Permalänk
Entusiast
Skrivet av Knightmare:

Jo jag förstår att ni som spelar på 120Hz och upp hittar relevans i 720p medium testerna, men det är ju inte så att Sweclockers kör genom 5 speltester på 3 CPUer för den promille användare som spelar 120+ Hz. När jag läser Sweclockers test uppfattar jag det som att 720p medium speltesterna ska representera en generell spelprestanda över tid. Och det verkar ju inte stämma. Finns det tvivel kring en testmetod måste den utvärderas.

Sweclockers skriver:
Vet vi att processorerna "sträcker på benen" i 720p medium? Det finns ju ingen data som visar CPU last.
Vi antar att svaret på ovan är ja. Processorerna jobbar som f*n. Vad betyder det? Vilken slutsats ska vi dra av det? Mer än att det är bra för 120+ Hz gamers.

/Knight

EDIT: Jag vill vara noga med att detta handlar om huruvida testmetoden är bra eller inte. Jag försöker inte påstå att 1700 skulle vara en bättre spelprocessor än 7700K.

Nej, du har rätt i att det näst intill bara är relevant för oss som spelar i högre uppdateringsfrekvenser.
Det säger absolut ingenting om en CPU's framtida prestanda och det har jag aldrig påstått heller, det är bara någonting som AdoredTV fått för sig att 720p-tester skall representera.

Men frågan är ju hur "bara" det är att vi som spelar i högre uppdateringsfrekvenser får reda på en teoretisk maximum för en processor?
Jag tror vi är fler än du tror, 144Hz-skärmar har gått att få tag i för 2000kr och uppåt i många år nu och nästan samtliga i min bekantskapskrets har en.

Visa signatur

Den digitala högborgen: [Fractal Design Meshify C] ≈ [Corsair RM850x] ≈ [GeForce RTX 3080] ≈ [AMD Ryzen 7 7800X3D ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [G.Skill Flare X5 32GB@6GHz/CL30] ≈ [MSI MAG B650 TOMAHAWK] ≈ [Kingston Fury Renegade 2 TB] ≈

Permalänk
Datavetare
Skrivet av Ratatosk:

Ett sätt är ju helt enkelt att dra ned till Low men att bibehålla upplösningen, ett Titan som puttrar på i low bör också bergränsas av CPU:n.

Har inte folk visat att om man börjar dra ned på inställningar ändras även CPU-last vid en viss FPS?

Att endast sänka upplösning fungerar då CPUn ändå måste beräkna exakt lika mycket information per scen, men sänker man inställningar blir det också mindre CPU-tungt vid samma FPS.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem

Intressant det där med sleep "buggen"
Att den klockar sig till 4.2ghz själv efter att datorn varit i sleep.

Visa signatur

^^^
@¿@
o

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cyberz:

Intressant det där med sleep "buggen"
Att den klockar sig till 4.2ghz själv efter att datorn varit i sleep.

Den buggen har jag missat. Håller den sig stabil vid 4.2GHz? :/

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Har inte folk visat att om man börjar dra ned på inställningar ändras även CPU-last vid en viss FPS?

Att endast sänka upplösning fungerar då CPUn ändå måste beräkna exakt lika mycket information per scen, men sänker man inställningar blir det också mindre CPU-tungt vid samma FPS.

Precis, hänvisar till mitt eget inlägg

Skrivet av tellus82:

Att det skulle stämma i alla spel är såklart inte sant, det beror på hur väl trådade dom är och vad dom i grund är byggda för, just BF1 och witcher 3 drar och kräver ett större antal kärnor även på lägsta inställningar. däremot finns det spel där belastning på CPU sjunker drastiskt genom att enbart sänka inställningar. Kolla följande bild jag gjorde idag.

http://i621.photobucket.com/albums/tt297/Tellus82/ROTTRsettings_zpsbhxraip7.png
Genomsnitts belastning dx12max: 56%, min: 47%. dx11max: 51%, min:42%

