Den stora hackintoshtråden

Permalänk
Medlem

Tänkte bygga en liten hackintosh Mac mini, har en budget på 5-6k någon som kan hjälpa till med bygge eller har erfarenhet av liknande bygge? Ska inte spela spel, vill kunna dualboota win10 och osx utan problem

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

if young metro don't trust you

Permalänk
Inaktiv

GA-Z77-DS3H flyttar den själv då helt enkelt.

Jag behövde testa om det gick att få igång det på en hackmack med Sierra och hur stor prestandaökning jag skulle få med ett RX480 kort i så fall.

Det skulle bli lite dyrt att testa genom att köpa nytt så jag beslutade att försöka med en äldre maskin för att i alla fall få ett nån slags koll på om det är värt pengarna vs eventuell prestandaökning. Billigaste i närområdet för allt nytt var ett RX 480 för 2700 kr samt övriga delar för säkert runt 7000 kr så valet var lätt.

Jag spelar inte utan vill få lite bättre flyt när jag redigerar mina filmer i Davinci Resolve och speciellt med 4k filmer. Samma hackmack funkar helt enkelt skitbra under OS X Mountainlion till multicam live web tv sändning, simultan musik inspelning med Logic etc etc

Med hjälp av Clover en USB sticka och två kext så hoppade OSet igång utan problem och med hjälp av två editeringar (korrigering av kortets enhets id) i två videokext så funkade HD 5750 kortet klockrent. Dessvärre så tog det ett dygn ungefär innan jag kom på allt då det var länge sedan sist som jag meckade med sånt här på grund av att mina hackmackar funkar bra helt enkelt.

I den här sörjan med många flyttar fram och tillbaka av grejor samt att nätagget förmodligen inte lever upp till specsen på watt sidan så stack det inbyggda nätverkskortet dessvärre. Då jag först trodde att kanske Clover ställer till med nåt på UEFI nivå i bios så försökte jag med ett par bios uppgraderingar men det hjälpte inte.

(För att överhuvudtaget få RX480 kortet att starta med det här moderkortet så måste man upp till Bios version F9 annars är det svart i rutan)

Men på Kjell o Company finns ett Pcie kort https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/trad... för ca. 240 kr där det faktiskt följer OS X drivar med, visserligen för Lion men dom funkar riktigt bra. Kort sagt datorn har aldrig varit så bra på nätverk som nu så det var väl i och för sig bra hehe.

För att få igång RX480 kortet så behövs samma typ av redigeringar i två kext för att få igång det samt att man i Bios måste testa sig fram när det gäller inställningar för inbyggd och eventuella extra grafikkort.

Det vill säga för att få igång acceleration och sånt så det rullar någorlunda som det ska (säkert inte ens i närheten av hur det skulle prestera i windows) så måste man starta med den inbyggda grafiken och sen när datorn har startat så får man byta över till RX480 och då funkar det. Man kan till och med byta mellan så byter datorn automatiskt precis som det ska vara. Alla portar verkar funka både DVI, HDMI och Minidisplayport.

Oavsett kort så går datorn väldigt bra tycker jag, bättre än med Mountainlion. I alla fall under det dygn som jag testade den med Sierra.
Webkameran har aldrig funkat bättre tex hehe. Till och med Resolve ser RX480 kortet och benämner det som ett prototypkort på 8 gb. Lite prestandaökning i Resolve blir det också även på den här gamla ångmaskinen så det ser väl lovande ut ändå får man väl säga.

Clover verkar funka bra som bootloader om jag jämför med Chameleon som jag kört med förr. Jag har kört Clover från USB stickan och det funkar bra. Lägg dom två system kext som behövs för boot fakesmc och powermanagement eller vad det heter i clover kext/other katalogen. När Clover kommer upp tryck mellanslag och pila ner i listan bocka sen i starta utan caches och ladda kexten, sen ner till retur och välj rätt hårddisk och sen retur igen så går den igång.

