Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kila
Registrerad
Dec 2012

Problem med TV-skärm, ej bild

Flyttade datorn och TVn igår (mellan rum) och har alltid haft datorn inkopplad i HDMI 1 på TVn. Igår råkade jag koppla in samma kabel i HDMI2/DVI på TVn och nu vägrar det funka på HDMI 1. Jag får bild i BIOS, booting och fram tills Windows laddat färdigt. Sen blir der svart.

Det funkar i HDMI 2, men där är upplösningen låst på 1024*768 eller något sådant. Och jag kan inte välja något annat.

Har plockat ur alls kablar, kopplat ur GPU, stängt av SLI, testat kabeln i båda korten, bytt HDMI kabeln, inget har hjälpt och jag börjar bli tokig.

Phantek Enthoo Pro M - ASUS Maximus VII Hero - 4790K @ 4,8GHz 1.300V - 8GB Corsair Vengeance Pro Red 1600MHz - EVGA GTX 780 SC ACX 3GB × ASUS GTX 780 DirectCU II 3GB - EVGA G2 Supernova 750 Watt - Seagate Barracuda 1TB 7200RPM

http://www.3dmark.com/fs/4089859 http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=98que

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av PanicAttack96:

Flyttade datorn och TVn igår (mellan rum) och har alltid haft datorn inkopplad i HDMI 1 på TVn. Igår råkade jag koppla in samma kabel i HDMI2/DVI på TVn och nu vägrar det funka på HDMI 1. Jag får bild i BIOS, booting och fram tills Windows laddat färdigt. Sen blir der svart.

Det funkar i HDMI 2, men där är upplösningen låst på 1024*768 eller något sådant. Och jag kan inte välja något annat.

Har plockat ur alls kablar, kopplat ur GPU, stängt av SLI, testat kabeln i båda korten, bytt HDMI kabeln, inget har hjälpt och jag börjar bli tokig.

flyttade du nånting eller kopplade in något när datorn/TV'n var påslagen ?

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av PanicAttack96:

Flyttade datorn och TVn igår (mellan rum) och har alltid haft datorn inkopplad i HDMI 1 på TVn. Igår råkade jag koppla in samma kabel i HDMI2/DVI på TVn och nu vägrar det funka på HDMI 1. Jag får bild i BIOS, booting och fram tills Windows laddat färdigt. Sen blir der svart.

Det funkar i HDMI 2, men där är upplösningen låst på 1024*768 eller något sådant. Och jag kan inte välja något annat.

Har plockat ur alls kablar, kopplat ur GPU, stängt av SLI, testat kabeln i båda korten, bytt HDMI kabeln, inget har hjälpt och jag börjar bli tokig.

har du testat ifall du har nvidia och gå in i nvidia kontrollpanelen, höger klicka på skrivbordet sen nvidia controllpanel. sedan gå på "set up multiple displays " och tittat om din tv är i kryssad ?

"I awoke, only to see the rest of the World was still asleep" - Leonardo Da Vinci

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kila
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Grönahunden:

flyttade du nånting eller kopplade in något när datorn/TV'n var påslagen ?

Nej, kopplar alltid ur sakerna och stänger av ordentligt innan.

Skickades från m.sweclockers.com

Phantek Enthoo Pro M - ASUS Maximus VII Hero - 4790K @ 4,8GHz 1.300V - 8GB Corsair Vengeance Pro Red 1600MHz - EVGA GTX 780 SC ACX 3GB × ASUS GTX 780 DirectCU II 3GB - EVGA G2 Supernova 750 Watt - Seagate Barracuda 1TB 7200RPM

http://www.3dmark.com/fs/4089859 http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=98que

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av PanicAttack96:

Nej, kopplar alltid ur sakerna och stänger av ordentligt innan.

Skickades från m.sweclockers.com

testat HDMI 1 med nån annan skärm

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kila
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Grönahunden:

testat HDMI 1 med nån annan skärm

Kontakterna på GPU funkar.

Skickades från m.sweclockers.com

Phantek Enthoo Pro M - ASUS Maximus VII Hero - 4790K @ 4,8GHz 1.300V - 8GB Corsair Vengeance Pro Red 1600MHz - EVGA GTX 780 SC ACX 3GB × ASUS GTX 780 DirectCU II 3GB - EVGA G2 Supernova 750 Watt - Seagate Barracuda 1TB 7200RPM

http://www.3dmark.com/fs/4089859 http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=98que

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av PanicAttack96:

Kontakterna på GPU funkar.

Skickades från m.sweclockers.com

så kontakterna, grafikkortet, HDMI sladden, & TV-skärmen funkar alla var för sig men inte tillsammans ?
så då återstår drivrutiner & Windows.

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kila
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Grönahunden:

så kontakterna, grafikkortet, HDMI sladden, & TV-skärmen funkar alla var för sig men inte tillsammans ?
så då återstår drivrutiner & Windows.

Förslag? Inte så Extremt taggad på att installera om skiten. Uppdaterade drivisarna till korten nyligen.

Skickades från m.sweclockers.com

Phantek Enthoo Pro M - ASUS Maximus VII Hero - 4790K @ 4,8GHz 1.300V - 8GB Corsair Vengeance Pro Red 1600MHz - EVGA GTX 780 SC ACX 3GB × ASUS GTX 780 DirectCU II 3GB - EVGA G2 Supernova 750 Watt - Seagate Barracuda 1TB 7200RPM

http://www.3dmark.com/fs/4089859 http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=98que

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av PanicAttack96:

Förslag? Inte så Extremt taggad på att installera om skiten. Uppdaterade drivisarna till korten nyligen.

Skickades från m.sweclockers.com

återgå till föregående drivrutiner?
kan du testa med något annat OS Linux/ubuntu kan ju köras direkt från USBminne/CDskiva.

testat installera Windows på nån annan hårddisk? kanske du har nån som ligger & samlar damm,
kolla med Windows7 eller 8an bara för att utesluta hårdvaran/operativsystemet, sen behöver inte allra senaste drivrutinerna vara bäst.

om nånting funkar Don't touch it!

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Okt 2011

Har du provat hålla in Win tangent och trycka P, och välja spegla bilden från din monitor?

5820ĸ ıllıllı 980тι ıllıllı αcєɾ хв270нυ