Letar spännande spel till PS4

Permalänk
Medlem

Letar spännande spel till PS4

Hallå! Har relativt nyligen skaffat ett ps4 och har provat lite olika spel men inget som riktigt faller mig i smaken.

Köpte Bloodbourne och gav upp efter ca två timmar för det är ju _HELT_ omöjligt, efter det köpte jag då NIOH i hopp om att spela ett lite enklare spel iallafall, men ack så fel jag hade. Det var ju också _HELT_ omöjligt. Bägge spelen var ju riktigt riktigt roliga men alldeles för svåra för mig. Jag köpte Limbo och älskade det, men det tog slut så oerhört snabbt.

Jag är väldigt öppen för förslag som jag kan prova på. Det får inte vara för svårt och det är ett stort plus om jag kan spela split screen med min flickvän men absolut inget krav.

Jag har inte spelat särskilt mycket spel utöver Onlinespel till PC.

Hoppas ni kommer med grymma tips, tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Köpte själv ett PS4 för att köra exklusiva spel. Några spel jag köpte och rekommenderar starkt

The Last of Us
Uncharted: The Nathan Drake Collection Innehåller Uncharted 1-3, tvåan är bäst
Uncharted 4
Until Dawn
Horizon Zero Dawn har inte spelat det själv men har hört mycket gott om det

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Arc Midi R2 Moderkort: ASUS Z97-A ATX CPU: i5 4690K @3,5GHz CPU-kylare: SilverStone Argon AR01 RAM: VENGEANCE LP 4x4GB GPU: Sapphire Radeon R9 290 TRI-X OC 4GB PSU: EVGA Supernova G2 750W SSD: Samsung EVO 840 250GB HDD: Seagate Desktop HDD 7200rpm 2TB Skärm: ASUS MG279Q @2560x1440

Permalänk
Medlem

Bra split screen spel som inte är för svåra och man kan spela med flickvännen. Tänker direkt på LEGO spelen. Finns allt från Batman till Sagan om ringen. Jag och frugan spelade mycket LEGO Harry Potter får många år sedan. Bra storydrivna spel med glimten i ögat. Med sonen har jag plöjt igenom Indiana Jones, Sagan om ringen, två olika Batman spel, första Harry Potter och Marvel Heroes (minns inte axakt vad det heter, men man lirar som Hulken Ironman Thor mfl.)

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

AMD Ryzen 5 7600X, ASUS TUF B650-Plus wifi, Kingston Fury Beast 32GB 6000Mhz CL30, Kingston KC3000 2TB, Sapphire 7800 XT Pulse, Peerless Assassin 120, DarkPower 630W, Benq XL2411T + DELL U2312HM, Phanteks Eclipse P400S

Permalänk
Medlem

Horizon Zero Dawn
Life is Strange
Life is Strange: Before the Storm

!!!!! xD

Permalänk
Medlem

Inte splitscreen men ni kan absolut spela tillsammans.
Sjuk bra puzzelspel: The Witness

Permalänk

Diablo 3 funkar väldigt bra att köra tillsammans med sin respektive, och svårighetsgraden går att ställa in själv

Visa signatur

CPU: i7 8700K GPU: Gigabyte RTX 2080 GAMING OC RAM: Corsair 16GB DDR4 3000MHz CL15 Mobo: Asus TUF Z390-PLUS Gaming PSU: Corsair HX850i 850W 80+ Platinum

Permalänk
Medlem

Utöver redan nämnda spel så är ratchet & clank kul, även kingdom hearts 1.5 + 2.5 remix, i princip mix på disney och japanskt rpg. Släpptes även en remaster på crash bandicoot 1/2/3 för inte så länge sen.

Permalänk
Medlem

Ge Bloodborne en ärlig chans. Ja, de kan vara svårt om du inte spelat något liknande tidigare men känslan du får när du väl tar dig vidare är värt det. Samla dig och försök, tro mig det är värt det.

Visa signatur

» Bytt namn ifrån "cyme"
» Citera mig vid svar så jag hittar tillbaka!
» Gillar du Trance/Vocal-Trance? Spana in min playlist på Spotify här.

Permalänk

Overcooked kanske? Bastion ett annat bra spel. Dock singelplayer.

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte B550 Aorus Elite CPU: AMD Ryzen 5600X Ram: 16GB Ballistix 3600MHz CL16 GPU: ASUS TUF Gaming 3070 SSD: Kingston KC2000 1TB, Crucial MX500 512GB, Seagate 600 SSD 480GB PSU: Seasonic Focus GX650W 80+Guld Chassi: Phanteks P400A

Permalänk
Medlem

Som Microapple skrev är alla Naughtydogs spel fruktansvärt bra. Det är egentligen fokuserade på singleplayer men har ofta en multiplayer del också. Dom har dessutom precis släppt ett nytt Uncharted spel.