Jag förmodar att man lägger Clover på rooten eller nått så slipper man stickan och kexten ligger ju i other katalogen hela tiden så det blir ju ganska smidigt ändå. Övriga kext installerade och ominstallerade jag med kexthelper in i systemets extensions katalog som vanligt.

Men framför allt det går att få igång Sierra på ett gammalt GA moderkort och även att få igång ett gammalt 5570 kort och maskinen funkar riktigt bra så det måste väl nästan vara lite coolt. Dessvärre så behöver jag använda lite 32 bitars grejor och kext så jag kan inte köra det på Sierra som huvud OS dessvärre till annat än surf och sånt så det blir nog inte av på den här maskinen oavsett att den verkar gå lite lättare.

Permalänk
Medlem

Vill egentligen bara dela med mig av min process hur bygget av min workstation går.
Kanske, så ser någon lite fel jag gör och kan påpeka detta.

Tanken är att denna ska användas till att ta jobba med hemma och göra egna hobby grejer inom film.
Så fokus ligger i renderingstidero och cudakärnor.
Valet av OS blev El Capitan i tron om att när allt lirar så ska det inte komma allt för stora updateringar som behöver hålla sig borta ifrpn.

Maskin består av följande:
Moderkort: Asus Z170 Pro
Processor: i7-6700k+Corsair H60. Ligger just nu på 4.5Ghz på 1.2v (Full load utan problem, ~70c)
Nätagg: Corsair CS650
Ram: Corsair Vengance 32gb DDR4. XMP3200Mhz
OS-disk: Intel 600p 250gb. Använder denna sticka för OS.
Nätverk: Asus PCIE-68U
Bluetooth: Asus BT140
Grafikkort: EVGA 980 TI

Status:
Maskinen är igång, jag har fått allting att lira, men inte allting till 100%.
Av någon anledning så slutar periodvis min Config.ini att fungera ifrån ingenstans. Detta efter jag bytt serie-nummer osv för att få imassage att lira.
Byter jag ut mot en annan config (där samma fix är gjort med serienummerbyte) så klaffar allt igen. Dock utan imassage igång.
Bluetooth strular delvis.
Nätverket går inte att köra på 5GHz (har inte gått djupare på detta, tacksam för input)

Moderkort: Allting funkar här. Inget strul.

Processor: Hade en del strul med att den i början vandrade upp hela vägen till 100c under full load. Detta på 4Ghz
Trodde av naivitet att det kunde vara nå powermanagement-strul ifrån OS'et. (Vilket det fortfarande kan vara). Men efter att ha underklockat processorn ifrån fabriksinställningen och höjt klockfrekvensen till 4.5ghz så känner jag mig nöjd.
När alla kärnor är under full load på 4,5ghz så maxar jag på 73c. Vilket känns bekvämt då detta kan hända ifall jag ska rendera/transkoda film under nätter, ibland även dagar.

Nättag: Har inte haft något problem här, kan rekommenderas. Sleep-mode funkar OOB.

Ram: Inga problem här heller funkar på önskad hastighet OOB.

OS-disk: Intel 600p. Vart ska vi starta? Detta har varit mitt största bekymmer.
OOB så hittar inte OSX denna disk, utan separata drivrutiner behövs. Efter lite sökande så hittar jag MacVidCards "GenreicNVMe-.kext" som gör att jag kan installera på OS på disken.
Har även försökt mig på HackrNVMeFamily.kext vilket ska lösa bootproblem/shutdown utan framgång. Får inte detta att lira med disken alls.
Disken hittas inte om jag försöker installera på med nytt med kexten, inte heller kan jag bota med kexten till SSDn.
Går i tankarna om jag ska begära återköp ifrån inet på disken. Byta den mot Samsung 950-series PRO, som jag vet kommer att funka med HackrNVeFamily vid boot.

Problem:
Shutdown blir ibland Restart, får även skyltar om att datorn stängdes av utan förvarning och det kan blivit något fel vid boot.
Detta är inget farlig utan något jag kan leva med.

