Permalänk
Medlem
Skrivet av Greed:

Har på senare tid känt mig väldigt nere/deprimerad psykiskt. Har egentligen inga kompisar/vänner eller någon form av socialt nätverk alls. Har heller för tillfället ingen flickvän/sambo att umgås med, har också haft oturen med att mina två föredetta flickvänner varit otrogna mot mig varav den senaste var nu i våras.

Fyllde 30 för ett litet tag sedan och när man tänker på vad ens föredetta klasskompisar/skolkamrater, syskon etc åstadkommit med att bilda familjer och en annan har absolut inget alls så blir man bara nere.

Var också en av de som utsattes för mycket mobbning under min skolgång under 90 och 00-talet, var skällsord med att man var "nörd" men det mesta var fysisk mobbning till den graden att jag knappt ville gå till grundskolan när man vaknade varje morgon. Detta medförde ju i sin tur att få personer ville umgås med mig och jag fick aldrig samma chans som de flesta skolbarn har med att bilda sociala nätverk etc längre fram för livet och jag blev socialt utstött också, vilket gjorde att jag idag känner mig LITE socially awkward.

Gymnasietiden var bättre men där gjorde jag "misstaget" att vara tillsammans med en tjej och umgås med henne varje vakna stund om dagarna och om helgerna vilket gjorde att jag aldrig lärde kände någon under gymnasietiden och det tog även slut direkt efter gymnasiet så där stod man utan någon alls sedan.

Kort efter gymnasiet så började man ju att arbeta på diverse arbetsplatser men det dröjde inte länge förrens jag kände att jag likt de flesta ville känna på att studera på högskola/universitet vilket jag sökte till och blev antagen, slutade med att jag hoppade av på 2st utbildningar inom loppet av 1 respektive 3 månader eftersom jag inte kände att studera var något för mig alls.

Flyttade hem och fick ett jobb som jag var på i 5 år nästan och så dåligt jag mådde då har jag aldrig mått igen någonsin, från första dagen till sista dagen jag arbetade där var jag konstant utsatt för häckling/hånande samt vuxenmobbning, en del mobbning från samma personer som mobbade mig i grundskolan och en del från förälder till barn som mobbat mig genom åren. Spelade absolut ingen roll vad för åsikter, vad jag sa eller gjorde eller någonting, allt var fel och de ville ta varje chans de kunde för att trycka ner just mig.

Sökte hur många jobb som helst varje dag under de 5 åren jag var där och till sist efter många om och men lyckades jag få ett nytt jobb som jag varit på i nästan 3 år nu där jag trivs väldigt bra och arbetskamraterna är MYCKET bättre också. Tjänar också väldigt bra med pengar så jag har ingen anledning alls till att söka mig vidare i mitt tycke än.

Fyllde dock 30 för ett litet tag sedan och då började man känna sig gammal och man började tänka på hur andra man känner till börjat bilda familjer redan för 3-7 år sedan.. Sen känns det som att jag bara arbetar, gymmar/tränar och spelar resten av dagen och sover och så blir det repeat dagen efter på samma rutin, helgerna blir det att man sitter inne och spelar hela tiden nästan.. Känner mig också otroligt ensam och jag längtar efter att få träffa "the one" men efter alla mindre snälla tjejer man träffat genom åren så blir man mindre och mindre förhoppningsfull. Och iochmed att jag inte har något socialt nätverk heller så måste jag mer eller mindre förlita mig på dejtingsajter och jag är så jäkla trött på dem.. Är så jäkla trött på att aldrig få svar eller bara få snäva svar tillbaks så att jag bara skitit i att försöka hitta någon

Ber om ursäkt om detta känns som en massa svammel men kände tvungen att få skriva av mig.

Någon annan som är eller varit i samma sits och hur kom ni ur den?

Grattis i efterskott!
Ålder är bara en siffra, inget man skall haka upp sig på. Fyller själv 30 i år, och det känns spännande. Men såklart, alla tycker vi och känner olika. Men försök att se det som en milstolpe i livet, än ett tecken på att du är gammal. Du har hela livet framför dig.
Att du blivit mobbad i livet, på både yngre samt äldre dar... tja, vad ska man säga? Det finns idioter till allt! Synd att du har fått uppleva det dock. Bra att du lyckades ta klivet och byta jobb iallafall. Det är lätt att man blir bekväm, trots att man har det dåligt ställt och bara fortsätter med tankesättet "det kanske blir bättre snart".

Så länge du inte vantrivs med hur din vardag ser ut så kan jag inte se nån vits i att ändra på det, jag var själv i den sitsen för ~3 år sedan. Men visst, ta sig ut på stan för en fika, shopping eller helt sonika se/träffa andra människor kan ju inte skada. Åter igen, to each their own.
Tre år sedan så såg min vardag ut som följande: jobba, äta, spela, duscha, sova. Helgerna var väl snäppet mer sociala då jag faktiskt umgicks med de få vänner jag har.