Här är det enbart inställningar i spelet som blivit justerade, allt annat förblir det samma, en konstant 80fps limiter är satt och ingen gpu flaskning finnes. Alltså fps ligger oavsett inställning på konstant 80 bilder per sekund, enda skillnaden är kvalitéts inställningar i spelet. Så mellan högsta och lägsta inställningen i detta spel skiljer det 9-10%, störst skillnad blir det mellan dx11 & 12 med 14%. Detta är alltså i genomsnitt. Under tillfällen med hård belastning skiljer det mer än en hel fysisk kärna i belastning (25%+)

Skrivet av tellus82:

Naturligtvis, problemet med att "benchmarka" på lägre inställningsnivåer med low eller very low som preset är att det inte enbart påverkar gpu belastning, långt därifrån. Självklart kommer det finnas undantag både åt ena eller andra hållet men man måste förstå att rent generellt så betyder sänkta spelinställningar lägre cpu belastning per frame. Precis vad man inte vill ha när man testar CPU prestanda.

http://i621.photobucket.com/albums/tt297/Tellus82/ROTTRsettings_zpsbhxraip7.png
http://i621.photobucket.com/albums/tt297/Tellus82/ROTTR-dx12-60fps_zpsyp8x4vth.png

Övre bilden påvisar cpu belastning med olika kvalitetsnivåer, nedre visar olika upplösningar.

Här har man ett till exempel på samma, en rätt brutal skillnad i cpu användning per frame mellan högsta och lägsta inställning inne i spelet Ghost Recon Wildlands.

Dold text
Visa signatur

| nVidia RTX3090FE | R9 5950x | MSI x570 Unify | Ballistix sport 3000c15 32GB DR@3800c16 | Custom Loop EKWB | 9TB nvme, 3TB sata SSD | RM1000x | Creative X4 | Lian Li o11 Dynamic | Alienware aw3821dw | >Zen2 på 3-400 mobo< | >x570 VRM< | :::AMD Zen Minnesguide:::|:::AMD Zen & Zen+ Överklockningsguide:::

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gambit_2K:

@AMD-FX: Tänkte fråga hur det går för dig med minnesklockning? Har du klockat dem alls? Jag verkar ha mer tur än de flesta testare. 3400+ är inget problem att köra för mig (vilket får mig att bli misstänksam hehe).

Jag har inte klockat min dator alls. Klockade processorn förr i tiden men inget annat

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Kör man främst program som skalar perfekt med CPU-kärnor har Ryzen en riktigt bra cache-design. Kör man främst program som är multitrådade men inte "embarrassingly parallel" så är Intels design bättre. Spel och de flesta multitrådade desktop-program tillhör den senare kategorin, just deal with it.

Latens CCX-CCX är hög, i alla fall om det AMD själva säger om hur saker fungerar stämmer. Men kanske finns andra som förstår detta mer ingående än AMD? Latensen är hög då enda kommunikationskanal som finns är att alla minnesoperationer som missar CPU-cache går parallellt till RAM och den andra CCX:en, latens dikteras av det svar som tar längst tid. Av vad som sades på GDC finns inga andra sätt att kommunicera mellan CCX. Detta begränsar också bandbredd till samma bandbredd som man har på en minneskanal, d.v.s. 22 GB/s med DDR4 2667 MT.

7-zip är absolut något som också beror av bandbredd. Programmet har också ett accessmönster som är väldigt lätt att förutsäga något som gynnar Ryzen då den verkar lägga ut prefetch tidigare än Core (rimligt tolkning från Legit Reviews cache-mätningar).