Nätverk:
OOB så funkar det trådlösa wifi-kortet. Dock så får jag drop-outs på mitt 5Ghz. 2.4Ghz funkar klockrent dock. Så detta känns som något jag kan leva med. Eller fördjupa mig i senare.

Bluetooth: Här visste jag inte om dongeln skulle klaffa med OSX. Vilket det gjorde.
Jag har haft lite strul från och till:
Till att börja med så laggade min Logitech MX Master, vilket löstes igenom att använda Logitechs dongel och bara köra blåtand till mitt Apple Tangentbord.
Sedan tänkte jag att jag skulle prova mitt Apple Touchpad. Vilket till en start inte alls fungerade, det kunde inte paras.
Detta löstes genom att touchpaden fick ligga utan batterier under natten.
Båda funkar, fast det strular från och till, tappar mottagning och laggar. Har dock inte kunnat gå djupare på detta. I värsta fall får jag köra endast tangentbord.

Grafikkort: Inget strul, då det finns dedikerade NVIDA drivrutiner för detta kort.

Permalänk
Medlem

Update:

Har nu under söndagskvällen suttit och rivit av mig håret, kliat min såriga hårbotten och löst ett och annat problem.

Process:
Efter att ha gjort en ny Config.plist med Clover Configurator och börjat om ifrån Scratch så har en del problem löst sig.

Efter de nödvändiga inställningarna för min maskin så bestämde jag mig för att se över om någon annan mac-typ kunde lösa min instabilitet när det kom till att min config.plist blev korrupt. Blåtandstrulet etc.

Och se på fan: Efter att ha provat ett 5tal olika maskiner, både mac pros och imac utan några framgångar (efter apple logo så vart det svart skärm. Kunde endast starta utan mitt grafikkort med nv_disable=1) så landade jag på iMac 14,1 vilket funkar klockrent.

Detta resulterade i att min blåtand, började att strula mindre. Installerade även en omodiferad BrcmPatchRAM2.kext vars jag inte vet hade något med saken att göra.
Dock så funkar nu alla mina blåtandstillbehör inkl. magic touchpad.

Imassage lyckades jag även nu få igång genom ett fejkat serie-nummer och uuid.
Kan rekommendera denna tutorial (skapad ifrån Tonyx84 men någon har gjort en blogpost med bilder, för att förtydliga.

Efter detta så började jag modiferia min config.plist för att vara snabbare och se bättre ut.
Tog bort bootloaden så den direkt bootar os. Bytte även skärmupplösning på "apple-boot" genom "Gui" i Clover Configurator tillsammans med CsmVideDXe.

Status:
Allting funkar i det stora hela som det ska, det finns dock vissa småfel som jag kan välja att leva med. Eller klura vidare på:

Min NVMe-disk (Intel 600P 250gb) fungerar till boot. Men vid shutodwn så blir det ibland restart, vilket resulterar till några pop-up dialoger vid boot.
Detta är endast ett skönhetsfel.

Wifi-fungerar klockrent på 2,4Ghz nätverket men fungerar, dock obrukbart på 5Ghz.
Detta är något jag ska titta vidare på men är något som jag i värsta fall kan leva med.
Detta då jag får ut ~60/10mps av 100/10.

Jag har även bytt till silverartic-pasta till min H60v2 samtidigt som jag bytte ut en tumskruv som gick av vid montering.
Så ni ligger jag på 73C under full load istället för 77C full load. Känns som det kvittar, kommer jag under 70 när pastan satt sig så kommer jag se om jag får upp processorn mer genom att höja voltantalet.

Permalänk

Någon som kan lägga upp en enkel guide om hur man dual bootar OSX och W10? Helst hur man gör detta genom W10 då jag ej har en Mac

Varit sugen på att testa Apple ett tag nu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Krigarvarg:

Någon som kan lägga upp en enkel guide om hur man dual bootar OSX och W10? Helst hur man gör detta genom W10 då jag ej har en Mac

Varit sugen på att testa Apple ett tag nu.

