Tankar angående mänskligheten

Permalänk
Medlem

Tankar angående mänskligheten

Mänskligheten

Tanken att vi alla har varit icke-existerande förevigt, till att vi människor, tillsammans i denna tid, samexisterar.
- Är inte det en udda sak?

Hade det inte varit så mycket enklare om inget någonsin hade funnits till? Om det bara fanns ingenting.
Istället finns allt detta, just nu.
Vi existerar.

Men vad är vi i för något, mänskligheten? Varför finns denna värld?

Såpass medvetna varelser. I ett såpasst tomt universum.

Det finns ett spel lagt över existensen på denna plats. Spelet heter jag.
Vi har alla blivit spelare.

Är spelet givet från skaparen? Eller är det bara i brist på annat?

Vi lever.

Öppna ögonen för universum.
För snart är det slut.

80 år

Permalänk
Medlem

Ur askan kommer elden.

Permalänk
Medlem

Jäklar vad djupt, existensiell ångest på hög nivå!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

~Du lever ända tills du dör~

Stationära: 1TB HDD + SSD 120gb/ Aerocool strike x advanced / Hyper 212 Evo /24gb ddr3@1600mhz / Evga 600w / Intel core i5 4690k@stock Evga gtx 970 /asus z97a
Laptop: Dell xps 13 9370 fhd/i5/8gb

Permalänk

När jag tänker runt mänskligheten och existentiella frågor tänker jag att vi bara kan få svar av Interstellar travels, synd bara att människor, särskilt politiker sänker mänskligheten och våran planet med bla deras påhittade och dysfunktionella "humanitet". Jag har gett upp hoppet. Bara att leva för sig själv i nuet som gäller.

Visa signatur

| CPU: AMD Ryzen R5 1600x @3,7GHz w/ Corsair H90 AIO water cooling | GPU: KFA2 GTX 1070 ti EX 8GB | RAM: Corsair Vengeance Red LED DDR4 16GB 3000Mhz | STORAGE: M2 Samsung 960 EVO 250GB + Samsung 860 EVO 1TB + WD Caviar Black 1TB 64mb/7200 | MOBO: MSI B350 Tomahawk | PSU: Corsair RM750x | CHASSI: Fractal Design R5 | OS: Win 10 | MONITOR: Acer XF270HUA 27" IPS 144hz Freesync |

Permalänk
Medlem

Sånt där gick i tankar hos en vän när han led av panikångest om jordens undergång och om solen slocknar.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Medlem

Allt vore så mycket enklare att förstå om någonting inte existerat, aldrig existerat och aldrig kommer att existera.

Visa signatur

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H 1440p

Permalänk
Medlem
Skrivet av fantomsmurfen:

Allt vore så mycket enklare att förstå om någonting inte existerat, aldrig existerat och aldrig kommer att existera.

Men vem skulle då finnas som kunde förstå?

Permalänk
Inaktiv

Visdomsord från Buffy the Vampire Slayer:

"The hardest thing in this world is to live in it."

Permalänk
Medlem

Vi är bara ett misstag baserat på antingen en medveten handling eller slump/olycka. Människan har bara lyckats skapa oro och förstörelse. Känslor är det största felet. Vi har inte lyckats utveckla oss själva alls, utan allt sker per automatik p.g.a. vår programmering, baserat den miljö vi befinner oss i.

Och nu inser människan att dom är utdöende och vill sprida sig vidare ut i universum innan det är för sent. Gud nåde om vi stöter på en civilisation lägre utvecklad än oss själv. Människan lär förstöra dom helt och hållet.

Visa signatur

Grundregel för felsökning: Bryt och begränsa.

Permalänk
Medlem

Den näst största gåvan är att vi har blivit belånade tid att leva och få ta del av jorden med våra kära.
Att få bada i sjön, att få känna vinden i håret, att få se våra älskades leenden.

Den största gåvan är en nybyggd dator som startar dirr så att man gibba några n00bs.

Permalänk
Medlem
Skrivet av improwise:

Men vem skulle då finnas som kunde förstå?

Ingen. Men det är enklare att förstå om det varit så i stället för hur det är nu.

Visa signatur

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H 1440p

Permalänk
Medlem

Vi lever för att jobba för att tjäna pengar för att kunna leva. Ond jävla cirkel som inte gör någon nytta(lite som att spela monopol hela livet) så man skulle väl egentligen lika väl kunna ta livet av sig.

Visa signatur

AMD 5800x3d | ASUS x570 | Samsung SSD EVO 850 500GB | Corsair 32GB (2x8GB) 3600Mhz | Noctua NH-D15 | ASUS TUF OC 4090 | Fractal design R6 | Corsair RM1000X | LG UltraGear 27GL850 x2

Permalänk
Medlem

Är vi så medvetna som vi tror antagligen inte..