Angående spel med din flickvän skulle jag rekommendera Lego serien, t.ex Lego Super heroes. Overcooked är också väldigt roligt om du gillar stressiga spel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Basketigge:

Overcooked kanske? Bastion ett annat bra spel. Dock singelplayer.

Overcooked om man vill att förhållandet ska ta slut med flickvännen. Ett genialiskt spel men man måste ha ett fantastiskt teamwork på de senare banorna.

Visa signatur

Serenity now

Permalänk
Medlem

@Basketigge, @dibban: Overcooked? Oj, jag uppskattade verkligen inte det spelet. Kontrollen var horribel och utförandet mycket dåligt, tyckte det såg mycket lovande ut när det begav sig dock.

Det beror på vilka genrer ni uppskattar, men Naughty Dogs alster är givna, oavsett om det är Crash Bandicoot, Jak & Daxter, Uncharted eller mästerverket The Last of Us.

Kika på Housemarques alster, de har en rad enkla adrenalinstinna twinstick shooters som är riktigt härliga.

Gillar du ni Tetris eller liknande alster? Tumblestone kan i så fall varmt rekommenderas.

Mushroom Wars är en trevlig enkel strategisk variant som tyvärr är obalanserad sett till de fördelar solar genererar, men upplägget är mycket gemytligt.

Fotboll och raketbestyckade radiobilar, låter det intressant? För det förklarar Rocket League på enklaste vis, lätt att komma in i men oerhört svårt att bemästra.

För mysiga enspelarstunder, kan jag inte annat än tokhylla Image & Form och deras alster som utspelar sig i SteamWorld, Dig är ett metroidvania med briljant framtoning och Heist är en fantastisk Xcom-"klon" i 2D med underbara karaktärer, humor och atmosfär.

Bastion, Transistor, Guacamelee, Brothers a Tale of two Sons(är troligen en vinnare för er), Zoinks kommande Fe kan charma vem som helst(men även deras tidigare creationer är mycket trevliga).

Tror jag har täckt upp ett gäng bra titlar..

Lycka till det är en djungel!

PS. Horizon Zero Dawn ska vara sjukligt bra(har ännu inte spelat det).

Permalänk
Medlem

Eftersom jag uppfattar det som att du har lirat en del MMORPG tidigare så kanske en "öppen" värld passar? Jag har tidigare lirat Dragon Age på PS3 efter att ha spelat det på PC och uppskattar att nu spela dessa på konsolen. Jag köpte i veckan Withcer 3 utan att ha spelat de tidigare och insåg att det inte behövdes. Fastnade ganska snabbt och det kan jämföras med MMORPG spel i att världen är mycket öppen. Det som skiljer är att det inte är oändligt med tidsdödande uppdrag som "döda tio vargar och kom tillbaka till mig" utan mer uppdrag som ser enkla ut men leder vidare och vidare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Denwen:

Köpte Bloodbourne och gav upp efter ca två timmar för det är ju _HELT_ omöjligt ...

Skrivet av Eptk:

Ge Bloodborne en ärlig chans. Ja, de kan vara svårt om du inte spelat något liknande tidigare men känslan du får när du väl tar dig vidare är värt det. Samla dig och försök, tro mig det är värt det.

Håller med.

Köpte Dark Souls (samma utvecklare och väldigt likt Bloodborne) när det kom ut, men gav också upp efter ett tag då jag tyckte det var för svårt. Bestämde mig sedan för att plocka upp det igen och jag är verkligen glad att jag gjorde det. Nog min favoritserie utav alla spel!

"Sakta, men säkert" är något man får försöka leva efter när man spelar Bloodborne eller Dark Souls. Efter ett tag så lär man sig, och då blir det inte så svårt längre.

Annars kan jag slå ett kast för The Last of Us (nog en av de bästa spel jag någonsin spelat), samt Horizon Dawn ifall man gillar open world.

Visa signatur

Citera för svar!

CPU: i9-9900K + Be Quiet! Dark Rock Pro 3. Moderkort: ASUS ROG Z390-F. Minnen: Corsair Vengeance DDR4 2x8GB 3000MHz. GPU: GigaByte RTX 3080 Gaming OC. SSD: Corsair MP510 500GB. HDD: WD Blue 3TB Nätagg: EVGA SuperNova G2 850W. Chassi: Corsair 4000D Airflow.

Permalänk
Medlem

Du kan inte lägga ned två timmar på Bloodborne och sedan ge upp. Skärp dig. Lär dig att acceptera motgångar och gläds istället över dina framsteg. Du kommer att lära dig hur du spelar till slut. Jag hade aldrig spelat ett Souls-spel tidigare, när jag skaffade Bloodborne nyligen. Det är inte omöjligt, även om det känns så i början.

Visa signatur

It’s more fun to compute.