag ligger kvar MGE/DMG

Nu spelar jag förviosso knappt MM längre, men dom få gånger jag faktiskt inte möter smurfar/fuskare så kör jag över motståndet istället(detta är väldigt sällan dock har jag märkt)

så antagligen är jag inte bra nog för att spela högre en MGE även om fraggar 25-40 kills per match.

Med det sagt så är det nog bara AK som spelar i faceit rank 7 kan någon enstaka dmg för det är vad det känns som....

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3070Ti

Permalänk
Medlem

@SwedenVirre: Om du inte kör MM på ett tag, vet inte om du inte får spela CSGO alls tyvärr.
Så tappar du din rank iaf, då får du köra en ny placement match, har du en polare med lite högre rank du kan lira med och placerar dig bra. Så kommer du gå upp en massa ranker.
Det är dock några veckor du måste vara borta, tror att du inte får spela csgo alls, så du behöver väl ett annat konto o spela på så länge...

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk

@Purrfected: Funkar ju inte riktigt så... DU har fortfarande kvar din ELO även när ranken är borta. den sjunker dock när du är inaktiv har jag märkt.

Var LE innan. spelade inte MM på en månad eller så. gick ner till DMG. spelade inte på två månader eller så och hoppa ner till MG2. Stampa på lte folk och hoppade upp i MGE.

Sen började jag bli matchad med smurfar delux och nu gav jag upp med att köra MM.

Spelar nästan aldrig premade utan kör mest bara solo, mest för att jag inte har så mycket tid att lira och det är svårt att pricka rätt med vänner m.m.

Men jag bryr mig egentligen inte. När jag väl spelar så kör jag faceit och det verkar vara lite kompetentare spelare där, iaf med den placement jag har där.

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3070Ti

Permalänk
Medlem

@SwedenVirre: Hmm, kanske blivit ändring sen de ändrade rankerna och ställde lite högre krav på mostånd osv?
Har flertal gånger gjort så nämligen, när jag började lira gick jag in på typ GN1. Gick upp till GN2 men sen hade jag ett litet uppehåll, spelade en min placementmatch med polare som var DMG och MGE. Kom nånstans i övre mitten av vårt lag. Blev GN4.
Spelade några få matcher o tog en break, gjorde samma sak, tror en av polarna var LE då. Gick in som MG2. Tog mig sen upp till MGE innan jag la av.
Spelade lite igen för några dagar sen, gick dock in som GN2 då.

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk
Medlem

Jag kan tycka att denna tråden är stundtals komisk. Ena stunden så säger vissa att man är i den rank som förtjänar trots att de påpekar att de alltid toppfragar och i stora drag carriar laget. Sen kommer vissa och säger att det är ett lagspel. Här är det som jag finner det komiskt. CS är ett lagspel och solospelar man och hämmar med folk efter folk som drar ner laget är det inte konstigt att man förlorar. När jag spelar med vänner i samma nivå som mig så spelar vi ut de flesta i supreme. Har säkert en win-rate med mina polare på 80%. Spelar jag solo med LE-LEM så sitter jag med 35-10 kills. Entry fragar och re-take:AR men man kan bara göra så mycket som ensam spelare när den lägsta i laget drar 4kills en match och resten har mellan 6-12.

Enda sättet att komma upp snabbt i rank är att se till att ha kompisar som är lika duktiga eller duktigare än dig att spela med. Annars fastnar man med kassa spelare och blir 50-50 att man vinner

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

GPU: RTX 3060 Ti || MB: ASUS TUF A520M-PLUS WIFI || CPU: Ryzen 5 5600X 4,6Ghz ---> Cooler Master Hyper 212 Black Edition || RAM: Kingston FURY Beast DDR4 3200MHz 32GB || Chassi: Svive Halo S650 || PSU: Corsair TX650M 650W || OS: Win11 || SSD: Kingston A2000 1TB NVMe M.2 SSD || Mus: Logitech PRO X SUPERLIGHT || Tangentbord: Razer Huntsman Mini || Musmatta: Steelseries QcK+ || Monitor: MSI 27" Optix 165hz

Permalänk

@phyxii:

Jo det är ju ett lagspel, Men nu sitter jag i DMG som sagt och känner själv att det knappt är lönt att lira 5 manna(många av mina vänner lirar inte på samma tider)

För min egen del som jag sagt tidigare i tråden så har inga problem i denna ranken, även när smurfar kommer då jag mestadels lirar Faceit i rank 6-7.