Visa signatur

7800X3D - 4090 FE

Permalänk
Medlem

Om man tror på multiverse-teorin så har vi alltid existerat samtidigt som vi aldrig kommer existera, beror helt på vilket universum du befinner dig i. Kombinera detta med quantum-states så kommer du finna universum som vars dina fantasier är vardag för andra, Filmer du har sett, tankar du har haft.. kommer vara en verklighet i något universum. Allt som kan hända kommer att hända och det faktum att du kan fantisera om det visar bara på att det kan vara möjligt (om du kan kombinera quantum-states med en specifik configuration i tanken så kan det hända ute i "verkligheten" också, kanske inte i detta universum men i något annat)

Visa signatur

"Resistance is futile."

- Georg Ohm

Permalänk
Medlem

Det enda säkra med mänskligheten är att den tenderar överskatta sin egen betydelse, i alla dimensioner.

"Ta det lugnt"

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Oldschool [å:ldsku:l] adj. Användandet av datorprodukter som är äldre än 3 månader.

Permalänk
Medlem

Vad gör dig så säker på att du är en spelare? Hur vet du att du inte är en NPC; en statist i bakgrunden; en bifigur i någon annans drömvärld? Du kan ju för allt du vet kunna ligga i koma någonstans och bara fantisera om ett liv du aldrig lever.

"Tärningen", där vi enas om det mekaniska i naturen:
Jag går stegvis fram här. Så: Om vi skulle anta att vi har alla tänkbara mätningar inför ett tärningsslag så kan vi ju då förstås utifrån tärningens vikt, tärningens form, olika vinklar och krafter (vektorer) och en perfekt vetskap kring det fysiska underlagets egenskaper, då kan vi veta till 100% vilket utfall som tärningen kommer att visa. Att givet hela den förutsättningsbild som vi då beskriver så kan inte tärningen plötsligt visa någon ny sida som inte funnits tidigare och inte heller kan tärningen studsa något annorlunda eller visa någon annan valör än den som slutligen blir. För i just den vinkeln, men just den kraften mot just det underlaget, då visas alltid det värdet. Vid upprepade försök med exakt samma förutsättningar så skulle resultatet bli samma. Det enda sättet något annat värde skulle kunna visas vore genom att förändra någon del av de orsakande faktorerna. Typ att luta tärningen litet mer åt ett visst håll. Egentligen är det lika självklart som att en tärning inte kan rulla själv från vilande läge. Visst? Men eftersom vi aldrig i brädspel eller rollspel riktigt beaktar alla dessa parametrar så kallar vi det ju för ren slump när vi väl rullar tärningen. Praktiskt sett är det ju för oss rätt godtyckligt så. Det är bara att vi vet att det inte är någon riktig slump, vilken sida som till slut hamnar uppåt. "Ett" är alltid lika med "ett" i naturens ramverk, och "ett" är skiljt från "noll". Det värde som så småningom visas kan alltid i efterhand härledas och förklaras med de vinklar, krafter och rotationer som tärningen kastades i och det hade inte kunnat visas något annat värde än det som väl blev. Du kan inte ens skriva ett riktigt slumpprogram på dator, du kan bara "kryptera" utfallet så att användaren inte förstår varför en viss siffra valdes. I ett datorprogram som simulerar ett tärningsslag, där väljs siffran förslagsvis ut med hänsyn till den exakta tidpunkten som användaren klickar på en knapp i kombination med varaktigheten av musklicket. Men någon slump kan nog inte finnas.

"Jo, för hur jag håller tärningen kan faktiskt ändras", kanske du tänker nu. "Jag kanske väljer att kasta olika hårt, och dessutom har jag inte den perfekta kontrollen att kunna kasta just exakt så hårt som jag vill kasta".

Det vore en rimlig invändning iaf, men jag menar då att det ändå inte spelar någon roll, för tärningen får ändå en viss riktning och i den ekvationen där är din vilja och din eventuella felbedömning av styrkan i kastet blott biologiska faktorer som påverkar tärningens vinkel, kraft och rotation. Och jag menar där att du inte är så olik tärningen som du i så fall kastar. Du råkar bara vara en fantastiskt mycket mer komplex uppsättning av atomer. Lite mer black-box för oss att försöka förstå. Men hur du beter dig styrs ändå av hur du biokemiskt uppfattar olika saker, hur din kropp mår för stunden och massvis med olika hit-och-dit sanningar som vi säkerligen skulle enas om efterhand.

