Ericsson Portable PC som inte passerar förbi uppstarten

Permalänk

Ericsson Portable PC som inte passerar förbi uppstarten

Hej,

Jag äger En Ericsson Portable PC som jag har på den skola där jag undervisar. Den är mycket bra att ha med när vi ska prata om mediehistoria. Det kunde vara bra för undervisningen om eleverna kunde testa den. Sedan har jag ett antal 5.25 disketter med gammal frisbee statistik som jag skulle vilja komma åt. För ganska många år sedan låg den i min källaren. Hade där en översvämmning som gjorde att datorn vattenfylldes. Jag var säker att datorn var helt körd. Men den startar men går inte hela vägen utan det kommer upp en text som är waiting.

https://www.dropbox.com/s/oim7scjck88iit6/IMG_7298.JPG?dl=0

Jag uppfattar att datorn tror att det finns en diskett i datorn vilket det inte gör. Min enda idé vore om man kunde datorn att hoppa över denna kontroll av disketten.

Jag kan själv väldigt lite om pc men är det är någon som har någon aning om detta problem skulle gå och fixa?

Permalänk
Vila i frid

Om du inte hör något ljud från floppy-mekaniken (som är en 5-1/4") går den att byta ut. https://en.wikipedia.org/wiki/Floppy_disk#5.C2.BC-inch_floppy...

Ericsson Portable PC kör enbart från floppy och har ingen hårddisk.

Jag har en 5-1/4" hemma i min parts-bin-låda.

Permalänk
Avstängd

Vad händer om du stoppar i en disk i diskettenheten?

Permalänk
Medlem

Datorn behöver en diskett för att kunna starta. Gör som videopac skriver och försök starta med en lämplig diskett (kanske finns det någon som det står boot eller dos på). Vad det gäller och läsa disketter så kan det ordnas (skicka PM).