Till att börja med så behöver du ha en vän som har en dator som kör OS X. Detta för att skapa boot-disken.
Sen är det bara att installera windows/OSX på separata partitioner/diskar.

Google och youtube'a så lär du hitta en miljon guider.

Vad har du för hårdvara är väl den mest kritiska frågan.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Nystro0m:

Update:

Har nu under söndagskvällen suttit och rivit av mig håret, kliat min såriga hårbotten och löst ett och annat problem.

Process:
Efter att ha gjort en ny Config.plist med Clover Configurator och börjat om ifrån Scratch så har en del problem löst sig.

Efter de nödvändiga inställningarna för min maskin så bestämde jag mig för att se över om någon annan mac-typ kunde lösa min instabilitet när det kom till att min config.plist blev korrupt. Blåtandstrulet etc.

Och se på fan: Efter att ha provat ett 5tal olika maskiner, både mac pros och imac utan några framgångar (efter apple logo så vart det svart skärm. Kunde endast starta utan mitt grafikkort med nv_disable=1) så landade jag på iMac 14,1 vilket funkar klockrent.

Detta resulterade i att min blåtand, började att strula mindre. Installerade även en omodiferad BrcmPatchRAM2.kext vars jag inte vet hade något med saken att göra.
Dock så funkar nu alla mina blåtandstillbehör inkl. magic touchpad.

Imassage lyckades jag även nu få igång genom ett fejkat serie-nummer och uuid.
Kan rekommendera denna tutorial (skapad ifrån Tonyx84 men någon har gjort en blogpost med bilder, för att förtydliga.

Efter detta så började jag modiferia min config.plist för att vara snabbare och se bättre ut.
Tog bort bootloaden så den direkt bootar os. Bytte även skärmupplösning på "apple-boot" genom "Gui" i Clover Configurator tillsammans med CsmVideDXe.

Status:
Allting funkar i det stora hela som det ska, det finns dock vissa småfel som jag kan välja att leva med. Eller klura vidare på:

Min NVMe-disk (Intel 600P 250gb) fungerar till boot. Men vid shutodwn så blir det ibland restart, vilket resulterar till några pop-up dialoger vid boot.
Detta är endast ett skönhetsfel.

Wifi-fungerar klockrent på 2,4Ghz nätverket men fungerar, dock obrukbart på 5Ghz.
Detta är något jag ska titta vidare på men är något som jag i värsta fall kan leva med.
Detta då jag får ut ~60/10mps av 100/10.

Jag har även bytt till silverartic-pasta till min H60v2 samtidigt som jag bytte ut en tumskruv som gick av vid montering.
Så ni ligger jag på 73C under full load istället för 77C full load. Känns som det kvittar, kommer jag under 70 när pastan satt sig så kommer jag se om jag får upp processorn mer genom att höja voltantalet.

När i din process går kärnorna i taket, jag meckar också med film samt musik och sänder även live web tv nämligen så det vore bra att kunna jämföra. Det har nog aldrig hänt när jag meckar med video i Resolve och aldrig med musikinspelning men däremot om jag livestreamar i 1080 men inte i 720. När jag streamar har jag Logic, CamTwist, PixelCunduit, Flash Media Live Encoder, kör jag streamen i 720 så är det ok men går jag upp på 1080 så måste det till en till dator för att avlasta codningen annars gnäller datorn.

Har ett par Quo AOS moderkort som härstammar från en kickstarter kampanj för några år sedan. Så det finns thunderbolt portar också och moderkorten är byggda för os x av Gigabyte.

Processorena är 3770k i7 or.

Permalänk
Medlem

Jag installerade nyligen MacOS 10.12.2 genom en lätt bastardisering av min tidigare El Capitan USB. Dvs. same shit som jag lyckades installera El Capitan på, fast senaste Clover och Sierra.

Det var inga större problem även om del verkar ha ändrats (tror t.ex. inte jag behöver FakeCPUID längre). Jag är dock inte helt nöjd med prestandan (även om den är något bättre än El Capitan).