Men kolla hur 7-zip skalar med ökande antal kärnor:
isofrekvens 1 kärna, Zen > Haswell
http://i.imgur.com/F74m49G.png

isofrekvens 4 kärnor utan SMT, Zen < Haswell
Detta är fallet som är mest känsligt för kommunikationslatens, en stor fördel med SMT är att det kan till viss del dölja latens
http://i.imgur.com/2ppuWBK.png

isofrekvens 4 kärnor med SMT, Zen < Haswell
http://i.imgur.com/6xeIact.png

Sista steget är lite intressant. En nackdel med SMT är att den effektiva cache-storleken per CPU-tråd halveras i praktiken när två trådar ska samsas om cache. En gissning till varför Haswell (är en i7-5960X) drar ifrån både Ryzen och Kaby Lake här är bandbredd mot RAM.

Slutligen, resultat när R7-1800X, i7-5960X och i7-7700K alla kör på sina nominella frekvenser med alla CPU-trådar aktiverade. Just denna ser lite väl dyster ut för Ryzen jämfört med andra mätningar jag sett.
http://i.imgur.com/ao3kX3K.png

Resultatet du postar för 7-zip diffar en del jämfört med det ovan som kommer från Ryzen: strictly technical. Det diffar också, till Ryzens fördel, jämfört med resultatet SweClockers fick
http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/12658?key=1cd46f9a26810bd8dd0ff0ca26def101

Och till det TechReport gjorde
http://techreport.com/r.x/2017_03_01_AMD_s_Ryzen_7_1800X_Ryzen_7_1700X_and_Ryzen_7_1700_CPUs_reviewed/7zcomp.png

Men de är säker båda fel... Allt för många AMD-anhängare (varför är man anhängare till ett företag, fotbollsklubb kan jag förstå trotts noll intresse för sporten, men ser liksom inte hur man kan vurma för ett specifik företag) i denna tråd verkar köra algoritmen: det resultat som ger bäst relativt resultat för Ryzen är rätt, resten är antagligen skrivna av mutade personer.

Håller med om att Ryzen är väldigt lyckad. Men som precis alla andra designer finns det sidor som är starkare och sidor som är svagare, där vet jag inte om du håller med för låter väldigt mycket som allt är über med Ryzen i din värld.

Jag kanske å andra sidan låter väl negativ. Beror i så fall främst på två saker

  • det som skrivs i allt för många AMD-positiva inlägg är allt för ofta väl onyanserat, tekniknörden i mig går då in som moderator vilket då blir att även peka på de negativa delarna

  • jag råkar vara väldigt intresserad just av multicore programmering där man måste synkronisera mellan CPU-kärnor, tycker de mest intressanta problem ligger i denna zon. Detta är tyvärr en av Ryzens svaga punkter.

Hittade denna länk:
https://www.techpowerup.com/231268/amds-ryzen-cache-analyzed-...

Citat:

However, even if we were to distribute workload in-between two different cores from each CCX, so as to be able to access the entirety of the 1800X's 16 MB cache... we'd still be somewhat constrained by the inter-CCX bandwidth achieved by AMD's Data Fabric interconnect... 22 GB/s, which is much lower than the L3 cache's 175 GB/s - and even lower than RAM bandwidth. That the Data Fabric interconnect also has to carry data from AMD's IO Hub PCIe lanes also potentially interferes with the (already meagre) available bandwidth

Kan man på något sätt styra vilken CCX trådar som kommunicerar mycket med varandra ska köras i så de slipper gå över den långsamma länken i onödan? Antar att det är schemaläggarens jobb i operativsystemet men tänkte om man som programmerare också kan styra det på något sätt (kanske kompilera med optimeringar för Ryzen)? Jag är inte så kunnig men tanken slog mig.

Tänker också att de kommande 4-kärniga borde slippa detta problem om de blir byggda på endast en CCX.

Permalänk

Nu har AMD släppt mer info om Naples.

https://arstechnica.com/information-technology/2017/03/amd-na...

Vad tror ni om AMD chanser på server sidan? Med tanke på hur pass bra Ryzen presterar i tunga applikationer för konsumenter tror jag att Naples med sina 32 kärnor och 64 trådar kommer stå sig väldigt bra mot Intel Xeon.