Tärningen jämfört varje orsak, allting som förutbestämt:
Om du exempelvis har en tanke att du ska höja ena handen, och sedan agerar på valet att höja 'höger' eller 'vänster', 'båda två' eller slutligen 'ingen alls', det är egentligen ofattbart små tärningsslag som sker i din egen hjärna och i hela din kropp. Tänk om någon/något kunde veta alla dessa saker om dig på förhand, och ända inpå minsta detalj kunna säga inte enbart exakt hur många och hur långa proteiner och aminosyror du har i dig, utan exakt vilken form, position, och riktning varje beståndsdel har, hur de rör sig genom kroppen och vilka små element som håller i dem och vilken påverkan det får för deras fortsatta riktning. En sådan supergudadator skulle kunna förutspå hela ditt beteende med 100% säkerhet i ditt utfall. Tänk om världen var datorkraftsrenderad, vilken superdator som då renderar den ständigt uppdaterade positionen och tillståndet av varje enskild atomt.

Men ok, en tärning är enkel och ändå har forskare svårt att förstå bara hur vatten beter sig. Liksom, vad snackar jag om? Vi kan lägga vad vi vill i svarta lådor tills vidare, bra vi är överens om att vadhelst vi än frågar om, om vi så ens pratar om väder, så är väl sambandet mellan orsak och verkan helt obestridligt för alla oss icke-fundamentalister? ("icke-fundamentalister" säger jag och fortsätter diskutera fundamentala frågor utifrån axiom ). Att det inte finns någon slump i vädret, bara olika svår data att analysera och olika svåra bedömningar att förutspå. Ingen verkan utan orsak, visst? Alltså: varje verkan har en förklarande orsak. "Detta sker p.g.a det där", och så kan vi sedan säga exakt samma sak om 'det där' som orsakade 'detta'. Sådant att "detta sker p.g.a. det där som sker p.g.a. det där". Så det är inte bara tärningen som styrs av den exakta omgivningen; varje val du själv gör är troligtvis redan bestämt långt innan du upplever att du beslutat det så. Du kan inte ändra det mer än att jag sitter här och skriver ett inlägg och slutligen formulerar denna textvägg på exakt det här sättet. Jag hade i teori kunnat säga samma sak annorlunda, men det ser ut exakt såhär och jag hade inte kunnat skicka iväg det på något annat sätt. Inte en bokstav hade kunnat stå annorlunda, slutgiltigt. För även de minsta små besluten, som t.ex. huruvida du orkat läsa så här långt av inlägget eller exakt vilka bokstäver dina ögon skummat förbi, det beror egentligen ytterst på ett enda ursprungligt ögonblick. Om vi antar 'The Big Bang' som den bästa (mest rimliga) av alla skapelseberättelser så var det förstås hur avgörande som helst att kosmos hela samlade atombatteri låg packat på exakt det sätt som det gjorde innan det small. Hade någon litet bit ändrats i den exakta kompositionen av alla fantasinumerärer av atomer så hade vi säkert inte funnits idag. Allting hade med säkerhet gått väldigt annorlunda till. Så tänk om bara två olika atomer hade bytt plats. Kosmos hade slungats ut till en helt annan sörja. Men nu låg de i en viss oräknelig ordning på detta specifika sätt. Ingenting som har hänt sedan dess hade kunnat gå annorlunda till och ingenting som kommer att hända kommer att kunna ske på något annat sätt än så som det blir. Inte eftersom atomernas ursprungliga läge låg packade just precis så som de gjorde , och den kraft med vilken de slungades utåt bestämde implicit allt som komma skall. Redan då avgjordes troligtvis allt. Hur och när vår värld slutligen förstörs och varje liten känsla av kärlek eller hat som hinner ske däremellan.

Spelare eller NPC, "tärningen" återkommer:
Eller är vårt universum egentligen bara ett program som utvecklats och installerats. Då finns du kanske i mängder av kopior och är nu enbart en instansiering av den du tror att du är, men i självaste verket ingen alls? Eller om valfri gud finns. Min tanke är densamma. Då räknar vi bara från ett annat startögonblick istället. Så länge vi går tillbaka till en punkt och trycker på "play" igen så har vi ju inte förändrat något av de premisser vi går tillbaka till. Dina egna gener valdes nog inte heller på slump, för lika litet slump som med den där tärningen som vi kastade i inledningen av det här inlägget, lika beter sig allting annat på det vis som bestämts utifrån alla omgivande faktorer. Någon inneboende "vilja" kan jag inte se vare sig i tärningen, i vattenmolekylen, i dig eller ens den enskilda elektronen eller kvarken. Du har säkert massor med känslor, men du går säkert med på att det är elektroniska signaler som skickas genom dina neuroner som av helt förklarliga skäl får dig att bete dig på exakt det sätt som du identifierar din person med. Men slutligen finns det ett sätt, "så-som-den-gör", även för dina små ribosomer som binder aminosyror till proteiner, och ribosomen kan liksom aldrig "vilja" något själv. Precis som du. Och nog för att vi är högt mer komplexa än tärningen så är vi i den bemärkelsen inte väldigt annorlunda heller.