Kan varmt rekommendera Tinder, träffade min flickvän/själsfrände/sambo där för två år sedan.
Ingenting är omöjligt, det är en själv som sätter gränser. Din drömprinsessa finns där ute!

Visa signatur

Cooler Master HAF 912 * MSI P67A-GD65 * Intel i5 2500k 3,3 gHz med Cooler Master Hyper 212 Evo * 8 GB Ram * Sapphire R9 280X Vapor-X 3 GB GDDR5* 3 TB HDDs * XFX 650W 80+ * Asus Xonar DGX *

Edifier S530 2.1
Razer Kraken 7.1 v2
Intellimouse Explorer 3,0 anno 2001

Permalänk
Medlem

Detta är verkligen ett ämne som man kan diskutera i all oändlighet, mina två generella tips för att hålla det kortfattat är:

1. Sluta jämföra dig med andra, det är absolut det mest idiotiska man kan göra. Jag har gjort och gör det än idag. Men vem säger att personen du jämför dig med är lycklig? Bara för att personen utser sig vara lycklig, glad eller nu vad det är personen utstrålar kan det ju lika gärna vara raka motsatsen. Sluta jämföra dig och fokusera endast på dig själv, svårt men det bör gå.

2. Hitta på nya aktiviteter, uppenbarligen fungerar inte aktiviter du gör idag (Spela, syssla med datorer, dejtingssidor etc), våga söka dig utanför din komfort-zon. Det är verkligen inget märkvärdigt, och du kommer nog stöta på saker du hatar. Men du har iaf testat och ger dig mer erfarenhet och självförtroende.

Personligen rekommenderar jag dig att pröva på kampsport (Muay Thai t.ex) istället för att enbart gå till ett gym. Du kommer träffa människor, öka ditt självförtroende, utsätta dig för situationer som du behöver hantera på ett nytt sätt (Jag tänker på enklare sparring). Om detta inte är din grej, testa dans (Salsa), någon språkkurs (Spanska kanske) eller nu vad du kan ha intresse för. Allt handlar bara om att övervinna din rädsla för nya saker. Förvånansvärt många människor söker efter människor som klarar av att övervinna denna rädsla, ingen vill ju leva i ett liv format av rutinmässiga saker

Jag själv är 24 men har även jag varit i alla möjliga konstiga situationer, jag kan inte se att 30 år skulle vara mycket och jag tror du enkelt kan övervinna din negativa spiral enbart genom att ta några av råden i denna tråd, logga ut från datorn och bara köra på i någon månad. Om du bor i Stockholm kan du bara hojta till i PM så kan vi reda ut saker irl istället, jag finns här och du ska ej behöva lida!

Permalänk
Medlem

Blev nyligen singel efter att ha separerat från min fästmö, vi var tillsammans i 7,5 år och hela min värld kretsade kring henne. När det tog slut så fanns ingenting kvar i mitt liv. Köpte min drömbil för ca 2 månader sen och med den följde medlemskap i diverse grupper på facebook och forum, därefter bilträffar och klubbträffar. Har träffat massor med nytt folk och min värld har växt väldigt mycket tack vare min bil. Det går sakta, men den växer, vilket känns helt fantastiskt. Sedan fick jag mig en spark där bak att komma i form igen, har gått ner 13kg och är 7kg från min idealvikt, det gör också väldigt mycket för självkänslan och välmåendet. Så mina tips är att förverkliga en dröm, gå med i någon förening, börja med någon fritidsaktivitet (kan vara allt från magic the gathering till skytte etc), träna.

Åldersnojja har jag lagt ner med, jag är 26 idag och vänner till mig gifter sig och skaffar barn till höger och vänster, men ingen av dom är högutbildade. Min egna universitetsutbildning är inte klar heller, men folk i min klass var gamla nog att vara mina föräldrar. Om du är 30 så är du inte ens halvvägs in i livet än, spelar du spel? lvl 30 av 100 är ingenting. Sluta jämför dig själv med andra, kom istället på vad du själv vill göra som gör dig lycklig.

Det blir bättre, till slut, trots allt.

Visa signatur

Ryzen 5 1600, Gigabyte 1070, MSI B350M MORTAR, Crucial 16GB, Samsung EVO 500GB, Define Mini C, Corsair RM550x (╯°□°)╯​︵ ┻━┻

Permalänk
Medlem

Som många skrivit, sluta jämföra dig med andra. Försök fundera ut vad du vill göra utan inre eller yttre press inblandad. Ingen som säger att man måste bilda familj exempelvis. Vi lever i en värld där man kan känna press kring hur saker ska vara och vad man ska ha uppnått i sitt liv. Skit i detta. Jag själv är 32, singel och trivs kanon med det. Jag har mitt datorintresse, jobb, bostad, bil och två katter. Har ett par nära vänner också men jag är ingen person som behöver socialisera varje helg utan gillar egentid. Sedan känns det som att du bör flytta på dig till en ny ort/stad

Visa signatur

ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Intel Core i7-9700K, Noctua NH-D15, 4x8GB Corsair PC4-24000, Palit RTX 3080 GamingPro 10GB, 1.1TB SSD + 4TB HDD, X-Fi Titanium HD, Corsair RM1000i, Fractal Design R4

Permalänk
Avstängd

Jag mår själv inte så jättebra så jag förstår hur du känner det.