Visa signatur

Bärbar Speldator: AMD Ryzen 5 5600H I Nvidia RTX 3050 Ti
Xiaomi Poco X3 Pro I Nvidia Shield TV V2 I PS4 I

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Den buggen har jag missat. Håller den sig stabil vid 4.2GHz? :/

Verkar så.
Nån med 1800x fick den helt plötsligt till 4.4ghz

du kan läsa mera Här

Visa signatur

^^^
@¿@
o

Permalänk
Medlem

En billig dual Naples med 8 minnekanaler får det att vattnas i munnen på mig i alla fall.

"Billig" blir den nog aldrig, men relativt till konkurrensen.
De billigaste dual cpu'erna får säkert inte 8 kanaler heller.

Visa signatur

14900KF--Apex Encore--RTX 4090--G.Skill 2x24GB DDR5-8000--Dynamic Evo XL
12900K--RTX 2080Ti--Gigabyte Z690 Aorus Master--4X16GB DDR5 6000
Ljud: Lewitt Connect 6--Shure SM7B
Skärmar: Neo G8 4K 240hz--Huawei 3440x1440 165hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Finns det mobo drivrutins stöd i win 7. Tex ljudkort, lan mm eller funkar win 10 drivrutinerna rakt av?

Skickades från m.sweclockers.com

Gigabyte har lagt upp för sina kort i alla fall för Windows 7. Asus har inte det

Skrivet av Enigma:

Ljudkortet beror på vilken ASIC som sitter på moderkortet, men AM4 är officiellt stödd av AMD och bekräftas här:

http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows%2010...

Description:
Supports Windows 10/8.1/ 7 (64​-bit)

Package Includes:
AMD Chipset Drivers
AMD AHCI Driver
AMD USB 3.0 Driver
​ AMD SB9xx RAID Drivers for Windows 7
AMD A-Series APU Chipset RAID Drivers
AMD E-Series APU Chipset RAID Drivers​​​

Den filen Gigabyte har är bra mycket större av någon anledning. Det kanske är en massa annan bråte i den filen

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Medlem

@AMD-FX: Hehe jag måste varit väldigt trött, jag tyckte du skrivit att det var dina video du länkat

Visa signatur

ASUS ROG Crosshair X670E Gene| AMD Ryzen 9 7800X3D Delidded | Custom EK Watercooling| WD Black SN850X 1TB + WD Black SN850X 2TB| Corsair Vengeance, DDR5-6600 64GB (2 x 32GB) @6400MHz CL 30-38-38-76| AMD Radeon RX 7900 XTX| LG UltraGear 45GR95QE OLED| MSI MPG A1000G PCIE5 1000W| Lian Li O-11 EVO|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cyberz:

Verkar så.
Nån med 1800x fick den helt plötsligt till 4.4ghz

du kan läsa mera Här

Kollar klippet nu. Haha, vad fan.. Fanstastiskt!

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gambit_2K:

@AMD-FX: Hehe jag måste varit väldigt trött, jag tyckte du skrivit att det var dina video du länkat

Ja det måste du verkligen . Jag har inte ens en Ryzen än . Jag kommer att köpa min när skattepengarna kommer

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av Yoshman:

Har inte folk visat att om man börjar dra ned på inställningar ändras även CPU-last vid en viss FPS?

Att endast sänka upplösning fungerar då CPUn ändå måste beräkna exakt lika mycket information per scen, men sänker man inställningar blir det också mindre CPU-tungt vid samma FPS.

Sant.
Men det betyder också att man får en högre fps än vad 720p testerna antyder, även med en klenare CPU.
Jag tycker att man helst skall testa med realistiska scenarior.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Kollar klippet nu. Haha, vad fan.. Fanstastiskt!

