5k budget: Tabletdator med Windows 10

Permalänk

5k budget: Tabletdator med Windows 10

Hej!

Jag söker råd angående inköp av en Windows 10 tablet. Jag har kollat runt snart i en månad och nojat över vad man ska köpa så jag tänkte fråga här om ni har något tips för mig?
Har tittat på märken som Chuwi, Asus, Surface 3 & 4, Huawei och lite annat chinagrejs också. BEGAGNAT eller REFURBISHED spelar ingen roll, så länge den inte har repor och inte ser relativt trasig ut. (Surface pro)

Använder en gammal Nexus 9 till att kolla på Serier och Youtube med men tänkte byta upp mot något man kan använda till studier (win10, office och redovisningar)

Klarar den av spel typ Fifa är det ett plus men med min prisklass vet jag att det kan vara svårt.

Någon som har ett tips på vad som är prisvärt och något jag borde tänka på innan jag köper en begagnad surface eller en chinapadda? och vad rekommenderar ni?

Tack så mycket!

Permalänk
Medlem

Personligen rekommenderar jag inte en tablettdator. Har en dyrare variant igenom jobbet och helvete vad otroligt värdelöst windows är att navigera med touchskärm. Seg är den också då det ska vara strömsnåla komponenter. Nej fifan.

Men nåväl om du verkligne ska ha en tablett windows tjohejsan bajsan så är ju surface pro the go to.

Permalänk

@Wasp:Jag använder en stationär hemma och älskar att ha en vanlig padda till nästan allt. men det känns som att jag kommer behöva win 10 on the go när jag studerar. dessutom är det dags att skaffa än bättre padda till mitt vanliga bruk. Two stens in one kast like dej sej.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ludwigw95:

@wasprocker:Jag använder en stationär hemma och älskar att ha en vanlig padda till nästan allt. men det känns som att jag kommer behöva win 10 on the go när jag studerar. dessutom är det dags att skaffa än bättre padda till mitt vanliga bruk. Two stens in one kast like dej sej.

Allt det du säger gör ju inte magiskt paddan till något bra Nej du kommer vilja ha ett tangetbord samt musplatta oavsett. Bästa är isf en surface pro med type cover

Permalänk

@Wasp: Menade bara att Chuwi Asus etc har alla ett ''typecover'' alternativ. så tänkte mest bara ifall det fanns någon här som tycker chinapaddor är värda. (jag kan nada se nada om windows tablets.) men jag lutar nog mot Surface. så kanske får försöka hitta en begagnad/äldre version under 5k.

Permalänk
Medlem

@ludwigw95: Finns Huawei Matebook m3 för 5k kommer med en Intel Core m3-6Y30, 128GB SSD, 4GB RAM

https://www.cyberphoto.se/info.php?article=53016520&utm_sourc...

Visa signatur

i5 10600K, Z490 Tomahawk, Corsair RMX750, GTX 1060 6GB

Permalänk

@Anders9110: Bra hittat! Definitivt ett alternativ nu! Har du någon erfarenhet av paddan?

Permalänk
Medlem

@ludwigw95: Tyvärr inte men den har inte fått så bra betyg utan är medelmåttig men när den är kostar 5000 kr istället för ordinarie pris så är den prisvärd ifall du vill gå upp i budget så finns det bättre alternativ men för 5k är den nog det bästa alternativet ifall du vill ha något nytt.

Visa signatur

i5 10600K, Z490 Tomahawk, Corsair RMX750, GTX 1060 6GB