Glömt lösen domänanvändare win10

Permalänk

Glömt lösen domänanvändare win10

Hej!

Windows 10

Jag köpte loss min skoldator från gymnasiet, problemet är att jag inte använde den på några veckor och glömde lösenordet(det var ett tvångsbyte av lösenord bara någon vecka innan jag slutade och nu hittar jag inte vart jag skrev ner det >.<). Har försökt med Lazesoft och Ophcracker, men det verkar som om det inte fungerar på min användare då det tydligen är en domänanvändare. Som sista utväg har jag även försökt att återställa datorn genom att ta bort alla filer och användarprofiler genom menyn som dyker upp när man håller in SHIFT och klickar på Starta om. Det fungerade inte heller, det visade att det laddade sen stod det någonting om att det "ångrar" vad den gjorde.

Kontaktade skolan jag köpte datorn från, fick svaret "Ditt konto är numera inaktiverat, så jag har ingen åtkomst till det eftersom du slutat på skolan.". Är osäker på vad han menar.

Det är inte så att jag har stulit datorn, jag har kvitto. Ska infoga bilder som visar inloggningsskärmen så fort jag listat ut hur jag för över dom från mobilen.

Permalänk
Medlem

Jag tror du ska ta med datorn till motsvarande it-avdelning och be dom om att ta ur datorn ur domänen och göra ett konto åt dig (eller om du gör det själv) som är admin på datorn.

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem

@Vargen Saphia: Fanns det inget lokalt administratörskonto som du kunde nollställa och logga in med?

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Cpu: R5-3600 | MSI MEG X570 UNIFY | Vega64 RedDevil | Corsair 3200 Mhz 16GB | Phanteks PH-TC14PE | Chassi: R4 Arctic White | Steelseries Apex Pro | Logitech G Pro X Superlight | Steelseries Arctis 7

Permalänk

Tack för alla svar! Det som i slutändan fungerade för mig var att logga in på det lokala Administratörskontot, vars lösenord jag återställt via LazeSoft. Därifrån kunde jag komma åt filerna från min domänanvändare genom C:/Användare/domänanvändarensNamn. Tyvärr kan jag fortfarande inte logga in på domänanvändaren "på riktigt", men jag kommer åt alla filer iallafall, så det problemet är löst.