Jag har aldrig haft någon tjej eller tjejkompis och för övrigt så känns det bara som allt jag gör bli bara fel då menar jag fel på ett dåligt sätt allt jag vill är att göra min mamma stolt.

Jag är bara 22 år men har inte mår:t bra på många år.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem

jag har varit/är i samma sits typ, haft en del liknande uppleveser. Just kring mobbing så har jag aldrig riktigt tagit åt mig. Jag insåg rätt tidigt att jag var en helt ok person innerst inne och att de som höll på med det var idioter och jag ville inte offra tid att bry mig. Min uppväxt var väldigt religös så jag var lite av en outsider men hade några vänner inom religonen och på skolan. Oftast var jag först i klassen att gå och hejja på nykomlingar i och med att de kände sig utanför den första tiden. När de var varma i kläderna drog de allt som oftast vidare till de coola kidsen

Människan sägs ju vara en social art. Vi vill finna tillhörighet. Men vi alla är ju också olika och mycket av vad och hur vi är återspeglas i vårat beteende. Andra kan se skillnad på en självsäker person och en som är skygg. Jag är lite av den skygga typen för det mesta. Speciellt om det kommer till mer än 1 mot 1 situationer. Då brukar jag bli mer av den mer osynliga sorten och bara inflika när jag kommer på nåt fyndigt. Det blir lätt så i och med att de har sin jargong och den är inte så intressant för mig. Det är som att prata för det finns inget att säga. Så det är omöjligt att tycka att varje relation man har med andra människor är intressant eller ens värd att fördjupa sig i. Inte ens för en outsider som mig.

Du skrev att du spelar mycket spel så det är ju en möjlighet att hitta likasinnade människor. Umgås i chattar och haka på TS när möjligheten finns, det ger något extra till själva spelandet och man kan hitta bekantskaper för livet.

Kring relationer så vet jag precis vad du menar med att du är trött på dejtingsidorna. Jag har i några omgångar provat och upplever det som helt värdelöst. Dels för kvinnorna som blir bombade av allt möjligt. Men guldkorn som du blir en i mängden av tusentals som tävlar över att visa sin maskulinitet. Det blir lätt att man börjar ifrågasätta sig själv mer och mer, dvs fler saker som lätt trycker ner på ens självkänsla. Tex "profilen känns inte rolig/kaxig nog/är det nåt fel på mitt utseende". Saker som egentligen inte spelar någon roll för att finna personkemin med någon annan.

Jag är egentligen fel person att ge idér men jag gör det ändå:
- hitta sociala hobbys
- åk utomlands, bo på hostels med andra som luffar, sitter nån i lobbyn gå och prata och dela erfarenheter
- försök ta fler risker, speciellt socialt, om du ältar det efteråt vet du att du sumpade en chans = lärdom
- glöm inte vem du är, det är bara omständigheterna som gjort att du inte hittat det du vill än

Depression kan vara väldigt tufft, det tar extremt mycket energi och många av förslagen som jag ger kräver att du engagerar dig med andra människor, vilket inte är lätt i och med att du har börjat tära på din självkänsla. I vissa fall kan det vara smart att söka hjälp, om du tycker att du inte orkar dra upp dig mer så börja med det. Du ska inte heller se som varje motgång som världens ände utan tänka på det mer som "shit happens, jag provade iaf". Har du den attityden har du större chans att alltid komma upp och prova igen.

Och sluta aldrig träna

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem

Om du är intresserad av att resa kan jag rekommendera följande:

https://www.gadventures.com/

http://www.intrepidtravel.com

De anordnar resor inte exklusivt för ensamresande men eftersom de inte har ensamtillägg utan du då istället delar rum med någon annan ensamresenär i gruppen. Så direkt där har man någon att prata/se saker med. De brukar ha små grupper om max 15 pers (oftast mindre) så det brukar direkt bli en bra gemenskap i gruppen.

Med ovan företag så är transport, logi samt vissa aktiviteter fixade så man slipper bry sig om sånt.

Det är upp till dig hur du tar dig till start/från slutpunkten så man kan sy ihop flera resor till en stor. Själv sa jag upp mig från jobbet för att resa Jorden runt (de neka 1års tjänsteledighet). Jag ville se de stora platserna som Machu Picchu, Petra, Taj Mahal, Angor Vat, Stora Barriär revet, Grand Canyon, Kinesiska muren etc.

En fördel om du kan någorlunda engelska för oftast är det det språket de flesta på resan kan. Dock vet man aldrig vilka som blir ens medresenärer. Det brukar bli en schysst grupp som umgås under resan.