Geekbench multi-core ger strax över 20k poäng på min 5820K @ 4Ghz. Det är ganska mycket lägre än den borde ge (single core hamnade runt 5500 poäng vilket är betydligt bättre). Cinebench R15 ger 1180 poäng för CPU, vilket inte riktigt är i nivå med vad jag får i Windows.

Frågan är, vart börjar man felsöka sånt här?

Jag kör med NullCPUPowerManagement.kext så jag tycker processorn borde köra på full fräs.

Permalänk
Medlem

Jag funderar på att skaffa mig en hackintosh, den skall vara liten och ganska billig. Därför tänkte jag satsa på ett mini-itx och en i3:a eller i5:a från generation 4 eller 5.

Finns det något mini-itx kort som är bättre än något annat? Samt jag skulle vilja ha displayport på den, så vilket grafikkort skall jag leta efter?

Permalänk
Medlem

Efter en del strul med att får grafikkortet att fungera som det skall har jag fått upp mitt första försök till Hackmac under kvällen. I burken sitter följande:

  • Intel Core i7 6700K (stock, men undervoltad till ~1.2V)

  • Asus Z170i Pro Gaming

  • 16GB RAM

  • Asus RX 480 Strix

  • Samsung 960 evo

Som tidigare nämnt i tråden behövs hack för att får NVMe-diskar att funka, men så när som på det var det inga problem att få macOS (Sierra, 10.12.3) att rulla. Det vill säga, inte förrän jag kände det var dags att sparka igång grafikkortet. Det tog en stund och innebar stor frustration, men det funkar nu. Helt bekymmerslöst är det dock inte; jag måste till exempel byta DP-kablen från dGPU till iGPU och sedan tillbaka vid varje boot... (Den quirken tog en stund att lura ut, synd jag inte läste och förstod @anon270561s inlägg ovan tidigare.)

Inte benchat något, men den känns snabbare än min 2015 MBP, så jag är nöjd (E: Geekbench kört, se nedan)

Vill man köra wifi/bt kan jag avråda från Z170i Pro Gaming; det verkar inte som om det är möjligt/helt enkelt att få Atheros-chipet att funka i macOS. Jag drog lite kabel istället. Problem solved. Hand-off funkar således inte, jag får väl skaffa en bt-dongel om jag vill ha den funktionaliteten.

Kort sagt, det är lättare att installera Windows, men macOS är värt merjobbet. Alla dagar i veckan. Om inte annat så för att slippa M$.

E: Körde Geekbench på datorn och fick:
Single Core: 5564
Multi Core: 17938
Open CL: 128202

Ingen direkt koll på vad dessa poäng innebär, men en snabbkoll säger mig att det verkar som om komponenterna funkar som de skall.

Permalänk
Avstängd

Wifi

@Khers:
Det finns på tonymac flera wifi kort som funkar

Visa signatur

Intel Core i9 9900K .Asus Prime Z390-P.
Intel Core i9 7900X 3,3GHz .Asus Prime X299-A (Hackintosh)

Permalänk
Medlem

@sali2003: Jo, det är så klart fullt möjligt att byta wifi-kort, men jag valde att lägga de ~200 kronorna på TP-kabel istället. Bättre anslutning och färre problem

Permalänk
Medlem

@Khers, det här kanske hjälper dig att lösa problemet med grafikkortet?
https://www.tonymacx86.com/threads/black-screen-with-macpro-6...

Permalänk
Medlem

@DasIch: Hmm, ja det kanske kan vara en idé, men jag vet inte riktigt om det är det problemet jag har (även om jag kör med iMac 17-definitionen). Mitt problem är att om jag har skärmen kopplad till grafikkortet vid boot får jag förvisso bild medan datorn bootar, men datorn fastnar när den laddar kexts. Har jag istället skärmen kopplad till iGPU har jag bild när datorn POSTar och i UEFI, men inte från och med Clover. När skärmen vill gå ner i viloläge brukar det vara lagom att skifta tillbaka DP-kabeln till grafikkortet. Det är egentligen inga problem, så länge allt funkar

Permalänk
Inaktiv

Har köpt nytt och det blir PC only dessvärre då det har blivit för krångligt med hackmac på senare år. Det har gått från ganska krångligt som det var i början till ganska lätt och sen tillbaka över till svårt och krångligt igen.