Känns det tokigt att tänka på dig själv så här, tänk då istället att dina barndomskamrater säkert i teori hade kunnat bli precis vilka människor som helst. Men hela verkligheten sker på ett enda sätt, och helt nödvändigt så. Förutom att de såklart kommer att reagera på olika händelser utifrån uppfostran och alla små tänkbara situationsspecifika faktorer, så menar jag att den exakta genuppsättningen inpå varje liten T,G,C och A-amin ser ut just som den gör utifrån styrda parametrar. Att visst, samma mamma och pappa kan ju inte få nästa barn att se ut som en klon av den förra, men om vi kunde spola tillbaka hela universum till exakt samma ögonblick igen så fanns det nog fler spermier med i leken, bara ingen "slump". Kunde vi spola tillbaka och trycka "play" så hade det gått till likadant varje gång, just eftersom alla parametrar inpå minsta möjliga nivå är exakt lika. D.v.s. minsta skrivfel som sedan sker i transkriberingen är säkert också, ned på yttersta nivå, självklart när det händer och inte. Att precis som med tärningen så upplever vi det som slump, men eftersom orsak och verkan som grundantagande här som det enda riktigt säkra så kan ingenting annat någonsin hända än det som händer. Så i sanning då har din upplevelse av din egen existens varit garanterad dig, ända sedan världens gryning, och jag kan inte föreställa mig ett enskilt verkligt slumpmässigt element kunna ha inträffat sedan dess. Ända ned på sub-molekylär nivå så tror jag fortfarande inte att det finns någon slump. I ett aggregat av födslar så kan man säkert konstatera procentsatser hit eller dit. Alla har väl sett chanstabeller för att att barn ska få blåa eller bruna ögon, givet viss bakgrund. Det kan ju variera. Men i det verkliga ögonblicket som det blir, eller inte blir, då är det en helt annan process som sker. Då är det inte något annorlunda än när vi slår med tärningen; vi kallar det utifrån tidigare statistik för 1/6 chans att slå ett visst värde (förstås beroende på tärning), men de gånger som du väl slagit en etta så var aldrig chansen 1/6. De gånger du slagit en etta då var ju chansen 100% och de gånger du inte slog en etta var chansen 0% att få en etta. Allt beror ju på exakt hur du håller och kastar tärningen, och alla ytor som tärningen slår mot innan den stannar. Jag vet att jag kommer bli missförstådd på den här punkten, men spolar du tillbaka och kastar tärningen exakt likadant så kommer den inte uppfinna något annat värde och du kommer inte hålla tärningen något annorlunda eftersom dina celler gör precis vad de gör utifrån sitt "nuläge" då.

Så vilket värde som kommer att visas nästa gång du ska slå en tärning, eller om du då istället kommer att säga "fuck it" och bara lägger ned den igen, det är redan skrivet och sant. Varje tanke du tänker nu om mitt korkade inlägg här har redan fördefinierats långt innan du föddes, eftersom varje liten ögonblicksposition har dikterats av det föregående ögonblicket utan någon slump däremellan. Så ingenting har kunnat ske på något annat sätt. Exakt hur du kommer att hålla tärningen har ju sina ursprungliga orsaker och dessa orsaker är i sin tur verkan av andra ursprungliga orsaker. I retroaspekt hade ingenting kunnat gå till på något annat sätt ens om du hade en reset-knapp på hela universum. För så länge reset-knappen hade tagit oss tillbaka till den första början, så skulle ju inte någonting ha förändras för detta startögonblick. Då skulle universum hända igen på exakt samma sätt. Det enda sättet som universum skulle kunna hända annorlunda på, menar jag, vore om någonting i dessa start-parametrar skulle ändrades. Men då har du inte tagit dig tillbaka till samma ögonblick, då har du skapat ett nytt alternativt ögonblick.

