Da Vinci mini w, säljes som defekt

Permalänk
Medlem

Da Vinci mini w, säljes som defekt

Köpte en begagnad da vinci mini w för 1500 :). Har nu haft nog problem med den för att tableflip'a och vilja köpa någon annan 3d-skrivare. Hur trasig är den? Hmm.

Skräp verkar ha fastnat i extrudern, vilket gör att vissa utskrifter blir katastrofala, andra inte. Har prövat cold/warm pull, och det har hjälpt lite grand men inte nog. Alla motorer och liknande fungerar. Fick inte med rensningsverktygen för att göra rent. Det *ska* gå med en metallpinne som är tunn nog, men själv gav jag helt enkelt upp.

Åh, och mjukvaran är usel. Du behöver skicka en utskrift till skrivaren via programmet, och sedan se till att stänga av programmet. Pollingen av statusen som programmet gör annars gör att skrivaren *kan* crasha mitt i en utskrift, och när den inte gör det blir kvalitén mycket sämre.

Åh, och filamentet är drm'at med rfidchip. Du kan, som *standard*, bara använda xyz's filament. Det går tydligen att kringgå genom sneaky hack, men det är för mycket jobb för mig när jag ändå ger upp och köper något annat istället :).

Tänker mig runt en femhundring som utgångspris. Någon form av budgivning sker i tråden (pm till mig postas även av mig i tråden sans användarnamn), fram tills filamentet jag beställde igår från ett svenskt 3dprinterföretag kommer.
Du får med två rullar filament med ca 20% kvar vardera, en svart, en genomskinlig blå, och en full rulle svart filament som jag beställde igår.

Läs hela annonsen här

Permalänk
Medlem

Haha. Låter tyvärr exakt som de problem jag har haft med en Da Vinci Jr 2.0, trots att den var i princip helt ny.

Visa signatur

It’s more fun to compute.

Permalänk
Medlem

@Dreijer: Yesss. Det är en skrivare som är nog för att se om det är något för en, samt att leka och förstå. Typ.. allt.. annat.. är.. not the best. :).
Säljer som defekt för att den liksom inte är helt 100%. Kan nog fixas, men energin jag lagt på det när jag redan är sjuk = tableflip

(om du har tips på andra skrivare, peta gärna )

Permalänk

300kr och kan hämta i gbg

Permalänk
Medlem

@Rutger jörnåker: Inte under 500 :). Då behåller jag det själv. Den fungerar, men dåligt, och jag kommer ha sjukt mycket av det drm-ade filamentet att leka med. Lär kunna skriva ut en del inte så komplicerade saker :).
Alternativt använda delarna till min robot ;). Steppermotorer kostar mer på kjell och co ;P. Mer än skambud får du ge.

Permalänk
Medlem

@Tuxie: om du är intresserad av en långsam liten skrivare så har jag en m3d-micro (originalet) till övers.

Visa signatur

:>

Permalänk
Medlem

@Cuby: Lite för liten utskriftsarea tyvärr. Men tack för tanken <3.