Så dmg upp till LEM är inga problem för mig. problemet kommer att man måste vinna. KAn inte laget ligga på samma nivå blir lagspelt inte bra. folk argumenterar och skriker rent ut sagt i SoloQ.

Sen hjälper det inte att man råkar ut för ragehackare när dom tror att man fuskar och man sumpar det pga det.

Detta var dagens första runda

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3070Ti

Permalänk

Ytterligare en rant från mig.

Kört mest solo och lyckats dra upp mig själv till LE nu(yay har min gamla rank tillbaka sen innan derankingen, fan vad jobbigt det skulle va)

Och jag har fått sjukt toxic teamates. Då menar jag sjukt toxic. Redan när rundorna startar så har några teamates ett brinnande hat mot mig.

Vågar fan inte hoppa in själv och lira längre för man blir så tiltad av sina teamates. Det är så illa att man presterar skit själv för dom gör allt för man ska misslyckas.

varför?

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3070Ti

Permalänk
Medlem

Ligger i ungefär samma rank som du, och det är verkligen hit-and-miss vad det gäller lagkamrater. Jag brukar göra mitt bästa för att inte vara otrevlig, och ge bra call-outs. Det resulterar i att folk lägger till en på steam, och till slut så har man nog med rimligt folk på friends för att alltid ha någon att lira med.

Spelade tillsammans med 3 ryssar igår, fick friend requests från dom efter gamet (men jag accepterade inte, då de nästan enbart surrade på ryska).

Permalänk
Medlem

alltså, jag gillar inte heller rank för att det är för segt att klättra..

men de som är bra har verkligen inga problem,, skulle tro att om jag lät en av mina bättre kompisar spela en kväll/dag så skulle jag gå upp 5-10lvl (vet inte hur många som finns är inte intresserad

Visa signatur

vad gör man inte för massorna med en
"riktigt stor digital penis"

Permalänk
Medlem

Tycker det är dumt oberoende av vilket spel vi talar om att det läggs så stor fokus på ifall man vinner eller förlorar en match, det borde mera fokuseras på personlig prestation i matchen, att man förlorar eller vinner som lag i en match ska endast påverkas väldigt märkbart hur mycket plus eller minus statistik man får gällande ELO men det borde vara möjligt att inte få minus statistik åtminstone om man förlorat men ändå varit den betydligt bästa spelaren i laget liksom. Detta skulle leda till mindre "kompisallianser" som endast strävar till ELO rank förbättring och skulle göra upplevelser för "mixed teams" bättre, oavsett vilket spel vi talar om och att den spelare som ändå gjort sitt allra bästa känner att han inte blir straffad utav att resten av laget drar ner hen. Det skulle bli mindre tjaffs och bättre atmosfär generellt om tyngpunkten skulle bli laggt mera på inviduell prestation.

Visa signatur

Intel® Core i7-13700K @ 5.7/5.6GHz | ASRock Z690 Extreme | G.Skill Trident Z 32GB @ DDR4-3400 CL14 | Samsung EVO series M.2 + Sata SSDs 2TB | Intel Arc A750 | SuperFlower Titanium 1000W | Gigabyte M32Q 32"/1440p 165Hz | Arctic Freezer II 360 AIO | Phanteks P500A D-RGB | Windows 10 & 11 x64 Professional

Permalänk
Medlem
Skrivet av SwedenVirre:

Ytterligare en rant från mig.

Kört mest solo och lyckats dra upp mig själv till LE nu(yay har min gamla rank tillbaka sen innan derankingen, fan vad jobbigt det skulle va)

Och jag har fått sjukt toxic teamates. Då menar jag sjukt toxic. Redan när rundorna startar så har några teamates ett brinnande hat mot mig.

Vågar fan inte hoppa in själv och lira längre för man blir så tiltad av sina teamates. Det är så illa att man presterar skit själv för dom gör allt för man ska misslyckas.

varför?