Dold text

I det här resonemanget har du alltså inte någon fri vilja, du har bara glädjen eller plågan av att uppleva dig själv och andra. Dina egna och andras "orsak och verkan". Detta hänför åtminstone mina egna tankar mer till att du kan vara en NPC än en spelare, för en spelare borde kunna göra helt egna val och där vet jag inte om det finns några riktiga spelare alls i vårt universum. Jag kan tro att du lär uppskatta Carl Sagan (1934-1996) som hade det mest fantastiska sätt att trigga igång ens eget huvud med sånt här tänk. Jag börjar med detta lilla klipp som tips, kanske du t.o.m. hittar till hans böcker så småningom:
https://www.youtube.com/watch?v=N0WjV6MmCyM

Mina övriga ursäkter till den som någon gång genom mitt inlägg förargats över att jag så generiskt talat om "tärning" hit och dit, utan att för ändamålet specificera att jag förstås räknat på en "T6". Jag framför gärna samma poäng med exvis. en icosahedron

Visa signatur

Asus M5A99X EVO | AMD PhenomII x6 1100T @3.3GHz | Hyper 212+ EVO | Corsair DDR3 1600MHz @16GB | Asus GeForce GTX 1060 @1GB | Crucial M4 SSD @128GB | OCZ Solid 3 SSD @60GB | Seagate barracuda HDD @2TB | Corsair TX650 @650W | benQ 24" @2ms | Logitech X-540 @70W 5.1-surround | Corsair Gaming K95 RGB

Permalänk
Föredetting
Visa signatur

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.

Permalänk
Medlem

@Meantek: Det var bra framfört, men jag vävde precis här ovanför ihop en ungefärlig löpmeter av text som menar på raka motsatsen. Att precis allt som händer har en orsak.

Det är litet dumt att han mest frågar om saker från filmer, för det är ju alltid rena produkter av mänskliga sinnen och svaren ligger då förstås alltid någonstans vävt i regissörernas tankar och drömmar. Regissören behöver inte ha varit medveten ens om att ett ställningstagande ägt rum, det exakta beslutet behöver inte ha varit genomtänkt eller alls beaktat, men jag menar att det ändå finns ett "reason" som förklarar "varför". D.v.s. all verkan har härledning till orsakande verkan.

Frågorna om filmer:

Men ditt klipp inleds av att snubben frågar varför E.T. är just brun, och jag vill mena det finns perfekta förklaringar till den frågan såväl till varenda annan fråga han ställer i klippet. Steven Spielbergs sinne och ordning av elektroimpulser som flödat i hans huvud har förstås svar till varför E.T. är just brun. Kanske är det en så enkel fråga att Steven själv vet precis varför han valde just brun, kanske kan han inte ge ett bra svar själv på det heller. Men om inte Steven har ett bra svar så betyder det inte att det inte finns ett svar. Beroende på hur detaljerat svar man vill ha så kan vi antingen (igen) förklara det med att det första ögonblicket av vårt universum såg ut precis som det gjorde och utifrån den uppsättningen atomer i just den riktningen så hade det inte kunnat ge något annat än en film om E.T. som en sorts brun liten rymdvarelse. Eller så går vi längre fram, till mer närtid, och ett exempelsvar skulle kanske kort och gott kunna vara att E.T. är brun därför att Steven Spielberg ansåg det var en nyans som tittaren accepterar som en människoliknande, mystisk men inte alltför läskig "utomjording" (E.T. kunde väl knappast ha varit blå eller gul, liksom, för tittaren har nog redan den märkliga bilden att alla biologiska organismer med omslutande yttre hudliknande vävnad inte är blåa). Varför antog isf Steven Spielberg en sådan sak om tittaren? Ja, det är väl en ny fråga, men jag menar att alla frågor, även den, har ett perfekt svar -- vi vet bara inte allt och har inte förmågan att svara på allt. Jag accepterar att "no reason" här används synonymt med att regissören själv inte har tänkt ut något svar och anser inte att det behöver besvaras, men det är aldrig som att en entusiastisk fanbase inte skulle kunna skriva egen lore runtomkring den officiella historien som tydligt förklarar vare tomrum perfekt. Det finns självklart ett egentligt reason till varför E.T. är brun.

Dold text

Frågorna i slutet:

Han går till slut vidare och försöker applicera sina oskickliga filmfrågor till verkligheten. Kvack! Han frågar varför det mänskliga ögat inte kan se luft, varför vi alltid tänker, varför vissa älskar varmkorv medan andra hatar varmkorv. Behåller han fortfarande samma perspektiv, att det finns en all-powerful manusförfattare bakom allting som tänk på vissa delar men inte på andra, då låter det mer som att han tar en religiös diskussion och så uppfattade jag inte den här tråden. Jag menar att det finns ett glasklart "reason" bakom precis alla hans frågor. Någon mäster-biolog är jag nu inte, men jag vet att vi visst kan synligt uppfatta (se) luft under vissa förhållanden (varm luft rör sig och bryter ljuset annorlunda, luft under vatten stiger upp som en tydlig bubbla. Nej, vi kan inte med vårt blotta ögat urskilja en syreatom från en annan men så kan vi ju inte heller urskilja guldatomerna i en vigselring). Förklaringen ligger dels i hur ögat funkar, som en mottagare av ljusstrålning d.v.s. du ser egentligen aldrig ett objekt utan kan endast förnimma objekt genom att du tar emot ljusets reflektion från det objektet, och dels i hur luften är blandad (d.v.s. att gaser är gaser just för att de sväller och ökar tomrummet).

