Permalänk
Melding Plague

ALi roadmap

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif" alt="Nyhet"><b class="red">ALi roadmap</b> <small class="small">Måndag den 29 September 2003<a href="mailto:herman@sweclockers.com"> Herman</a><br /></small>
<a href="http://www.vr-zone.com/?i=134">Vr-Zone</a> har fått tag i en roadmap från moderkortskretstillverkaren ALi. På AMD-sidan ser vi två kommande moderkortskretsar. Första heter M1689 och kommer komma i fjärde kvartalet detta år. Den stödjer Athlon64 (Socket754) och stödjer det vanliga: USB 2.0, AGPx8 och har ett integrerat 10/100-nätverkskort. M1689 stödjer även SerialATA i RAID 0/1.<br><br>M1697 kommer komma i andra kvartalet nästa år och stöder Athlon64/Athlon64 FX, stödjer PCI Express, och har även ett Gigabit-nätverkskort. Förutom det har det en fyrakanalig SerialATA-kontroller som stödjer RAID 0/1/0+1 och har även en ljudkrets som heter UAA.<br><br>På Intel-sidan kommer M1685 komma ut i andra kvartalet nästa år. Moderkortskretsen stödjer DDR-I-minnen upp till DDR400 och även DDR-II-minnen från 400- till 667 MHz. Den har även stöd för PCI Express och stödjer Pentium 4 och Prescott på 478-sockeln.<br><br>M1691 kommer komma i tredje kvartalet och stödjer Pentium 4 och Prescott via 478-sockeln. Den har en dubbelkanalig minneskontroller som stödjer samma minnen som M1685. Här ser vi även stöd för PCI Express och en ljudkrets som heter Azalia.<br><br>Sammanfattat verkar det vara trevliga moderkortskretsar, PCI Express verkar på gång nästa år och DDR-II-minnen likaså.<p>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr><td width="50%"><small class="small"> </small></td>
<td width="50%"></td></tr></table><p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Avstängd

Jippie! Det var ett tag de släppte nya en ny krets, om inte så har den i alla fall inte blivit speciellt uppmärksammad. Förhoppningsvis matchar det prestandan på andra chipsets.

Go ALi!

Visa signatur

H.T.I.D.
One man to rule them all.
Jag har en Powerbook G4 667MHz.

Permalänk

Jaha så de finns fortfarande kvar, har de blivit uppköpte eller nåt? Tycker det är lustigt att inget hänt på så länge från deras håll.