Jag upptäckte att binda mutekommandot till mouse4 uppade mitt spelande i MM. Särskilt när man är själv kvar och omges av 3-4 baksäteschaufförer =]

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

@Spagh1i: Kan ju säga att mute voip är guld värt

Tilltad blir jag knappt längre och det känns som där inte finns något hinder

Kanske det som varit mitt största problem med att bi bättre...

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3070Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av SwedenVirre:

För min egen del som jag sagt tidigare i tråden så har inga problem i denna ranken, även när smurfar kommer då jag mestadels lirar Faceit i rank 6-7.

Klarar du dig bra i level 6-7 på Faceit ska du absolut inte ha några problem med att ranka upp åtminstone till Supreme solo. Level 6-7 är högt, faktiskt Global Elite-klass om inte mer.

Level 1-2 = DMG och neråt
Level 2-4 = LE/LEM
Level 4-6 = SMFC
Level 6-7+ = GE

Kan du inte ranka upp från DMG trots att du är level 6-7 är det något som verkligen inte stämmer. Troligtvis tappar du fokus för lätt i MM pga retards till mates och inte orkar lira fullt ut som du gör på Faceitmatcher.

Visa signatur

| Mobo: Gigabyte X570 GAMING X | CPU: AMD Ryzen 9 3900X + Dark Rock 4 | RAM: 32GB @ 3000MHz | GPU: Gigabyte RTX 3080 OC | PSU: Seasonic GX 850W | Chassi: NZXT S340 Elite Matte Black | M.2: Samsung 970 Evo 500GB & 1000GB | HDD: 4TB | Monitors: Acer Predator X34 GS & Acer XB270HU |

Permalänk

@Dave1080: Mjo, faceit ligger ja nu i level 5. hade sådan satans otur dom senaste matcherna(hade ingen dator så jag spelade på en samsung PLS Skärm som var bland det segaste jag varit med om, var som att spela med VSYNC igång)

Körde solo upp till LE nu, Ligger väl kanske inte bäst till men men detä r lite lotteri med teammates :/

Är inte så bra så att jag kan gå full hard carry men ligger inte dåligt till. har inte problem one on one men så fort det kommer flera så har jag märkt att jag inte är lika bra på spray transfers så det är något jag måste jobba på.

det och lite bättre positionering. har varit van vid att barra springa runt och panga

Fokus är också ett stort problem för mig. Jag har ADD så spejsar ut ganska ofta i matcher och dör till bullshit grejer haha

när jag väl kan hålla fokus dock är det annan femma och det känns som att man kan dra faceit rank 10(kommer ju aldrig hända och jag vet att jag inte är så bra men ni förstår känslan)

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3070Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mattdan:

Kör på BrutalCS FFA DM server 1-2 timmar om dagen så kommer du snabbt komma bort från silver. Man kan ta sig till dmg på enbart aim.

Visste inte att man kunde ranka upp i public? Trodde de bara va mm som gällde

Visa signatur

Moderkort: MSI B550 TOMAHAWK CPU: Ryzen 5600x Kylare: Corsay H115i Platinum RGB Interminne: G.Skill 16GB DDR3 3200mhz CL14 GPU:
EVGA 3070 XC3 ULTRA SSD:Samsung 960 EVO 250GB & KINGSTON SSDNow UV400 240GB OS: Windows 10 Monitor: LG Ultragear 32gp850

Permalänk
Medlem
Skrivet av molliz:

Visste inte att man kunde ranka upp i public? Trodde de bara va mm som gällde

det kan man inte, men det han menade var att om du spelar DM osv så får du upp aimet och kommer klara dig bättre i MM's efteråt och därefter ranka upp. I CS är det viktigt med "muskelminne" och det får du endast genom att spela, spela, spela. träna DM's och sikta mot huvudet. till slut efter ett tag kommer du få in rytmen osv.

Sen krävs det mycket matchlir för att få erfarenhet och spelförståelse.

