Permalänk
Medlem

Billjud, Erfarenheter!

Tänkte höra med nån av er här ute om ni har någon erfarenhet eller om nån vet vilken som är mest prisvärd

Bilstereo 1: Sony MEX-N5100BT EnkelDIN
https://www.netonnet.se/art/ljudbild/bilstereo/huvudenhet/son...

Bilstereo 2: Sony MEX-XB100BT EnkelDIN
https://www.brl.se/sv/artiklar/sony-mex-xb100bt.html#Prodtext

Bilstereo 3: GAS GMV650BT DubbelDIN
https://www.brl.se/sv/artiklar/gas-gmv650bt.html

Jag vet att det finns lite för och nackdelar med dessa men vad har ni att säga för att övertyga mig i dessa?!

Tack på förhand!
Gwikman

Permalänk
Medlem

Är just nu inne på den billigaste då jag tror inte att jag behöver mer än så men vill samtidigt inte vara dumsnål det skiljer inte många hundra lappar mot dom andra.

Permalänk

@gwikman: Vill bara uppmärksamma dig på att bägge Sony's maskiner är enkel din, och den tredje är en dubbel din.

Alltså, ifall du har ett hål för en enkel din kommer den dubbla inte passa. Ifall du har uttag för dubbeldin kommer du behöva en täcklucka.

Jag skulle nog ha valt den dyrare sonyn av dessa tre.
Att få tillgång till en eq kan vara guld värt i bilen.

Visa signatur

.:bjorn

Permalänk
Medlem

@bjorn_m_eriksson: det är just ny nån skit enkel som följde med bilen när jag köpte den och det är en liten plast korg ovanför som går att ta bort så man får dit en dubbel

Permalänk
Medlem

Gas stereon har inte cd-spelare om du tänkt använda det.

Vet inte vad du tycker är viktigast och om du tänkt koppla till förstärkare osv. Är det bra ljud du är ute efter kanske du skulle ta och kolla på Alpine. Dessvärre är de lite snåla med finesser.

Visa signatur

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING - AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 35MB - Cooler Master - Hyper 212 Black Edition - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX - Kingston A2000 500GB M.2 NVMe - Fractal Design Define C Svart - 2 X Noctua NF-P14s redux-1200 140mm PWM - Corsair RM650X 650W v2 - ASUS GeForce GTX 1060 6GB DUAL OC - Raijintek Morpheus II Heatpipe VGA Cooler - 2 X Noctua NF-P12 120mm PWM - OS Debian 10 Stable

Permalänk
Medlem

@Eazy: näe cd är inte viktigt, att det finns på sony enheterna var inget planerat från min sida.

Permalänk
Medlem

Ska du bygga ut med slutsteg och flera högtalare eller är det bara huvudenheten du ska byta ut?

Kan säga så här, för 14 år sedan när jag var 18 så gjorde jag något djävligt korkat. Jag brände en helveteeeeees massa pengar på en stor bilstereosetup till min og saab 900

Dock har den flyttat med genom åren, och används än idag i en av mina bilar. Hade gärna haft den i min tjänstebil om jag fått fixa den lite .Det jag vill ha sagt är att kvalitet håller.

Så om du vet med dig att du kommer bygga ut billjudet i framtiden och kommer ha bilar där du kan installera eget ljud så hade jag lagt extra om budgeten tillåter. Om du ska ha det i den här bilen som du har något år bara och sen låter den följa med till nästa ägare så hade jag köpt den billigaste som lever upp till mina krav.

Visa signatur

Arbetsstation/streamdator: Define R6, Ryzen 2600, 16GB DDR4, EVGA 980ti.
Speldator: Define R6, 6700k, 16GB DDR4, MSI 2080ti X Trio.
Filserver: Define R6, 2500k, 16GB DDR3, EVGA 960.

Permalänk
Medlem

@SvanteP: ska inte bygga någon super ljud bil men man vill ju ha lite bättre än original. är inte ute efter basfrekvenser och att plåten på bilen ska lossna utan att kunna spela högt och klart. vart riktigt nöjd med ljudet i förra bilen.. men det var en för gammal stereo.

Permalänk
Medlem

För dom där pengarna borde du kunna hitta en begagnad Alpine 178BT, en erkänt bra maskin med stora möjligheter om du får för dig att bygga ut i framtiden. Jag har själv varianten utan CD (IDE 178BT) och den har varit suverän. Har några år på nacken men det har inte kommit ut något som gjort det värt för mig att uppgradera.

https://www.brl.se/sv/artiklar/alpine-cde-178bt.html

Edit: Häng lite på http://www.bilstereoforum.se/
Där finns det en bra köp&sälj också.

Permalänk
Medlem

Du kan hitta en begagnad Alpine 178 för runt 1500kr. Finns två bra billjudsgrupper på facebook där det brukar dyka upp såna lite då och då. Själv kör jag med en Alpine CDA-137BTi som jag fick tag på för 1800kr begagnat, vilket är under halva nypriset.

Visa signatur

O2+ODAC - Denon AH-D2000
MiniDSP SHD - Emotiva UPA1 - Had Oy högtalare