Dold text

Att stå och förneka alla svaren med "no reason" är nog litet slentriant. Jag motsätter mig hela det innehållet. Jag har lättare att köpa det om han skulle säga "no meaning", men "no reason" är imo fullständigt fel. Som inledning till en film känns det också som en väldigt lat väg att gå. "Höhö, nu ska jag skriva en film där jag inte behöver vara tydlig eller förklara saker för tittaren". Men skickligt skådespel, han ser ut att tro på och brinna för det han säger hade säkert inte ens tänkt igenom innebörden av sina repliker. Det är väl självklart att all verkan har orsak?

Visa signatur

Asus M5A99X EVO | AMD PhenomII x6 1100T @3.3GHz | Hyper 212+ EVO | Corsair DDR3 1600MHz @16GB | Asus GeForce GTX 1060 @1GB | Crucial M4 SSD @128GB | OCZ Solid 3 SSD @60GB | Seagate barracuda HDD @2TB | Corsair TX650 @650W | benQ 24" @2ms | Logitech X-540 @70W 5.1-surround | Corsair Gaming K95 RGB

Permalänk
Medlem

Nej, jag håller inte med. Jag ställer mig inte bakom någon religion och jag förkastar evolution. Vi finns av en anledning, vi är här av ett syfte,vi alla är viktiga och det är tråkigt att dagens syn på livet är att förminska oss till ett dammkorn ute i ingenting. Vi vet inte ett skit egentligen, bara olika teorier och debatter. Ointressant, lev ditt liv väl, ta hand om nära och kära, och kanske det viktigaste :pengar är oviktigt och något som stjäl ens sinne om man jagar det. Fokusera Aldrig på pengar!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5800x @ 32gb 3200mhz @ 7tb ssd @ 3060ti Fractal r5 @ Arch
i5 4670k @ 24gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 12tb ZFS @ Truenas Scale
Thinkpad T450 @ i5 5300u @ 16gb @ 512gb ssd @ 24+48wh batteri @ Debian

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av sleepyoh:

Jag ställer mig inte bakom någon religion och jag förkastar evolution. Vi finns av en anledning, vi är här av ett syfte,vi alla är viktiga och det är tråkigt att dagens syn på livet är att förminska oss till ett dammkorn ute i ingenting. Vi vet inte ett skit egentligen, bara olika teorier och debatter. Ointressant, lev ditt liv väl, ta hand om nära och kära, och kanske det viktigaste :pengar är oviktigt och något som stjäl ens sinne om man jagar det.

Jag har ungefär samma slutsats, men av just den anledningen att vi är en liten obetydlig blå prick i Universum.

Jag har suttit i 30 minuter och försökt skriva ihop något vettigt, men i slutändan så finns det redan någon som har beskrivit det bättre än vad jag någonsin kommer göra;

Citat:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Pale_Blue...

From this distant vantage point, the Earth might not seem of particular interest. But for us, it's different. Consider again that dot. That's here. That's home. That's us. On it everyone you love, everyone you know, everyone you ever heard of, every human being who ever was, lived out their lives. The aggregate of our joy and suffering, thousands of confident religions, ideologies, and economic doctrines, every hunter and forager, every hero and coward, every creator and destroyer of civilization, every king and peasant, every young couple in love, every mother and father, hopeful child, inventor and explorer, every teacher of morals, every corrupt politician, every "superstar," every "supreme leader," every saint and sinner in the history of our species lived there--on a mote of dust suspended in a sunbeam.

The Earth is a very small stage in a vast cosmic arena. Think of the rivers of blood spilled by all those generals and emperors so that, in glory and triumph, they could become the momentary masters of a fraction of a dot. Think of the endless cruelties visited by the inhabitants of one corner of this pixel on the scarcely distinguishable inhabitants of some other corner, how frequent their misunderstandings, how eager they are to kill one another, how fervent their hatreds.

Our posturings, our imagined self-importance, the delusion that we have some privileged position in the Universe, are challenged by this point of pale light. Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves.

The Earth is the only world known so far to harbor life. There is nowhere else, at least in the near future, to which our species could migrate. Visit, yes. Settle, not yet. Like it or not, for the moment the Earth is where we make our stand.

It has been said that astronomy is a humbling and character-building experience. There is perhaps no better demonstration of the folly of human conceits than this distant image of our tiny world. To me, it underscores our responsibility to deal more kindly with one another, and to preserve and cherish the pale blue dot, the only home we've ever known.