Visa signatur

GPU: RTX 3060 Ti || MB: ASUS TUF A520M-PLUS WIFI || CPU: Ryzen 5 5600X 4,6Ghz ---> Cooler Master Hyper 212 Black Edition || RAM: Kingston FURY Beast DDR4 3200MHz 32GB || Chassi: Svive Halo S650 || PSU: Corsair TX650M 650W || OS: Win11 || SSD: Kingston A2000 1TB NVMe M.2 SSD || Mus: Logitech PRO X SUPERLIGHT || Tangentbord: Razer Huntsman Mini || Musmatta: Steelseries QcK+ || Monitor: MSI 27" Optix 165hz

Permalänk
Medlem

Testade CS:Go Stats, rätt kul att se stats. Men hur är det med maps? Den menar på att dust2 är där jag vinner mest, men i verkligheten är det mirage(som jag nästan uteslutande spelar på när jag soloQ). Sedan är inte cache med heller.

Visa signatur

Node 804 | CPU: i7 4770k | RAM: Corsair vengeance LP 16gb | GPU: MSI GTX 780 SLi | MB: ROG Maximus VII Gene |
Node 304 | CPU: G3258 | RAM: HyperX 8gb | GPU: Nvidia GTX Asus 750Ti | MB: MSI Z97i-AC |

Permalänk
Medlem
Skrivet av SwedenVirre:

Tjenixen!

Har lirat CS ett bra tag nu och har problem med deras ranking system.

Är i S4 och som jag skrev i en tidigare tråd: Ranking systemet är inte precist någon stans. Har inte blivit så mycket rankat på sista tiden då jag lirat med vänner på dedikerad server. Men när man väl spelar rankat som te.x i förrgår, så ligger jag etta som vanligt i toppen har jag 80 poäng så ligger som andra i båda lagen mellan 20-50 och man bli konstant anklagad och rapporterad för fusk(vad dom säger i chatten)

detta är väldigt frustrerande för att man inte hamlar med någon i sin egen klass så att säga, sitter fast i S4 och kommer inte därifrån.

Detta är något som får mig att vilja sluta spela helt...

haft detta problemet sen ett tag tillbaka och har två frågor:

Har ni samma problem att ni presterar utan för er grupp? Samt hur hoppar man ur "ELO hell"?

Elo hell finns inte (det heter f.ö. Elo och inte ELO då det inte står för något), du kan extremt lätt solo-carrya upp till iaf supreme.

om man är silver så hör man hemma i silver, ifall man tror man är bra nog att slippa silver får man grinda lite soloqueue och plocka den del vinster och börja ranka upp.

Visa signatur

AMD 5900x | ASUS 3080GTX | ASUS Xonar Essence STX | 32GB | Fractal R5
Xtrfy XG1-R LED | Logitech G502 v2 | Sennheiser HD650 | Audio Engine A5+

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dave1080:

Klarar du dig bra i level 6-7 på Faceit ska du absolut inte ha några problem med att ranka upp åtminstone till Supreme solo. Level 6-7 är högt, faktiskt Global Elite-klass om inte mer.

Level 1-2 = DMG och neråt
Level 2-4 = LE/LEM
Level 4-6 = SMFC
Level 6-7+ = GE

Kan du inte ranka upp från DMG trots att du är level 6-7 är det något som verkligen inte stämmer. Troligtvis tappar du fokus för lätt i MM pga retards till mates och inte orkar lira fullt ut som du gör på Faceitmatcher.

haha 2-4 LE/LEM? allt under faceit 5 är 100% random. det kan vara allt ifrån guldnovas till globals, faceits ranksystem är extremt useless innan man är typ 6+ där det börjar bli lite mer stabilitet i skillen på folk.

på lägre levels finns det ingen stabilitet, massa guldbottar som valde att dom var "super experienced" och får börja på rank 4-5, massa bra spelare som valde för långt, många som knappt spelar faceit utan lirar bara lite då och då, kanske med kompisar då också, och hamnar i helt fel ranker osv.

detta är mer accurate:

Level 1-4 100% random
Level 5 50% random
Level 6+ LEM+

Visa signatur

AMD 5900x | ASUS 3080GTX | ASUS Xonar Essence STX | 32GB | Fractal R5
Xtrfy XG1-R LED | Logitech G502 v2 | Sennheiser HD650 | Audio Engine A5+