The Witcher firar 10 år med nytt videoklipp

Permalänk
Medlem

Fin video, kul att de tog sig tid att snickra ihop den. Jag har spelat alla Witcher spelen och fast de är riktigt bra spel måste jag nog hålla med om det en del här i tråden påpekar, att jag har lite svårt att knyta an till karaktärerna i spelet. Inte för att Fallout eller Skyrim är bättre på det, tycker egentligen att de gamla JRPG spelen var bättre på det än något modernt spel.
Final Fantasy, Mana serien, Chrono Trigger, måste säga att jag känt mer för karaktärerna i dessa, än för dem i Witcher serien, men det kanske var att man var i en speciell ålder. Man är så blasè nuförtiden....

stavfel
Visa signatur

"Jag är så gammal att jag brukade styra med piltangenterna"
StoppaCopySwede
Fraktrfitt:Inet

Permalänk
Medlem
Skrivet av landahl:

Det måste ju finnas någon anledning varför jag fortfarande spelar Skyrim och inte witcher 3.

Kanske för att du gillar mer att leka i sandlådor?

Själv föredrar jag RPGs med story, distinkta och välskrivna karaktärer, och en härlig värld/historia/lore att utforska, speciellt om det är bra integrerat i själva spelet (att bara dumpa allt i böcker är rätt tråkigt.) Dragon Age: Origins är en av mina favoriter på just den senare punkten, då allt hänger ihop väldigt bra och man får lära sig om och kommer i kontakt med de flesta koncepten i första hand genom spelets gång.

The Witcher 3 är dock råare och mer realistiskt, lite mer unikt (slavisk mytologi och sägner istället för bara typisk high fantasy) och förstås fantastisk atmosfär (första gången man träffar på häxorna i träsket t.ex., med den drönande musiken...)

Tror mina tre favoriter genom tiderna är Fallout 2, The Witcher 3 och Dragon Age: Origins.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Markusas:

Låter som att du kommer ha en trevlig höst framför dig.

Tack, det håller jag med om

Skrivet av GuuFi:

Hur hamnar Fable och Dragon age på dina listor, och Inquisition av alla :/

Du har nog också missat en hel del klassiker då, säger inte att Witcher 3 är dåligt men ganska överskattad med tanke på hur repetitivt sista 30-40% av spelet är, ännu mer om du är en completionist...

Enligt mig har Dragon Age Inquisition flera negativa sidor men något som spelet gör bra är vissa miljöer samt den generella grafiska stilen. Storm Coast med regnet som piskar en i ansiktet, som rinner utmed bergsväggarna samt vågorna och ljuden därtill gör det till en stämningsfull upplevelse. Flera av skogskartorna är riktigt fint designade och även de "odöda" kartorna. Grafiskt sett inte riktigt lika imponerande som Witcher 3 men ändå mycket, mycket bättre än Skyrim.

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem

Min lilla lista var inte menat som någon rankning eller jämförelse utan svar på kommentaren om det skulle missats mycket senaste 20 åren.

Tycker för övrigt det är lustigt att fara med sådana påståenden, säga att man jämfört Witcher 3 med andra spel, samt mena att en annan missat ”en hel del klassiker” utan att själv kunna specificera någonting.

Permalänk
Medlem

En underbar spelserie som jag har njutit av att spela. Härliga karaktärer och världar som har varit mycket intressanta att utforska. Finns ju dåliga aspekter i dem också men vilka spel har inte det. Inget som påverkade mina många timmar som försvann när man spelade denna serien. Kändes vemodigt att avsluta Blood and Wine och veta att man hade nått "slutet" så att säga.
Helt klart en spelserie som jag rankar som ett av de bästa som jag har spelat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Perpetuell mjödfylla?

Jag tycker att Skyrim är mycket roligare helt enkelt. Skyrim är fortfarande det mest spelade rpg på steam det säger väl inte lite? Jag kör Special Edition med en del moddar som gör att spelet ser underbart ut.

Jag tyckte faktiskt Witcher 3 var långtråkigt, vissa bra sekvenser men extremt repetitivt. Looten i Witcher 3 är extremt tråkig, det man hittar i tunnorna i havet är skräp rent ut sagt. Looten i Skyrim är ljusår bättre, Shouts är brilliant och att man kan göra så otroligt mycket mer i skyrim med sina vapen, kläder, smycken mm. Visst Skyrim har en del punkter som kan förbättras men det ordnar dem säkert tills uppföljaren kommer ut kanske år 2020. Jag kan inte sätta fingret på det men Skyrim enligt mig har en mycket mysigare känsla och närvaro än Witcher 3.

Permalänk
Medlem

Kunde aldrig avsluta W1 för det kändes som alldeles för dåligt i vissa aspekter av spelmekaniken. W2 brydde jag mig inte om. W3 däremot. Ojoj, vilket underbart spel. Bästa singleplayer RPG jag spelat. Storyn, grafiken, musiken, karaktärerna. Det spelet har allt och andra utvecklare (Bethesda fram för allt) skulle kunna dra en hel del lärdom av vad CD Projekt Red åstadkom med W3.

Permalänk
Medlem

Spelade igenom 1-3 och de är bra gjorda , fast tvåan var så tröttsam. Ska spela 3an nu igen i höst/vinter. Kanske nån gång läsa böckerna. Grattis CD PROJEKT RED

Permalänk
Moderator
Forumledare

*tråd lätt rensad*

Har raderat några inlägg som tyvärr inte bidrog till något bra i tråden.
Det är såklart tillåtet att tycka annorlunda och det uppmuntras till diskussion, dock förutsatt att diskussionen hålls konstruktiv och på en nivå där man inte håller en otrevlig ton för man inte delar samma preferenser om hur ett spel ska vara konstruerat

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord