15-25k Köpråd för dator + dockningsstation + 2 skärmar

Permalänk
Medlem

15-25k Köpråd för dator + dockningsstation + 2 skärmar

Hej!

Skulle behöva någons feedback gällande hur man på smartast sätt skapar en liten datorplats hemma. Har ett rätt taskigt skrivbord just nu, men har väl tänkt och skaffa nytt. I vilket fall ska jag köpa mig en ny bärbar och vill gärna ha råd eller tips om någon har det, har aldrig kört dockning tidigare och vill såklart att allt skall vara hyfsat kompatibelt och smidigt Kommer för övrigt bli student till hösten, men är inte jätteviktigt och jaga rabatter. Tänkte lägga en 18-25k för datorn och sen får tillbehören kosta det de kostar.

Det är lite av lyxkonsumtion över det hela, men med tanke på att man kan köpa en S8+ för 9k så ser jag ingen anledning till att man inte skulle köpa sig en bärbar dator för det dubbla om det innebär att man är väldigt nöjd. Mitt aktieintresse tar upp mycket av min fria tid på vardagar och jag gillar dessutom tanken på just dockningsstationen och hur lite sladdar och annat man slipper(sitter just nu med en gammal gaming rigg)

Det jag har tänkt är:

1x Lenovo Thinkbad x1 Carbon - specifikationer vet jag inte men på lenovo.se verkar det finnas två standard alternativ som antingen kostar 19k eller 23-24k. Det som verkar skilja är processor hastighet och minne.

2 bildskärmar(eller bara 1, ifall jag behåller min asus skärm på 24 tum). Funderar på någon lite större skärm som t.ex. en thinkvision 27? Det jag skall använda datorn till är främst studier, surf, aktier(infront t.ex). Dvs allt som är bra för ögonen eller som blir bekvämt och trevligt när man kopplar in den bärbara där hemma, vore kanon. Vet ej om den bör vara på 60 hz, IPS och 8 bitar? Det verkar standard nuförtiden.

1 dockstation, vet inte vilken man bör välja. Har som sagt snöat in mig på thinkpad, så jag tänkte mig en dockningsstation från lenovo väl vore rätt val.

Ett exempel vore:

http://www3.lenovo.com/se/sv/laptops/thinkpad/x-series/X1-Car...
+
bildskärm
https://www.dustinhome.se/product/5011007106/thinkvision-p27q
+ docka
https://www.dustinhome.se/product/5011015737/thinkpad-thunder...

Vet inte var jag bör köpa X1an, ser att det finns och köpa på Dustin men jag blir totalt förvirrad när jag försöker t.ex. jämföra dessa två som skiljer 1000 kronor i pris. Tycker den billigare verkar bättre än den dyrare varianten.
Dyra
https://www.dustinhome.se/product/5011019093/thinkpad-x1-carb...
Billigare
https://www.dustinhome.se/product/5010961458/thinkpad-x1-carb...

Permalänk
Medlem

Någon som har en åsikt om man borde köpa sin X1 thinkpad via Dustin eller via Lenovo?