-- Carl Sagan, Pale Blue Dot, 1994

Dold text

Det behövs ingen högre mening med livet enligt mig. Jag känner mig tillräckligt stor och extremt ödmjuk vid blotta tanken av att få existera på det här lilla blå klotet av stjärnstoft där jag har möjligheten att utforska och skapa precis vad jag vill.

Edit; Och när man talar om trollen så kan timingen inte vara mer perfekt;

Visa signatur

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Permalänk
Medlem

Det finns mycket intressant att filosofera över. Jag såg en film där en forskare försöker skapa ögon på maskar (som är blinda). Maskarna känner inte till den värld vi lever i, hur världen ser ut eller ens att det finns en forskare som experimenterar med dem. Applicera det här på oss människor. Tänk om det finns saker som vi inte kan se för att vi är "blinda"? Eller pga vi inte har ett sinne som någon annan har?

Medvetandet är också intressant. När uppstår medvetandet? Finns det en vetenskaplig förklaring till medvetandet? För det känns ju inte som att syn, hörsel, smak mm i sig skulle göra oss medvetna, eller? Om vi blir medvetna någonstans efter befruktning och födsel, då känns det rimligt att medvetandet också skulle upphöra direkt i samband med att döden inträffar. Det känns ju lite tråkigt att tänka så, i alla fall för de som tänkt åka till himlen/paradiset efter döden...

Jag tror jag kan fortsätta i såna här tankar hur länge som helst men det slutar alltid i "jaja, det är väl bara att leva och se till att må så bra som möjligt under tiden"

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

/Seriously

Permalänk
Medlem
Skrivet av Seriously:

Det finns mycket intressant att filosofera över. Jag såg en film där en forskare försöker skapa ögon på maskar (som är blinda). Maskarna känner inte till den värld vi lever i, hur världen ser ut eller ens att det finns en forskare som experimenterar med dem. Applicera det här på oss människor. Tänk om det finns saker som vi inte kan se för att vi är "blinda"? Eller pga vi inte har ett sinne som någon annan har?

Skickades från m.sweclockers.com

Men det är ju inte bara Tänk om, det är ju så det faktiskt är. Vi kan inte höra lågfrekventa ljud, vi kan inte höra riktigt höga toner, vi kan inte se infrarött ljus, vi kan inte lukta oss till vissa dofter. Det finns djur och kryp av alla dess former som kan göra saker vi inte klarar av, fladdermöss har väl någon form av sonar dom följer? Dom har ju ingen 'syn', andra djur känner dofter, kan höra frekvenser vi inte kan, kan se våglängder vi inte kan, osv.

Det är liksom inget att fundera över, det är så det är.

Tänk dig själv att du har en kamera med ir-ljus som skannar av din baksida och filmar. För dig är det bäcksvart, men för vissa djur är det 'ljust'.

Hundvisselpipor? Du hör inget, hundarna blir tokiga.

We look with our eyes, but our minds are visionless

Visa signatur

Ryzen 5800x @ 32gb 3200mhz @ 7tb ssd @ 3060ti Fractal r5 @ Arch
i5 4670k @ 24gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 12tb ZFS @ Truenas Scale
Thinkpad T450 @ i5 5300u @ 16gb @ 512gb ssd @ 24+48wh batteri @ Debian

Permalänk
Medlem
Skrivet av sleepyoh:

Men det är ju inte bara Tänk om, det är ju så det faktiskt är. Vi kan inte höra lågfrekventa ljud, vi kan inte höra riktigt höga toner, vi kan inte se infrarött ljus, vi kan inte lukta oss till vissa dofter. Det finns djur och kryp av alla dess former som kan göra saker vi inte klarar av, fladdermöss har väl någon form av sonar dom följer? Dom har ju ingen 'syn', andra djur känner dofter, kan höra frekvenser vi inte kan, kan se våglängder vi inte kan, osv.

Det är liksom inget att fundera över, det är så det är.

Tänk dig själv att du har en kamera med ir-ljus som skannar av din baksida och filmar. För dig är det bäcksvart, men för vissa djur är det 'ljust'.

Hundvisselpipor? Du hör inget, hundarna blir tokiga.

We look with our eyes, but our minds are visionless

Men skillnaden mellan den blinda masken och de exempel du nämner är att masken inte öht känner till världen utanför (inte som vi ser den i alla fall) medan vi känner till att det finns lågfrekventa ljud, vi har IR-kameror osv. Det spännande är således inte det vi redan vet, utan vad vi inte vet men som ändå finns där. Det är väl ändå något att fundera över, eller hur?

Hundvisselpipor förresten, jag hatar dem, det skär så i öronen när man använder dem

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

/Seriously

Permalänk
Medlem

Känner att dessa trådar aldrig leder någon vart, but I'll bite.