Har köpt ett msi z270 kort, en 7700k samt ett 1080 kort och räknar med att köra win 10 i alla fall nåt år innan och om apple nånsin tar in sånt som är nytt av PC hårdvara så det känns löntt att titta på os x igen.

Som regel när det gäller grafikkort genom åren så har det alltid varit bäst att hitta det som ligger närmast mac sidans motsvarighet så kexten redan finns och att editera/ändra id för kortet i plisterna så var det klart. Clear caches reboot och klart.

Den hårdvara som kommer nu verkar inte finnas i macar överhuvudtaget ännu och 480 korten funkar väl men bara delvis tror jag och 1080 korten kan man nog glömma helt ett i alla fall ett tag.

Att tex få igång 480 korten verkar i och för sig som att det är lika som förr det vill säga leta rätt på id för det sen rätta eller komplettera plisterna så ska det tydligen funka men utan acceleration enligt nån som gjorde en video om detta kort i en mac oro 5.1 om jag inte minns helt galet.

Har aldrig använt nåt från tony mac faktiskt så om dom tipsen är bättre eller går att lita på vet jag inte så mycket om dessvärre.

Permalänk
Medlem

@anon270561: Vet du om det finns något sätt att ta reda på om GPU-acceleration är på eller ej? Jag har ett RX 480 som jag tror är accelererat, samt tror alla CU är aktiverat på, men det baserar jag på att burken har ungefär den prestanda jag förväntar mig samt att grafikkortsfläktarna börjar snurra om jag exempelvis laddar en sida i Chrome när datorn är lite varm.

Gällande hårdvara håller jag delvis med, det känns inte som om Apple är speciellt intresserade av att addera kompatibilitet till nyare grafikkort och liknande längre, säkerligen mycket på grund av att inget av deras system är enkelt att uppgradera längre. Om inte Apple väljer nVidia i någon snart uppkommande modell har jag svårt att se att ditt 1080 kommer funka i macOS, men Kaby Lake kommer säkert funka bra inom en inte alltför avlägsen framtid. Om inte Apple gör en 180 och endast kör AMD även på processorsidan hädanefter.

Permalänk
Inaktiv

Nej inte som jag kommer på direkt men det kan vara fixat nu korten har funnits ett tag nu.

Det behövs en ny desktop modell i tower formatet men man kanske får va glad om Imacen finns kvar i framtiden

Permalänk
Medlem
Skrivet av underwatch:

Tänkte bygga en liten hackintosh Mac mini, har en budget på 5-6k någon som kan hjälpa till med bygge eller har erfarenhet av liknande bygge? Ska inte spela spel, vill kunna dualboota win10 och osx utan problem

Skickades från m.sweclockers.com

Ta en titt här

https://www.tonymacx86.com/buyersguide/march/2017#CustoMac_Mi...

Permalänk
Inaktiv

Byggde en ny maskin.
Ga z270x gaming i7 7700k
Gtx 1080
Rullar på os x sierra

Sök tråden på insanelymac.com sierra installation.
Har du tillgång till en mac så installera till extern disk med hjälp av den och kombinera med trådtipsen så går det fortare.

Permalänk
Medlem

Nån som köpt wifi/BT kort från osxwifi? Isf, hur mycket fick ni betala för tull eller slapp ni undan?
Känns som att det blir en hel del då vi snackar runt 1000:- i värde, och vette sjutton om det är värt det.

Visa signatur

13600KF, RTX 4070 FE, B760I, 32GB DDR4, NR200P

Permalänk
Medlem

@lambdan Inte handlat, men personligen hade jag helt klart satsat på ett från Kina på eBay (t.ex.), både billigare och lägre risk för tull osv.