Jag kan också säga att de brukar vara en klar majoritet av singeltjejer på denna typen av resa...

Så även om du inte har någon att resa med så finns det sätt att resa med sällskap där som sagt många själva är ensamresenärer och därmed kontaktsökande.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olegh:

Jag har mitt jobb och en del cash som jag sparat ihop. Några "intressen" som jag snarare skulle kalla för distraktioner. Något som gör att huvudet snurrar så man inte hinner fundera över livet så mycket.

I övrigt är det tomt. Har aldrig haft någon nära relation, få relationer öht och absolut ingenting romantiskt. Vet inte hur man gör och är snart 30. Får se hur länge man orkar med att bara hanka sig fram. Att försöka göra nåt åt saken känns inte som det finns på kartan, tröskeln är ett berg som blir högre och högre och högre . Kanske med hjälp av några piller. Men funkar inte det... Då är det kört-kört. Eller ja, oftast lider jag ju inte. Man bara "är" och sitter av tiden. Men sånt här ska man inte tänka på.

Såklart är det viktigt att reflektera över sig själv. Men utifrån ser jag att du har det tufft just nu och på sätt och vis börjar bli trött på tillvaron.
När man är som lägst känns det som att det där berget är som svårast att bestiga. Den kan ta all din energi så du tappar motivationen att göra saker. Prata med andra kan bli svårare eller diska/städa hemma. Det är en mental blockering som man kan vinna över. Ibland kan man behöva hjälp på vägen med medicin och det funkar faktiskt riktigt bra (även om det misslyckades i mitt fall då), man slutar tänka på att det där berget är ett problem, men tänker istället "äh jag ska prova bestiga den för att se vad jag klarar av". Det löser inte din situation mirakulöst men det lättar på trycket så du inte behöver fundera så mycket. Funkar saker lite lättare i huvudet kan man själv börja fundera på vad man egentligen vill och hur man ska uppnå det.

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Avstängd

Har suttit och läst igenom hela tråden och vill hemskt mycket tacka för alla värmande inlägg.

Visst jämför jag mig lite med andra människor, men vem helt ärligt gör inte det åtminstone någon gång?

Angående att någon tyckte jag kunde ta och flytta härifrån för att söka nytt jobb, studera eller liknande och få chans för att bilda nytt socialt nätverk på det sättet så är det något jag redan har prövat genom att flyttat och gav mig på att studera vid två tillfällen, det visade ju sig inte att vara något för mig och jag har inte heller den disciplinen som krävs för att studera i 3-5 år. Sen trivs jag ju också med mitt arbete och med mina arbetskamrater och min lön är väldigt bra med, har svårt och tro att jag skulle kunna hitta något som ger mig bättre med bara gymnasieutbildning i bagagen, tjänar bättre än personer jag känner och vet som har studerat på högskola/universitet och då har jag inga CSN-lån eller andra lån heller. Sen har jag min familj, släkt och syskon här också.

Och jo jag måste nog hitta nya intressen utöver dator/spel, böcker och träning/gym också. Just att gymma är ju ett nyfunnet intresse frånochmed efter nyår för mig vilket är ett nyårslöfte som jag inte avvikit ifrån. Tanken var först att bli av med den lilla bukmagen jag hade men det övergick till att jag ville bli muskulös också, så ytligt sett har jag gjort en väldigt stor vändning med detta året.

Jag har sysslat med kampsport innan och mer specifikt Kung-Fu, men jag tyckte inte om själva upplägget det var på träningarna. Min tanke är att försöka med någon annan asiatisk kampsport här i stan eftersom jag har ett större intresse för allt från Öst-Asien.

Angående resa som någon nyligen tipsade om så har jag bokat och ska resa helt själv till Thailand i vinter under 3 veckor vilket jag ser fram emot!
Tycker att jag med gott samvete kan unna mig en resa då jag under snart mina 3 år på arbetet aldrig varit sjuk/borta en enda dag och aldrig varit försenad samt alltid ställt upp också, 200 respektive 250 timmar övertid de 2 senaste åren och detta året är på väg med liknande timmar också.. Blir att jag mer eller mindre lever för jobbet då jag inte har så mycket bättre saker för mig :/

Permalänk
Medlem

Vad är problemet egentligen, inlägget ovan tyder på att du lever ett bra mycket bättre liv än de flesta andra svenskar i din ålder. Finns det ingen i din släkt som är jämnårig, har dem inga barn? I andra kulturer så består umgänget främst av släkter. Familjemiddag varje helg är vanligt och fika efter söndagskyrkan. Individualismen kan vara en nackdel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av VideoyGTX:

Vad är problemet egentligen, inlägget ovan tyder på att du lever ett bra mycket bättre liv än de flesta andra svenskar i din ålder. Finns det ingen i din släkt som är jämnårig, har dem inga barn? I andra kulturer så består umgänget främst av släkter. Familjemiddag varje helg är vanligt och fika efter söndagskyrkan. Individualismen kan vara en nackdel.

