Permalänk

Internet fungerar till och från

Hej,

jag har problem med mitt internet och skulle behöva hjälp att felsöka problemet.

Internet till min dator fungerar till och från hela tiden, det kan fungera ett tag (c:a 5-10 minuter) och sen sluta fungera. Det börjar oftast fungera igen om jag tar inaktivera och sen aktivera på "Anslutning till lokalt nätverk".

Problemet uppstår både med och utan router ikopplad och när internet inte fungerar på datorn har jag fortfarande internet via Wi-fi på telefonen. Jag har även testat olika kablar och jag har pratat med min ISP som säger att de inte ser några problem hos dem.

Så problemet verkar ligga i min dator, vad bör jag göra? Är det nätverkskortet det är fel på?

Tack på föhand

Permalänk
Medlem

Du har mycket riktigt klurat ut att det verkar vara datorn som krånglar.
Nu *kan* det vara lite annat, exempelvis porten på routern som krånglar så det kan ju vara värt att prova en annan kontakt där borta.

Annars, på datorn ser du ledtrådar till vad som kan vara fel i windows loggbok, ta en titt där och följ tidstämplarna mot vad du ser windowsklockan i hörnet visade när du såg felet.

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T