Permalänk
Medlem

Tyst mekaniskt tangentbord (bygga eget)

Hello gang!

Jag har precis börjat livet på kontor och tilldelats en arbetsstation.. Dock så är tangentborden vi har enkla gummimembransbord and I dont like it. Skriver mycket på jobbet.
Skulle vilja bygga ett eget! Söker tips och råd på ett riktigt tyst bygge så jag inte stör mina kollegor. Alternativt köpsråd på färdiga alternativ .. Men helst vill jag bygga ett själv.

Krav:

Numpad
Tyst
Gillar vanligtvis cherry MX Brown, så liknande känsla.

Jag har aldrig byggt ett tangentbord själv, men har varit sugen länge. Alla tips mottages tacksamt! ☺️

Permalänk
Medlem
Permalänk
Inaktiv

@Gurant:

Ska se om jag kan fixa lite länkar och sånt åt dig i helgen.

Men kort kan det väl sägas att ett "konventionellt" vanligt fullstort tangentbord är svårt att hitta som byggsats (i varjefall har jag inte sett många... om något). Så titta på "1800" modeller , "YMD96" etc. (Edit: så då blir det sannolikt så att du får bygga det helt själv "från scratch" (jmf. med Likör47 i min signatur)

eller
överväg att bygga ett mindre med en separat/extern numpad (är rätt smidigt att kunna ställa undan/ta fram numpaden vid "behov"... framförallt inser man rätt snart att med en vettig layout och programmering att man (jag) inte saknar numpadden så mycket som man trodde).

En kombo av t.ex. XD84+XD24 kanske kan vara något? (sök på aliexpress.com) (fick hem ett XD84-alu-chassi i veckan, och det såg helt ok ut, om än några smärre skavanker i anodiseringen).

Ska även försöka få till ett galleri i helgen, om det hinns med, med mitt senaste "superdämpade" bygge

Har inte testat själv ännu (men beställt) Gateron Silent-brytare som jag tror kan vara ett bra alternativ till Cherrys Silentbrytare

Permalänk
Medlem

Jag har inte alls kolla på planerna kring det här, men kanske kan det vara något när det blir tillgängligt?

KBD19X: https://kbdfans.cn/blogs/news/sample-kbd19x-update

Permalänk
Medlem

Kolla in https://deskthority.net/wiki/Damping för lite olika tekniker att göra framför allt brytarna tysta.

Jag tror att utformningen av tangentbordets låda spelar mest roll. Jag har ett tangentbord med hemmabyggd låda där kretskort och monteringsplatta sitter ganska tajt - och det är ganska högljutt trots tjocka tangenter, matta under tangentbordet och Zealencio-clips. Vibrationerna fortplantar sig och ekar i lådan.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Inaktiv

@Gurant:
Hittade som av en händelse ett fullstort kit: https://www.aliexpress.com/store/product/Custom-Mechanical-rg...

(plast-chassi, så antagligen inte jättetyst, men med dämpade brytare och dämpmaterial i chassit kan det nog bli helt ok)

Edit: Och eftersom du gillar bruna brytare så hoppa på gruppköpet på Bruna gateron silent som stänger den 28e sept (antagligen 28sept kina-tid (dvs chansa inte utan lägg beställning den 27e): https://shop.kbdfans.cn/collections/group-buy/products/pre-or...
(har inte sett några dämpade taktila MX-brytare tidigare (eller någon annanstans): så passa på! )

Permalänk
Medlem

Ett tips annars är realforce 105 / 87 beroende om du behöver numpad. Inget kit förvisso, men skönaste switcharna om du ska skriva hela dagen.

Permalänk
Medlem

Det har funnits bilder på ett Vortex Vibe ISO. Har dock inte sett något om vilka brytare som kommer finnas tillgängligt. SA-caps i grundutförande är ju lite roligt om man trivs med den profilen.

http://www.tomshardware.com/news/vortex-vibe-78-percent-sa-pr...

Permalänk
Medlem