Så som jag tolkar TS första inlägg så tycks problemet vara av social typ; varken något ovanligt eller något som bör förringas.

Till TS: Tycker du har fått många goda råd här i tråden, och uppmuntrar dig till att följa de som gäller praktisk beteendeförändring (exempelvis att engagera sig i hobbys, föreningar... etc. med sociala aspekter). I ditt senaste inlägg framgår att du har, åtminstone rent objektivt, många saker som är bra med ditt liv. Detta är ju fantastiskt och värt att uppmärksamma!

Det sociala spelet är mycket komplicerat och svåröverskådligt, men den bästa vägen till framgång är att tvinga sig till att försöka och tillåta sig att misslyckas. Det är ett svagt råd att få såhär i textform, men egentligen den enda vägen framåt. Terapi kan hjälpa dig med detta om du inte känner att du klarar av att ta dig an utmaningen själv. Att resa och uppleva andra kulturer (speciellt kollektivistiska) med andra sociala regler är nyttigt och ögonöppnande.

Jag önskar dig all lycka i framtiden, och du ska ha en eloge för att du vågar be om hjälp och råd!

//G

Visa signatur

---

Permalänk
Avstängd

Svaret är enkelt: lev,lid,dö.....

Visa signatur

----------------------------------

-Skitbra sa Bill.
-Brakskit sa Bull.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Greed:

Har suttit och läst igenom hela tråden och vill hemskt mycket tacka för alla värmande inlägg.

Visst jämför jag mig lite med andra människor, men vem helt ärligt gör inte det åtminstone någon gång?

Angående att någon tyckte jag kunde ta och flytta härifrån för att söka nytt jobb, studera eller liknande och få chans för att bilda nytt socialt nätverk på det sättet så är det något jag redan har prövat genom att flyttat och gav mig på att studera vid två tillfällen, det visade ju sig inte att vara något för mig och jag har inte heller den disciplinen som krävs för att studera i 3-5 år. Sen trivs jag ju också med mitt arbete och med mina arbetskamrater och min lön är väldigt bra med, har svårt och tro att jag skulle kunna hitta något som ger mig bättre med bara gymnasieutbildning i bagagen, tjänar bättre än personer jag känner och vet som har studerat på högskola/universitet och då har jag inga CSN-lån eller andra lån heller. Sen har jag min familj, släkt och syskon här också.

Och jo jag måste nog hitta nya intressen utöver dator/spel, böcker och träning/gym också. Just att gymma är ju ett nyfunnet intresse frånochmed efter nyår för mig vilket är ett nyårslöfte som jag inte avvikit ifrån. Tanken var först att bli av med den lilla bukmagen jag hade men det övergick till att jag ville bli muskulös också, så ytligt sett har jag gjort en väldigt stor vändning med detta året.

Jag har sysslat med kampsport innan och mer specifikt Kung-Fu, men jag tyckte inte om själva upplägget det var på träningarna. Min tanke är att försöka med någon annan asiatisk kampsport här i stan eftersom jag har ett större intresse för allt från Öst-Asien.

Angående resa som någon nyligen tipsade om så har jag bokat och ska resa helt själv till Thailand i vinter under 3 veckor vilket jag ser fram emot!
Tycker att jag med gott samvete kan unna mig en resa då jag under snart mina 3 år på arbetet aldrig varit sjuk/borta en enda dag och aldrig varit försenad samt alltid ställt upp också, 200 respektive 250 timmar övertid de 2 senaste åren och detta året är på väg med liknande timmar också.. Blir att jag mer eller mindre lever för jobbet då jag inte har så mycket bättre saker för mig :/

kan tipsa dig om att gå med i en paintball-klubb, galen mängd teamwork som krävs och det är både hysteriskt roligt och bra för fysiken!

Visa signatur

Ryzen 5 1600, Gigabyte 1070, MSI B350M MORTAR, Crucial 16GB, Samsung EVO 500GB, Define Mini C, Corsair RM550x (╯°□°)╯​︵ ┻━┻

Permalänk
Medlem

Ens sociala läggning är knuten till ens uppväxt och intresse och hur mycket man är redo att offra för att tillhöra en viss grupp. Det behöver nödvändigtvis inte vara en nackdel att inte vilja offra sin integritet för att tillhöra en grupp. Jag förespråkar inte giftemål med kusiner vilket sker i andra kulturer, men det är ju ett sätt att få en brud utan att "behöva" delta i sociala sammanhang t.ex. pub, fest, skola, sportklubb osv. För mycket frihet kan vara en risk i slutändan. Det sociala sammanhanget i andra kulturer växer fram naturligt genom släkt och familj, men i sverige är det motsatsen, det sociala umgänget växer fram genom ens egna initiativ utanför familjen och släkten och alla som inte passar in i "mainstream" får kalla handen.