Ser ju faktiskt ut som en ganska rejäl bugg, frågan är hur faen den vart stabil i 4.2 efter buggen medans han inte kunde få den att posta över 4 med samma inställningar. Det känns mer och mer som att AMD rushat release nåt överdjävulskt.

Visa signatur

| nVidia RTX3090FE | R9 5950x | MSI x570 Unify | Ballistix sport 3000c15 32GB DR@3800c16 | Custom Loop EKWB | 9TB nvme, 3TB sata SSD | RM1000x | Creative X4 | Lian Li o11 Dynamic | Alienware aw3821dw | >Zen2 på 3-400 mobo< | >x570 VRM< | :::AMD Zen Minnesguide:::|:::AMD Zen & Zen+ Överklockningsguide:::

Permalänk
Medlem
Skrivet av tellus82:

Ser ju faktiskt ut som en ganska rejäl bugg, frågan är hur faen den vart stabil i 4.2 efter buggen medans han inte kunde få den att posta över 4 med samma inställningar. Det känns mer och mer som att AMD rushat release nåt överdjävulskt.

Det är riktigt märkligt. Jag drog iväg ett tips till Sweclockers, hoppas att dom kan testa och se om det funkar för dom också.
Det är ändå 200MHz mer än vad folk trodde var möjligt, endast genom att sätta datorn i sleep.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Det är riktigt märkligt. Jag drog iväg ett tips till Sweclockers, hoppas att dom kan testa och se om det funkar för dom också.
Det är ändå 200MHz mer än vad folk trodde var möjligt, endast genom att sätta datorn i sleep.

Måste nästan vara någon timer som får tuppjuck och windows tror att den går i 4.2 medans den i realitet är kvar på 4.

Edit: läser man kommentrarerna till videon så har fler haft samma bugg men ännu värre, 3.8-4.8GHz, men kikar du på videon här tog första multicore cinebench 25s att slutföra, efter buggen tog den 27s att genomföra. Definitivt en timerbugg.

Visa signatur

| nVidia RTX3090FE | R9 5950x | MSI x570 Unify | Ballistix sport 3000c15 32GB DR@3800c16 | Custom Loop EKWB | 9TB nvme, 3TB sata SSD | RM1000x | Creative X4 | Lian Li o11 Dynamic | Alienware aw3821dw | >Zen2 på 3-400 mobo< | >x570 VRM< | :::AMD Zen Minnesguide:::|:::AMD Zen & Zen+ Överklockningsguide:::

Permalänk
Medlem
Skrivet av tellus82:

Måste nästan vara någon timer som får tuppjuck och windows tror att den går i 4.2 medans den i realitet är kvar på 4.

Edit: läser man kommentrarerna till videon så har fler haft samma bugg men ännu värre, 3.8-4.8GHz, men kikar du på videon här tog första multicore cinebench 25s att slutföra, efter buggen tog den 27s att genomföra. Definitivt en timerbugg.

Men han får ju bättre poäng också. :/ Nåja, det pekar alltså på att det inte är en ökning till 4.2GHz?

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Men han får ju bättre poäng också. :/

pga. att det är en timer som skiter sig, tiden går för datorn långsammare än den verkliga tiden, därför tror allting att jobben sker snabbare än vad dom i realitet gör.

Visa signatur

| nVidia RTX3090FE | R9 5950x | MSI x570 Unify | Ballistix sport 3000c15 32GB DR@3800c16 | Custom Loop EKWB | 9TB nvme, 3TB sata SSD | RM1000x | Creative X4 | Lian Li o11 Dynamic | Alienware aw3821dw | >Zen2 på 3-400 mobo< | >x570 VRM< | :::AMD Zen Minnesguide:::|:::AMD Zen & Zen+ Överklockningsguide:::

Permalänk
Medlem
Skrivet av tellus82:

pga. att det är en timer som skiter sig, tiden går för datorn långsammare än den verkliga tiden, därför tror allting att jobben sker snabbare än vad dom i realitet gör.