Människan är en konsekvens av naturens kausalitet och verkligheten är likgiltig till vår existens. Oavsett mening du finner själv eller adopterar appliceras bara på dig själv, allt annat inklusive sanningar och lögner, är opåverkade - detsamma gäller mig. Allt vi kan göra är "rub our noses in it".

Några lättföljda videos.

För var gång människans kausalitet är frammanad så kommer jag bara öppna en burk läsk och behandla verkligheten med motsvarande apati.

Inte populär livssyn och jag har ofta blivit bemött i motarbete och därav undvikit sådana här konversationer för opponenten är upprepande gånger i försöket att ändra på mig eller hur jag tänker. Där är ett citat av Plato som målar Absurdism som personer med naivitet och många vill stämpla mig som sådan. Medan jag visst har blivit besviken på personer som jag trodde jag kunde förlita mig på och såg upp till - men det är allt annat som är opersonligt blivit den konsekventa syn utifrån observation av människans beteende.

Stockholms-attacken är bara ännu en av människans orsaksförhållande. Hade varit intressant med en tumme ner knapp, bara för att observera förutsägbarheten i forumet.

Visa signatur

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS5 + Corsair MP600 Core 2TB | New 3DS XL + Katsukity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 5800X3D, 32GB DDR4 3000Mhz, 240GB SSD, 4TB SSD (Kingston KC3000), Radeon 6700XT, 3TB+4TB HDD, B450M-DS3H | Nintendo Switch

Permalänk
Medlem

Nu tror jag nån har varit och smuttat på starkvaror..

Är det inte i South Park jorden bara är en dokusåpa med arter från alla möjliga planeter utplacerade på samma planet för att se hur det går så att säga?

Permalänk
Medlem

@backlulund: Avsnittet är hilarious

Visa signatur

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS5 + Corsair MP600 Core 2TB | New 3DS XL + Katsukity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 5800X3D, 32GB DDR4 3000Mhz, 240GB SSD, 4TB SSD (Kingston KC3000), Radeon 6700XT, 3TB+4TB HDD, B450M-DS3H | Nintendo Switch

Permalänk
Medlem

Livet kan te sig förunderligt ibland
vad ska man välja att bejaka
när tankar är hållfasta som vindblåst sand
och tiden aldrig vänder tillbaka

Men på det stora hela behöver
man inte vela så mycket över
allt som kan tyckas vara svårt just då
ingen kan ju ändå allt förstå

Man tager vad man haver och fyller sin korg
med såväl härliga saker och glädje som sorg
och vad som bäst kommer att gå åt
får man veta helt säkert först efteråt

Sen vad som egentligen händer när bäst före datumet går ut
den mjölken får vi nog alla smaka på till slut
...man vet ju aldrig, men varför bry sig om vad som står på en förpackning
när man kan smaka liksom och bilda sig en egen uppfattning?

Permalänk
Medlem

Bidrar med ångest-inducerande video om "falskt vakum", perfekt för den som tukta vidare om sin existens. Ska bara damma av stolen lite och så popcorn *crunch*

Men trots allt, när är ch--

Visa signatur

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS5 + Corsair MP600 Core 2TB | New 3DS XL + Katsukity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 5800X3D, 32GB DDR4 3000Mhz, 240GB SSD, 4TB SSD (Kingston KC3000), Radeon 6700XT, 3TB+4TB HDD, B450M-DS3H | Nintendo Switch

Permalänk
Medlem

Som jag ser det kan man dyka och dyka i flera år i tankar om sin egna existens, och verkligen gräva ner sig djupt. Uppryckningen blir att "livet är nu" här och nu, och varande tanke blir en händelse ett steg bort från verkligheten, ett snäpp senare än verkligheten.

Man ska helt enkelt let go, and let live.

Människor är dock så fast i sina små världar att de inte kan släppa sitt egna ego. Egot är bara en biprodukt av din skapelse, din kropp och ditt medvetande. Egot är tanken som igen identifierar sig med tanken, din mentala bild av vem du är. Släpper man den bilden kan man se på nuet och verkligheten med större, nyfiknare ögon.

Finns en del intressant att läsa angående egot, att dagens egon är kontrollerade via MK-ULTRA, ett hjärnkontrolls program CIA tog fram under 50-60 talet. Dess fundamentala mening är att via film,musik osv ska få människor att identifiera sig helt med egot, då man sen kan manipulera tänkandet mycket enklare.

Men sånt ska man inte prata om.

Heh. "Ill trade this life for fortune and fame...
Cuz we all just wanna be big rockstars"

Its understood that hollywood sells californication

Permalänk
Medlem

Welcome, my son. Welcome to the machine. - What did you dream? Its alright, we told you what to dream. Welcome to the machine.