Vad är bättre, att få välja fritt (sverige) eller bli indoktorinerad i ett visst context genom sin familj och släkt (utländsk)? På sätt och vis lever folk i andra kulturer i en ignorans eftersom de är nöjda med sin tillvaro som valts till dem direkt eller indirekt.

Jag tror fenomenet att folk blir ensamma är vanligare nu än innan eftersom individerna har för mycket valfrihet, och ibland leder det till konsekvenser som inte är bra för deras egent bästa, medans förr i tiden tvingades man in på en viss livsstil som gjorde att man fick "jobb, fru och barn" (eftersom det är ju det alla vill ha). Sedan så är demografin annurlunda nu också, innan fanns det alltid mer tjejer än killar, men nu är det överskott på killar i och med massinvandringen och detta leder till att det helt enkelt inte finns så många tjejer till svenska män längre. För att inte tala om idealet som påtvingas genom media om hur män ska vara och bete sig. Feminismen har också inte gjort situationen bättre för män. Så det är mycket som hänt sedan "eran pappas" tid hehe

Permalänk
Medlem
Skrivet av Marticus:

kan tipsa dig om att gå med i en paintball-klubb, galen mängd teamwork som krävs och det är både hysteriskt roligt och bra för fysiken!

Fysisk team work är oehört påfrästande för dem som varit mobbade och lever man inte upp till den fysiska standarden som sätts där blir man utanför. Jag vet, jag passar aldrig in i några sammanhang. Jag brukar skämta att jag ska hitta en fru som också är lite utanför så får vi barn som i sin tur blir utanför, sorligt med sant haha. Det måste finnas personer som inte är perfekta för att systemet ska fungera enligt mig. Men etabliseringen gillar inte personer som inte är "mainstream" just därför tillåter de skadliga influenser från media om vad som är vad eftersom det är lättare att kontrollera stora grupper snarare än enskilda individer.

Om jag vore TS skulle jag hitta någon tjejkompis till en släkt eller liknande och träffa henne och ställa lite krav och sedan kanske det blir giftemål och så får han tillbaka självförtroendet, ja kanske till och med kusins kusin (inget blodsband där hehe).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jazz 1-up:

Där kom den!

problemet är inte svaret utan frågan..

Visa signatur

"Om man arbetar tillräckligt länge med att förbättra ett föremål går det sönder. "

Hjälp oss göra världen lite snällare! www.upphittat.nu

Permalänk
Medlem
Skrivet av VideoyGTX:

Vad är problemet egentligen, inlägget ovan tyder på att du lever ett bra mycket bättre liv än de flesta andra svenskar i din ålder. Finns det ingen i din släkt som är jämnårig, har dem inga barn? I andra kulturer så består umgänget främst av släkter. Familjemiddag varje helg är vanligt och fika efter söndagskyrkan. Individualismen kan vara en nackdel.

problemet är hur man känner sig innerst inne. Du kan ha kanonjobb, hur många kompisar som helst och allt ser bra på ytan men du kan vara helt sänkt innuti. Många tror att lösningen till alla problem är pengar/status men det är inte så. Det är för mig sjukt att folk 2017 inte inser det än, pinsamt om nåt.

Om du är intresserad hur samhället mår egentligen kan du läsa på om statistik kring självmord och läsa vad som händer inom psykvården. Det är svårt att få hjälp med sina besvär och det är svårt att bli seriöst tagen. För det är väl bara dina "tankar" som ställer till lite fuffens. Förutom det är mörkertalet extremt. Finns hur många som helst som knatar runt och mår allmänt dåligt hela tiden utan att göra nåt, pga att det inte är accepterat och det är svårt att prata om det.

En människa som mår dåligt iinnerst inne får inte samma vård som nån med cancer.

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem
Skrivet av VideoyGTX:

Fysisk team work är oehört påfrästande för dem som varit mobbade och lever man inte upp till den fysiska standarden som sätts där blir man utanför. Jag vet, jag passar aldrig in i några sammanhang. Jag brukar skämta att jag ska hitta en fru som också är lite utanför så får vi barn som i sin tur blir utanför, sorligt med sant haha. Det måste finnas personer som inte är perfekta för att systemet ska fungera enligt mig. Men etabliseringen gillar inte personer som inte är "mainstream" just därför tillåter de skadliga influenser från media om vad som är vad eftersom det är lättare att kontrollera stora grupper snarare än enskilda individer.

Om jag vore TS skulle jag hitta någon tjejkompis till en släkt eller liknande och träffa henne och ställa lite krav och sedan kanske det blir giftemål och så får han tillbaka självförtroendet, ja kanske till och med kusins kusin (inget blodsband där hehe).