Permalänk
Inaktiv

Jag byggde ihop ett liknande men av äldre modell för några år sedan (apple komponenter) men använder det inte. wifi är för slött och opålitligt kabel är så mycket bättre på alla vis och så kan man ta bort lite bakgrunds stålning från all skit runt om oss.

Permalänk
Inaktiv

Gigabytes alpine ridge thunderbolt3 pcie kort funkar både på pc och mac läget med mitt nya moderkort. Man måste ändra bios thunderbolt säkerhet till disabled.

Permalänk

Sålde min Imac 5k då jag fick för mig att börja spela lite igen. Det gick bra med bootcamp men vill ha lite mer kraft i datorn och möjlighet att expandera med hårddiskar och lite annat.

Tänkte bygga ihop en Hackintosh som klarar av tyngre spel och ganska enkel att installera OSX (vet att det är tidskrävande). Vad hade ni gått på om man har en budget för ca 15000kr?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Christiaan:

Sålde min Imac 5k då jag fick för mig att börja spela lite igen. Det gick bra med bootcamp men vill ha lite mer kraft i datorn och möjlighet att expandera med hårddiskar och lite annat.

Tänkte bygga ihop en Hackintosh som klarar av tyngre spel och ganska enkel att installera OSX (vet att det är tidskrävande). Vad hade ni gått på om man har en budget för ca 15000kr?

Skylake eller Kaby Lake ska funka bra eftersom det finns Macar som kör dessa. Nvidia har drivrutiner för sina kort och de uppdaterades för inte så länge sedan med stöd för Pascal. AMD’s kort bör också funka, men du får läsa på där.

Jag hade börjat med att kolla lämpligt moderkort. För att hålla det enkelt föreslår jag något som har Intel USB-kontroller och inte mer än 15 portar per kontroller (USB3 räknas som två portar). Det innebär exempelvis 5 USB3 och 4 USB2. Jag vet inte hur det ser ut med USB-C (det gör väl ingen?).

Tredjepartskontrollers, ex. ASMedia, innebär krångel.

Nu brukar det för all del gå att få det att funka ändå. Det är bara att om det ska göras ordentligt blir det ett jäkla jobb, och det är inte säkert att du får tredjepartwkomtrollern att funka ändå. De flesta köra fulhack som inte är lämpliga som permanenta lösningar.

För bluetooth tycks det vara Intel eller Broadcom som gäller.

Wi-fi vet jag inte.

Lita inte på rekommendationerna från tonymacx. Även om det kanske funkar så är handlar det mer om reklam än annat. Fråga runt på insanelymac istället.

Grejen är att det allra mesta går att få att funka. Det finns tom folk som kör Hack på Ryzen. Det är bara att ju längre ifrån du kommer från Mac-hårdvara desto större risk för krångel och desto mer arbete.

Jag kör själv med X99-chipset som inte finns i någon Mac. Det tog flera dagar innan jag fick det att funka. Nu när det väl gör det så är det ganska enkelt att underhålla systemet, men... Informationen du behöver finns utspridd över hundratals forumposter och den är sällan skriven för att vara pedagogisk. Lägg sen till att det är ett helt främmande system och du måste söka på varje ny bit information för att förstå vad det snackas om.

Så, gör ordentlig research på komponenterna först. Välj framförallt ett moderkort som lirar väl med MacOS. Har du chipset, USB-kontroller, nätverk och trådlöst som funkar så är halva inne.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Så läste jag just att det är lite tjafs mellan Apple och nVidia beträffande drivrutiner och att det tydligen är därför det dröjt med drivrutiner för Pascal.

Hoppas verkligen det blir ordning på det. Vore förjävligt att behöva gå över till AMD.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Christiaan:

Sålde min Imac 5k då jag fick för mig att börja spela lite igen. Det gick bra med bootcamp men vill ha lite mer kraft i datorn och möjlighet att expandera med hårddiskar och lite annat.