Alright, det var lite tråkigt. Det var kul så länge det varade.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem

Verkar som om Prime X370 verkar vara det mest prisvärda kortet i alla fall. DE har de features jag vill åt.
För att vara realtek är det ett väldigt bra ljudchip på det, jag har det i mitt nuvarande kort och det slår många dyrare dacs klart i mina öron. Det har Intel Nic, inte en massa jalla och gott om fläktheaders.

Väntar bara på ett vettigt bios och en ärlig review. Skulle helst ha samma features på ett matx för den extra platsen matx ger i mitt chassi är så härligt och luftigt i ett Define S.

Visa signatur

14900KF--Apex Encore--RTX 4090--G.Skill 2x24GB DDR5-8000--Dynamic Evo XL
12900K--RTX 2080Ti--Gigabyte Z690 Aorus Master--4X16GB DDR5 6000
Ljud: Lewitt Connect 6--Shure SM7B
Skärmar: Neo G8 4K 240hz--Huawei 3440x1440 165hz

Permalänk
Medlem

mATX och Itx kort som är x370.
Inga nyheter om när de släpps?

Finns bara B350 till mATX?

Visa signatur

/SAnDis - Pew pew

Permalänk
Medlem
Skrivet av sAAb:

Här är en tydlig fördel för Ryzen jämfört med alternativen.
http://media.gamersnexus.net/images/media/2017/CPUs/1700/r7-1700-premiere.png

AMD Ryzen 1700 är drygt fem gånger snabbare i vissa fall än Intel Core i7-7700.

Vilket jävla skämt till test grafen visar. INGEN som jobbar med Premiere Pro gör det utan att ha ett grafikkort som stödjer Mercury-motorn. De testar endast de två toppmodellerna med CUDA-acceleration trots att det är normalfallet och ger helt andra siffor även för övriga processorer i testet. Är det teoretiska värden eller real world-värden man är ute efter? Lite som att benchmarka i 720P med Titan X va? Dessutom varierar prestandaförsprånget med vilken codec och upplösning man använder.

Det är ingen tvekan om att Ryzen under vissa scenarion presterar mycket bra, särskilt sett till kostnad, men testet ovan säger väldigt lite om prestandan i ett program som Premiere Pro.

Är man intresserad av dess styrkor/svagheter säger detta test betydligt mer:
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Premiere-Pro-CC-20...

Visa signatur

Citera -> större chans till svar.

Permalänk
Medlem

@marcusOCZ: Det är ett bra moderkort, det är ett av två som rekommenderas av Stilt i denna tråd; https://forums.anandtech.com/threads/ryzen-strictly-technical...

MVH

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Medlem

Enligt Stilt på anandtech ska "infinity fabric" hastighet vara 4x FCLK
https://forums.anandtech.com/threads/ryzen-strictly-technical...
Någon som har några tankar om detta och vad det betyder?

Visa signatur

"Oh glorious cheeseburger… we bow to thee. The secrets of the universe are between the buns..."
"All my farts come straight from hell, you're already dead if you notice a smell"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

@Enigma: angående prestanda du länkar till Toms Hardware test av HCP. Du inser att HCP laster typiskt skalar nära nog perfekt till hundratals, ibland tusentals, kärnor. Det över NUMA-gränser och allt möjligt.

Är inte det då ett extremt tydligt typfall på något som INTE ALLS beror av core-to-core kommunikation? Så vad du länkar till är ett test som visar att utan core-to-core kommunikation, d.v.s. ännu ett fall som är "embarrassingly parallel", så fungerar Zens cache-design ypperligt.

Tja, det är ju exakt det jag sagt hela tiden!

Du kan väl ha menat det, men jag tror inte att du sagt det.