Jag vet precis hur TS känner sig. Var själv mobbad under hela skoltiden ända upp till mitten av högstadiet. Angående folket inom paintball så är det olika, men dom jag pratat med var inte speciellt muskulösa alls, det var "average joes" som var ett tight kompisgäng som sökte fler folk, helt främlingsvänliga människor. Likadant med mitt nyuppflammade bilintresse, att glida runt och "leta efter folk" är drygt, och när man väl hittar några och vill stanna och prata lite så är det vidrigt otäckt, men man inser fort att folk är vänliga och lika intresserade att hitta nytt folk som du själv. Man måste våga, även om det går emot ens instinkter när man varit mobbad och lider av depression. Oavsett, så är jag övertygad om att bästa sättet att hitta nya människor, är genom gemensamma intressen. Då är isen redan bruten, man vet från början att denna främling redan har en del gemensamt med mig, så chansen att vi kommer komma överens och spinna vidare på annat är väldigt god.

Visa signatur

Ryzen 5 1600, Gigabyte 1070, MSI B350M MORTAR, Crucial 16GB, Samsung EVO 500GB, Define Mini C, Corsair RM550x (╯°□°)╯​︵ ┻━┻

Permalänk
Medlem
Skrivet av p.jönns:

Svaret är enkelt: lev,lid,dö.....

no fucking way

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem
Skrivet av S-OD:

När jag var runt 40 så kände jag delvis som dig. Nu är jag 60 och känner likadant. Vart tog åren vägen?? Men känn efter vad du verkligen tycker om...drömmer om.. försök sen hitta vägen dit.

jag tror det knepiga, i alla fall mitt fall handlar om att inte skada någon. Man har det liksom bra, varför riskera det för att man tror att man vet vad man söker efter. Man kan ju inte veta vad man får sen.

Vissa kanske skulle kunna se det som nån form av feghet men vid 40 har man byggt en viss självinsikt. Man vet vad man är bra på och vad man är mindre bra på. Jag tror det är väldigt tunt med att man ska göra stora uppoffringar, man sitter inte på casinot en fredag kväll med för många öl i kroppen och lägger max beloppet på black jack. För man ville chansa och se hur det går.

Jag vill gärna höra mer, jag kan vara helt ute och cykla, men det är intressant diskussionsämne och du verkar ha en del insikter om saker och ting

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem

En tanke. Du säger att "alla andra" har det bra och ordnat osv.
Tänk på att med dagens sociala medier ser man mycket från många, men oftast ser man bara en image. Ett skal. Man ser bara solskenet, inte det tråkiga. Det man ser på sociala medier är oftast bara "highlights" med guldkant. Jämför inte det med ditt/ett normaltillstånd. De flesta verkar ha helt fantastiska liv men sanningen är att de flesta har det besvärligt då och då, och deras liv är inte som i en reklamfilm.

Visa signatur

AMD Ryzen 9 3900x | ASUS x570 TUF Gaming Plus | Corsair Vengeance 3200MHz CL16 64GB | SSD Samsung 970 EVO Plus | EVGA GTX 1080 SC | EVGA P2 1000W | BenQ SW321C | Dell AW3821DW

Permalänk
Medlem

Discord chat

Jag inser att det här kan i vissa fall vara fel forum. Ibland vill man gå på djupet och det kan bli lite personligt att diskutera saker öppet. Så jag öppnade en discord chat https://discord.gg/DaAHZu
Jag har inte tänkt att det ska handla om djupsinnigt, utan det kan handla om vad som helst men att man på ett öppet sätt ska kunna bemöta andra. Blir vi många kanske det finns stöd för andra som har det tufft, för ingen har svaren mer än du själv men många har tankar och idér för att hjälpa dig på vägen.

Discord har även stöd för personliga chattar om man inte vill prata öppet med andra.

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem
Skrivet av superegg:

Jag mår själv inte så jättebra så jag förstår hur du känner det.

Jag har aldrig haft någon tjej eller tjejkompis och för övrigt så känns det bara som allt jag gör bli bara fel då menar jag fel på ett dåligt sätt allt jag vill är att göra min mamma stolt.

Jag är bara 22 år men har inte mår:t bra på många år.

Meh, har själv också inte haft någon seriös flickvän i livet, visst det hände väl lite gulliga saker från 15-18 år.

Min morsa har också blivit lite knepig och börjat säga saker som "umgås med tjejer för att lära känna dom". Personligen har jag inget emot tjejer, men anledningen jag har aldrig haft "tjejkompisar" är för att jag har tyckt att dom är extremt tråkiga att snacka med, kanske bara är jag.

Visa signatur

Gpu: EVGA GeForce GTX 1080 TI FE Kraken G10+H110 Psu:Corsair AX760 Mb: Gigabyte Aorus Gaming 7 Cpu: Intel 8700k @5.2GHz @ 1.385V Cpu-kylare:EVGA CLC 280 Chassi:Define R5 Minne:G.Skill Ripjaws V 3600Mhz CL16 SSD:OCZ Arc 240GB HDD: Toshiba 3TB A-600

Permalänk
Medlem

Känns som att du är ganska nöjd överlag ändå men det du verkar sakna är det sociala nätverket och framförallt en flickvän?
Har själv inte blivit utsatt för mobbning(vilket måste vara helt förjävligt) men kan tänka mig att det har format din personlighet en del och att du kanske har fått det svårare med tillit till andra människor och kanske drar dig för att utsättas för sociala situationer.
Trots min ringa ålder på 32 så är jag ändå ganska gubbgrinig(jobbat med gamla kollegor för länge ) och jag tror fortfarande att man ska gå ut och träffa folk och inte via appar.

