Albatron K8X800 Pro ll

Permalänk
Melding Plague

Albatron K8X800 Pro ll

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif" alt="Nyhet"><b class="red">Albatron K8X800 Pro ll</b> <small class="small">Tisdag den 30 September 2003<a href="mailto:herman@sweclockers.com"> Herman</a><br /></small>
Albatron har idag lanserat ett moderkort baserat på VIAs Athlon64-moderkortskrets K8T800. Kortet heter K8X800 Pro ll och erbjuder tre minnesplatser för upp till DDR400-minne och maximalt 3 GB. Här kommer lite specifikationer:<br><br>:: Sockel754 för Athlon64<br>:: VIA K8T800 nordbrygga<br>:: VIA 8237 sydbrygga<br>:: Envy 24PT-ljudkort<br>:: 3COM Gigabit-nätverkskort<br>:: 8 USB 2.0-portar<br>:: 2 FireWire-portar<br><br>Kortet har även sex PCI-platser, en tvåkanalig ATA133-kontroller samt en tvåkanalig SerialATA-kontroller med stöd för RAID. Lite mer om kortet kan läsas på <a href="http://www.albatron.com.tw/english/news/news_detail.asp?news_..." target="_blank" >Albatrons hemsida</a>. Här kommer även en bild på kortet:<br><br><img src="http://www.sweclockers.com/nyhetsbilder/030930_albatron_kx800..." border="1" ALT="Albatron K8X800 Pro ll"><p>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr><td width="50%"><small class="small"> </small></td>
<td width="50%"></td></tr></table><p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Det felet jag ser med moderkortet är att dom kunde satt USB-portar där bak där det istället för den blå saken. Sedan lite mer SATA-kontakter kanske? T.ex två kontakter till. För att fixa designen yterliggare så varför inte ta bort LPT- och COM-porten och sätta t.ex två stycken USB-grupper med 2 portar vadera med en Firewire på vadera och sedan skicka med en separat bakplåt med COM- och LPT-porten på. Då får man välja om man vill ha dessa kontakter, precis som gamla goa AT-tiden.

3Com Gbit är absolut inte fel. Ljudet har jag ingen aning om. 8-kanaligt enligt specifikationerna vilket absolut inte är fel. Att ha två rader med ljudutgångar anser jag vara mycket bättre än att ha en rad med/utan game-port för det finns folk som vill använda mic och köra med alla ljudkanaler samtidigt vilket inte är möjligt i vissa fall.

I det hela verkar kortet mycket lyckat. Helt ok layout, inga stora missar i layout, två BIOS-kretsar (Ser två likadana kretsar nere till höger på kortet som likar den mindre BIOS-kretsstorleken), ingen aktiv kylning o.s.v. Hoppas bara BIOS har funktionen att reboota systemet med hög latency på minnerna och klocka ner processorn väldigt mycket om systemet inte postar. Hade den funktionen på mitt gamla Asus CUSL2 och saknas på mitt nuvarande MSI. Känner inte att överklocka pga att just den funktionen saknas.

Permalänk
Medlem

Ser reko ut. K8T800 kan änna inte gå så varmt med den puttekylningen på NB Ser ut som den är koppar - isf är det nice nice.

Visa signatur

Spelar du eller vill du spela Valheim? Joina vår dedikerade server och Discord. PM:a för inbjudan.

Permalänk
Medlem

Jao... Hoppas VIA har satsat på komponenter som skapar lite mindre värme, syftar på nordbryggan.

Permalänk

8usb -vart då?

Visa signatur

walle