Tänkte bygga ihop en Hackintosh som klarar av tyngre spel och ganska enkel att installera OSX (vet att det är tidskrävande). Vad hade ni gått på om man har en budget för ca 15000kr?

Den här byggde jag men med ett gtx 1080 blev några tusen till om jag minns rätt. Den rullar på os x sierra och jag har ett gigabyte alpine ridge pcie till thunderbolt kort i den också till mina bmd mini monitor och recorder. Windows funkar också givetvis men jag kör bara os x på den.
http://www.insanelymac.com/forum/topic/323370-gb-z270x-aorus-...

Har du en riktig mac tillgänglig så är det ganska lätt att installera och man slipper typ halva jobbet som beskrivs i tråden.

Permalänk
Medlem

Hejsan,
jag hade tänkt att bygga en hackingtosh och jag har absolut ingen erfarenhet av att bygga hackingtosh. Har tittat omkring lite under kanske en period på 1-2 år på hur man bygger en hackingtosh så jag vill tro att jag vet vad jag ger mig in på. Jag har tidigare byggt datorer där jag har kört windows och linux.

Varför jag vill bygga en hackingtosh:
Jag vill bygga en hackingtosh som är tyst och kan springa lättare program som textprogram och IDE's. Tyngre program kör jag på min nuvarande stationära PC.
Ljudnivån från burken vill jag få låg, så om jag kan få datorn tyst är det en bonus. Så enbart SSD och GPUn behöver inte vara stark, så jag tänkte mig att en rx460 skulle räcka eller liknande (jag har även tittat lite på chassin som inte behöver fläktar, men dessa är så dyra )

Delar jag har liggandes hemma från tidigare datorer (om dessa delar kan komma till nytta så är det toppen):

moderkort: Asus HB1-PLUS
CPU: i5-4690K, i5-4430
GPU: gtx 750 ti
ram: corsair vengeance LP 8GB(2x4GB) 1600Mhz
PSU: corsair CX500

Så det jag undrar är, vart ska jag börja? Jag lär mig gärna själv, men jag vill gärna komma in på rätt spår från början

Visa signatur

🖥 → Ryzen 5 1600 • Asus GTX 1060 6GB • 16GB 3200Mhz
💻 → Macbook Pro Core i5 8GB 128GB SSD 13.3"

Permalänk
Medlem

Även jag går i tankarna på att bygga en hackintosh, och tänkte rådfråga vad ni tror om nedanstående burk? Har utgått ifrån TonyMacX86, även om jag nu såg någon här i tråden rekommendera att man inte gjorde det. Enligt de klipp jag sett på Youtube verkar dock installationsprocessen vara rätt enkel om man följer de komponenterna?
Planen är att dualboota MacOS och Windows. Det sistnämnda för spel.

Chassi har jag sedan tidigare. Nätverkskortet ska bytas ut mot ett Broadcom BCM94352Z, som jag förstått ska underlätta en hel del?

Tack på förhand,
G

Visa signatur

---

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gorian:

Även jag går i tankarna på att bygga en hackintosh, och tänkte rådfråga vad ni tror om nedanstående burk? Har utgått ifrån TonyMacX86, även om jag nu såg någon här i tråden rekommendera att man inte gjorde det. Enligt de klipp jag sett på Youtube verkar dock installationsprocessen vara rätt enkel om man följer de komponenterna?
Planen är att dualboota MacOS och Windows. Det sistnämnda för spel.

https://i.imgur.com/nvhPET2.jpg

Chassi har jag sedan tidigare. Nätverkskortet ska bytas ut mot ett Broadcom BCM94352Z, som jag förstått ska underlätta en hel del?

Tack på förhand,
G

Ser ju bra ut, skall precis börja bygga själv, med liknande utrustning. Har valt ett AsRock Z270 Mini-ITX/Ac.

Som du säger, det finns mycket bra hjälp på Tonymacx86.com, men även på hackintosher.com.

Väntar på moderkortet, sen skall det byggas

/H