Permalänk
Medlem

Core P5 Infinity

Tjenare!

Vissa av er som följde mitt senaste bygge vet att jag stötte på en del problem och det slutade med att mitt gfx kort out of the blue började brinna! Detta var ca 1 månad innan min planerade resa till Dream Hack Winter 2016 och kaoset var totalt. Fick ut ett nytt grafikkort från msi men i paniken å branden så gick en del detaljer i mitt Corsair chassi sönder och jag beslutade mig helt enkelt för att stryka det chassit ur min build! Men jag är inte ledsen för det för jag har hittat en ny kärlek! Thermaltakes Core p5!

Jag postar här en bild på hur jag fick ihop den i panik 1 dag innan DHW då min reklamation av grafikkortet drog ut på tiden och denna bygglogg kommer handla om hur jag tar den härifrån till perfektion!

Untitled by Alexander Andersson, on Flickr

Mer updates kommer i veckan!

//Alexander

Visa signatur

PC master race!

Permalänk
Medlem

Update 1!

Har idag plockat isär dator för att bland annat göra en backplate till chassit så man slipper alla hål överallt och bara kan ha dem som jag behöver använda! Har även tänkt att ändra layouten lite med raditatorer/res osv men bilder på detta kommer senare!

Passade på att uppgradera moderkort med monoblock (går inte att bara ta isär utan att uppgradera något..)

Före!

Efter

Även lite sleeving på pump mm på g!

Fler updates senare i veckan!

//Alexander

Visa signatur

PC master race!

Permalänk
Medlem

Update 2 :)

Idag har jag pillat med att få till min backplate till chassit så man slipper alla fula monteringshål överallt och bara kan ordna där jag behöver. Har även breddat vissa ordinarie hål då dessa från början inte passade så bra till portarna på mitt moderkort!

Märkt ut vart jag skall kapa lite, bara att dra fram dremeln och köra!

Första utsågningen i täckplattan för moderkort och gfx hylla, passa fint! Måste säga att valet av material är fantastiskt att jobba med! Det är svart plexi i kärnan men ca 1mm aluminium i toppskiktet så hur enkelt som helst att arbeta med jämfört med tex den svarta plexi jag jobbade med i mitt förra projekt. inga sprickor här inte och en superfin finish gömmer sig under skyddsplasten i form av svart borstad aluminium.

Moderkort och radiator utsågat!

Även nätagg fick komma ut sista bilden för dagen, nästa uppdate kommer jag jobba med layout och placering av pump/res kombo samt radiator nummer 2 Kommer också behöva klura på ett sätt att fästa min nya lian li pcie riser då den som kom med från TT var katastrof!
Fästena på den nya kabeln är dock vridna 45grader gentemot orginalkabeln men det löser vi på något sätt

//Alexander

Visa signatur

PC master race!

Permalänk
Medlem

miniuppdate!

Pillat med layout för komponenter samt hittat ett sätt att fästa lian-lis riser kabel då den var 45 grader vriden gentemot den som thermaltake skickade med (som la av efter ca 15 min test..) ivrig som jag var blev det inte så många bilder men en knäppte jag med tänkt layout!

Synpunkter? sitter å knåpar på rördragningen för tillfället men åker på semester till värmen i två veckor nu så kommer vara lite uppehåll på uppdateringar!

//Alexander

Visa signatur

PC master race!

Permalänk
Medlem

Almost there!

Dåligt med uppdaterandet men mycket annat som pågår i livet och bygget har stått stilla mycket men nu är jag i princip färdig! Det som saknas är en skärm framför nätagget som kommer visa tempar osv men det kommer dröja nån månad innan den dyker upp

Men här kommer en bild och en video på hur det ser ut idag

//Alexander

Visa signatur

PC master race!

Permalänk
Medlem

För er som gillar bygget så är jag med i årets upplaga av DH Winter case mod tävling å om ni uppskattar mitt bygge får ni gärna skicka en röst! (eller till något av de andra fina byggena av trevliga moddare)

https://www.sweclockers.com/nyhet/24852-rosta-fram-basta-dato...

//Alexander

Visa signatur

PC master race!

Permalänk
Medlem

Tja! Snyggt bygge!

Du skriver att du har bytt ut risern eftersom den man fick med var kass. Har läst detta lite överallt att den som thermaltake skickar med är usel. Vilken köpte du istället? Märker du någon dipp i prestanda med att köra riser? Funderar på liknande bygge själv

Permalänk
Medlem

@Michael1:

Tjena, tack!

Jaa med den från tt bluscreena datorn hälften av tiden å resterande så hade jag typ 50% av vad jag borde, köpte lian-li’s riser å fungerar lika bra som om jag skulle ha kortet direkt i

Med vänlig hälsning, Kaninjagarn

Visa signatur

PC master race!

Permalänk
Medlem

Ok stort tack för tipset. Har väntat på att uppföljaren, Core p5 ti, ska släppas men verkar inte som den kommer göra det i Sverige så blir nog denna.

Permalänk
Medlem

@Michael1:

Ah, ja kul chassi att bygga i men jag tröttnade på storleken efter tävlingen på dhw hehe släpa rubt på 35kg inne på elmia var ingen hitt! Kör numera ett lian-li pc-010 istället å är sååå galet nöjd! så var säker innan du går på det skulle jag säga kollade snabbt å såg att caseking säljer uppföljaren, jag har köpt många saker därifrån å kan rekommendera starkt. Har alltid det jag inte kan finna hos svenska återförsäljare å snabba leveranstider, har 2 ggr beställt fredag morgon och haft varan på måndag eftermiddag med standard ups https://www.caseking.de/thermaltake-core-p5-ti-design-wandgeh...

Lycka till!

Visa signatur

PC master race!

Permalänk
Medlem

Tack för tipset! Jag tänkte skruva upp den på väggen och då finns det inte så många alternativ

Permalänk
Medlem

Har också införskaffat detta underbara chassi men har stött på lite huvudbry nu när jag gjort om kontoret. Den är väggmonterad och hamnar nu åt fel håll med frontpanelen in mot väggen... Tror du att det går att väggmontera den upp och ner? Har ändå tänkt göra om rören så kan byta plats på pump och res.

Visa signatur

"Om du ändå ska göra något, gör det ordentligt"

Permalänk
Medlem

@COith90:
Borde bara vara att vända fästet ja (och res osv som du skrev )

Visa signatur

PC master race!

Permalänk
Medlem

@Kaninjägarn: lysande 😊

Visa signatur

"Om du ändå ska göra något, gör det ordentligt"