Kör ni aldrig after work eller så på jobbet? Du kanske inte har någon kollega som är "flickvänsmaterial" men det är ju många som är ute och rör sig I svängen då och de flesta är ju på gott humör när jobbveckan är slut.
Har själv fått visat intresse när man varit ute sådär när man bara stått och väntat på en öl eller så vid bardisken. Och jag har verkligen inget speciellt utseende, är väl medelmåttig antar jag.
Träffade min fru och flickvän sedan 10år på en förfest som en kompis såg till att vi fick gå på. Plötsligt händer det
Har egentligen "bara" haft 2 förhållanden I livet så är väl ingen expert men en sak som är säker är att det kommer inte komma någon och plinga på dörren iaf...

Sen om du inte är mycket för att vara på krogen så har du ju fått många bra förslag innan om att gå med I någon förening, fördelaktigen någon med lite kvinnor i^^
Har en kompis som gick någon matlagningskurs då dels att han gillar att laga mat givetvis men han hade väl även en liten förhoppning att det skulle klicka med någon annan deltagare.
Han hittade faktiskt en tjej där som han började dejta och sådär men det gick väl over efter en 2 månader... Men det blev ju en kontakt och ett möte iaf tillskillnad ifrån om han hade varit hemma och lirat tv-spel.

Oavsett, jämför dig inte med andra, stressa inte, när du minst anar så händer det

Visa signatur

Bara gammalt skräp...

Permalänk
Medlem

@Helllodar: Inte bara du, jag upplever detsamma. Inte för att dra enorm generalisering men i stort sett har dem tjejer jag stött på alternativt "tjuvlyssnat" (varken diskreta eller lågt talande) på allmän plats (busshållplatser, affärer) och allt som snackas är utan något värde eller intressant. Utstyrsel, status och emotionella manipulationer är vad jag som oftast får reda på. Det kan gälla allt från jailbaits till vardagliga individer.

Dem få som verkade vara av intresse hade inget vidare social vurm till trots peaking their area of interests, så jag har slutat försöka.

Visa signatur

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS5 + Corsair MP600 Core 2TB | New 3DS XL + Katsukity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 5800X3D, 32GB DDR4 3000Mhz, 240GB SSD, 4TB SSD (Kingston KC3000), Radeon 6700XT, 3TB+4TB HDD, B450M-DS3H | Nintendo Switch

Permalänk
Avstängd
Skrivet av huxflux:

Jag inser att det här kan i vissa fall vara fel forum. Ibland vill man gå på djupet och det kan bli lite personligt att diskutera saker öppet. Så jag öppnade en discord chat https://discord.gg/DaAHZu
Jag har inte tänkt att det ska handla om djupsinnigt, utan det kan handla om vad som helst men att man på ett öppet sätt ska kunna bemöta andra. Blir vi många kanske det finns stöd för andra som har det tufft, för ingen har svaren mer än du själv men många har tankar och idér för att hjälpa dig på vägen.

Discord har även stöd för personliga chattar om man inte vill prata öppet med andra.

The instant invite is invalid or has expired

Permalänk
Medlem
Skrivet av bardbard:

en sak som är säker är att det kommer inte komma någon och plinga på dörren iaf...

* host * Det där har faktiskt hänt mej en gång Vi bodde ihop i nästan 3 år så det var inte bara en "oskyldig flört".

Som någon skrev tidigare, det händer när man minst anar det.

Visa signatur

Cooler Master ATCS840 | Cooler Master Silent Pro Gold 1200W | Fractal Design Newton R3 1000W
ASUSTeK Z9PE-D8 WS | 2x Intel Xeon E5-2697 v2 | Kingston 128 GB DDR3 ECC | Gigabyte Geforce GTX 1070 Ti
BOINC : asteroids | einstein | enigma | milkyway | seti | universe | TheSkyNet POGS

Permalänk
Medlem

Många är ensamma och eländiga hela livet. Gör man inget så händer inget, punkt. Går man omkring och hoppas på att "det ska hända något" så kommer man bli ännu mer förbittrad och trasig ännu snabbare.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad*

Tagit bort ett sidospår i enlighet med §1.2 och §1.6 forumreglerna.
/moderator

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

Det enda jag "kommit på för mig själv" är att jag inte ska ta livet för seriöst. Kanske hade jag orealistiska förväntningar om vad livet skulle vara. Känns som desto äldre man blir desto lägre sänks ribban. Nu är den verkligen låångt ner. Fast det är ganska skönt. Behöver man inte oroa sig om så mycket. PS den som har mest prylar när man dör vinner !