Visa signatur

| Fractal Design Define R5| Asrock X399 Fatal1ty| Threadripper 1950X| Noctua NH-U14S TR4-SP3| Corsair Vengeance LPX 8x16GB 3200 C16| be quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W| ASUS RTX 3080 10GB Strix| LG OLED 4k 42" C2| Debian Sid| KDE 5.x|

Permalänk
Medlem
Skrivet av SAnDis:

mATX och Itx kort som är x370.
Inga nyheter om när de släpps?

Finns bara B350 till mATX?

Tveksamt om någon svensk butik får in Biostars moderkort, men https://www.kitguru.net/components/motherboard/matthew-wilson...

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk

När Ryzen kommer med varianter med intern grafik att ha variant med en stor level 4 cash så som 5775C

När Ryzen kommer med varianter med intern grafik att ha variant med en stor level 4 cash så som 5775C som har eDRAM 128 MB som lyfter grafikkortet prestanda trots lägre CPU max frekvens.
Nu vet jag inte om det går att integrera eller om det finns plats på Ryzen, osäkert om det finns utrymme vid 14 nanometer eller om vi får se om det kommer när produktionen flyttar över till ett krympt antal nanometer.

För just nu känns Ryzen som en prisvärd processor, men den lyfter inte grafik-korts prestanda men flaskar inte och kommer klara nyare grafik –kort utan att flaska men ger inte lyft för grafik-korts prestanda.

Så där Ryzen gör mest för de som håller på med bild, film redigering och 3D –cad så i stället för att köpa ett dyrt special grafik-kort utnyttjar alla 16 trådarna i stället på Ryzen. Så den här kategorin användare är Ryzen en alldeles utmärkt och prisvärd.
Den som enbart spelar spel är Ryzen inte mogen än, men där utvecklingen går snabbats så är det grafik kort så en del spelare kommer skjuta över kostnaden till grafik korten.
Det finns en öppning till AMD anger att inte ska byta plattform så ofta så att bara byta processor när det kommer nya processorer på samma plattform som lyfter grafik-korts prestanda.
(Migrera processorn till en annan dator som inte utnyttjar max grafik prestanda.)

Så vi får se vad som händer men just nu de som bara spelar och har stor budget är det fortfarande Intel som gäller! Vi som gör mer och har mindre budget är Ryzen ett alternativ!

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av HåkaN Teknik:

När Ryzen kommer med varianter med intern grafik att ha variant med en stor level 4 cash så som 5775C som har eDRAM 128 MB som lyfter grafikkortet prestanda trots lägre CPU max frekvens.
Nu vet jag inte om det går att integrera eller om det finns plats på Ryzen, osäkert om det finns utrymme vid 14 nanometer eller om vi får se om det kommer när produktionen flyttar över till ett krympt antal nanometer.

För just nu känns Ryzen som en prisvärd processor, men den lyfter inte grafik-korts prestanda men flaskar inte och kommer klara nyare grafik –kort utan att flaska men ger inte lyft för grafik-korts prestanda.

Så där Ryzen gör mest för de som håller på med bild, film redigering och 3D –cad så i stället för att köpa ett dyrt special grafik-kort utnyttjar alla 16 trådarna i stället på Ryzen. Så den här kategorin användare är Ryzen en alldeles utmärkt och prisvärd.
Den som enbart spelar spel är Ryzen inte mogen än, men där utvecklingen går snabbats så är det grafik kort så en del spelare kommer skjuta över kostnaden till grafik korten.
Det finns en öppning till AMD anger att inte ska byta plattform så ofta så att bara byta processor när det kommer nya processorer på samma plattform som lyfter grafik-korts prestanda.
(Migrera processorn till en annan dator som inte utnyttjar max grafik prestanda.)

Så vi får se vad som händer men just nu de som bara spelar och har stor budget är det fortfarande Intel som gäller! Vi som gör mer och har mindre budget är Ryzen ett alternativ!

Det finns lite rykten om en Ryzen APU med tex 2 GB HBM minne, på samma hybridkrets, vad sägs om en sådan cache?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |